Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Dinsdag 23 april 2013

Friese Boys 2 – Opende 2                                9-1

Deze inhaalwedstrijd tegen Opende werd onder ideale omstandigheden gespeeld met het zonnetje erbij.

Dat de wedstrijd zo gemakkelijk gewonnen zou worden hadden we niet verwacht, alhoewel Opende in de eerste twintig minuten redelijk voetbalde en ook de beste kansen kreeg om de score te openen. Maar langzamerhand kregen we een veldoverwicht en na een mooie voorzet van Wietse van der Land op de man van de wedstrijd, onze spits Sean Humphries, die de bal met een omhaal in het doel schoot 1-0.Dit was het eerste doelpunt van Sean in deze match. Hij zou er in totaal vijf maken, wat alleen hij kan, denk ik. Het tweede doelpunt viel een minuut of vijf later toen onze voorstopper Jaring Hansma mee naar voren trok en de bal met een mooi schot in het doel van Opende deed belanden 2-0. Het derde doelpunt kwam weer op naam van Sean Humphries, die na een schot van René de Jong de bal in de rebound inschoot. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee gingen we gewoon door met aanval na aanval op de goal van Opende en na weer een voorzet van René stond Sean Humphries weer op de juiste plaats en tikte de 4-0 binnen. Het enige minpuntje was dat we soms niet correct verdedigen en met alle geweld de bal te snel willen veroveren en dan de man in de rug of op de rug springen in plaats van lekker voor je houden en dit is al meerdere keren aan gehaald door Kees, maar komt nog niet helemaal door bij onze spelers. Dit verdedigen veroorzaakte weer eens een onnodige vrije trap tegen en die werd keurig binnen geschoten door Opende, 4-1. Maar niet getreurd in deze wedstrijd kun je een doelpuntje weggeven, maar tegen een sterkere tegenstander moet deze manier van verdedigen voorkomen worden. Onze doelpuntenmachine draaide gewoon door en na weer een voorzet van Wietse tikte Sean Humphries de 5-1 binnen. De 6-1 kwam van de voet van Jan Prins, die de bal met een prachtig schot in de bovenhoek schoot (dit overigens na een mooie voorzet van Theo Beerda, die met zijn verbale- en fysieke inbreng een steeds belangrijker speler voor ons wordt, mits hij aanwezig is natuurlijk).Toen René de Jong een mooi steekballetje op James gaf was hij op snelheid niet meer in te halen en passeerde met een mooie lage schuiver de Opende goalie, 7-1. De 8-1 kwam weer op naam van Jaring Hansma, die weer met een strak schot de inmiddels wanhopige keeper van Opende het nakijken gaf. Het slotakkoord werd gezet door de topscoorder van ons elftal, Sean Humphiers, die na een werkelijk prachtige voorzet van Wieger klaver de bal op een sublieme manier achter de keeper deponeerde, 9-1.

We hebben een mooie training gehad en tevens drie punten aan ons niet geringe aantal toegevoegd en blijven in de race voor promotie. (Oetsen bedankt, je hebt een prime partij gefloten)

Doelpuntenmakers: Sean Humphries (5), Jaring Hansma (2), Jan Prins, James van der Bij.

Freddy

Friese Boys C1 – ONR C2                                2-0

ONR de ploeg waar we vanavond tegen moeten voetballen treffen we aanstaande zaterdag weer, alleen dan spelen we uit. We moeten winnen om bij te blijven in kampioenschap, toch waren we vanavond niet goed aan het spelen en verloren we vaak de bal omdat het veld erg hard was. Door een goede aanval van ons was het Klaas Ate die goed doorliep om de bal te pakken en de keeper van ONR de bal los liet, daardoor kon Klaas Ate scoren, 1-0. Er werd gewisseld. Remi kwam voor Rinse in de ploeg en de bal werd voorgegeven, door wat gekluts kwam de bal bij Tjalling en deze tikte hem naar Remi en Remi schoot in, 2-0. Ons spel werd er niet beter op en dat van ONR ook niet en beide ploegen wisten ook niet meer te scoren en wonnen we de wedstrijd met 2-0 en pakten we drie belangrijke punten.

Doelpuntenmakers: Klaas Ate Wijma en Remi Kootstra.

Woensdag 24 april 2013

Rottevalle C1 – Friese Boys C2

Zaterdag 27 april 2013

Friese Boys 2 – Marum 2                                 6-1

Tegen Marum, wat nog boven ons op de ranglijst stond, hebben we zegge en schrijve met een half uur voetbal de basis gelegd voor deze overwinning. Het eerste kwartier kon Marum het redelijk bijbenen, maar toen gingen we er op en er over zoals ze dat in de volksmond noemen. Met vijf doelpunten in een half uur was de wedstrijd in ons voordeel beslist. We gingen de rust dus in met een 5-0 voorsprong.

Na de thee werd er niet meer geconcentreerd gespeeld door ons en kon Marum het spel overnemen. Dat ze maar één keer scoorden was niet aan ons te danken, maar aan de zwakte van Marum. Het zesde doelpunt dat James in één van de laatste minuten binnenschoot was dan ook het hoogtepunt in de tweede helft. Een voortreffelijke eerste helft gespeeld door ons, maar voor een ploeg die de ambitie heeft om te promoveren een onwaardige laatste 45 minuten.

Doelpuntenmakers: Sean Humphries (2), James van der Bij (2), Jan Prins en Minze Beerda.

Freddy

ASC 2 – Friese Boys 3                                     1-3

ONR C2 – Friese Boys C1                                4-2

Vandaag was dus weer ONR onze tegenstander. Ons spel was weer niet om naar huis te schrijven,  maar toch kwamen er kansen. Matthias gaf een goede voorzet van rechts en Tjalling kwam goed achter zijn man vandaan er schoot hem goed in de rechter hoek in, 0-1. Naarmate de wedstrijd verliep werd ons spel niet beter. Pieter stuurde nu Matthias weg met de bal en hij was snel en liep de tegenstander eruit en wist de bal mooi langs de keeper te schieten, 0-2. Er werden meer fouten gemaakt waardoor ONR meer kansen kreeg en via een hoekschop werd de bal goed ingekopt, 1-2.

Na de rust was het ONR die druk zette en al gauw werd het 2-2. Nu moest er wel wat gebeuren. ONR groeide in de wedstrijd en kregen vertrouwen en al snel werd het 3-2. Er was nog niks verloren, maar toen Tjeerd Jurre eruit werd gestuurd met een rode kaart zouden wij nog even beginnen te voetballen, maar het was te laat en ONR wist ook nog de 4-2 te maken en verloren en verspeelden we drie belangrijke punten.

Doelpuntenmakers: Tjalling Mellema en Matthias Scholtus.

Friese Boys E4 – Jong Harkema E5                 4-0

De return van vorige week. Die topper eindigde ondanks al die mooie kansen in 0-0. Vandaag opnieuw een topper. Niet alleen de eerste plaats stond op het spel, maar waarschijnlijk ook de titel. We waren weer compleet met een herstelde Jente erbij. Toch hadden we ook nu weer Douwe Jan op doel. Omdat we met acht tegen acht speelden hadden we dus één wissel. Startopstelling dezelfde als vorige week met als belangrijkste punten: Marwan achterin en Daniël voorin met als verdedigende opdracht: schakel die laatste man Thomas uit.

In het begin ging het spel nog wat op en neer, maar langzaam kreeg Friese Boys de overhand en ontstonden er kansen. Na enkele ongevaarlijke schoten kwam de bevrijdende treffer. Sven kwam rechtsvoor aan de bal en wist de bal terug te leggen op Rik. Een balletje breed op Jente, die met een mooie boog de bal net achter de tweede paal in het net liet verdwijnen. Eindelijk 1-0. Het overwicht van Friese boys duurde voort en Marwan zag kansen om het middenveld te versterken. Soms nam hij wat risico daarbij, maar het liep gelukkig goed af. Zijn schoten op doel waren nog niet gevaarlijk, maar hij kon wel steeds dichterbij komen. Uiteindelijk werd hij ook betrokken in een combinatie en kon met een simpel tikje langs de keeper de 2-0 aantekenen. Sven, die de bal afschermde bij het doel kreeg nog een aardige schop te verwerken van “vriend” Thomas van Harkema die duidelijk moeite had om de tegenslagen te verwerken. Met een verdiende voorsprong gingen we rusten.

Na rust begon het tegenoffensief van Jong Harkema. Omdat ook Marwan en Wolter wel eens wissel moeten staan speelde Sven tijdelijk achterin. We hielden netjes de “nul” en kwamen onder de druk vandaan waarbij we nooit een kans weggaven. Opnieuw wist Marwan mee te schuiven naar voren en met een nette schuiver maakte hij de 3-0. Hiermee was eigenlijk alle tegenstand gebroken. Dit betekende niet dat het allemaal vanzelf ging. Daniël kreeg nog een charge van Thomas te verwerken, die op aanwijzing van de scheidsrechter gewisseld werd. Daniël herpakte zich en wist later na een solo over rechts voor het doel langs te kruisen en met links de bal in de korte hoek te prikken. De zeer verdiende 4-0 zorgde ervoor dat de titelaspiraties van Jong Harkema weer in de koelkast konden en dat Friese Boys E4 met één hand de titel al vast heeft.

Rest mij nog degenen te noemen die niet in dit verslagje voorkomen, maar vanwege hun goede prestaties niet ongenoemd mogen blijven: Jens, Rik en Bauke Jan. Tevens een compliment voor scheidsrechter Jaring!

De enige vraag die ons nu nog rest: spelen we nu een gewone competitie, of anderhalve? Bij een gewone competitie zijn we kampioen als we van Kollum winnen. Bij anderhalve competitie komen we alle ploegen nog één keer tegen.

Doelpuntenmakers: Jente Klaver, Marwan Egeh (2) en Daniël Noorlander.

Friese Boys F1 – Zwaagwesteinde F3               2-1

Wederom een zware wedstrijd voor de Boys F1. Zwaagwesteinde is sinds de start Mini-Pupillen al een gedegen tegenstander geweest. Zowel in de zaal alsmede op het veld hebben beide ploegjes al vaak tegenover elkaar gestaan met leuke wedstrijden.

In de eerste helft had eigenlijk de wedstrijd al beslist moeten zijn. Sieds Bijker kon om welke reden vier keer alleen op de keeper af de bal niet tussen de palen krijgen. Gelukkig kon door rust en kijken door Sieds Bijker aan het einde van de eerste helft de 1-0 genoteerd worden. Zwaagwesteinde wilde ook verder en zette toch druk, met als gevolgd dat via een klunzig verdedigen de 1-1 kon worden gemaakt. Dit was dan ook de ruststand.

De tweede helft moest wederom via veel heen en weer voetbal voor kansen zorgen, maar het was lastig.., er waren veel spelers niet alert en er werd te gemakkelijk gevoetbald. Hierdoor leek de eindstand 1-1 in zicht te komen, maar als complete verrassing tegen het einde van de wedstrijd kon Jarno de Jong door een verdedigingsfout de bal overnemen en ging richting de goal van Zwaagwesteinde  Door een hard en geplaatst afstandsschot lukte het hem de 2-1 in te schieten. Zwaagwesteinde  had aan het eind nog wat kansen  maar gelukkig bleef de verdediging overeind en werd het fluitsignaal door Reindert ingezet. Eindstand 2-1.

Volgende week moeten we wederom tegen Suameer, waar we vorige week een zwaar bevochten verlies hebben gehad. Dus het programma voor volgende week wordt wederom niet gemakkelijk. Trainer Jappie heeft gelukkig twee A4-tjes vol gekladderd met aantekeningen. Laten we hopen dat aanstaande woensdag op de training de vruchten worden geplukt voor een leuke wedstrijd volgende week.

Doelpuntenmakers: Sieds Bijker en Jarno de Jong.

Buitenpost MP2 – Friese Boys MP1                 2-6

Friese Boys MP1 heeft een   2-6 overwinning geboekt.

Friese Boys moest het vandaag met zeven spelertjes doen in verband met ziekte van Willem Starkenburg.

Buitenpost ging goed van start, maar gelukkig werd er goed gekeept en dit zorgde ervoor dat we niet tegen een achterstand aan hoefden te kijken. Toen de Boys warm waren, gingen ze er als een speer vandoor op na de goal van de tegenstanders. Dit leidde al snel in een doelpunt door Arjan Pilat.

Toen waren de Boys op dreef. Er werd gevochten als een leeuw, waardoor Hendrik Spoelstra voor de 2-0 zorgde. Nog maar net afgetrapt door Buitenpost gingen de boys er weer tegenaan. Niels van Lingen liep op de goal af, maar moest helaas de bal verliezen aan een speler van Buitenpost, die wel een goal scoorden voor ons, 3-0. Even kwam Buitenpost terug en maakte een tegengoal, 1-3. Maar de Boys lieten het er niet bij zitten. Sijtse de Boer zorgde voor de 4-1 en Klaas-Pieter Reitsma voor de 5-1. Toen floot de scheidsrechter voor rust.

Na de rust was de snelheid en het scoren even wat minder en kwam Buitenpost weer terug met 2-5, maar de Boys waren nog niet helemaal klaar! Er werd keurig overgespeeld naar Robert Sijtsma, die de eindstand op een 6-2 bracht. Tjesse  de Vries stond de tweede helft op goal en wist bijna alle penalty’s te stoppen, super gespeeld jongens op na de volgende wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Arjan Pilat, Hendrik Spoelstra, Sijtse de Boer, Klaas Pieter Reitsma en Robert Sijtsma.