HoofdnieuwsRegionaalSport

Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese Boys

Friese Boys E2 – Drogeham E3                               3-2

DE KAMPIOENSWEDSTRIJD. De wedstrijd waarin we de titel konden pakken tegen een stugge tegenstander. We begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd en het spel golfde op en neer, toch kwamen we op 1-0, doelpunt Jan Peter. Na kansen over en weer werd het 2-0, Lieuwe Jan gaf voor en Luutsen tikte de bal binnen. Net voor rust maakte Drogeham 2-1.

 

Na de pauze begonnen we zwak, maar na tien minuten maakte Alle Geart 3-1. In dezelfde minuut werd het 3-2. Na wat kansen over en weer floot scheidsrechter Reinder Bosma voor het einde van de wedstrijd …  waarna de spelers ontploften van blijdschap en er werd feestgevierd. Iin de box werd de champange ontkurkt. Daarna een rondrit door het dorp en patat in de kantine. Jongens gefeliciteerd…

 

Spelers: Stef Salverda, Albert Jan Broersma, Alle Geart Terpstra, Klaas Ytsma, Jelmer Boorsma, Lieuwe Jan Wiegersma, Jan Peter Boorsma. Leiders: Oetzen Wiegersma, Yvonne Boorsma. Trainers: Anco van der Veen, Leo Boorsma, Rinze van Assen, Renze…KAMPIOENE……

 

Friese Boys E3 – De Lauwers E1                             2-2

Friese Boys MP2 – Drogeham MP1                       7-0

 

Donderdag 23 mei 2013

Friese Boys 4 – Marrum 2                               3-5

Koploper Marrum was de eerste helft veel beter dan de thuisclub. Halverwege stond het al 0-4.

 

Bij Friese Boys kwamen in de tweede helft Jan Top en Jelmer Bloem in het veld en vervolgens was het vierde elftal de bovenliggende partij. Tjitze van der Land scoorde twee keer voor Friese Boys en Jelmer Bloem kopte het derde doelpunt tegen de touwen. Door deze overwinning is Marrum kampioen geworden.

 

Doelpuntenmakers: Tjitze van der Land (2) en Jelmer Bloem.

 

Ternaard VR1 – Friese Boys VR1                    1

 Friese Boys ME – Het team van moeders       7-2

Op donderdag 23 mei was de tegenstander in een oefenwedstrijd geheim gehouden door de leiders. De gezichten van de ME meiden waren goud waard toen de tegenstanders het veld opliepen en het hun moeders , enkele grote zussen en zelfs een buurmeisje bleken te zijn. De wedstrijd was geweldig, de meiden gaven alles wat ze hadden. Net als de moeders trouwens, maar de meiden waren beter.  De einduitslag leverde nog wat discussie op, zelfs scheidsrechter Jaring was de tel kwijt. Volgens de meiden was het 7-2 en die uitslag gunnen we hun van harte!

 

 

Vrijdag 24 mei 2013

De Lauwers E2 – Friese Boys E2                                 3-2

Een wedstrijd waar het nergens meer om ging. We waren woensdag kampioen geworden. Met een fantasie-opstelling waren we de betere ploeg, maar de bal wou er niet in…………….1-0, 2-0, 2-1 e.d, 2-2 Lieuwe Jan en toen nog 3-2…

 

Zaterdag op 25 mei 2013

Promotie-wedstrijden Friese Boys 2 

 

Na een heel goed seizoen te hebben gespeeld met als eindstand een tweede plaats achter kampioen Kollum, maar met een periode-titel op zak mochten we zaterdag proberen de slagroom op de taart te spelen in de vorm van een toernooi tegen vier mede-periodekampioenen uit andere klassen. De slagroom kwam rijkelijk op de taart, want onze jongens waren in bloedvorm deze middag en speelden alle vier de concurrenten met veel inzet en mooi spel volledig van de groene mat en promoveerden zo dus dik verdient naar de tweede klasse.

 

De eerste wedstrijd was tegen een onbekende tegenstander Tonege 2, dus het was even aftasten, maar we waren al heel snel de bovenliggende partij en toen Jan Prins met een weergaloos schot de stand op 1-0 bracht hadden we het gevoel dat het wel eens een heel mooie middag voor Friese Boys kon worden. Zonder iemand te kort te doen zorgde de motor van ons elftal Wietse van der Land voor de 2-0 eindstand en waren de eerste drie punten een feit.

 

De tweede wedstrijd was tegen Mulier 2, een technisch vaardig ploegje waar we in eerste instantie wel wat moeite mee hadden, maar met een wonderschoon doelpunt van René de Jong hebben we ook deze horde genomen en kwamen we op zes punten.

 

De derde wedstrijd was tegen RWF2, een ploeg die redelijk partij gaf.  Alle wedstrijden moesten wel in een half uur beslist worden, dus je moet zelf scoren en geen doelpunt tegen krijgen. Maar scoren kunnen we prima en van de kansen die we creëren maken we er altijd wel één. Zo ook in deze partij tegen RWF. Na een mooie aanval over rechts met een daarop volgende voorzet op onze spits Sean Humphries, die wat je soms ook bij de echte Maradonna’s onder de voetballers ziet, achter het standbeen langs de bal in het doel van de verbaasde keeper van RWF schoof. Een echt Sean doelpuntje. Dus de derde overwinning op rij was een feit en  met negen punten op zak hadden we aan één punt in de laatste wedstrijd tegen Heerenveense Boys 3 genoeg om te promoveren.

 

Maar zoals het een echte en terechte winnaar van dit toernooi betaamd gingen wij ook in deze confrontatie voor de volle winst en met een voortreffelijk gespeelde wedstrijd werd er met 4-1 gewonnen middels alle vier prachtige doelpunten, die na prima uitgevoerde aanvallen werden afgerond door achtereenvolgens Sean Humphries, na een voorzet van Jan Prins. Wietse van der Land nam het tweede doelpunt voor zijn rekening met een prachtig en onhoudbaar schot na een korte corner. Sean Humphries tekende wederom voor een doelpunt en schoot nummer drie binnen. René de Jong maakte het vierde doelpunt na een combinatie met Wietse.

 

Zodoende was met vier overwinningen de promotie een feit en konden de kurken(doppen) van de flessen. Deze promotie is te danken aan de goede opkomst van de trainingen en de tomeloze inzet van onze trainer Kees Ros, die dit seizoen de resultaten kon zien van wat hij aan uren op het trainingsveld aan de jongens probeert mee te geven en de gave om een ploeg hechter te maken en om zodoende iets voor elkaar en de ploeg over te hebben. Er stond dit seizoen een ploeg in het veld  dat voor en met elkaar iets wilden bereiken en is daarin ook geslaagd. Nogmaals gefeliciteerd Kees en alle jongens, super. Ik ben trots dat ik hierbij mocht zijn.

 

Freddy

 

Doelpuntenmakers: Sean Humphries (3), Wietse van der Land (2), René de Jong (2) en Jan Prins.

Hierbij wil ik even de doelpuntenmakers noemen van dit seizoen,de spelers die niet scoorden zijn natuurlijk net zo belangrijk zij zorgden meestal voor de assist

Wij hebben 122 doelpunten gemaakt, maar ook 45 tegen.

De absolute topscoorder uit ons team is: Sean Humphries. Gefeliciteerd!

Sean Humphries:          29

René de Jong:              15

James van der Bij:        14

Geale de Haan:            12

Jan Prins:                     12

Wietse van der Land:    11

Minze Beerda:              11

Jaring Hansma:            4

Theo Beerda:               2

Andre Stam:                 1

Johannes Couperus:     1

Jan Theo Raap:            1

Jan Groen:                   1

Carlos van Balen:         1

Henkie Hamstra:           2

Jilt Nicolai:                    1

 

Friese Boys VR1 – Dokkum VR1                             1-3

Frisia MC2 – Friese Boys MC1                                 2-6

 

Friese Boys D2 – Zwaagwesteinde D4                   2-3

Drachtster Boys E5 – Friese Boys E1              2-1

Met nog twee wedstrijden te gaan speelden we deze morgen de laatste uitwedstrijd van dit seizoen en was de tegenstander Drachtster Boys E5. Op papier een kat in bakkie wedstrijd, want thuis werd deze ploeg met gemak verslagen (10-1). Vooraf aan deze wedstrijd hadden wij als leiding al geen goed gevoel aan deze wedstrijd. Onze spelers waren in de kleedkamer drukker als anders en de concentratie was niet op hun gezichten af te lezen. Eénmaal op het veld zagen wij ook direct dat er twee spelers van de kant van Drachtster Boys in de thuiswedstrijd er niet bij waren en wij het vermoeden hadden dat deze spelers anders in een hoger team spelen. Maar goed om half 11 werd er begonnen aan deze wedstrijd en speelden we negen tegen negen.

Vanaf het begin van de wedstrijd viel ons gelijk op dat we ver onder de maat voetbalden. Ballen kwamen niet aan en we waren in de meeste gevallen net iets te laat bij de bal dan de tegenstander. Toch wisten wij door een prachtig doelpunt van Luutzen nog op voorsprong te komen, maar daar bleef het dan ook bij. Nog voor rust lukte het Drachtster Boys om de gelijkmaker te scoren.

In de rust probeerden wij onze spelers weer op scherp te krijgen zoals we deze competitie altijd speelden, maar of het nou aan de vakantie lag of aan de twee andere spelers (waren de betere spelers aan Drachtster Boys- zijde ) heeft gelegen weten we niet, maar net als in de eerste helft lieten wij ons het kaas weer van het brood eten. De kansen die we hadden werden niet juist benut en zoals je  zo vaak in voetbal ziet als men het niet afmaakt, dan maakt de tegenstander het wel af. Halverwege de tweede helft kwam Drachtster Boys op, voor hun welverdiende, 2-1 voorsprong en lukte het hun om deze voorsprong niet meer uit handen te geven.

Conclusie: Jammer, dit was een wedstrijd die snel vergeten moet worden en waar we onder ons kunnen hebben gepresseerd.

Volgende week de laatste competitie wedstrijd. We spelen dan thuis tegen de vandaag kampioen geworden Kootstertille E1 en het zou mooi zijn als we die wedstrijd nog even weten te winnen.

Doelpuntenmaker: Luutzen Postma.

Friese Boys E4 – BroeksterWalden E5                        7-1

Het team compleet met Douwe Jan op doel, Marwan en Wolter achterin met hulp van Jens en Rik.

Middenveld Jente, Daniël en Bauke Jan. Voorin Sven. Goede keeper bij Broekster Wâlden  kon goal van Bauke Jan niet verhinderen, ook al wist hij het eerste schot te keren. De 2-0 kwam opnieuw uit combinatie Sven en Bauke Jan. Sven schiet tegen de keeper en Bauke Jan ramt de bal tegen de touwen.

 

Na rust kwam de keeper van Broekster  Wâlden in het veld. Hij wist al snel te scoren, 2-1. Gelukkig maakte Friese Boys snel de 3-1, waarna de wedstrijd gespeeld was. Rik schoot op doel, maar zijn schot miste kracht. Sven tikte binnen. Kort daarna scoorde Rik wel, 4-1. De 5-1 was voor Sven na een pass van Daniël. Sven scoorde 6-1 na een pass van Marwan, die samen met Wolter de zaak op slot hield achterin. Jente en Rik trokken aandacht op links zodat voor Sven de korte hoek open kwam.

Uiteindelijk 7-1 door Marwan die, na twee keer de paal gevonden te hebben, een vrije trap tegen de touwen joeg.

 

Doelpuntenmakers:  Bauke Jan van der Veen (2), Sven Broersma (3), Rik van Lingen en Marwan Egeh.

 

De penalty’s werden gewonnen met 5 uit 9 tegen 2 uit 8.

 

Friese Boys E4 blijft in de race voor de titel.

 

Friese Boys ME1 – Buitenpost ME1                1-1

Friese Boys ging fel uit de startblokken. We staan vijfde in de competitie en wilden deze plek niet afstaan aan VVT. Buitenpost staat tweede in de competitie, maar in Buitenpost was er 0-0 gespeeld dus we wisten dat we wel minimaal een punt moesten kunnen houden in Kollumerzwaag. We kregen kansen genoeg, maar ook Buitenpost kreeg een aantal kansen. Helaas resulteerde dat in het eind van de eerste helft op een 0-1 voorsprong van Buitenpost. We bleven gelukkig fel en lieten ons niet wegspelen.

 

Na de rust werd het spel weer goed opgepakt. Er kwamen voor beide partijen meerdere kansen, maar gingen die bij Buitenpost vooral naast, bij ons werden ze steeds nipt door de keeper gepakt. In het eind van de tweede helft maakte Bette een prachtige goal, wat tevens de eindstand bleek van 1-1.

Prima gespeeld meiden, tegen deze bekerfinalist hebben we ons wederom goed geweerd.

 

Doelpuntenmaakster: Bette Bijleveld.

 

Het was de laatste wedstrijd voor dit seizoen voor de meiden ME. Een team dat gestart is met bijna allemaal nieuwe meiden zonder voetbalachtergrond, op vier spelers na. We hebben het hele seizoen met eigen spelers gespeeld, waar andere clubs nog wel eens gingen ‘winkelen’ bij de hogere teams. Dat alleen is al een compliment waard. Gaandeweg de competitie zagen we de meiden steeds beter worden, een dikke pluim is dan ook meer dan verdiend!

 

Dinsdag voetballen we als afsluiting van dit seizoen een toernooi bij WTOC.

 

Leiders ME: Jannie Banga, Johannes en Aaltje Kobus.

 

Friese Boys F1 – ONB F3                                           3-2

Friese Boys F1-ONB F3  3-2

Een hele spannende wedstrijd. Er moest gewonnen worden om de titel veilig te stellen. Met acht spelers werd de wedstrijd gestart en al snel bleek dat het vandaag niet makkelijk zou worden. In de eerste helft werd goed en leuk gevoetbald en door druk en inzet van de spitsen lukte het Oane Bosma om maar liefst twee keer de bal in de netten te schieten van ONB. De 2-0 ruststand leek een eitje te worden voor de tweede helft, maar na vijf minuten voetbal begon langzaam de druk groter van ONB te worden. Er werden meer duels aangegaan en een hard verrassend afstandsschot deed de boys even slikken toen deze in de goal van Friese Boys belandde. Met een 2-1 voorsprong was er nog geen vuiltje aan de lucht, mits er actie en strijd geleverd werd. Dit liep toch op een gegeven moment spaak, spelers werden makkelijk  en de aandacht voor de winst leek weg te zijn. Dit zorgde ervoor dat door klungelig verdedigen maar liefst twee minuten voor het einde de 2-2 door ONB werd gescoord. Nu viel langzaam het doek met zicht en winst voor het kampioenschap. Gelukkig kon door  koel blijven van de spitsen de aftrap worden genomen. Met een enorme rush gingen de spitsen naar de goal van ONB. De seconden tikten weg en als een wonder lukte het Sieds Bijker met een mooi doelpunt om de wedstrijd te verzilveren. De fluit van Jan Hoogsteen was gelijk ook het eindsignaal. Dit leek wel een film zo mooi om te zien. Ouders, opa’s en oma’s, familie en vrienden, kennisen bedankt voor de opkomst als twaalfde man, dit heeft het team goed gedaan

We moeten met één wedstrijd minder en een achterstand van 1 punt op de koploper nog één wedstrijd inhalen. Deze wedstrijd is tegen Drachtster Boys, welke nog niet heeft gewonnen dit seizoen. We zijn druk bezig om één en ander te regelen qua speeldatum, en laten dit natuurlijk tijdig weten.

Doelpuntenmakers: Oane Bosma (2) en Sieds Bijker.

Jong Harkema F5 – Friese Boys F2                         2-7

Grootegast MP1 – Friese Boys MP1                6-0

Vanmorgen om 10.15 uur vertrokken we in de richting van Grootegast. We hadden gelukkig droog weer en vol goede moed gingen we er tegen aan. Doordat Sytze andere verplichtingen had, hebben wij een ster-spelertje uit MP2 (Ferry Hoekstra) meegenomen om ons team te komen versterken.

Er werd dan ook door onze jongens gevochten als leeuwen, maar we moesten helaas in

Grootegast een meerdere erkennen. We werden door onze tegenstanders op een

achterstand gezet. Hoeveel goals er ook door Grootegast werden gemaakt, onze jongens

bleven vechten, maar helaas mocht er niet een doelpuntje vallen.

 

Niels van Lingen, Klaas-Jan Reitsma, Arjan Pilat, Hendrik Spoelstra, Willem Starkenburg,

Tjesse Tjitze de Vries, Robert Sijtsma & Sytse de Boer: Jullie hebben alle wedstrijden gespeeld in deze competitie en zijn als derde geëindigd. Dit is super goed, toch nog een podiumplaats!! Jullie hebben ons dit seizoen weer erg laten genieten van het mooie voetbal en wij zijn erg trots, dat we jullie leiders mochten zijn!

Hoe de teams er volgend seizoen  uit komen te zien weten we niet, wie weet zien we elkaar

na de zomerstop weer en misschien ook niet. In ieder geval allemaal een hele goede zomer toegewenst en misschien tot volgend seizoen en anders veel succes en voetbalplezier toegewenst!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button