Uitslagen Friese Boys

VVT 2 – Friese Boys 3 6-0
Drogeham 3 – Friese Boys 4 2-5De tweede bekerwedstrijd van het vierde elftal leverde ook al weer een overwinning op. Na twee gespeelde wedstrijden heeft het team zes punten behaald en dat is een knap resultaat. Deze wedstrijd stond Auke Veenstra als keeper in het doel en de verdedigers waren Phillipus Roorda, Henk Machiela, Mient Mulder en Jan Groen. De middenvelders waren Freerk Faber, Jaring Hansma, Lieuwe Jaring Feenstra en Wesley Feenstra. De spitsen waren Tjitze van der Land en Johnny de Vries.Halverwege de wedstrijd stond Drogeham met 2-1 voor. Beide ploegen waren op dat moment gelijkwaardig. Eerst kwam Drogeham op voorsprong, maar kon daar niet lang van genieten. De gelijkmaker werd gemaakt door Lieuwe Jaring Feenstra. Een paar minuten daarvoor knalde Lieuwe Jaring eerst nog tegen de lat. Een paar minuten voor rust kwam Drogeham op voorsprong door een misverstand in de Friese Boys defensie.Na de thee kwamen bij het vierde elftal Ruben van der Meulen, Hielke de Graaf en Piet de Boer binnen de lijnen. Na een paar minuten was de stand al omgebogen in een 2-3 voorsprong. Eerst scoorde Freerk Faber de gelijkmaker en kort daarna Johnny de Vries. Friese Boys was de tweede helft fysiek veel beter dan Drogeham. Het werd 2-4 door een knappe schuiver van Wesley Feenstra. De stand had op dat moment nog veel groter kunnen worden, maar pech verhinderde dat. Een aantal schoten van Tjitze van der Land werden prima gestopt door de keeper van de thuisclub. Lieuwe Jaring Feenstra schoot nogmaals tegen de lat en een stiftballetje van Piet de Boer ging net voorlangs. Het werd toch nog 2-5 door een harde knal van Tjitze van der Land in de linkerhoek van het doel.Doelpuntenmakers: Lieuwe Jaring Feenstra, Freerk Faber, Johnny de Vries, Wesley Feenstra en Tjitze van der Land..

Uitslagen op 29 augustus 2012 Friese Boys C1 – ASC C1 12-1De tweede bekerwedstrijd was tegen ASC C1 en in de eerste minuten van de wedstrijd was al te zien dat we de betere ploeg waren. Na vijf minuten gespeeld te hebben scoorde Tjeerd Jurre de eerste goal al. De verdediging van ons, bestaande uit Albert, Tjeerd Jurre, Peter en Hart had weinig te doen, net als onze keeper Dirk en werd de eerste helft uiteindelijk afgesloten met een 6-0 voorsprong.De tweede helft was ook hetzelfde beeld. We waren de betere ploeg, maar toch wist ASC uit een vrije trap te scoren omdat hij onderuit werd gehaald net buiten het strafschopgebied. We scoorden nog vijf keer en nog een eigen doelpunt. Zo wonnen we met 12-1.Doelpuntenmakers: Tjeerd Jurre van Seggeren, Matthias Scholtus (2), Tjalling Mellema, Mark de Boer (2), Nick Lautenbach, Peter v.d. Bei, Klaas-Ate Wijma, Remi Kootstra, Pieter Hoogsteen en een eigen doelpunt   Broekster Wâlden C2 – Friese Boys C2 3-0

Uitslagen op 1 september 2012
GSVV 1 – Friese Boys 1 1-0STRAFSCHOP BESLISSEND BIJ GSVV – FRIESE BOYSGERKESKLOOSTER – Het eerste competitieduel leverde thuisclub GSVV de volle winst op. Dankzij een strafschop werd tegenstander Friese Boys met 1-0 verslagen.De eerste grote kans was voor Friese Boys. Na een voorzet van Marten Starkenburg raakte Willem-Jan Hiemstra met een kopbal de paal. GSVV werd sterker en Boys-doelman Auke Hoekstra redde voortreffelijk bij een kopbal van Oeds Kuipers en een inzet van dichtbij van Louis Lijklema. Willem-Jan Hiemstra kreeg een kans op de gelijkmaker maar schoot naast.Nadat Hiemstra een schot in de tweede helft geblokkeerd zag nam de thuisclub na achttien minuten de leiding. Gerrit Jagersma ging tegen het gras en scheidsrechter Jongsma uit Frieschepalen deponeerde de bal op de stip. “Er werd van beide kanten vastgehouden, maar toen de GSVV-speler door wilde lopen werd hij door twee man in de tang genomen, voor mij een zuivere strafschop”, aldus de arbiter na afloop. De strafschop van Lammert-Jan Brandsma werd knap gestopt door Hoekstra maar in de rebound scoorde Brandsma alsnog, 1-0. Jesse van Balen kreeg namens Friese Boys de beste kans op de gelijkmaker, maar doelman Johannes van der Meer van GSVV redde uitstekend. Ook een inzet van Harmen Hietkamp werd een prooi voor Van der Meer terwijl invaller Sally Atema voorlangs knalde. Het bleef daarom bij een 1-0 overwinning voor de thuisclub.Reacties“Een zware wedstrijd”, vond matchwinnaar Lammert-Jan Brandsma. “In de eerste helft hadden we het moeilijk. In de tweede helft waren we de betere ploeg. De penalty vond ik terecht, Gerrit werd vastgehouden.”  “We begonnen goed”,  vond Jelle de Graaf van Friese Boys. “Daarna redde onze keeper ons een paar keer. We gaven in die fase op het middenveld meer ruimte. De penalty was in een duel waarin beide spelers elkaar vasthielden. Als je dan als aanvaller valt krijg je hem vaak mee, dat heeft hij slim gedaan.”  Trainer Auke Bosma van GSVV: “Een gelijkspel was wel terecht geweest. We speelden niet goed in de eerste helft. Daarna was de controle achterin beter. Na de 1-0 konden we niet doordrukken en zwijnden we een paar keer.” Collega Henk de Boer: “Ik kan mijn spelers weinig verwijten, ze hebben hard gewerkt en goed gespeeld. Er zit veel voetbal in de ploeg, daar ben ik tevreden over.” Friese Boys 2 – Kollum 2 2-4
Drogeham 2 – Friese Boys 3 3-1
Kollum 5 – Friese Boys 4 3-5De derde bekerwedstrijd van het vierde elftal leverde al weer een overwinning op. Er werd van Kollum gewonnen met 3-5 en dat betekende dat de volgende ronde in het bekertoernooi is bereikt. Bij Friese Boys deed Tjeerd de Boer voor de eerste keer mee en hij scoorde in de eerste helft direct twee keer. André Atema deed ook voor de eerste keer weer mee na zijn vakantie. Gerrit Feenstra maakte voor de thee ook een doelpunt. Alle assist’s kwamen van Johnny de Vries. De ruststand was 1-3.In de tweede helft kwam het vierde elftal niet echt meer in de problemen. Beide teams scoorden elk nog twee doelpunten. De beide Friese Boys doelpunten werden gemaakt door Tjitze van der Land. Het laatste doelpunt in de wedstrijd van Kollum was een heel bijzonder doelpunt. Vanaf de middenlijn schoot een speler van Kollum over doelman Klaas Dijkstra heen in het doel.Doelpuntenmakers van de wedstrijd: Tjeerd de Boer (2), Tjitze van der Land (2) en Gerrit Feenstra.
Kollum VR1 – Friese Boys VR1 (1-3) 3-6Na vier trainingen de eerste wedstrijd tegen Kollum. Dit team wordt in de competitie ook tegen gespeeld. Friese Boys startte prima en overrompelde Kollum en dat leverde drie goals op. Na een drinkpauze was het Kollum die 1-3 als ruststand bepaalde.In de tweede helft kregen beide teams een strafschop. De enthousiaste scheidsrechter floot een prima wedstrijd en was duidelijk in zijn beslissingen. Een sportieve wedstrijd die terecht werd gewonnen door Friese boys.Woensdagavond thuis tegen Houtigehage, die won van Broekster Wâlden met 4-1. Bij winst is Friese Boys bijna door naar de volgende ronde van de beker.Doelpuntenmaaksters: Teatske Hansma (2), Tamara ten Hoeve (2), Tjimkje Hansma en Ester Oomens.
Zwaagwesteinde B1 – Friese Boys B1 1-11
VIOD C1 – Friese Boys C1 0-12De derde bekerwedstrijd reisden we af naar Driesum. Het weer was geweldig, een lekker zonnetje en een goede temperatuur. Ook nu was te zien dat we de betere ploeg waren en kregen de ene na de andere kans en wisten we in de eerste helft acht keer te scoren.De tweede helft was het voetbal niet zo best als de eerste helft. We hoefden niet zo nodig meer en VIOD wist het ons ook niet meer moeilijk te maken. Er werd door ons nog vier maal gescoord en wonnen we met 0-12.Doelpuntenmakers: Matthias Scholtus (4), Heinze Luimstra, Tjalling Mellema (2), Klaas Ate Wijma (2), Remi Kootstra, Pieter Hoogsteen en Mark de Boer.