Uitslagen Friese Boys

DTD C1 – Friese Boys C1                                 4-2

Vanavond moeten we een bekerwedstrijd spelen tegen DTD C1 uit Cornjum. We wilden graag winnen, maar binnen drie minuten spelen stonden we al 1-0 achter. Net even later was het even niet goed verdedigen en kwamen we al 2-0 achter. Nu moest er wel wat gebeuren en al snel kregen we een kans en was het wat rommelen voor de goal van DTD en Klaas Ate wist hem van dichtbij keihard in te schieten 2-1 en waren weer terug in de wedstrijd. We waren goed aan elkaar gewaagd en kregen kansen heen en weer toch was het weer DTD die de 3-1 scoorde. De eerste helft liep ten einde we waren in de aanval en door een goede voorzet van Pieter wist Klaas Ate hem er nu in te koppen 3-2, tevens ook de ruststand.

In de tweede helft hadden we de aftrap en vanaf de aftrap waren we steeds in de aanval, de verdediging van DTD moest veel werk verzetten, maar wist geen goal door te laten totdat we een corner kregen en matthias omver werd getrokken in het strafschopgebied we kregen een penalty. Door de druk die er was om op gelijke hoogte te komen was het Jelmer die hem wou nemen, maar de keeper wist de bal te stoppen. We waren een beetje aangeslagen door het gemis van de penalty en moesten nu ook nog een vierde goal van DTD achter Dirk in het net zien verdwijnen en verloren we met 4-2.

Doelpuntenmaker: Klaas Ate Wijma (2).

Donderdag 11 april 2013

VVSV ’09 D1 – Friese Boys D1                          4-3

Rottevalle 2 – Friese Boys 2                             3-5

Tegen het bijna onderaanstaande Rottevalle begonnen we met een instelling van “Dit gaat vanzelf wel goed komen, wat kan ons gebeuren” en dat is ook gebleken gezien de eindstand. Maar het ging alles behalve van een leien dakje,we lieten Rottevalle lekker voetballen en zij kregen de indruk dat ze zeer onterecht bijna onderaan staan, want met nog een twintig op de klok stonden ze riant op een 3-1 voorsprong. Wij pakten in de eerste helft wel de 0-1 voorsprong middels een doelpunt van James van der Bij, maar even later was het al weer 1-1.

Direct na de pauze waarin Kees tevergeefs geprobeerd heeft om de jongens wakker te schudden keken we binnen tien minuten tegen een 3-1 achterstand aan. Door de inbreng van Jan Theo Raap, die wel wakker was en binnen een paar minuten de aansluitingstreffer prachtig binnenschoot kwamen onze jongens weer terug uit dromenland en werd Rottevalle ook direct uit de droom geholpen om een overwinning op ons te pakken.De laatste twintig minuten werden met prima gespeeld voetbal afgesloten. De gelijkmaker werd gescoord door René de Jong, Minze Beerda pakte de voorsprong voor ons en James van der Bij maakte zijn tweede en onze vijfde goal. Moraal van dit verhaal, we moeten nu niet denken dat we alle wedstrijden met maar twintig minuten voetballen kunnen beslissen. Toch gefeliciteerd jongens, de punten zijn binnen.

Doelpuntenmakers van de wedstrijd: James van der Bij (2), Jan Theo Raap, René de Jong en Minze Beerda.

Freddy.

Friese Boys 3 – ASC 2                                     1-5

Friese Boys 4 – Wykels Hallum 3                     2-1

Het vierde elftal herstelde zich knap na de grote nederlaag van vorige week. Wykels Hallum was de tegenstander en voetbalde bepaald niet slecht. Bij Friese Boys was Jelle de Haan de doelman, omdat Klaas Dijkstra afwezig was. Hij deed het goed met een paar fantastische reddingen. Nieuw bij Friese Boys was Klaas Lautenbach, na een paar jaar afwezigheid wegens gezondheidsredenen. Halverwege de eerste helft kwam Friese Boys op voorsprong door een doelpunt van Jan Top via binnenkant paal.

Na de thee kwamen van de B-junioren Raymond ten Hoeve en Andries van der Zwaag in het veld. De eerste helft was Dennie de Haan, de trainer van de B-junioren, al ingevallen. Na ongeveer twintig minuten spelen maakte Wykels Hallum door een mooi doelpunt in de kruising de gelijkmaker. Het vierde elftal bleef proberen om een overwinning uit het vuur te slepen en dat lukte ook. Na een geweldige actie van Wesley Feenstra via de linkerkant maakt Johnny de Vries beheerst de winnende goal.

Doelpuntenmakers van de wedstrijd: Jan Top en Johnny de Vries.

Dokkum VR1 – Friese Boys VR1          (0-1)     2-1

Na de zure nederlaag van vorige week tegen Wardy moest er aangetreden tegen het team van Dokkum. Deze tegenstander had vorige week gelijk gespeeld tegen koploper Birdaard. Friese Boys kon aantreden met dertien dames. Helaas werd Line naar het verkeerde complex gebracht Be Quick Dokkum in plaats van Dokkum. Gelukkig kwamen we daar redelijk snel achter, maar toen was de wedstrijd al begonnen. De opstelling was keeper Tamara, achterhoede Teatske, Gwenda, Margriet, Janna, middenveld Julia, Attie en Ester, voorhoede Tjimkje, Boukje Hendrika en Angelique, wissels Sjoukje en Line.

Al snel bleek dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Dokkum kreeg enkele opgelegde kansen, maar de paal en keepster Tamara brachten redding. Friese Boys toch in een andere opstelling dan de laatste weken kwam op voorsprong toen Tjimkje in het strafschopgebied een schotje met links losliet en de bal diagonaal binnen rolde 0-1. Er was nog een speelster van Dokkum, die in een duel op haar hand viel en waarschijnlijk iets heeft gebroken. Ruststand 0-1.

In de tweede helft leek Angelique een voorzet van Ester binnen te tikken, maar haar inzet belandde buiten de palen. De wedstrijd vorderde, maar Dokkum was voorin dreigend en kwam uit een klutssituatie op gelijke hoogte. Tot dan toe had Dokkum recht op een gelijkspel. Beide teams streden voor de winst en uiteindelijk vijf minuten voor tijd wist Dokkum de winnende goal te scoren. Voor de Friese Boys vrouwen was de tijd te kort, hoewel Tjimkje nog op avontuur werd gestuurd, maar de vlag van de grensrechter voorkwam de gelijkmaker.

Zaterdag 20 april Leeuwarder Zwaluwen vrouwen – Friese Boys vrouwen om 14.00 uur te Leeuwarden.

Friese Boys B1 – Kootstertille B1                     4-4

Friese Boys C2 – Rottevalle C1             0-3

Friese Boys MC1 – Frisia MC2                         5-1

Vanochtend moesten de meiden vroeg uit de veren. We moeten het vandaag zonder Boukje B, Coby en Klazien doen. Dus hebben we deze wedstrijd ook maar één wissel en moeten we wat schuiven. Baukje Hoekstra gaat vandaag in de verdediging voor ons aan de slag, wat ze niet gewend is. We hebben de meiden van Frisia nog niet eerder ontmoet dus is het eerst even aftasten. We beginnen de wedstrijd vol goede moed. Door een corner van onze kant gaat het mis bij Frisia en door een eigen goal komen we op 1-0 voorsprong. We moeten eerst weer in de wedstrijd komen en nemen het eerste kwartier niet de tijd, die we wel vaak hadden om alles goed te overzien. Baukje H zet ons op een 2-0 voorsprong, omdat haar cornerbal direct in de goal belandde. Dit geeft dan ook meer rust en beginnen we beter te voetballen.

Opdracht na rust was: “zo doorgaan en de draad direct weer oppakken”, maar dit ging mis, binnen vijf  minuten in de tweede helft wist Frisia te scoren, 2-1. Ineens was iedereen weer goed bij de les en gingen we goed voetballen. Door een mooie voorzet van Nynke kon Ilse de 3-1 op haar naam zetten. Ditzelfde herhaalde zich nog geen vijf minuten later, 4-1. Doordat we nu een mooie voorsprong hadden opgebouwd kwam er veel meer rust in de wedstrijd er werd mooi gevoetbald. Frisia zette wel door, maar werden door onze meiden op het middenveld al zo veel mogelijk uitgeschakeld. Ilse kon zelfs nog de 5-1 scoren. We speelden de wedstrijd rustig uit. Friese Boys MC1 was duidelijk de beter spelende ploeg. We hebben weer drie punten verdiend, keurig gedaan meiden !!!!

Doelpuntenmaaksters: Baukje Hoekstra, Ilse Jellema (3) en een eigen goal van de tegenpartij.

Rottevalle D1 – Friese Boys D1             2-7

Doelpuntenmakers: Johannes Reitsma (4), Wietze van der Zwaag en Dennis Kempenaar (2).

Friese Boys E1 – Drachtster Boys E5               10-1

Op deze morgen moesten we weer lekker een thuiswedstrijd spelen en was de tegenstander Drachtster Boys E5. Luca was deze morgen afwezig. Hij zat dit weekend op Schiermonnikoog.

Om negen uur werd er begonnen aan de aftrap en nog voordat onze supporterende ouders er waren had Thijs Gerrit na een voorzet van Bowy de openingstreffer al gescoord en na een paar minuten was het alweer raak. Luutzen nam de bal vanuit de verdediging mee en slalomde om enkele spelers van Drachtster Boys heen en wist uiteindelijk door een afstandsschot de bal binnen de palen te schieten. Daarna volgden er verscheidende kansen van verschillende spelers aan onze kant, maar op één of andere manier wilde de bal er niet meer in totdat via meer prima overspelen Jelmer de 3-0 uiteindelijk wist te scoren. Nog voor rust bracht Roan na wat gerommel in het strafschopgebied de 4-0 op het scorebord.

In de rust werd er besproken dat we als we op deze manier rustig door blijven voetballen en goed zien wie er vrij staat en niet te zelfzuchtig zijn er nog wel eens een mooie tweede helft kon worden. Onze jongens hadden hier gehoor aangegeven en lieten weer een prachtig staaltje voetbal op de mat zien en dan komen de doelpunten vanzelf. Net als in de eerste helft was het weer Thijs Gerrit die de openingstreffer in de tweede helft binnen wist te schieten. Toch kwam er na de 5-0 een tegentreffer doordat de verdediging iets te veel mee naar voren ging. Nadat iedereen zijn eigen positie weer innam ging het met de doelpuntenmachine ook weer beter en was het Bowy die de 6-1 maakte. Niet veel later was het dan ook Jelle, die een doelpunt meepikte. Na de 7-1 wilden we graag de tien halen en gingen we met zijn allen er nog even stevig tegenaan en lukte het Oane na wat kap- en draaiwerk om de bal achter de keeper van Drachtster Boys te krijgen en was het voor de tweede keer raak voor Luutzen. Na goed vechtwerk om de bal wist hij al liggend de 9-1 te scoren. Uiteindelijk was het Bowy in de slotminuten om de welverdiende 10-0 in het netje te werpen.

Conclusie: Wederom hebben onze jongens weer een prachtige partij voetbal laten zien zoals het hoort: veel overspelen en geen zelfzuchtigheid. De verdediging zorgde er weer voor dat keeper Tjipke weinig te doen had deze morgen.

Doelpuntenmakers:Thijs Gerrit Poortinga (2), Luutzen Postma (2), Bowy de Boer (2), Roan van Dijk, Jelmer Wiersinga, Jelle Tjepkema en Oane van de Heide.

Friese Boys E2 – De Lauwers E2                      6-0

Beide ploegen nog zonder puntverlies, dus het ging er vandaag om. De Lauwers met een stugge verdediging en Friese Boys, die vol op de aanval ging. Na twaalf minuten werd het 1-0 door een afstandsschot van Ljibbe Sicco. Het spel golfde op en neer, maar Friese Boys was in de afronding beter, 2-0, Klaas. Net voor rust maakte Klaas nog 3-0.

Na rust kwamen we sterk uit de kleedkamer, direct 4-0, hattrick Klaas. Achterin werd sterk verdedigd door Stef en Albert Jan. De 5-0 kwam van de schoen van Jan Peter. De mooiste goal was de 6-0 van Alle Geart, uit een onmogelijke hoek schoot hij diagonaal binnen. Een mooie overwinning op de mede-koploper.  Ga zo door. Nick en Ljibbe Sicco bedankt voor het meespelen.

Volgende week uit naar Opende E2.

V en V ’68 E2 –             Friese Boys E3            (0-2)     2-5

Na de winst tegen Veenwouden moest er gespeeld tegen V en V uit Garijp. Dit team zorgde voor een daverende verrassing door koploper VVT te verslaan in de laatste minuut. Friese Boys nog ongeslagen moest het vandaag stellen zonder Randy Veenstra en Jesse van Wieren, daardoor waren er zeven spelers beschikbaar. Klaas Ytsma werd geleend van Friese Boys E2 en met acht spelers ging de reis naar Garijp.

De scheidsrechter van dienst had zijn horloge vergeten en coach Hielke hield de tijd in de gaten voor de leidsman. Om kwart over negen werd de wedstrijd aangevangen met zeven tegen zeven.

Het eerste wapenfeit was van Friese Boys. Een combinatie van Nick en Ljibbe Sicco werd door laatstgenoemde rakelings naast geschoten. In de derde minuut was het wel raak. Een prima pass van Nick belandde bij Marten, die slim bij zijn tegenstander was weggelopen en alleen voor de keeper beheerst binnen tikte, 0-1. Ljibbe Sicco probeerde nogmaals van afstand raak te schieten, maar ook deze poging ging nipt over. In het daarop volgende kwartier waren de teams aan elkaar gewaagd. V en V was gevaarlijk bij uitbraken, maar laatste man Luut was een rots in de branding en kon de aanvallen tijdig worden verijdeld. Nick was verdedigend uitstekend aanwezig, want Ljibbe Sicco had nog last van de heup en moest nog in de wedstrijd komen. In de twintigste minuut raakte Nick van afstand de paal. In de 22e minuut werd een duel op het middenveld door Klaas gewonnen en doordat spelers van V en V naast elkaar stonden kon hij vrij naar de keeper lopen. Marten liep naast hem, maar Klaas rondde zelf dit buitenkansje af, 0-2. Een schot van Ljibbe Sicco met links en de rebound van Nick werden door de keeper gepareerd.

In de rust werd besproken bij balverlies sneller bij de tegenstander te gaan staan en onze spelverdeler moest meer de zijkanten benutten. Friese Boys kwam goed uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten werd er gescoord. Een dubbele combinatie van Nick met Pieter werd door Nick vanaf links voor geslingerd en daar was Oane bij de tweede paal om binnen te tikken, 0-3. Friese Boys ging door, want de uitstekend spelende Pieter passte op Marten en de keeper had geen verweer, 0-4. Nick zijn vrije trap suisde over het kleine doel. De mooiste actie voor het publiek kwam in de veertiende minuut. Een corner van Nick belandde bij Ljibbe Sicco, die met een stuit terug speelde op Nick en die op zijn beurt de bal in de lucht aan Ljibbe Sicco gaf en zijn halve volley zoefde naast. De hardwerkende Oane soleerde door de defensie en passte op Nick die leek te gaan scoren, maar speelde de bal voor zich uit. Klaas dacht dat de bal voor hem was bestemd en schoot in de handen van de keeper. In de 22e minuut kwam Marten vanaf rechts in balbezit en zijn schotje ging door de benen van de verder prima keeper van V en V 0-5. In de laatste minuten scoorden de gastheren nog twee keer, keeper Douwe Jan die verder solide keepte kon er weinig aan doen. Einstand 2-5.

De strafschoppenserie werd met 4-0 gewonnen door Friese Boys.

Zaterdag 20 april komt het team uit Gerkesklooster op visite. Friese Boys E3 – GSVV E1 om 9.00 uur.

Kollum E6 – Friese Boys E4                             1-9

Al binnen drie minuten betaalde de opstellingsaanpassing zich uit. 0-1 door Bauke Jan na een combinatie met Sven. Er waren toen al enkele mogelijkheden geweest. Even terug naar het begin. Na het onnodige verlies van vorige week bij Broekster Wâlden was een aanpassing nodig in de opstelling. Kansen krijgen we genoeg, maar achterin mogen we gewoon niet zoveel fouten meer maken. Daarom werd teruggegrepen naar de opstelling zoals in de eerste wedstrijd tegen Broekster Wâlden. Dus Daniël op doel en Marwan achterin. Sven nam voorin de plaats van Marwan in.

De opstelling bleek ook de winnende opstelling. De ene goal was nog beter uitgespeeld dan de andere. Sven scoorde 0-2 na een ver schot van Marwan. Bauke Jan pikte direct na de aftrap de bal op en scoorde 0-3. De 0-4 kwam uit een prima aanval waarbij Marwan opgekomen was. Hij paste op Bauke Jan, die gaf voor en Sven kon simpel intikken. Voor rust werd het ook nog 0-5. Marwan kwam opnieuw op en schoot via binnenkant paal binnen.

Na rust speelden we met dezelfde opstelling. Bauke Jan pikte vlakbij het doel van de tegenstander de bal af en prikte hem keurig in het hoekje, 0-6. Tot nu toe heb ik het nog niet gehad over Kollum. Het team kreeg wel degelijk kansen. In de eerste helft was er een goede redding van Daniël nodig om de 1-1 te keren. Vooral als Friese Boys erg aandrong en voorin bleef hangen waren er countermogelijkheden. Gelukkig konden we rekenen op Daniël en een uitstekende Wolter. De goal van Kollum kwam er wel. Na een cornerbal op de paal werd van dichtbij in de korte hoek ingeschoten: 1-6. De 1-7 kwam van de voet van Sven. Na een assist van Sven scoorde Bauke Jan per ongeluk. Hij raakte de bal volledig verkeerd en verraste de keeper zo met een lobje, 1-8. De laatste goal kwam weer van Sven na een assist van Bauke Jan nadat ze het samen keurig uitspeelden. Eindstand 1-9.

De penalty’s werden gewonnen met 2 uit 10 voor Kollum tegen 4 uit 8 voor Friese Boys.

Doelpuntenmakers: Bauke Jan van der Veen (4), Sven Broersma (4) en Marwan Egeh.

ONB F3 – Friese Boys F1                                 1-2

Een zwaar bevochten, maar terechte overwinning in Drachten. Het was een spannende wedstrijd en de boys mochten in de eerste helft met het volledige negental het veld in. De eerste helft was spannend en na een beetje geklungel achterin kon ONB de 1-0 maken. Dit was een kleine domper. Maar na inzet en agressie werd de 1-0 door Oane Bosma met een simpel rollertje omgezet in 1-1.Nu was de spirit wederom aanwezig en Sieds Bijker kon met een lange rush en een goed schot nog voor rust de 1-2 inschieten. In de pauze werd gewisseld van keep en de scheidsrechter wilde de wedstrijd met acht tegen acht verder spelen, zodat er meer ruimte op het veld kwam. Dit betekende meer lopen en extra meters. De Boys konden met acht spelers de tweede helft goed doorkomen en verdedigend was het in orde en zelfs deden zich nog enkele kansen voor. Al met al spannend om te zien, De Boys noch ONB hadden in de tweede helft verder geen mogelijkheden voor extra doelpunten, dus eindstand was gelijk aan de ruststand 1-2. Wederom met drie punten in de zak richting Kollumerzwaag.

Volgende week wacht Suawoude. Deze ploeg heeft aan het begin van het seizoen ervoor gezorgd dat de boys de beker moesten verlaten met een 2-1 verlies. Dus dit belooft ook wederom een zware wedstrijd te worden.

Doelpuntenmakers: Oane Bosma 1-1, Sieds Bijker 1-2.

Friese Boys F2 – Jong Harkema F5                  5-1

Friese Boys F3 – Drachtster Boys F10  7-5

Friese Boys MP1 – FC Grootegast MP1            1-3

Friese Boys ging uitermate goed van start en creëerden als snel een kans, maar helaas kwam er geen doelpunt uit voort. Maar Grootegast vocht terug, waardoor te Boys al snel tegen een achterstand aan moesten kijken. Toch bleven de Boys druk zetten en waren vaak in bal bezit. In een fractie van een seconde ging een speler van Grootegast met de bal op de goal af en schoot… tegen een speler van de Friese Boys, waardoor de bal van richting veranderde en keeper Robert kansloos was. Met een 2-0 achterstand gingen we de rust in. Waar de leiders de Boys even een hart onder de riem staken, door op te merken dat er prima gevoetbald werd alleen nu nog scoren.

Dus de tweede helft gingen de Boys weer dominerend over het veld en uiteindelijk mocht er ook een doelpunt vallen. Hendrik Spoelstra maakte er 1-2 van. De Boys bleven knokken voor de gelijkmaker. Jammer genoeg moesten de Boys nog een doelpunt weggeven en eindigden we de met een 3-1. Dit hadden de Boys niet verdiend, die het grootste deel van de wedstrijd domineerden.

Jan & Titia

Drogeham MP1 – Friese Boys MP2                  0-5

Zaterdagmorgen. Het weer was zacht, weinig wind. Kortom, een prachtige morgen om te voetballen. En dat zou ook wel blijken. We gingen aantreden met Jurjen, Yarick, Siem, Ferry, Matthijs en als gastspeler Tjesse uit de MP1. Door de drukke bezetting in Drogeham moesten we even wachten tot er een box vrij was, maar dat duurde ons te lang, dus we hebben ons omgekleed op de gang. De jongens hadden er zin in, dus snel naar het veld om in te spelen. De eerste helft was aan Siem om ons doel schoon te houden. Vanaf de aftrap waren de Boys sterk op het veld. Er werd weer volop gestreden en dat resulteerde in een veldoverwicht voor Friese Boys. De jongens waren goed bij de les en dit resulteerde al snel in een aantal schoten op doel. Op training is er geoefend op vrijstaan en over spelen, de eerste resultaten hiervan worden in de wedstrijd al voorzichtig zichtbaar. Het eerste balcontact voor keeper Siem was een goede redding op de eerste doelpoging van Drogeham. Richting het einde van de eerste helft kon Ferry de score openen op 0-1 voor de Boys. Met deze stand konden we op naar de ranja.

In de tweede helft stond Matthijs onder de lat en Siem ging zijn geluk in het veld beproeven. De aftrap luide een paar rustige minuten in, maar de jongens waren snel weer bij de les. Na ongeveer vijf minuten maakte onze gastspeler Tjesse de 0-2 en vlak daarna zette Tjesse ook meteen het derde doelpunt voor de Boys op het bord. Drogeham besloot nog wat gas te geven en kwam een paar keer voor het doel van Matthijs, maar die zat goed op de bal. De gemaakte doelpunten gaven ons vleugels. Vanuit een corner kon Jurjen nummer vier in het net van Drogeham schieten. De eindscore, namelijk de 0-5 werd vastgezet door Yarick met een mooie goal.

In de overwinningsroes van de wedstrijd gingen ook de penalty’s er bijna allemaal in. Met de bijzondere vermelding dat onze doelman er maar liefst vier wist te stoppen.

De inzet van de jongens was weer fantastisch, er wordt echt als een team gespeeld!

Op naar de volgende wedstrijd, uit tegen De Westereen.

Doelpuntenmaker: Ferry Hoekstra, Tjesse de Vries (2), Jurjen de Boer en Yarick van der Veen.