Zaterdag 26 oktober 2013

VV Anjum F1 – Friese Boys F2             15-0  (rust 6-0)

Als afsluiting van de herfstvakantie konden de Boys van de F2 uitgerust afreizen naar Anjum.

Ondanks de vakantie was er donderdag toch getraind, dus de voorbereiding was optimaal.

De tegenstander is één van de favorieten voor het kampioenschap in onze competitie, dus makkelijk zouden we het niet krijgen. De weersomstandigheden waren relatief gunstig, het was droog, wel redelijk wind, maar “op ‘e klaai” waait het natuurlijk altijd. Er ontbrak één man in ons team, Siem kon helaas niet mee. Na aankomst en omkleden zijn we begonnen met de tactische bespreking, daarna de warming-up en om precies half 10 konden we aftrappen. Door de frisse temperatuur was er besloten negen tegen negen te spelen, dus we hadden geen wissels. Tjesse begon onder de lat, de verdedeging met Niels als laatste man, samen met Willem en Simon. Op het midden Jurjen B, Matthijs, Jurjen N en in de aanval Sietse Pelle en Pieter.

Direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat Anjum geen enkele gedachte had om genoegen te nemen met minder dan drie punten. Er werd ingezet op de aanval, Friese Boys stond direct onder druk. Dit resulteerde na een paar minuten al in de eerste tegentreffer, 1-0 voor de thuisclub. Ondanks goede inzet en goed voetballen van onze Boys was dit slechts het begin. We konden dan ook naar de ranja met 6-0 op het scorebord.

Na de ranja nam Matthijs de goal over van Tjesse en ging de wedstrijd verder waar het gebleven was. Anjum had ons stevig in de tang en de eindstand werd vastgesteld op 15-0. Ondanks de monsteruitslag kunnen we toch zeker positief zijn over de wedstrijd. De tegenstander was dan weliswaar een maatje of twee te groot voor ons, er is toch wel goed gespeeld. Er komt steeds meer “voetbal” in ons spel, de opbouw wordt elke week beter. We draaien als een team, waarbij iedereen super meespeelt, iedereen heeft zijn plekje wel gevonden. De inzet was tot aan de fluit gewoon goed, iedereen bleef er voor gaan. Dus op naar de volgende wedstrijd.

Zaterdag 2 november 2013

Friese Boys 2 – Stiens 2                                  2-4

Er leek in de eerste twintig minuten geen vuiltje aan de lucht te zijn voor onze jongens, we hadden het beste van het spel. Na een vloeiende aanval via James van der Bij, die met zijn snelheid de verdediging van Stiens te snel af was en strak voorzette waar Geale de Haan keurig kon binnentikken, 1-0. Maar zo als zo vaak gebeurt konden we de voorsprong weer niet uitbouwen en komen de kansen aan de andere kant, wat dus ook gebeurde. Het was te danken aan onze keeper Wieger Klaver dat Stiens niet al voor de rust de wedstrijd beslissen kon, maar ze konden Wieger maar een keer verschalken en zodoende was de ruststand 1–1.

Na de thee pakten we het weer lekker op en dat gaf de burger weer moed. Toen we een hoekschop mochten nemen, waar Geale de Haan zich mee belastte, werd de bal door Sean Humphries op een prachtige manier achter de keeper van Stiens gewerkt en zodoende stonden wij weer op voorsprong, 2-1. Dat dit tevens de laatste wapenfeiten waren van onze kant kon niemand vermoeden, maar vanaf dat moment en dan spreek ik over met nog veertig minuten te gaan hebben we niks anders meer laten zien dan achter Stiens aanlopen. We kregen geen vat meer op de wedstrijd en alle duels werden in het voordeel van Stiens beslist. Het kon dan ook niet uitblijven dat onze keeper moest capituleren met zoveel druk en de gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Het op de laatste plaats bivakerende Stiens kreeg in de gaten dat hier meer te halen was en massaal gingen ze in de aanval, waar wij geen antwoord op hadden en met de uiteindelijke 2-4 nederlaag mochten we ook nog niet eens klagen.

Volgende week naar Hardegarijp en proberen om de draad weer op te pakken, want er is meer mogelijk met deze jongens we moeten alleen meer plezier, passie, zelfvertrouwen (en RUST) in ons spel zien te krijgen.

Doelpuntenmakers: Geale de Haan en Sean Humphries

Dokkum 3 – Friese Boys 3                               1-2

Hardegarijp 4 – Friese Boys 4                         5-1

Toch weer een dikke nederlaag voor het vierde elftal. De ploeg was meer op de helft van de tegenstander aan het voetballen, maar kon de kansen op een doelpunt niet benutten. De paar kansen die Hardegarijp kreeg werden allemaal benut. Doelman Johnny de Vries was kansloos. De 5 A-junioren Jelmer Bloem, Wietse Boorsma, Johan de Vries, Carlos van Balen en Raymond ten Hoeve nog bedankt voor het mee spelen.

Doelpuntenmakers: Carlos van Balen.

De Lauwers VR2 – Friese Boys VR1                1-1 (ruststand 1-1)

Friese Boys dames moest vandaag afreizen naar De Lauwers dames 2. Het team staat niet hoog op de ranglijst, maar De Lauwers heeft achtentwintig dames ter beschikking voor twee teams. De Lauwers dames 1 was afgelast tegen Farmsum en dat betekende dat De Lauwers dames 2 met enkele dames uit het eerste elftal een prima elftal op de been konden brengen. Friese Boys was vandaag met veertien dames afgereisd. Boukje Hendrika was deze week met de kruiwagen afgevoerd van de training en met een enkelblessure is zij enkele weken uitgeschakeld, net als Baukje Hoekstra die tot en met de winterstop niet kan voetballen. De opstelling was keeper Line, achterhoede Debbie, Coby, Sjoukje en Gwenda, middenveld Nynke, Angelique, Tamara, voorhoede Ester, Hiltsje en Teatske, wissels Aaltsje, Attie en Janine.

Alras bleek dat de voorhoede van De Lauwers het gevaarlijkste deel was, vooral de spits, die met perfecte steekpasses de flankspelers kon bereiken. Gelukkig was hun aanname niet goed en konden de achterhoedespelers dit herstellen. Coby en Debbie liepen elkaar regelmatig in de weg en daar ontstond onrust in het team. Na een kwartier moest Sjoukje door ademhalingsproblemen door Aaltsje vervangen worden. Friese Boys kreeg kansen Teatske, Hiltsje en Tamara, maar de schoten belandden in de handen van de keepster. Keepster Line moest ook enkele malen handelend optreden. De mooiste kans kwam op naam van Ester die op assist van Teatske vogeltje vrij op de keeper af mocht lopen, helaas schoot ze te vroeg, geen doelpunt. Even later was het wel raak toen de spits vanaf het middenveld enkele spelers de hakken lieten zien en alleen voor Line koelbloedig binnenschoot, 1-0. Friese Boys probeerde ook vandaag de ongeslagen status in de competitie te behouden. Hiltsje pikte op rechts de bal de pass van Teatske op en randje buitenspel mocht ze doorgaan, maar ook deze kans ging verloren. Op slag van rust kwam Teatske aan de rechterkant in balbezit na een foutieve voortzetting van de keeper en haar inzet leek over de doellijn te rollen, maar Ester wachtte af en de bal belandde in de modder en voor de zekerheid tikte zij de bal binnen. De scheidsrechter en grensrechter keurden gelukkig voor Friese Boys het doelpunt goed, 1-1. Een terechte ruststand.

In de tweede helft werd Ester gekoppeld aan hun beste spits en de backs werden omgedraaid. Libero Debbie moest meer achter de verdediging spelen en dat deed dat zij met verve. Het stond bij Friese Boys beter, maar vanwege het zware veld kon Friese Boys als team niet aansluiten en daardoor was het groot veld. Het spel golfde op en neer. Gwenda in de voorhoede spelend kwam op links enkele malen door, maar helaas de keepster was attent. Attie kwam Tamara vervangen en was actief. De Lauwers kwam op links gevaarlijk door, maar Aaltsje en Angelique kregen hulp van Ester en Nynke en tot aan de zestien meter kon het ontregeld worden. Aan de zijlijn was het spannend, want hoe zou het aflopen. Boukje Hendrika supporter had het druk met de apps. Teatske kreeg de mooiste kans op de rand van het strafschopgebied, maar op het moment supreme besloot ze te schieten, helaas te ver af. De mooiste actie kwam van De Lauwers, die vanaf links een perfecte voorzet losliet en de aangesnelde Coby, die een prima indruk achterliet in de tweede helft, kon de bal wegwerken maar richting eigen doel. De bal scheerde boven Line over de lat. Opluchting voor een ieder die Friese Boys een warm hart toedraagt. Daarna floot de prima leidende scheidsrechter Albert Zuidersma af.

Een terechte uitslag en Friese Boys dames is nog steeds ongeslagen in deze competitie. Zaterdag 9 november 2013 wordt er thuis gespeeld tegen Wilper Boys om 12.30 uur.

Friese Boys C2G – Zwaagwesteinde C2          4-5

Friese Boys D1 – SJO Feanstars D3                0-3

Friese Boys MD1 – Zwaagwesteinde MD2       11-0

Vandaag waren we als team weer compleet, Anisja was hersteld van haar blessure. De tegenstander was de MD2 van Zwaagwesteinde, waar we twee weken geleden uit met 0-13 hadden gewonnen. Friese Boys begon goed aan de wedstrijd, en al na drie minuten kon Bette de 1-0 in het net schieten. Er was voor de Westereen weinig eer te behalen in de eerste helft, er werd volop gescoord door Friese Boys met achtereenvolgens de 2-0 van Bette, de 3-0 van Doutsen, de 4-0 van Bette, de 5-0 van Jelkje, de 6-0 van Minke en de 7-0 wederom van Jelkje. Tijdens de rust wisselden bij Friese Boys Jelkje en Titia Wilma van plaats, waardoor Jelkje plaats nam in de goal en ook daar zeer goed haar werk deed. Zwaagwesteinde was in de tweede helft feller, kregen ook wat meer kansen, maar de afronding ontbrak.

In de tweede helft duurde het voor Friese Boys wat langer voor er weer gescoord kon worden en ook gingen een aantal kansen net naast, over of tegen de lat. Maar toch kon Bette nog scoren, de bal ging net naast de keeper in de goal, 8-0. Sophie wist achterin een aantal keren de bal goed op te ruimen en tegenspelers uit te spelen en keek goed naar vrijstaande medespelers, zodat die de kans kregen de bal mee te nemen. Femke ging het duel goed aan vandaag, in samenspel met Anisja werd het Zwaagwesteinde flink moeilijk gemaakt. Gerjanne speelde erg goed, ook al speelt ze pas sinds het begin van dit seizoen, ze gaat met sprongen vooruit! Romy scoorde nog een prachtige 9-0 en Titia Wilma heeft haar doel om te scoren deze wedstrijd waargemaakt door de 10-0 aan te tekenen. Minke rondde de doelpuntenreeks van Friese Boys af door nog 11-0 te scoren. Ook de gasten hadden een andere keeper in het doel staan en deze keeper deed een aantal goede reddingen en kon daarmee voor Zwaagwesteinde voorkomen dat er nog meer goals werden gemaakt.

Goed gedaan Friese Boys meiden, ga zo door!!

Be Quick D ME1 – Friese Boys ME1                6-0

Op deze zeer vroege ochtend moesten we al om 8.45 uur voetballen. We mochten op het hoofdveld van Be Quick aantreden tegen de ME van hun. In de eerste helft konden we hun beter partij geven dan toen we thuis tegen deze ploeg moesten. Vooral onze keepers kunnen steeds beter uittrappen, waardoor we niet steeds voor onze goal voetballen. Na een verdedigingsfout kwamen we 1-0 achter. Via Siegrid en Gerda hadden we de kans op de gelijkmaker, maar helaas lukte het ons niet. We kwamen daarna vrij snel op 2-0 en 3-0 achter. Johanna had nog een hele mooie redding, waardoor dit de ruststand was.

Na rust, met Indy nu op goal, probeerden we weer aan te vallen. Maar de spits van Be Quick was handig en scherp. Helaas hebben we uiteindelijk met 6-0 verloren. Maar wij als leiders en de leiders van de tegenstander zagen dat jullie veel beter worden in het veld. De duels worden aangegaan. Er wordt goed overgespeeld enz. Ga zo door.

Het penaltyschieten hebben we met overmacht gewonnen. Indy hield bijna alle ballen tegen. Wij maakten van de elf penalty’s er acht.

Volgende week thuis tegen Kollum..

Zwaagwesteinde E1 – Friese Boys E1             1-9       (0-5)

Het einde van de najaarsreeks nadert alweer. Vorige week werd er kansloos verloren van Broekster Wâlden, omdat er vele duels werden verloren. Vandaag moest er gespeeld worden tegen het laag geplaatste Zwaagwesteinde. In de beker werd ook tegen deze tegenstander gespeeld en toen werd met 4-0 gewonnen. Er werd gespeeld zeven tegen zeven gespeeld om 10.15 uur op het kunstgras. Onder heerlijke weersomstandigheden werd onder leiding van scheidsrechter Rozendal afgetrapt. Zwaagwesteinde bestaat grotendeels uit 1e jaars E-pupillen en in de duels was Friese Boys regelmatig de bovenliggende partij en dat betekende veel balbezit.

In de beginfase kreeg Oane enkele kansen en op assist van Marten opende hij ook de score van dichtbij, 0-1. In de vijfde minuut ging Nick er op links vandoor en de keeper stond voor zijn goal en met een mooie stift werd de keeper verrast,  0-2. De achterhoede met Luut en Ljibbe Sicco waren scherp en gaven weinig kansen weg. Beide teams hadden één wissel en er werd besloten om acht tegen acht te gaan spelen. In de tiende minuut combineerde Oane met Marten en laatstgenoemde kon overtuigend binnenschieten, 0-3. De keeper was niet safe met zijn voortzetting en op een onderschepping van Oane kon Pieter schieten, zijn inzet ging rakelings naast. In de twintigste minuut kwam een corner van Nick bij Ljibbe Sicco die tegen de spelers knalde, maar de rebound werd door Marwan prima afgerond, 0-4. Wederom een onderschepping. Dit keer van Marten en hij rondde het koelbloedig af, 0-5. De laatste kans voor rust was van Zwaagwesteinde, maar de inzet ging rakelings over het doel van keeper Douwe Jan.

Net als vorige week startte de tegenstander uitstekend, want bij balverlies van Oane volgde een steekpass en deze werd van dichtbij afgerond door de gastheren 1-5. Friese Boys schrok toen Zwaagwesteinde ook nog de lat teisterde. Uit corners van Nick waren Pieter en Ljibbe Sicco dichtbij een treffer, maar het schot en de kopbal werden gepareerd. Keeper Douwe Jan had een aantal mooie uittrappen en dat betekende dat de voorwaartsen binnen enkele seconden aan het werk werden gezet. In de vijfendertigste minuut kwam een corner van Ljibbe Sicco bij Nick terecht die met een korte voetbeweging de bal in de kruising deed belanden, 1-6. Friese Boys probeerde verzorgt de voetballen en via Ljibbe Sicco werd het spel verdeeld en Nick zorgde met een voorzet dat Marwan van dichtbij kon binnenschieten, 1-7. De koek was nog niet op, want een corner van Ljibbe Sicco kwam bij Nick terecht en spelers combineerden en laatstgenoemde schoot van dichtbij raak, 1-8. Het slotakkoord kwam van Nick die een bal van Luut oppikte op het middenveld en daarna werd hij door een overtreding gestopt. Ongeveer vijftien meter van het doel schoot Nick de bal op het doel en een speler van Zwaagwesteinde raakte de bal als laatste en de bal verdween achter de keeper, 1-9. Dit was tevens de eindstand.

Zaterdag 9 november 2013 wordt de voorlaatste wedstrijd van de competitie thuis gespeeld tegen ONB E2 om 9.00 uur.

Doelpuntenmakers: Nick (3), Marten (2), Marwan (2), Oane en een eigen doel.

Broekster Wâlden E5 – Friese Boys E2           12-2

Friese Boys E3 – Donkerbroek E1                   7-3

Een moeilijke start van een belangrijke wedstrijd. Donkerbroek stond vanochtend nog nummer één en we moesten gezien een wedstrijd minder deze wedstrijd positief benutten. Na een rommelige start met maar liefst vijf uitballen achterelkaar, kon eindelijk door Friese Boys het spel beginnen. Ilian Egeh scoorde de openingsgoal en gevolgd door een harde corner van Jarno de Jong werd de 2-0 door een medespeler van Donkerbroek ingeschoten in eigen goal. Oane Bosma vocht zich door de verdediging heen en maakte de 3-0 voor de boys. Sieds Bijker kon via een mooie rush en een hard schot de 0-4 maken, Oane Bosma verzilverde de 5-0 en Sieds Bijker mocht de 6-0 voor rust in de netten van Donkerbroek schieten. Door een fout werd het voor rust door middel van een eigen doelpunt nog 6-1.

Na rust wilden we graag op dezelfde voet doorvoetballen, maar de vermoeidheid en nauwkeurigheid viel eigenlijk weg. De 7-1 werd nog gemaakt door Oane Bosma, maar daarna leek het achterin wel gatenkaas. Donkerbroek scoorde maar liefst twee keer achter elkaar, eindstand 7-3. Belangrijke punten.

Volgende week moeten we tegen Veenwouden, wat voor ons een belangrijke wedstrijd wordt om de nummer twee en drie verder achter ons te zetten.

Doelpuntenmakers: Ilian Egeh, Oane Bosma (3), Sieds Bijker (2) en een eigen doelpunt.

Friese Boys F2 – Be Quick D F4                      3-3

Friese Boys F3 – Drachtster Boys F6              3-3  (0 -3)

Nou met zenuwen in onze buik gingen we vandaag de box in. We moesten vandaag tegen de koplopers, die volgens andere tegenstanders behoorlijk groter en sterker waren, maar toch gingen we vol goede moed het veld op. Toen kwamen de tegenstanders, ze waren inderdaad behoorlijk groter dan de meesten van ons, maar we hebben een strijdlustig team, dus we laten ons niet snel imponeren…ahum!!

Helaas onze mannen waren best wel onder de indruk en al vochten ze enorm, we konden niet voorkomen dat we met een achterstand van 0-3 de kleedkamer in gingen.

Even RUST…. met een glaasje limonade en voor de leiders een sterke bak koffie, probeerden we ons team weer te motiveren en te denken aan wat we op de training hebben geleerd: OVERSPELEN/ AANNEMEN en SCOREN…  Nou en met die opdracht mochten ze het veld weer op.

Iedereen stond op zijn plek waar hij moest staan. Er werd super gevoetbald en gekeept natuurlijk.

Er kwam ook regelmatig een schot op het doel, maar we scoorden niet. Of toch!  Hendrik Spoelstra  kreeg de bal in zijn bezit en wist te scoren 1-3, nou dit voelde als verdiend, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, de Boys bleven vechten. Regelmatig moest Jan weer het veld oplopen met de (wonder) waterzak, omdat er weer iemand van ons (of van de tegenpartij) geblesseerd op de grond lag. Gelukkig bleef het bij lichte blessures en kon de wedstrijd weer worden hervat en al snel kwam ook de 2-3 door Hendrik Spoelstra. Koprollen en handstanden werden gemaakt om het te vieren, terwijl we nog achterstonden. En weer gingen de Boys op jacht om hopelijk nog een doelpunt te scoren, maar vlak voor het doel werd Arjan Pilat onderuitgehaald. De scheidsrechter moest hier een penalty voor geven, die door Arjan Pilat werd genomen en raak, 3-3  De scheidsrechter liet ze nog even voetballen extra blessuretijd, maar moest na vijf minuten extra tijd toch echt het spel staken, eindstand 3-3. We waren gelijk geëindigd, maar het voelde als een overwinning. Wat een super team hebben we toch, natuurlijk zullen de mensen in de voorhoede het meeste scoren. Maar een wedstrijd wordt gewonnen door het hele team, zo ook deze wedstrijd. TOP ALLEMAAL!!

Doelpuntenmakers: Hendrik Spoelstra (2) en Arjan Pilat.