Buiten regioHoofdnieuwsRegionaalSport

Uitslagen Friese Boys

Buitenpost C2 – Friese Boys C1                       1-8

Eindelijk kon nu door de week gespeeld worden de wedstrijd tegen Buitenpost C2. Buitenpost is een middenmoter en na hun laatste resultaten denk je wat zou de ploeg vanavond zou doen. Alles wat gebeurde was in ons voordeel. Al in de tweede minuut gaf Jelmer een mooie pass op Klaas Ate. Het was gelijk een goal heel goed ingeschoten vanaf links, 0-1. Het spel van ons liep goed en wisten elkaar goed aan te spelen. Nu wist Jelmer Matthias goed aan te spelen en die kwam nu alleen op de keeper af en wist ook te scoren, 0-2. Buitenpost was van slag en zag dat ons spel goed was en weinig hadden in te brengen en daar profiteerden wij van. Nu was het Matthias die Jelmer goed aanspeelde en mooi in de linker hoek in schoot, 0-3. Nog waren we er niet. Heinze mocht ook nog twee keer scoren in de eerste helft en gingen we rusten met een 0-5 stand.

De tweede helft hoefden we niet zo nodig meer, maar wat extra goals zou wel goed zijn voor ons doelgemiddelde. We hadden al weer snel balbezit. Matthias lag de bal mooi klaar voor Klaas Ate en die schoot goed raak in de linker hoek 0-6. Onze verdediging bestaande uit Hart, Peter, Tjeerd Jurre en Albert hadden het niet druk. Nu kreeg Remi een kans en schoot op de paal en via een speler van Buitenpost ging hij er toch in 0-7. Buitenpost kreeg nog een penalty en wist te scoren 1-7. De wedstrijd liep ten einde. Mark werd door Remi nog een keer aangespeeld en die wist de eindstand te bepalen met een mooie goal, 1-8.

Doelpuntmakers: Heinze Luimstra (2), Klaas Ate Wijma (2), Mark de Boer, Matthias Scholtus, Jelmer Brinkman en 1 eigen doelpunt.

Buitenpost ME1 – Friese Boys ME1                 0-0

De meiden van Friese Boys speelden deze avond een erg goede wedstrijd, er werd fel gestreden. Er kwamen een paar kansen van beide kanten, maar er werd voor elke meter gevochten en dat resulteerde in een 0-0 uitslag. Goed gespeeld meiden!

Donderdag 18 april 2013

Zwaagwesteinde D4 – Friese Boys D2              4-0

Zaterdag 20 april 2013

FC Birdaard – Friese Boys 1                            4-3

FRIESE BOYS GEEFT RIANTE VOORSPRONG UIT HANDEN

BIRDAARD – Na een uur leidde een tot dan goed spelend Friese Boys tegen FC Birdaard met 0-3. De winst leek binnen, maar er volgde een even onverwachte als sensationele ontknoping.

De meest opvallende man was in de beginfase Friese Boys-speler Wietse van der Land. Na drie pogingen zonder succes schoot Van der Land na negen minuten van afstand schitterend raak, 0-1. Willem Jan Hiemstra had na twintig minuten de kans op 0-2, maar hij richtte te hoog. Nadat schoten van opnieuw Van der Land en Jilt Nicolai geen doel troffen had Eelke Venema even later met een prachtig schot wel succes, 0-2. De thuisclub kwam in het stuk niet voor; alleen Edwin Kooistra kwam tot een schot dat echter naast het doel van Auke Hoekstra verdween. Op slag van rust liet Robert Kuipers de kans op 0-3 liggen.

Willem Jan Hiemstra liet direct na de thee eveneens een kans liggen, terwijl aan de andere kant invaller Samuel Oberman de bal over de uitlopende Auke Hoekstra, maar ook over het doel lepelde. Na een prima aanval via Rienk Postma en Eelke Venema schoot Arjen Bosma het leer vervolgens voor de derde keer achter doelman Sake Tolsma, 0-3. Dat Bosma daarna een goede mogelijkheid op 0-4 liet liggen leek Friese Boys niet te deren. De minuten die volgden zullen door de toeschouwers met verbazing bekeken zijn. Spits Arjen Hiemstra dook de vrije ruimte in en schoot de bal achter Hoekstra, 1-3. Nauwelijks een minuut later had ook Wander Dijkstra succes, 2-3 en weer een minuut later schoof Hiemstra de bal opnieuw in het Friese Boys-doel; 3-3 in minder dan drie minuten! Een schot van Samuel Oberman ging naast, terwijl doelman Tolsma een kopbal van Robert Kuipers pareerde. Tien minuten voor tijd werd Oberman neergelegd. De vrije trap van Edwin Kooistra werd weliswaar gestopt door Hoekstra, maar de rebound was een prooi voor Arjen Hiemstra, 4-3. Hoewel Willem Jan Hiemstra nog een mogelijkheid kreeg op 4-4 bleven de punten daarmee in Birdaard.

Met drie doelpunten was Arjen Hiemstra de gevierde man bij de thuisclub. “Na de 0-3 heb je natuurlijk niet veel hoop meer. In de eerste helft kwamen we er eigenlijk niet aan te pas. Dat was mede het gevolg van blessures bij ons. We hadden op het middenveld een andere opstelling. Na de pauze hebben we het omgezet en het goed opgepakt. We hebben nu nog alle kans in de derde periode”, aldus Hiemstra.

“Je mag een 3-0 voorsprong natuurlijk nooit weggeven”, vond Wietse van der Land van Friese Boys. Na de 1-3 sloop er angst in de ploeg en voetbalden we niet meer. Toen de 2-3 viel kon je de gelijkmaker verwachten. In het eerste uur ging het goed, maar daarna heb ik alleen maar achteruit gelopen”. Over zijn toekomst was Van der Land duidelijk: “Dit seizoen maak ik af in het tweede elftal, maar volgend seizoen ga ik weer voor het eerste”.

Rijperkerk 2 – Friese Boys 2                            1-3

Dat dit een belangrijke wedstrijd voor ons was om de aansluiting met de top te behouden was iedereen wel duidelijk. Rijperkerk staat tweede op de ranglijst en hadden ons thuis op een nederlaag getrakteerd.

Nadat Kees in de voorbespreking iedere speler persoonlijk had aangesproken op zijn vaardigheden en of tekortkomingen in de afgelopen wedstrijden (zelfs ondergetekende werd niet gespaard) trokken we zeer gemotiveerd tegen Rijperkerk ten strijde. Direct vanaf de aftrap hadden Kees en ik een goed gevoel over de instelling van de spelers, dat een goede instelling al zo wie zo anderhalve punt oplevert in zo’n belangrijke wedstrijd werd ook de jongens duidelijk en voor de laatste anderhalve punt moesten ze alleen maar hun kwaliteiten tonen op het veld en dat is dan opgeteld drie punten. Rijperkerk kwam er deze middag in hun thuiswedstrijd tegen ons niet aan te pas, wij hadden het hele anderhalve uur alles onder controle en een doelpunt kon dan in de beginfase ook niet uitblijven. Na een mooie combinatie kreeg Minze Beerda de bal op links en met een voorzet op onze spits Sean Humphries, die de bal op zijn vertrouwde manier weer binnentikte, kwamen we op de dik verdiende 0-1 voorsprong. Dat de score voor de rust niet hoger uitviel kunnen we ons zelf kwalijk nemen en zodoende konden we met die magere 0-1 gaan theedrinken. In de pauze gaf onze goalie Auke Veenstra aan dat hij niet verder kon, hij had een spiertje verrekt en werd vervangen door onze alleskunner Wieger Klaver, die dat voortreffelijk deed. Na de rust werd al snel de stand op 0-2 gebracht door ons met een werkelijk schitterende aanval over vele schijven. die zeer bekwaam werd afgerond door onze spelmaker René de Jong. Door een communicatiefoutje in de achterhoede van ons konden de jongens van Rijperkerk toch weer in de wedstrijd komen door de aansluitingstreffer te scoren, 1-2. Maar we waren deze middag gewoon beter dan Rijperkerk en de overwinning werd veilig gesteld juist door de man die zeer actief was en voorop in de strijd ging en dit doelpuntje dik verdient heeft, prima wedstrijd Jan Prins 1-3. De punten konden mee naar Kollumerzwaag en we werden zeer collegiaal gefeliciteerd door de trainer van Rijperkerk, onze dorpsgenoot Leo Boorsma die te kampen had met de blessure van een aantal spelers, maar ook inzag dat de sterkste ploeg vanmiddag heeft gewonnen. Nog even een woord van dank aan de wisselspelers, die niet allemaal mochten invallen en dit volledig begrepen, dat is grote klasse. Wiebe Wielstra bedankt voor de prima partij als lijnrechter.

Doelpuntenmakers: Sean Humphries, René de Jong en Jan Prins.

Freddy

Friese Boys 3 – VEV ’67 4                                1-2

Friese Boys 4 – Anjum 3                                  1-0

Een mooie overwinning behaalde het vierde elftal afgelopen zaterdag tegen Anjum. De bezoekers verdienden zeker wel een punt, maar ze faalden in de afwerking. Friese Boys staat door deze overwinning nog steeds op de tweede plaats van de ranglijst. Bij Friese Boys stond deze wedstrijd een oude bekende in de spits. Douwe Dam was speciaal vanuit Dortmund ingevlogen, maar helaas duurde zijn optreden niet lang. Begin tweede helft raakte Douwe geblesseerd en moest het veld verlaten. Anjum was de eerste helft de betere ploeg, maar ze konden doelman Klaas Dijkstra niet verschalken. Helaas moest Tjisko de Jong halverwege de eerste helft ook geblesseerd het veld verlaten.

Na de thee kwam B-junior Jelmer Bloem bij de thuisclub in het veld en liet een goede indruk achter. Friese Boys kwam tien minuten voor tijd aan de leiding door een schitterende treffer van Gerrit Feenstra. Na een prima assist van Johnny de Vries schoot Gerrit de bal keihard in de kruising. Scheidsrechter Oetzen Wiegersma hield de kaarten op zak en floot zo als altijd een goede wedstrijd. Aanstaande zaterdag speelt het vierde elftal alweer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan BCV.

Doelpuntenmaker: Gerrit Feenstra.

Leeuwarder Zwaluwen VR1 – Friese Boys VR1            (1-1)     5-1

Friese Boys staat bijna onderaan en heeft één wedstrijd gewonnen en dat was tegen het team uit Leeuwarden. Dit team staat verrassend onderaan, maar versloeg wel de koploper Wardy. Friese Boys startte vandaag in de volgende opstelling: keeper Gemma, achterhoede Tamara, Janna, Julia, Margriet, middenveld Ester, Angelique, Attie, voorhoede Tjimkje, Teatske en Ester, wissel Sjoukje en later Gwenda.

Friese Boys startte furieus en kansen kwamen er voor Ester en Tjimkje, maar gescoord werd er niet. Na een kwartier werd het onverwachts 1-0, toen Tamara zich verslikte en de spits alleen voor Gemma scoorde. Friese boys probeerde de draad weer op te pakken en de verdiende gelijkmaker kwam er. Een verre trap van Tamara belandde bij Tjimkje, die alleen voor de keeper koel bleef, 1-1. Daarna waren de zon, de wind, het kunstgras ingrediënten waar de thuisclub beter mee omging dan Friese Boys. In de rust bleken er wat pijntjes te zijn en Angelique werd gewisseld en Gwenda kwam haar vervangen. Friese Boys moest uit kijken voor de uitbraken vanaf de rechterkant. De achterhoede hield goed stand. Sjoukje kwam na vijftien minuten in het veld voor Attie. Door de pijntjes werden de posities in het veld nogal eens veranderd door de coach en dat kwam het spel zeker niet ten goede. Een vrije trap net buiten de 16 meter werd genomen door Gwenda en dat leverde geen goal op. Een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toe en de dames uit Leeuwarden kwamen op voorsprong. Daarna werd het uiteindelijk een geflatteerde 5-1 nederlaag. Een lichtpuntje was dat Julia op voorstopper een prima wedstrijd speelde.

Doelpuntenmaakster: Tjimkje Hansma.

Friese Boys B1 – Be Quick D B2                      1-4

Friese Boys C1 – Eastermar C1                        6-2

Eastermar had vorige week tegen Roden 3-3 gespeeld waar wij hadden van verloren. Dus met wat voor ploeg zouden ze vandaag bij ons verschijnen. Nou daar kwamen we al snel achter. We stonden binnen 5 minuten 0-1 achter. We lieten ons niet gek maken en kregen een corner, die via een eigen speler in hun eigen doel rolde, 1-1. Nu waren wij die het spel bepaalden en alles wat we deden was goed. Mark was het die Rinse aanspeelde en deed wat hij moest doen, de 2-1 scoren. We wisten nu de goal van Eastermar te vinden. Matthias wist Mark aan te spelen en prikte hem van rechts goed in, 3-1. Nog voor de rust wist Matthias ook nog te scoren, want de keeper zat mis en werd het 4-1.

Na de rust moesten we weer in de wedstrijd komen en zo kreeg Eastermar een vrije trap net buiten de 16 en werd mooi ingedraaid in de linker hoek, Dirk was kansloos 4-2. Door nu rustig te blijven konden we weer aanvallen en Klaas Ate wist ongenadig hard In te schieten in de rechter hoek, 5–2. Onze combinaties liepen goed en daar profiteerden we nog een keer van Remi wist zijn mannetje uit te kappen en schoot de bal mooi in de linker bovenhoek 6-2. Door deze wedstrijd ook te winnen staan we er goed voor.

Doelpuntenmakers: Rinse van Assen, Mark de Boer, Matthias Scholtus, Klaas Ate Wijma, Remi Kootstra en 1 eigen doelpunt.

Friese Boys C2 – Drachtster Boys C5               1-2

Zwaagwesteinde D3 – Friese Boys D1              1-3

Friese Boys D2 – Veenwouden D2                    1-1

Opende E1 – Friese Boys E1                           0-5

Op een mooie, maar frisse, zaterdagmorgen moesten we voetballen in de Grinzer Pein. Iedereen had er weer zin in en dat was te merken. De mannen waren lichtelijk onrustig. Omdat de scheids nog op bed lag, begon de wedstrijd een kwartier later dus de boys waren gretig. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kansen kwamen. Door goed keepwerk van de tegenpartij gingen de eersten er niet in. Na tien minuten waren er verschillende pogingen die er in de eerste instantie niet in wilden tot Bowy de bal kreeg en hem precies tegen de keeper aanspeelde. De keeper kreeg er geen vat op, zodat de bal weer voor bowy zijn voeten kwam en daar gebruik van maakte, 0-1. Door goed overspelen vanuit de achterhoede kreeg na vijf minuten Roan de bal, die hem mooi overspeelde naar Jelmer. Die kreeg hem voor de linkervoet, wat niet zijn sterkste kant is. Hij stond mooi voor de goal, maar besloot om toch over te spelen naar Thijs-Gerrit, die hem lekker in het net knalde, 0-2. Na nog geen twee minuten kreeg Luutzen achter de bal, die hij mee kon nemen naar voren en vrijuit kon schieten, wat hij ook deed. De bal vloog mooi in de hoek van het net, 0-3. Met een mooie voorsprong gingen we rust in.

In de tweede helft kreeg Roan binnen twee minuten de bal voor de voeten. Die speelde de bal naar Jelmer en die gaf een pracht van een voorzet naar Bowie, die hem tussen de palen speelde, 4-0. Daarna was het even rustig. De bal wilde er niet in ondanks vele kansen. Zelfs Tsjipke, de keeper, kreeg zo nu en dan een bal, maar die werd elke keer tussen de palen weg gehouden. Na een klein kansje van de tegenpartij kreeg Thijs de bal, die een pracht van een voorzet gaf aan Jelmer en die mocht na zoveel gemiste kansen de bal het net nog inschieten, 0-5. Dat was ook de eindstand.

Het was een mooie wedstrijd en iedereen heeft weer gevochten voor elke bal. Doordat er zo goed over wordt gespeeld door het hele team hebben we deze wedstrijd weer winnend afgesloten. Goed gedaan jongens.

Opende E2 – Friese BoysE2 (2-3)        2-7

We begonnen goed, direct 0-1, Lieuwe Jan. Vijf minuten later 0-2, Jan Peter. Na aanvallen over en weer stond het zomaar weer gelijk, 2-2. Net voor rust maakte Jan Peter er nog 2-3 van. Na rust een oppermachtig Fries Boys. De ene aanval was nog mooier dan de ander. Er werd goed overgespeeld en dit resulteerde in een 2-7 overwinning. Nick kwam de tweede helft en maakte een zuivere hattrick, Klaas maakte de laatste treffer. Een mooie overwinning, ga zo door jongens.

Friese Boys E3 – GSVV E1       (1-2)     3-4

Friese Boys moest voor de return spelen tegen GSVV. De eerste wedstrijd in Gerkesklooster werd met 10-2 gewonnen. GSVV heeft een selectie van meer dan tien spelers en moet elke week enkele spelers thuislaten. De selectie van GSVV, die vandaag in Kollumerzwaag speelden waren fysiek prima in orde en ook de aanvoerster was uit het goede hout gesneden. Friese Boys was compleet en er werd onder leiding van scheidsrechter Willem Jan Hiemstra acht tegen acht gespeeld.

Een heerlijk zonnetje scheen over de velden en de eerste helft wind tegen. De zon scheen ook in het gezichtsveld van de Friese Boys-spelers, want uit een corner was het een GSVV-speler die wel durfde te koppen en scoorde 0-1. Friese Boys was verrast en probeerde in de wedstrijd te komen, maar in de eerste tien minuten waren de grote spelers van GSVV beter in de duels en kwam zelfs op een terechte 0-2 voorsprong. Daarna kwamen er kansen voor Friese Boys. Nick schoot twee keer rakelings voorlangs. Toch kwam de aansluitingstreffer op het scorebord. Een pass van Nick belandde bij Jesse, die de bal controleerde en met links binnenschoot, 1-2. Marten kreeg nog twee kansjes, maar de keeper en een bal voorlangs waren zijn wapenfeiten. De rust werd bereikt met een achterstand. De overwinning zat nog in het hoofd van de spelers, maar in de pauze werden de jongens positief toegesproken dat bij volledige inzet de wedstrijd gekanteld kon worden. Alras kwam de gelijkmaker, want een uittrap van Douwe Jan werd door Nick opgepikt en in de bovenhoek geschoten, 2-2. Friese Boys won de duels en combineerde weer. Nick raakte de paal en Marten zijn inzet belandde net naast. Een combinatie vanaf rechts met Jesse en Nick belandde uiteindelijk bij Ljibbe Sicco, die met links op de kruising schoot. Daarna kwamen er kansen voor Oane en Nick, maar het resultaat allemaal net naast. Halverwege de tweede helft kwam Friese Boys op voorsprong. Een slim passje van Nick belandde bij Marten, die van dichtbij de keeper passeerde 3-2. GSVV rechtte de rug en kreeg ook kansen, want in de achterhoede waren Luut, Pieter en Randy hun tegenstanders niet altijd de baas. Na enkele schoten naast, kwam het fatale moment voor keeper Douwe Jan. Een schotje vanaf links probeerde hij tegen te houden, maar via zijn arm verdween de bal achter hem in het net, 3-3. Beide teams gingen voor de winst en uiteindelijk ging GSVV in de laatste minuten ermee vandoor, want een uitbraak werd goed uitgespeeld en doeltreffend afgerond, 3-4. Een gelijkspel was de verhouding, maar de eerste nederlaag was een feit.

De strafschoppenserie werd ook verloren door Friese Boys. Medekoploper VVT verloor zijn wedstrijd van De Lauwers en dat betekent dat de strijd om de eerste plaats niet te voorspellen is. Friese Boys staat nog op de eerste plaats gevolgd door VVT en De Lauwers.

Doelpuntenmakers: Jesse, Nick en Marten.

Jong Harkema E5 – Friese Boys E4                 0-0

De topper in de competitie. Inside information gaf ons de tip de laatste man uit te schakelen: beste speler en topscoorder. Verder moesten we een vervanger voor de afwezige Jente: beterschap kerel!

Gelukkig vonden we keeper Douwe Jan van E3 bereid om bij ons op doel te staan. We speelden acht tegen acht, dus aan onze kant geen wissels. Opstelling als volgt: doel: Douwe Jan, achter Marwan en Wolter met net daarvoor Jens en Rik, midden: Bauke Jan en Daniël, voor: Sven. Hierbij de opmerking dat er voor Daniël aanvallend een vrije rol was en verdedigend maar één opdracht: schakel die laatste man uit.

Alles, maar dan ook alles behalve het scoren ging perfect. Jong Harkema kreeg nauwelijks een kans, maar dan waren onze keeper en verdedigers paraat. Wij hadden een geweldig overwicht. Zakten goed terug om de tegenaanval op te vangen, waarna we gebruik maakten van de ruimte voorin om aan te vallen. Helaas lukte het ons geen enkele keer om de keeper te passeren. Het bleef spannend tot het eind, toen Harkema nog enkele corners mocht trappen. Douwe Jan duwde nog een bal over de lat die dreigde in het doel te verdwijnen en verder was iedereen op zijn post.

Volgende week een herkansing op de Saedkampe. De wedstrijd is om 9:00 uur. Komt allen!

De penaltyserie ging wel naar Friese Boys met 2 uit 9 voor Harkema tegen 3 uit 8 voor Friese Boys.

Friese Boys ME1 – WTOC ME1             0-1

Ook vandaag werd er goed gespeeld door de meiden. In de eerste helft was Friese Boys de betere ploeg, maar er kwamen geen kansen voor een doelpunt. In de tweede helft kreeg Titia-Wilma een mooie kans, die nipt door de keeper werd gepakt. De wedstrijd ging gelijk op en in de laatste minuut van de wedstrijd zag WTOC nog kans te scoren. Jammer, een gelijkspel was meer op zijn plaats geweest.

Suameer F1 – Friese Boys F1                          2-1

Eén van de zwaarste wedstrijden voor de Boys F1 tegen zeer gedegen Suameer. Na een moeilijke eerste helft en een mooi doelpunt van Suameer stonden de Boys met rust 1-0 achter. Na wisseling van keeper Oane Bosma voor Indy van Dekken werd de tweede helft een ware strijd. Indy deed goed haar plicht als keepster en met Oane als extra versterking in de spits werd geprobeerd om de tegenaanval te zoeken. Na tien minuten in de tweede helft kon Suameer de 2-0 noteren. Het leek gespeeld, maar toch lukte het door harde strijd en door gezamenlijke inspanning om verder te komen. Het was Sieds Bijker die door een knap en hard afstandsschot de keeper van Suameer verraste. De achtervolging was ingezet met de 2-1 achterstand. Suameer was duidelijk onder indruk en de Boys probeerde hier gebruik van te maken. Enige kansen deden zich zelfs nog voor om de verdiende gelijkmaker te maken. Al met al mocht het niet baten. Het eindsignaal kwam te vroeg. Iedereen was afgemat en duidelijk was zichtbaar dat er strijd en prestatie geleverd was. Van onze kant als leiders willen we een ieder een dikke pluim geven hoe er gevoetbald en inzet is geleverd. Ook willen we langs deze weg beterschap wensen aan Wouter Verbeek, die helaas door ziekte niet mee kon doen. We hadden hem vandaag graag van de partij gezien.

Doelpuntenmaker: Sieds Bijker.

ASC F2 – Friese Boys F2                                 6-0

VIOD F2 – Friese Boys F3                                0-8

Friese Boys MP1 – Kootstertille MP1               9-1

Friese Boys heeft een grote stap gezet richting het tweede kampioenschap op rij. Na een matige reeks stonden de kopjes zaterdag allemaal weer in de goede richting en zagen we de doelpuntenmachine weer eens vol op stoom. Wat zich uitbetaalde in een 9-1 overwinning. Dit door een prima verdediging en goed samenspel van iedereen. Tjesse de Vries, Willem Starkenburg en Sytse de Boer, die de bal goed naar de middenvelders Niels van Lingen en Klaas-Jan Reitsma doorspeelden. Hierdoor konden onze middenvelders de bal goed door passen naar onze spitsen Arjan Pilat en Hendrik Spoelstra of zelf een puntje scoren. Prachtig om te zien hoe een goed samenspel tot vele kansen kunnen leiden. Ook onze keepers Robert Sijtsma (eerste helft) en Tjesse de Vries (tweede helft) hebben hun mannetje prima gestaan. Dus nogmaals het was de teamprestatie die de overwinning garant stelde. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er door iedereen hard gewerkt en werd de bal over en weer gegund. Zoals dat hoort in een team, want winnen doen we met zijn allen.

Doelpuntenmakers: Klaas Pieter Reitsma (2), Niels van Lingen (2), Sytse de Boer (2) en Hendrik Spoelstra (3).

Zwaagwesteinde MP1 – Friese Boys MP2        1-8

Zaterdag 20 april 2013 zal de boeken ingaan als een dag met mooi voorjaarsweer. De MP2 kon de dag goed meenemen en mocht al om negen uur aan de bak tegen de MP1 van De Westereen. We konden aantreden met zes spelers, te weten Siem, Yaryk, Nick, Ferry, Jurjen en Matthijs. Onze tegenstanders hadden een selectie van maar liefst 12 spelers. Na overleg is besloten dat er 2 spelers van De Westereen met ons mee zouden spelen, helaas zou er na vijf minuten één van hun afhaken (“Ik spylje by De Westereen, net by Friese Boys”) en zou blijken dat we de eerste helft grotendeels met één man minder zouden spelen.

Vanaf de aftrap gingen de boys er weer vol tegen aan. Matthijs op doel en als gastspelers Jochum en Jort van de Westreen. Door de gretigheid van De Boys waren we vanaf de eerste helft sterk in het veld. De aanval werd sterk ingezet en al gauw had de keeper van De Westereen het druk. De score werd geopend door Siem, 0-1. Op dat moment vond één van onze gastspelers het wel mooi geweest en hadden we dus een mannetje minder. Dit is door onze spelers waarschijnlijk niet eens gemerkt en we gingen vol enthousiasme door. Onvermoeibaar loopwerk van Ferry resulteerde in het tweede doelpunt. Jurjen positioneerde zich als laatste man en zat goed op de bal, zodra de tegenstander aan de bal was. Hierna volgde een uitbraak van de Westereen maar de speler kreeg voor de goal geen ruimte van keeper Matthijs. Daarop de uitbraak met Nick, Jaryk en Ferry, wat leidde tot de 0-3 door Ferry. De laatste Friese Boys-aanval voor rust resulteerde in een doelpunt door onze gastspeler Jochum van der Leij. Vanaf de aftrap ging De Westereen er nog een keer tegenaan om te zorgen dat we met 1-4 naar de ranja gingen.

Na de rust werd de wedstrijd voortgezet met vijf veldspelers voor beide partijen, zodat we qua aantallen weer in evenwicht waren. Siem stond de tweede helft onder de lat. Het wedstrijd beeld werd daarna beleef gelijk aan de eerste helft. We konden aanval naar aanval inzetten. Jaryk ging regelmatig over de flank om de bal daarna mooi voor de goal te leggen. Er werd door iedereen goed geholpen en hier en daar werd al mooi overgespeeld. De 1-5 werd op de borden gezet door Nick. Na aanvallen van Jurjen, Jaryk en Nick kwam het zesde Boys-doelpunt, gemaakt door Ferry. Op naar het eindsignaal wist Nick ook nog een keer doel te treffen.

Bij het controleren van het wedstrijdformulier bleek dat COOP deze week bij zeven doelpunten de achtste gratis cadeau deed en zo zetten we ruim na het eindsignaal de eindstand op 1 tegen 8.

De inzet was ook deze week weer 200% en nog belangrijker er wordt elke week vooruitgang geboekt op technisch gebied. We zien steeds meer dat er goed wordt gekeken naar vrije spelers, overgespeeld,  tegenstander dekken enzovoort. Geweldig om de vooruitgang te zien!

Doelpuntenmakers: Ferry (3), Nick (2), Siem en Jochum van der Leij (gastspeler van Zwaagwesteinde).