Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese Boys.

Vrijdag 25 oktober 2013

Friese Boys 45+

Na drie speelronden staat Friese Boys op de tweede plaats achter BVC/Bergum. Vandaag in Garijp de laatste speelronde. De derby tegen VVT en dan de kraker tegen de naaste concurrent. Friese Boys had vele afwezigen mede door de herfstvakantie. Er waren toch nog negen spelers gevonden: Harry en Tom van der Beek, Jan Lautenbach, Jan Hoogsteen, Johannes Kobus, Gerwin van der Meulen, Klaas Praamstra, Hielke de Graaf en Henkie Hamstra. In de tweede wedstrijd was Wietze de Graaf ook als spelers aanwezig. Dit alles onder leiding van coach Gosse Beerda.

Friese Boys 45+ – VVT 45+                              3-2

Friese Boys startte met Klaas en Jan Lautenbach in de aanval. Klaas op de training ongenaakbaar moest nog wat wennen aan zijn positie en de voorzetten wist hij nog niet op het doel te krijgen. VVT kwam wel op voorsprong, toen een voorzet van links door een ieder werd gemist. Gelukkig stond Gerwin van der  Meulen om de bal aan te nemen, helaas voor Friese Boys kreeg hij de bal op het scheenbeen en de bal rolde in het eigen doel, 0-1. Friese Boys speelde moeizaam en kwam op gelijke hoogte door een onverwachte punter van Jan Lautenbach. VVT, met Bote Veenstra in de punt van de paal, kwam wederom op voorsprong toen Jan Hoogsteen uitgekapt werd en het diagonale schot verdween achter keeper Johannes, 1-2. Friese Boys rechtte de rug een voorzet van Jan Hoogsteen werd op waarde geschat door Henkie, die de bal aanname met links deed en de bal liet stuiten en daarna met rechts de bal in de kruising joeg, 2-2. VVT brak uit met twee spelers en vanaf de zijkant leek men te scoren, maar Johannes deed met een schreeuw de tegenstander schrikken en de inzet belandde in het zijnet. Het slotakkoord kwam op naam van Tom, die opstoomde en met zijn linkervoet diagonaal raak schoot, 3-2. Een moeizame zege.

Friese Boys 45+ – BVC/Bergum 45+                4-1

De laatste wedstrijd vanavond was een heuse topper tussen de nummers 1 en 2. Friese Boys moest winnen om de titel in de wacht te slepen. Net als tegen VVT liep Friese Boys vanaf het begin achter de feiten aan. Hielke gleed in de eerste minuut uit, zijn tegenstander Ate Ritsma knalde de bal in de kruising, 0-1. Even  later werd een voorzet van links van BCV/Bergum aangeraakt en bij de tweede paal stond Harry en zijn tegenstander, die bij toeval de bal binnentikte, 0-2. Friese Boys zorgde voor spanning, want een assist van Henkie werd door Gerwin in het juiste doel binnengeschoten, 1-2. Friese Boys kon maar kort hoop houden, want wederom vanaf links een voorzet. Tom zag zijn tegenstander vrijstaan bij de tweede paal en toucheerde de bal met zijn borst en helaas verdween de bal in het eigen doel, nipple-goal, 1-3. Een mooie zaalvoetbalgoal (volledig uitgespeeld) bepaalde de eindstand op 1-4. Geflatteerd maar terechte nederlaag tegen kampioen BCV/Bergum.

Zaterdag 26 oktober 2013

Be Quick Dokkum 2 – Friese Boys 2                          4-5

Deze wedstrijd is eigenlijk niet te beschrijven, zoveel gebeurde er (gele en rode kaarten) in deze tot de laatste vier minuten in dit leuke en heel sportieve duel, maar toen Be Quick in de gaten kreeg dat ze deze op voorhand al gewonnen wedstrijd toch gingen verliezen werden ze wat minder sportief.

We begonnen heel goed aan dit treffen en hadden ook het beste van het spel in de eerste dertig minuten, maar Be Quick scoorde de eerste goal. Geen drie minuten later werd de stand gelijk getrokken door onze nieuwe en zeer verdienstelijk spelende Danny de Haan, 1-1. Nog geen drie minuten later kwamen we op voorsprong middels een mooie aanval over veel schijven en James gaf een prima voorzet op Goud Haantje Geale, die wel raad wist met dit kansje, 1-2.Weer een paar minuten later een prima voorzet van Danny de Haan op Sean Humphries die met een mooie kopbal de keeper volledig op het verkeerde been zette, 1-3. We dachten dat we deze stand wel tot de rust konden vasthouden, maar dat liep even anders, een uittrap van de keeper van Be Quick werd niet goed ingeschat door onze verdediging en de Dokkumer spits maakte dankbaar gebruik van dit kansje en bracht de stand terug naar 2–3.

Na de rust kregen we het wel een beetje moeilijker. Be Quick bleek een tikje vaardiger in het combinatie-spel en zette ons onder druk. Toen in de zevenenzestigste minuut door Jan Theo Raap gevlagd werd voor dik buitenspel vond de scheids dat hij dit signaal moest negeren en liet de spits doorgaan richting  doel, maar daar kwam hij niet aan want hij werd door onze goalie neergelegd net buiten de zestien, wat een rode kaart opleverde voor Auke Veenstra. Een speler eruit en Wieger Klaver in de goal, wat hij overigens goed deed. Nu werd de druk van Dokkum nog heviger en we moesten ons beperken tot verdedigen met de hoop op een counter van onze spitsen. Toen in de vierenzeventigste minuut een speler van Be Quick onder het kunstgras werd gestopt door één van onze verdedigers had de scheids zijn zin en kon hij een strafschop aan be Quick geven, die goed werd ingeschoten en de stand op 3-3 bracht. Maar de verdediging van Be Quick had niet veel grip op onze spitsen en we konden zo nu en dan gevaarlijk counteren. Toen onze zeer snelle James er weer een keertje alleen van doorging en alle verdedigers de hakken liet zien vond hun laatste man het uit pure frustratie nodig om James van achteren de benen onder het lijf weg te schoppen, wat hem een rode kaart opleverde en ons een vrije trap net buiten de zestien. Dit was een mooie plek voor onze spits Geale de Haan en met een mooi gekruld schot om de muur zette hij ons weer op voorsprong, 3-4, super goal. Direct na de aftrap na ons doelpunt zag een speler van Be Quick dat onze keeper te ver voor zijn goal stond nog even na te genieten van de door ons zo mooi behaalde voorsprong en met een schot van wel veertig meter belandde de bal met een keurige boog in ons doel en verspeelden we binnen één minuut onze voorsprong, 4-4. We hadden het moeilijk achterin, want Be Quick ging voor de overwinning. Met nog vier minuten op de klok plus blessuretijd dachten ze dit klusje wel even te klaren, maar hadden buiten ons goudhaantje gerekend, want met een snelle counter zette Geale de Haan de hele verdediging plus de keeper van Be Quick te kijk en scoorde zijn derde en winnende treffer. Dat Be Quick in de laatste minuut een slechte verliezer bleek te zijn was jammer. Na een elleboogstoot tegen Willem Jan Hiemstra mocht ook de tweede speler van Be Quick vertrekken. Na wat heen en weer getrek en geduw trokken wij mooi aan het langste eind en namen deze door inzet en vechtlust en teamspirit verkregen drie punten mee naar De Seadkampe en hebben er een paar op genomen. Prima wedstrijd jongens! Wij, Kees en ik, zijn trots op jullie en jullie mogen ook wel een beetje trots op jezelf zijn.

Doelpuntenmakers: Geale de Haan (3), Sean Humphries en Danny de Haan.

Friese Boys 3 – Leo 2                                      6-3

Friese Boys 4 – Broekster Boys 3                   0-2

Het vierde elftal speelde een prima wedstrijd. Weliswaar werd er verloren, maar de ploeg werd niet weggespeeld. Het team is zwaar ingedeeld dit seizoen, maar binnenkort worden de eerste punten behaald.

Friese Boys A1 – Kollum A1                            0-5

Friese Boys VR1 – Twijzel VR1                        2-1       (2-0)

Na de oefennederlaag tegen VIOD vorige week moest er vandaag gespeeld worden tegen laagvlieger Twijzel. In de beker werd het 7-0, dus de ongeslagen status in de competitie moest gehandhaafd worden. Er werd gesproken dat er geen sprake moest zijn van onderschatting. Friese Boys had veertien spelers ter beschikking. Keeper Sjoukje, achterhoede Aaltsje, Nynke, Debbie en Coby, middenveld Julia, Angelique, Boukje Hendrika en voorhoede Ester, Hiltsje en Teatske. Wissels Kimberley en Gwenda en Tamara kwam later.

Friese Boys startte uitstekend, goed druk zettend op de achterhoede van Twijzel. Na een aantal kansen morsend door Ester en Teatske kwam Friese Boys terecht op voorsprong. Een corner van Teatske en Ester kwam perfect voor en Angelique kon binnentikken, 1-0. Even later was het al 2-0. Een voorzet van Boukje Hendrika belandde bij Teatske, die van dichtbij raak schoot. Twijzel had nog een uitbraak en een corner, dit leverde bijna de aansluitingstreffer op, maar Sjoukje was op haar post. Friese Boys kreeg voldoende kansen, maar schoten van Julia, Ester, Hiltsje gingen niet in het doel. De ruststand was 2-0.

In de tweede helft kregen wederom een aantal spelers grote kansen, vooral Coby en Tamara hadden het allang kunnen beslissen. Twijzel kreeg nog twee vrije trappen van de goed fluitende Anco van der Veen, maar deze kanonskogels werden door Sjoukje goed verwerkt. Nynke had nog een mooi afstandsschot in petto, maar de uitblinkster van deze wedstrijd was de keeper van Twijzel en zij ranselde de bal uit het doel. In de laatste minuut kwam Twijzel op 2-1 uit een corner die ineens werd ingedraaid. Een onnodig spannende wedstrijd, maar Friese Boys dames is nog ongeslagen en staat op een keurige derde plaats achter Grootegast en TLC.

Zaterdag 2 november wordt er gespeeld uit tegen De Lauwers dames 2 om 14.30 uur.

VCR B1 – Friese Boys B1                                2-2

Na de winst van vorige week moesten we vandaag aftrappen tegen VCR. Deze ploeg heeft één punt minder dan ons, dus was de opdracht voor vandaag om deze partij te winnen. We begonnen met Tjalling, Nick en Hart op de bank. Net als vorige week gingen we de wedstrijd goed van start. We kregen ook enkele mogelijkheden waar de lat weer in de weg zat: zo blijft scoren toch een vak apart. Omdat beide ploegen elkaar goed aanvoelden kreeg VCR ook kansen en benutten die ook niet en gingen we de rust in met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het weer hetzelfde spelbeeld. Nu was er een aanval van ons en gaf Hart de bal goed voor en wist Remi de 0-1 te maken. VCR moest nu en na tien minuten te hebben gespeeld in de tweede helft wisten ze toch de 1-1 te maken door een corner die werd ingeschoten omdat wij de bal niet weg kregen. Door deze goal kreeg VCR weer moed en door een snelle aanval wisten ze ons weer te verrassen en scoorden ze de 2-1. Nu moesten we en doordat we goed bleven voetballen en de druk er goed op wisten te houden was het Matthias die de keeper de baas was en de 2-2 maakte. Beide ploegen probeerden nog één keer te scoren om de winst binnen te houden. Scoren gebeurde niet meer en moesten we met één punt genoegen nemen.

Doelpuntenmakers: Remi Kootstra en Matthias Scholtus.

Friese Boys C1 – Oostergo C1                        0-3

Anjum D1 – Friese Boys D1                             3-0

Friese Boys D2 – VEV’67 D3                            3-7       (3-3)

Een leuke wedstrijd met een ruststand van 3-3.

Na rust lieten we drie goede kansen onbenut en dan valt de goal op de andere kant. Helaas volgende week beter…

Doelpuntenmakers:  Jesse , Sabina en Klaas.

Friese Boys E1 – Broekster Wâlden E1           1-5       (1-3)

Beide teams staan in de ranglijst in de middenmoot, dus dit beloofde een interessant duel te worden. Er werd zeven tegen zeven gespeeld. Bij de tegenstander stond hun spits in het doel, omdat de keeper op vakantie was. Om 9.00 uur werd, onder prima weersomstandigheden, afgetrapt onder leiding van Jac. de Vries. De gasten namen het initiatief en de eerste aanval werd met een mooie combinatie uitgespeeld, 0-1. Friese Boys kwam op gelijke hoogte doordat Marten een assist van Nick op de goal knalde. De reservekeeper liet de bal langs zijn lichaam gaan, 1-1. Friese Boys probeerde in de wedstrijd te komen, maar de meeste spelers verloren duels en bij balbezit was Broekster Wâlden bij de les. Dat betekende weinig kansen en de gasten kwamen op 1-3 toen een schot door de benen van keeper Douwe Jan in het doel verdween. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd aangegeven dat er toch een schepje bovenop moest in de duels. Helaas in de eerste minuut liet Luut zich verrassen door een steekpass en de daarop volgende werd bij de tweede paal perfect afgerond, 1-4. Friese Boys kreeg kansen, helaas richtte Oane drie keer naast. Een uitbraak van de gasten in de slotfase betekende 1-5. Nick raakte nog de lat en daarna kreeg Oane nog twee  kansen, helaas leverde dat geen goal op. Broekster Wâlden was vandaag beweeglijker en beter in de duels en won terecht.

Volgende week de derby tegen Zwaagwesteinde om 10.15 uur in De Westereen.

Friese Boys E2 – Zwaagwesteinde E3  2          1-0

Broekster Wâlden E6 – Friese Boys E3           4-9

Friese Boys F1 – Zwaagwesteinde F1              1-3

Anjum F1 – Friese Boys F2                              15-0

Donkerbroek F2 – Friese Boys F3                   1-5       (0-2)

Daar moesten we vanmorgen vroeg uit de veren, want om  8.00 uur zouden we richting Donkerbroek rijden. Onze zwemmer Evert Veenstra was afwezig  en Daniël Keegstra liet dit keer ook verstek gaan. Maar de rest van de mannen waren er wel en ze waren weer erg strijdvaardig (maar eerst nog een half uurtje in de auto). Bij aankomst vlug in de tenues en maar lekker warm schoppen.

Toen ook de tegenpartij kwam, kon de wedstrijd beginnen… Maar het formaat goal is tegenwoordig iets te klein voor de Friese Boys… kansen genoeg, maar net naast of op de lat. Misschien ook omdat Donkerbroek op een kluitje bleef voetballen en hierdoor  gingen de Boys ook op een kluitje spelen, maar toen ze echter goed over gingen spelen kon Hendrik Spoelstra de stand op 0-1 zetten. Toen hadden we de smaak te pakken en was het weer Hendrik Spoelstra die zorgde voor de 0-2. Toch bleef het moeilijk om door de verdediging van Donkerbroek te komen, omdat ze alle zeven voor de goal stonden en daar was het fluitsignaal RUST.

In de rust werd er door  Robert Sijtsma en Klaas-Pieter Reitsma van shirt gewisseld, Robert Sijtsma wilde wel weer eens even voetballen en Klaas-Pieter Reitsma ging op de goal. De strijd ging weer verder met Hendrik Spoelstra, Robert Sijtsma  en Arjan Pilat in de spits, Nick van Dekken en Jaryk van der Veen als middenspelers en Sytse de Boer en Ferry Hoekstra als verdedigers. Al bleef Donkerbroek voornamelijk op een kluitje voetballen, de Boys probeerden er toch het beste uit te halen en weer was het Hendrik Spoelstra die zorgde voor een 0-3. Toen lieten de Boys het heel even zitten en kon Donkerbroek een tegengoal maken, 1-3. Nu was de aftrap aan onze zijde, via de rechterkant kwam Arjan Pilat in het bezit van de bal en scoorde 1-4. Zodra de bal in bezit was van iemand van Donkerbroek, was er ook weer een speler van Friese Boys om de bal weer terug te pakken. Prachtig om te zien hoe de mannen de hele wedstrijd door blijven strijden. Met nog een paar minuten te gaan,  gaf Robert nog even een prima voorzet, die mooi werd afgemaakt door Hendrik Spoelstra 1-5