SC Stiens B2 – Friese Boys B1                                  2-2

Dinsdag  7 mei 2013

Dokkum 3 –  Friese Boys 4                                      3-2

Drachtster Boys C5 – Friese Boys C2                     3-2

Friese Boys E3 – VVT  E1              (3-0)                    4-2

De absolute kraker in deze klasse werd een doordeweekse wedstrijd. VVT had één wedstrijd meer verloren en was gebaat bij een overwinning. Mocht Friese Boys een gelijkspel of een winst behalen dan waren de titelkansen opnieuw aanwezig. De oefenwedstrijd vorig jaar in Twijzelerheide werd met 7-1 verloren door Friese Boys. Friese Boys was compleet met negen spelers en VVT had ook negen spelers. Er werd besloten acht tegen acht te gaan spelen. De scheidsrechter was Oetzen Wiegersma.

Friese Boys kreeg de eerste kans, maar Nick zijn schot werd gepakt door de keeper. In de tweede minuut probeerde VVT met een omhaal het doel van Douwe Jan te bestoken, maar dat lukte niet. Een schot van Mike (VVT) werd door Douwe Jan gered. Op het middenveld werd een overtreding begaan tegen Oane. De vrije trap op ongeveer achttien meter van het doel werd door Ljibbe Sicco ineens op het doel geschoten. Er stonden veel spelers voor de keeper en de bal belandde in de bovenhoek 1-0. Even later was het Nick, die een bal onderschepte en van vijftien meter afstand op het doel schoot, de keeper leek de bal te hebben, maar via zijn handen ging de bal over de lijn, 2-0. VVT probeerde met afstandsschoten, maar keeper Douwe Jan stond op zijn post. De verdediging met Luut en Pieter, gesteund door Ljibbe Sicco kreeg het druk, maar waren goed in de duels. Nog voor rust kwam een ingooi van Oane bij Nick terecht die zijn tegenstander aan de rechterkant van het doel uitspeelde en op het doel schoot, dit had de keeper niet verwacht en 3-0 was een feit.

In de rust werd gewaarschuwd dat VVT een tandje bij zou schakelen. Friese Boys kreeg de eerste corner en deze inzet van Nick belandde uiteindelijk via een melay van spelers in het doel, 4-0. Daarna was het overleven voor Friese Boys E3, want VVT kwam veelvuldig op de helft van Friese Boys en door blessures van Marten en Pieter moesten er de nodige omzettingen plaatsvinden in het team. Randy en Jesse deden hun best op het midden en voorin. Mike (VVT) wist in een kort tijdsbestek twee keer te scoren. De laatste acht minuten was het team Friese Boys E3 met man en macht aanwezig om VVT af te stoppen op een sportieve manier in de duels en dat lukte. De toeschouwers hadden een mooie pot voetbal gezien. Met nog drie wedstrijden te gaan komt de titel in het zicht.

A.s. zaterdag 11 mei uit naar De Lauwers is ook niet gemakkelijk, want dit team heeft VVT ook verslagen. Woensdag 15 mei 2013 wordt er wederom tegen VVT gespeeld maar dan in Twijzelerheide.

Friese Boys ME1 – Broekster Wâlden ME1     0-2

In deze wedstrijd werd er goed gevoetbald, jammer genoeg missen we de laatste weken de kunst om te scoren. Broekster Wâlden kreeg wel twee keer de kans om een doelpunt te maken en benutten die dan ook. Helaas, want we waren niets minder en een gelijkspel was verdiend geweest.

Woensdag 8 mei 2013

Friese Boys E2 – Kootstertille E2                            4-0

Friese Boys F3 – Twijzel F1G                                    4-2

Vrijdag 10 mei 2013

FRIESE BOYS 45+ BEHAALT KAMPIOENSCHAP IN HET HOL VAN DE LEEUW

Eindelijk konden de “oude” mannen weer in de wei, niet op gras, maar kunstgras. In Kollumerzwaag waren de tegenstanders al twee keer uitgenodigd, helaas om verschillende redenen kon het geen doorgang vinden. Er werd nu gespeeld in Grou, Dertig minuten per wedstrijd. FVC (nog puntloos) moest afzeggen en daardoor werden er twee wedstrijden gespeeld tegen Blauw Wit en GAVC. GAVC was de grote concurrent met 1 punt achterstand op Friese Boys. Vandaag de laatste speelronde en wordt het kampioenschap vergeven. De eerste wedstrijd speelde GAVC tegen Blauw Wit en won dit moeizaam met 2-1. Alle druk lag bij Friese Boys.

Jan Kempenaar kon met veel moeite een zevental op de been brengen. Door afzeggingen van Mient Mulder en Jappie Borger werd trainer van Friese Boys 1 Henk de Boer benadert om naar Grou af te reizen. Dankzij Henk zijn partner Saakje (bedankt namens het 45+ team) kon Friese Boys met negen spelers aan de aftrap verschijnen. Friese Boys moest de eerste wedstrijd tegen Blauw Wit. De opstelling was keeper Johannes, achterhoede Harry, Hielke, middenveld Klaas Praamstra, Jan Hoogsteen, voorhoede Jan Kempenaar en Henk de Boer, wissels Wietze de Graaf en Henkie Hamstra.

Blauw Wit 45+ – Friese Boys 45+                           0-3

Er stond veel wind op het mooie sportpark en als de bal uit ging moest er nog wel eens een sprintje worden geleverd. Tegen Blauw Wit werd de score geopend door topscorer Jan Kempenaar die een perfecte steekpass van Hielke afrondde bij de tweede paal. Henkie bepaalde de ruststand op 2-0 na een assist van Klaas. Johannes hield het doel schoon met behulp van Harry en Wietze. Uiteindelijk besliste Jan Kempenaar de wedstrijd in het tweede kwartier, 3-0. Henk had veel bekenden bij de Leeuwarders en wilde zeker niet scoren, want op een presenteerblaadje kreeg hij de ballen van Hielke en Jan maar de score bleef onveranderd.

Friese Boys 45+ – GAVC 45+                                    2-0

De laatste wedstrijd moest er tegen GAVC (Grou) worden gespeeld. Bij een gelijkspel kon de kampioensvlag worden gehesen. Friese Boys startte vlot varend, want een corner van Henkie werd door Jan Kempenaar met links binnengeschoten. Even later werd het zelfs 2-0 toen Wietze op avontuur ging en door de benen van de tegenstander raak schoot. Daarna kreeg GAVC nog wel kansen, maar keeper Johannes wilde aan overbuurman Gerwin laten zien dat hij ook de nul kan houden en dat deed hij met verve. In de tweede helft was Friese Boys gevaarlijk in de counter, maar Klaas Praamstra en Jan Kempenaar liepen elkaar bij regelmaat in de weg. De looplijnen werden niet begrepen. GAVC drong nog wel aan in de tweede helft, maar de winst gaf Friese Boys niet meer weg. De titel voor de winterstop werd nog gevierd met vuurwerk en T-shirts, maar het blijkt zeker al gewoon te zijn, want er werd niet uitbundig gejuicht. Er werden nog wel sms-jes gestuurd/verstuurd en de reacties waren positief.

De derde helft werd van de thuisclub verloren en om 00.00 uur was een ieder weer in Kollumerzwaag.

Vrijdag 17 mei wordt het Barkmeijer-toernooi gespeeld in Kollumerzwaag om 19.30 uur. De tegenstanders zijn pittig met de 35+ teams van Kollum, Drogeham en Blija. Tot ziens aan de lijn van Friese Boys.

Zaterdag  11 mei 2013

Friese Boys 1 – Ropta Boys 1                                  0-2

FRIESE BOYS MACHTELOOS TEGEN ROPTA BOYS

KOLLUMERZWAAG – In een slechte wedstrijd heeft Friese Boys met 0-2 van Ropta Boys verloren. Bij rust was de stand 0-1. Pieter Boersma speelde zijn 250e wedstrijd in het Friese Boys-shirt.

Friese Boys hielp de gasten na vijf minuten in het zadel. Verdediger Jilt Nicolai schoot toen namelijk in eigen doel, 0-1. Een kopbal van Simon Dijkstra verdween naast het Friese Boys-doel.  Aan de andere kant schoot  Jelle de Graaf over. De beste kans in de eerste helft was voor Ropta Boys, maar Simon Dijkstra zag zijn schot gestopt door thuisclub-doelman Auke Hoekstra.

In de tweede helft kwam Friese Boys beter uit de startblokken. Robert Kuipers knalde op de vuisten van doelman Hillebrand Tanja en een vrije trap van Eelke Venema ging via de muur naast. Een schot van opnieuw Venema eindigde in handen van doelman Tanja.  Auke Hoekstra stopte aan de overkant een schot van Peter Braaksma. Verdediger Willem Wijma van de gasten kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Van der Bij uit Leeuwarden en kon dus gaan douchen. Na een half uur stopte Hoekstra een schot van Simon Dijkstra, maar de bal belandde voor de voeten van Geert Linthof die de 0-2 eindstand op het scorebord zette. Daar veranderden pogingen van Robert Kuipers en invaller Marten Starkenburg van Friese Boys ook niets meer aan.

“We hadden een goed begin, de eerste twintig minuten waren voor ons”,  vond trainer Sjoerd Bosgra van Ropta Boys. “Daarna kwam Friese Boys beter in hun spel. Onze doelpunten waren beiden een beetje gelukkig. Het was een duel met weinig kansen. We doen goede zaken vandaag, als we volgende week winnen of gelijk spelen zitten we in de nacompetitie. De rode kaart van ons vond ik niet terecht”.

“Ropta Boys zette meteen druk”,  aldus trainer Henk de Boer van Friese Boys. “Bij de eerste goal blijft Auke staan en tikt Jilt de bal naast Auke, daardoor liepen we achter de feiten aan. In de eerste helft heb ik eigenlijk geen kansen gezien. Na de thee kwamen we goed uit de kleedkamer. Ik had het seizoen graag met een prijs afgesloten, maar de onnodige nederlagen tegen Anjum en Birdaard waren het breekpunt. Het seizoen gaat daarom als een nachtkaars uit”,  aldus de vertrekkende trainer.

ODV 2 – Friese Boys 3                                               1-1

Friese Boys VR1  – Birdaard VR1              (0-4)      0-5

Na de oefenwedstrijd tegen GSVV was er enigszins weer optimisme, want er werd bij vlagen goed gecombineerd en er waren de nodige doelpunten. Helaas geen goed resultaat 4-3 verlies. In de competitie moest er tegen de nummer 2 Birdaard worden aangetreden. In Birdaard werd geflatteerd met 3-0 verloren.  Er waren dertien meiden aanwezig en de volgende opstelling werd uit de hoge hoed getoverd. Keeper Gemma, achterhoede Gwenda, Julia, Janna, Boukje Hendrika, middenveld Line, Ester, Hiltsje en voorin Tjimkje, Tamara, Nynke. Wissels Sjoukje en Ilse. De scheidsrechter was Oetzen Wiegersma.

Om 12.40 uur werd er afgetrapt onder regenachtige omstandigheden en Friese Boys ging prima van start, maar gescoord werd er niet. Een uitbraak van Birdaard werd uiteindelijk een corner. Friese Boys had de organisatie niet goed op orde, want Hiltsje kon de bal niet ontwijken en opende de score voor Birdaard, 0-1. Even later was het al 0-2, toen een counter diagonaal werd binnengeschoten. Friese Boys kreeg ook kansen, maar Tamara en Tjimkje troffen een prima keepster op hun weg. Birdaard loerde op de counter en scoorde nog twee keer. Een geflatteerde ruststand 0-4, want het voetbalspel was wel redelijk. Er werd afgesproken dat Friese Boys zou scoren, want dat gebeurt bijna elke wedstrijd.

In de tweede helft stond Line in het doel. Een schot in de korte hoek halverwege de tweede helft betekende 0-5. Friese Boys kreeg een mooie kans, toen Gemma een bal onderschepte en onderuit ging. De scheidsrechter past de voordeelregel en invalster Ilse kon doorgaan en in het strafschopgebied schoot zij op het doel, maar de keepster redde. De mooiste kans was voor Ester die op randje buitenspel door mocht gaan en vogeltje vrij alleen op de keeper af mocht gaan, helaas haar inzet kwam tegen de keeper en de rebound werd een corner. De corners genomen door Tamara en Tjimkje waren goed, maar Birdaard kon met kunst en vliegwerk een tegentreffer voorkomen. Uiteindelijk  een geflatteerde nederlaag en de rode lantaarn is nog in handen van Friese Boys.

De MC spelers Nynke, Sjoukje en Ilse worden hartelijk bedankt voor het meespelen met de dames. Zaterdag 18 mei is Ternaard de tegenstander en thuis werd er 1-1 gespeeld, dus wie weet wat er mogelijk is.

Friese Boys B1 – ASC B1                                           6-5

Kootstertille C1 – Friese Boys C1                    1-7

Zonder de geblesseerde Jelmer en Peter en Tjeerd Jurre,  die een paar dagen weg was moesten we spelen tegen Kootstertille C1, dus we hadden maar één wissel.

Na de aftrap was het even zoeken,  maar al snel  gingen we ons eigen spel spelen en stonden we na enkele minuten  1-0 voor door een goede voorzet van Pieter en goed in geschoten door Tjalling. We meenden dat het allemaal goed zou gaan, maar nu was het de spits van Kootstertille die alle ruimte kreeg om op onze goal te schieten en werd het 1-1. Nu moesten we wel weer en er werd goed gevoetbald en weer kregen we een corner, die werd genomen door Matthias en Heinze schoot hem in één keer in de goal, 1-2. We waren nu de ploeg die kansen kreeg en zo kon Tjalling met een mooie hoge bal over de keeper heen  de 1- 3 maken.  Remi kon ook nog uit een aanval rustig kijken en scoren, want hij kwam alleen op de keeper af en wist voor de rust 1-4 te maken.

Na de rust was Kootstertille de ploeg die aanzette, maar het scoren bij hun werd door onze verdedigers voorkomen en wij kregen steeds kansen.  Zo werd de lat ook nog twee keer geraakt. Toch was het Klaas Ate die de 1-5 maakte door een goede voorzet van Rinse van Rechts. Kootstertille wist niks meer te doen dan verdedigen en gaven weer een corner weg, Matthias gaf weer goed voor en Heinze schoot in één keer in de goal, 1-6. Nog één keer mochten we scoren door Matthias, die hem net buiten de zestien mooi over de keeper heen schoot, 1-7.

Doelpuntenmakers:  Tjalling Mellema (2), Heinze Luimstra (2), Remi Kootstra, Matthias Scholtus, Klaas Ate Wijma.

Drogeham C1 – Friese Boys C2                       12-0

V en V ’68 MC1 – Friese Boys MC1                        0-5

Na de 1-0 overwinning tegen Ven V ’68 vorige week thuis op Kollumerzwaag mogen we vandaag bij hun langskomen. Een belangrijke wedstrijd voor ons, vorige week met moeite gewonnen, helaas was dit tot nu toe voor ons een wedstrijd waar we zelf ook niet tevreden over waren, we kunnen veel beter, maar gelukkig wel de drie punten. Afgelopen week is er goed getraind en we gaan er voor !!

Om 7.45 vertrekken we naar Garijp en even voor negen uur gaan we fanatiek van start. Er wordt veel beter gespeeld dan vorige week. We zoeken de ruimtes en nemen de ballen beter aan. In de eerste helft weet Hester voor ons de eerste goal te maken, 0-1. Hier blijf het ook bij.

In de rust even doorgesproken wat nog wat beter kon, iedereen is vol goede moed.

In de tweede helft pakken we de wedstrijd gelijk weer goed op en hebben veel balbezit, waar het niet kan wordt weer teruggespeeld en maken we gebruik van de ruimtes die we krijgen, zo scoort Baukje H na een voorzet van Nynke, dit geeft ons wat meer ruimte en zelfvertrouwen, 0-2. We hebben de smaak goed te pakken en halen de tegenpartij helemaal uit de wedstrijd, Nynke scoort de 0-3. Even daarna gaan Nynke en Baukje H weer in actie, Nynke geeft een voorzet en Baukje H scoort weer 0-4. Ook wordt er achter niks weggegeven, Coby, Debbie en Boukje B, en in de tweede helft Klazien staan op scherp en niet te vergeten onze keepster Sjoukje die de wedstrijd vanuit de goal goed overziet en alles mee aanstuurt. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd, kan Baukje H weer de bal in het net schieten, 0-5. We kunnen nu rustig de wedstrijd uitspelen met een goed gevoel, keurig voetbal en een prima inzet van alle meiden super!!! Tot nu toe de enigste ploeg binnen onze competitie die nog niet heeft verloren. Zo doorgaan kunnen we als eerste eindigen!!

Doelpuntenmaaksters: Hester, Nynke, Baukje H (3).

Friese Boys D1 – Twijzel D1G                                  9-0

Friese Boys D2 – Noordbergum D1                        1-2

Kootstertille E1 – Friese Boys E1                            5-1

Na twee weken niet in de wei te hebben gestaan moest er deze morgen eindelijk weer eens gevoetbald worden en niet zomaar een wedstrijd, we moesten het tegen de tot nu toe koploper Kootstertille E1 opnemen. Om nog mee te dingen om het kampioenschap zou deze wedstrijd gewonnen moeten worden. We moesten het deze morgen zonder de geblesseerde Jelle zien te klaren. Met zeer gespannen kopjes begonnen we om tien uur aan deze wedstrijd en wisten we dat Kootstertille over twee zeer goede spelers beschikte en dat we deze twee spelers niet te veel moesten laten voetballen, maar voor we het wisten was het al 1-0 voor Kootstertille en moeten we vol aan de bak. We kwamen steeds beter in ons spel en hadden een paar zeer goede kansen om de gelijkmaker te scoren, maar de bal wilde er maar niet in het was dan ook zeer verdiend geweest om met een stand van 1-1 te rust in te gaan.

In de rust werd er nog eens besproken dat als we zo doorgingen als in de eerste helft de doelpunten vanzelf vallen, dus gingen we weer met frisse moed het veld op. Net als in de eerste helft hadden wij het betere spel, maar ook nu wilde de bal maar niet binnen de palen en wat ons dan niet lukte, lukte binnen tien minuten Kootstertille wel. Ze wisten maar liefst in snel tempo vier goal te scoren en stonden wij vol ongeloof er naar te kijken en wisten wij aan de kant dat de wedstrijd gespeeld was. Toch SWAPO voor onze jongens. Na de 5-0 bleven ze knokken voor elke bal en lieten ze de kopjes nog niet hangen. Wat ons dan ook eindelijk de welverdiende goal opleverde. Thijs Gerrit wist de ere treffer op zijn naam te schrijven.

Conclusie een mooi partij van beide kanten. De uitslag lijkt dan ook zeer geflatteerd in onze ogen, een gelijk spel was meer verdiend geweest.

Doelpuntenmaker: Thijs Gerrit Poortinga.

De Lauwers E1 – Friese Boys E3               (1-1)      1-6

Na de doordeweekse kraker tegen VVT moest er vandaag om 9.30 uur worden gespeeld tegen De Lauwers. Op papier konden zij ook meedoen om het kampioenschap, maar dan moest de thuisclub wel winnen van Friese Boys. Friese Boys moet nog vier punten behalen uit drie duels en dan kan de titel worden gevierd. Friese Boys was wederom compleet met negen spelers en de tegenstander had zelfs tien spelers. Er werd besloten acht tegen acht te gaan spelen. De scheidsrechter van dienst was de leider van De Lauwers, want wegens een communicatiestoornis was er geen andere scheidsrechter. Onder winderige omstandigheden werd afgetrapt.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Nick schoot een vrije trap bovenop de lat en De Lauwers schoot rakelings voorlangs. In de tiende minuut werd de score opengebroken. Een actie van Oane werd door Nick van dichtbij afgerond, 0-1. Kansen waren er wel voor Nick en Jesse, maar rakelings naast het doel. De Lauwers waren fysiek aanwezig en wonnen menig duel en kwamen in de zestiende minuut verdiend op 1-1 toen de verdediging niet alert reageerde. Jesse leek van dichtbij te scoren, maar wederom net naast. Friese Boys zwijnde op slag van rust, want een heerlijk schot van De Lauwers kwam op de onderkant van de lat terecht.

In de rust werd besproken als er een duel werd gewonnen over de zijkanten te gaan spelen. Daarnaast de duels voor 100% ingaan, want De Lauwers was fysiek sterker in de eerste helft. In de tweede helft was het weer even aftasten. Friese Boys had het geluk van de koploper een afstandsschot van de mee opgekomen Ljibbe Sicco glipte door de handschoenen en daarna door de benen van de keeper, 1-2. Mede door wisselingen in het team van De Lauwers kwam Friese Boys beter in de wedstrijd en kreeg meer kansen. Onze verdediging met Pieter en Luut stond als een huis en Ljibbe Sicco zorgde ervoor dat het spel beter werd verdeeld. Oane ging op rechts op avontuur, maar zijn inzet ging naast. Halverwege de wedstrijd besliste Nick met een afstandsschot de wedstrijd, 1-3. Daarna was het zelfvertrouwen er weer. Ljibbe Sicco schoot op de lat en Marten zijn schot scheerde over de kruising. Oane kreeg zijn welverdiende treffer toen hij een pass van Ljibbe Sicco aannam een tegenstander passeerde en verwoestend uithaalde, 1-4. De stille kracht Randy moest met een teenblessure het veld verlaten. Nick maakte er nog 1-5 van. Een uitbraak van De Lauwers leek in de kruising te belanden, maar ging net over. Jesse zorgde met een assist dat Marten een goaltje kon meepikken, 1-6. Het laatste wapenfeit was van De Lauwers, maar de bal ketste tegen de paal. Een geflatteerde winst, maar wel terecht.

Door dit resultaat moet er nog 1 punt worden behaald voor het kampioenschap. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan tegen VVT (uit) en De Lauwers (thuis).

Woensdag 15 mei VVT E1 – Friese Boys E3 om 19.00 uur.

Friese Boys E4 – Kollum E6                            11-0

Omdat Jente er niet bij was hadden we Douwe Jan gevraagd om ons te versterken op doel. In de stromende regen dachten de jongens van E4 dat het een makkie zou worden. Helaas wil het niet zo goed als je allemaal voor je doelpuntje gaat. De eerste goal was een prachtig uitgespeeld doelpunt. Doorgaan op rechts, dan combinatie Bauke Jan en Rik en een balletje breed. Uiteindelijk keurig binnengetikt door Daniël, 1-0. De tweede kwam uit een diepe pass van Jens op Bauke Jan. Deze prikte hem keurig in het hoekje, 2-0. Ook de derde kwam van Bauke Jan. Deze keer na een pass van Marwan, 3-0. Dit was ook de ruststand.

Een donderpreek bracht de tweede helft beter voetbal.

4-0 Bauke Jan, na pass Marwan.

5-0 uit dezelfde combinatie.

6-0 door Daniël na alweer passje van Marwan.

7-0 door Bauke Jan van afstand.

8-0 door Marwan met een mooie schuiver.

9-0 door Daniël, die alleen op doel of mocht.

10-0 door Jens na pass Bauke Jan. Eerst de bal nog op de keeper, maar daarna de rebound in het doel. Hiermee hebben alle spelers van E4 minimaal 1 keer gescoord.

De 11-0 kwam op naam van Marwan.

Prima wedstrijd voor het zelfvertrouwen. Opnieuw gedemonstreerd dat door te blijven voetballen het veel beter lukt dan als ieder voor zichzelf probeert te scoren. Helaas viel Sven ziek uit. Via deze weg beterschap. We hopen je volgende week weer te zien als we thuis spelen tegen Broekster Wâlden.

Doelpuntenmakers: Daniël Noorlander (3), Bauke Jan (5), Marwan Egeh (2) en Jens Kempenaar.

Friese Boys ME1 – Ropta Boys ME1               2-2

Vandaag de wedstrijd tegen de koploper en inmiddels kampioen in onze klasse, Ropta Boys.

Ropta Boys heeft nog geen punt verloren, maar daar kwam vandaag verandering in. Met een gedurfd schot op doel schoot Doutsen Kazimier al vroeg in de wedstrijd een bal over de keeper, die zeer verrast werd en voor ons de 1-0 betekende. Ropta Boys kreeg kans de 1-1 te scoren.

In de tweede helft kwamen de gasten op 1-2. Gelukkig bleven de koppies van de meiden van Friese Boys omhoog en gingen ze door met het goede voetbal. Titia-Wilma kreeg een pracht van een kans, maar helaas werd de bal net geraakt door de Ropta Boys-goalie en ging mis. De durf om te schieten was er vandaag en dat is een goede stap vooruit! Romy maakte daarna nog een prachtige goal en zette de eindstand op 2-2. Een erg goede prestatie voor onze meiden. Goed gespeeld!

Doelpuntenmaaksters: Doutsen Kazimier en Romy Sikma.

Friese Boys F2  – Bakkeveen F2                              7-1

Friese Boys F3 – Bergum BCV Comb. F6               3-5

Friese Boys MP2  – Jong Harkema MP2                      7-1

Na een rustweekend wachtte ons vandaag de eerste wedstrijd tegen Jong Harkema MP2. Het weer was redelijk, niet al te warm, maar gelukkig nog droog. De volledige selectie van onze zeven toppers was aanwezig, de tegenstander bleek na ontvangst met negen spelers te zijn gekomen. Klaas-Pieter, die aan het kijken was, zag zijn kans schoon en wilde graag eens mee spelen met dit topteam.

De eerste helft ging voortvarend van start. De Boys waren goed fel en er werd prima gespeeld. Er mag zeker worden vermeld dat er elke week weer vooruitgang in zit op technisch gebied. Er werd goed overgespeeld en goed gekeken naar het spel. De keeper van Jong Harkema kon al vrij snel vissen na de eerste bal, gescoord door Klaas-Pieter. Direct na de hervatting zette Friese Boys goed door, wat al vlot resulteerde in een mooi tweede doeldpunt van Klaas Pieter. De aanvallen gingen door. Via Siem en Jurjen over de zijkant. De goedkeepende doelman van Harkema had de handen vol aan verschillende kansjes van onder andere Nick en Evert. De derde goal van Friese Boys komt op naam van Jaryk, die na een harde corner de bal met zijn buik/borst het doel in werkte. Hierna zette Klaas-Pieter en Siem de ruststand op 5 tegen 0.

In de rust lieten we de ranja en winegums goed smaken en de leiders deelden nog een paar pluimen uit dat er goed werd gespeeld.

De tweede helft bleek dat we het vuur in de kleedkamer hadden laten liggen. De spelers bleken zich wel enigszins in de stand te hebben berust en vonden het wel best. Keeper Matthijs, die de eerste helft niet veel te doen had gehad moest nu vaker aan de bak. Gelukkig was Ferry, die vandaag veel in de verdediging stond er ook nog om in te grijpen voor de bal bij de goal kwam. Ondanks alle aanwijzingen werd niet voorkomen dat Harkema er meer en meer uit kwam, wat na een tal pogingen dan ook resulteerde in een doelpunt voor de bezoekers. Die probeerden ook na de spelhervatting door te zetten. Dit gaf de laatste vijf minuten toch nog weer een slinger aan de motivatie van de Friese Boys. Er werd nog een paar keer druk gezet, wat resulteerde in nog twee doelpunten voor de Boys, beide op naam van Klaas Pieter. Al met al toch weer een goed resultaat, we houden zo de druk op de koploper VVT.