HoofdnieuwsRegionaalSport

Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese Boys. AVC Sexbierum 1 – Friese Boys 1                   4-1

Doelpuntenmaker: Arjen Bosma.

 AVC Sexbierum 2 – Friese Boys 2                   0-6

Onze laatste wedstrijd hadden we gespeeld op 1 december 2012, dus deze oefenpot kwam heel gelegen. Mede door de voortreffelijke opkomst tijdens de trainingen in deze donkere dagen hadden onze jongens nog een prima balgevoel. Ik ga een beknopt verslagje geven van de door ons zeer goed gespeelde wedstrijd.

Dat we een maatje te groot waren voor AVC bleek al vrij snel en dat resulteerde in een regelmatige en vrij hoge score verdeelt over de beide helften. Het eerste doelpunt werd gemaakt door ons goudhaantje John Humphries. Het tweede doelpunt kwam op naam van Minze Beerda uit een voorzet van de van een operatie terugkerende Wiebe Wielstra. Gelukkig kan Wiebe weer aansluiten. Het derde doelpunt van grote klasse werd gemaakt door Johannes Couperus, die daarmee zijn prima partij bekroonde. Dit doelpunt werd gemaakt uit een prachtige voorzet van Andre Stam. Met 0-3 gingen we theedrinken.

Het vierde doelpunt kwam op naam van René de Jong, die de bal uit een voorzet van de ook prima spelende Jan Groen beheerst binnenschoot. Nummer 5 wederom Minze Beerda. En de laatste ook wederom door John Humphiers. Jongens wat een prima partij… goed gewerkt… prima combinatiespel.en het belangrijkste de wil om voor elkaar te knokken.

Doelpuntenmakers: John Humphries (2), Minze Beerda (2), René de Jong en Johannes Couperus.

FVVK zaalvoetbal Friese Boys E2

 In een spannende zaalcompetitie zijn we eerste geworden. De eerste wedstrijd werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Kollum E3. De tweede wedstrijd werd met 1-0 gewonnen van De Lauwers E2. De derde wedstrijd tegen Kollum E4 werd met 3-0 gewonnen. Er werd goed overgespeeld en er werd goed gewerkt aan het doelsaldo, zodat we in de laatste wedstrijd tegen onze naaste concurrent Friese Boys E3 aan een gelijkspel genoeg zouden hebben. De laatste wedstrijd was tot aan de laatste seconde toe spannend, maar het bleef 0-0. Zo nam Friese Boys E2 de cup met de grote oren mee naar Kollumerzwaag.

Eindstand:

1. Friese Boys E2         12-23    14-5

2. Friese Boys E3         12-23    9-5

3. Kollum E3

4. Kollum E4

5. De Lauwers E2

Jongens van E2 gefeliciteerd. Albert Jan, Jelmer, Klaas, Jan Peter, Stef, Ale Geart, Lieuwe Jan, ga zo door op het veld.

De leiders Yvonne en Oetzen.

Laatste editie FVVK voor Friese Boys E3

Voor de derde en laatste keer werd het FVVK zaalvoetbal gespeeld in Kollum. De stand van zaken na twee speelronden was als volgt: Friese Boys E2 aan de leiding met 15 punten op de voet gevolgd door Friese Boys E3 met 15 punten met een lager doelsaldo. Kollum E3 is de nummer 3 met 12 punten. Op de vierde plaats staat Kollum E4 met 7 punten en op de vijfde plaats staat De Lauwers E2 met 6 punten. De wedstrijden hadden 8 minuten tijdsduur en de organisatie was in handen van WTOC.

Friese Boys E3 was volledig, hoewel Jesse van Wieren wel wat grieperig was. De eerste wedstrijd moest Friese Boys E2 het opnemen tegen Kollum E3. Kollum had beide wedstrijden eerder met 2-0 gewonnen en vandaag bleef het steken op een brilstand. Kollum E4 boekte een nipte winst op De Lauwers E2. Friese Boys E3 kon bij winst de koppositie overnemen. Een spannende wedstrijd waarin Nick de Graaf de paal raakte en Jesse van Wieren zag zijn inzet met een fabuleuze redding van de keeper niet in het doel gaan. Keeper Douwe Jan moest ook een aantal malen handelend optreden. Hij deed dat prima en zo bleef het 0-0.

Friese Boys E2 moest van De Lauwers winnen om alles in eigen hand te houden. Dat deden de jongens van Oetzen Wiegersma prima, want het werd een 1-0 zege. Friese Boys E3 moest in de achtervolging en Kollum E4 werd met veel moeite verslagen. Nick schoot twee keer in het zijnet en Marten Pilot wist een voorzet van Nick niet af te ronden. Uiteindelijk werd Ljibbe Sicco Bakker matchwinner door een rebound diagonaal binnen te schieten. Luut Faber viel nog uit met een blessure. De Lauwers zorgde voor een verrassing door Kollum E3 nipt te verslaan. Dit betekende dat Kollum E3 geen zicht meer had op de titel.

Friese Boys E2 won vrij gemakkelijk met 3-0 van Kollum E4 en was bijna zeker van de titel. Friese Boys E3 mocht niet verliezen van De Lauwers om nog zicht te houden op de titel. Pieter Pel werd achterin geposteerd, omdat Luut te veel last had van de enkel. Het werd weer een race tegen de klok. Uiteindelijk werd Ljibbe Sicco weer het goudhaantje door de enige goal te scoren. Kollum E3 won de onderlinge strijd van Kollum E4 met 1-0 en eindigde op de derde plaats.

De laatste wedstrijd was op papier een kraker. Friese Boys E3 moest winnen om de titel binnen te slepen. De eerste wedstrijd werd door E2 gewonnen en de tweede wedstrijd in de tweede speelronde won E3 nipt. Het publiek en de leiders konden gespannen genieten van acht minuten voetbal. Nadat de spelers van E3 de hesjes aanhadden kon het festijn beginnen. Oetzen had zijn jongens

opdracht gegeven op de nul te spelen en op een countertje te gokken. Het werd een spervuur van aanvallen op het doel van E2 keeper Jelmer Boorsma. Deze grote keeper gaf geen krimp en vele corners werden onschadelijk gemaakt. Zijn uittrappen zorgden voor verlichting, want die werden ver weg getrapt. Keeper Douwe Jan, die nog wel eens het plafond raakte, zorgde met zijn uittrappen dat de bal weer op de vijandelijke helft terecht kwam. Oane Wiersma, Randy Veenstra, Marten, Nick en Ljibbe Sicco kregen mogelijkheden, maar E2 ging een aantal malen door het oog van de naald en zo bleef het 0-0. De teleurstelling droop bij een aantal spelers van E3 van het gezicht. Friese Boys E2 was de meest productieve ploeg van het toernooi en won vandaag de wedstrijden die ze moesten winnen onder druk. Friese Boys E3 moest na de eerste speelronde een achterstand van zes punten goedmaken en de jongens van Durk, Willem en Hielke zorgden daarvoor en kwamen met punten op gelijke hoogte.

Deze laatste editie waren spannende wedstrijden en jeugdvoorzitter Henk de Vries van WTOC gaf dit ook aan bij de prijsuitreiking. Randy en Jesse mochten de beker van E3 ophalen en Albert Jan Broersma was captain bij E2. De complimenten voor de beide Friese Boys teams en daarnaast had WTOC de organisatie prima voor elkaar. De supporters weer bedankt voor de steun tijdens de zaaltoernooien.

Op zaterdag 23 februari speelt Friese Boys E3 een oefenwedstrijd thuis om 10.30 uur tegen de meiden van Zwaagwesteinde MD. Vanaf zaterdag 2 maart moet Friese Boys E3 tegen GSVV E1 in Gerkesklooster de eerste competitiewedstrijd spelen.

Uitslagen:

Kollum E3 – Friese Boys E2                 0-0

De Lauwers E2 – Kollum E4                  0-1

Friese Boys E3 – Kollum E3                 0-0

Friese Boys E2 – De Lauwers E2          1-0

Kollum E4 – Friese Boys E3                 0-1

Kollum E3 – De Lauwers E2                  0-1

Friese Boys E2 – Kollum E4                 3-0

De Lauwers E2 – Friese Boys E3          0-1

Kollum E4 – Kollum E3                         0-1

Friese Boys E3 – Friese Boys E2          0-0

Eindstand:

Friese Boys E2          12-23      14-5

Friese Boys E3          12-23        9-5

Kollum E3                  12-17      10-7

Kollum E4                  12-10        9-18

De Lauwers E2           12- 6         4-11

Friese Boys ME zaalvoetbaltoernooi FVVK te Kollum

Vandaag speelde de ME hun laatste ronde in het FVVK toernooi. In de eerste wedstrijd moesten we tegen Kollum E5. We verloren deze wedstrijd met 1-0.

Voor de tweede wedstrijd moest Doutsen Boelens wegens ziekte opgeven en werden de keepershandschoenen voor Titia-Wilma. Titia-Wilma hield zich goed staande tijdens de wedstrijd tegen de E6 van Kollum en kon niet voorkomen dat er twee doelpunten tegen kwamen.

In de derde wedstrijd werd er aangetreden tegen WTOC. De meiden kwamen achter met 1-0.

Jelkje ging het avontuur aan en rondde perfect af met een 1-1 als eindstand.

In de laatste wedstrijd werd er tegen Friese boys E4 gevoetbald. Door een fout in de verdediging kwamen we met 1-0 achter. De E4 kregen een paar flinke kansen, maar maakte geen goals. Onze meiden werden steeds feller maar konden de einduitslag van 2-0 niet voorkomen.

In het toernooi zijn we als vierde geëindigd, een prima prestatie voor de ME. Wat nog wel eens vergeten wordt, is dat de meeste van deze meiden nog maar een paar maanden voetballen. Ze vormen steeds beter een team en ook de verschillende voetbalkwaliteiten komen steeds meer naar voren. Jelkje trakteerde na afloop alvast voor haar verjaardag, wat zeer in de smaak viel.
Doelpuntmaakster: Jelkje de Boer.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button