Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – In een stevige pot voetbal behaalde het vierde elftal een verdienstelijk gelijkspel. Voor rust speelde Friese Boys voortreffelijk met uitblinker Jan Top op het middenveld. Helaas moest Jan na een half uur spelen geblesseerd het veld verlaten. De ruststand was 3-1. Tjitze van der Land scoorde tweemaal en de andere treffer kwam van de voet van Johnny de Vries.

Na de thee probeerde It Fean ’58 langszij te komen en na vijf minuten spelen scoorden ze de aansluitingstreffer. De gelijkmaker viel twintig minuten voor tijd. Friese Boys kreeg nog een aantal kanjes op de winst, maar dat lukte helaas niet. Scheidsrechter Oetzen Wiegersma floot voortreffelijk.

Doelpuntenmakers: Tjitze van der Land (2) en Johnny de Vries.

Friese Boys 3 – VIOD 2                        4-1
Friese Boys 4 – It  Fean ’58 4               3-3

Friese Boys VR1 – GSVV VR1              3-1       (1-1)

De laatste thuiswedstrijd in de competitie was nog twijfelachtig of deze door zou gaan, want er was veel regen gevallen. Na enig prikwerk in de morgen besliste consul Van der Beek dat het middagprogramma door kon gaan. Friese Boys leed vorige week de eerste nederlaag op het hoofdveld tegen Drogeham. Vandaag werd er gespeeld op het B-veld en daar was de ongeslagen status in de competitie nog steeds aanwezig. Van te voren was het toch wel spannend, want keepster Gemma Schotanus speelde vorig seizoen nog bij Friese Boys dames en stond nu bij GSVV op het doel. Friese Boys startte in de volgende samenstelling keeper Line, achterhoede, Gwenda, Sjoukje, Teatske, Nynke, middenveld Julia, Tineke, Tamara, voorhoede Ester, Attie, Hiltsje, wissels Debbie, Aaltsje en Coby. Om 12.30 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Anco vd Veen.

Friese Boys probeerde direct de tegenstander vast te zetten op hun helft en dit lukte deels, want GSVV is in voorgaande jaren altijd een stugge opponent geweest. Friese Boys kreeg wel kansjes en Ester zette al vroeg met een schotje Friese Boys op voorsprong, 1-0. Daarna kreeg Friese Boys meer kansen via Hiltsje, Tineke, Attie en Ester, helaas controle en overzicht ontbrak. GSVV kwam wel in de wedstrijd vooral de as met een prima laatste man en een lepe spits waren de angels. Een paar voorzetten van GSVV gingen voorlangs de veste van Line. Helaas in de slotfase liet keepster Line een bal los en GSVV was er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1. Qua veldspel niet onverdiend, want de laatste grote mogelijkheid werd door Line onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft drie wissels en Aaltsje en Coby werden de backs en waren agressief in de duels en speelden een prima helft. Vanwege de stand bleef het spannend zowel binnen als buiten het veld. In het laatste kwartier kreeg Friese Boys een penalty, wegens een handsbal. Ester belastte zich daar mee en bleef koel, 2-1. Daarna was Friese Boys de bovenliggende partij, helaas duurde het tot de vijfentachtigste minuut voordat Tamara alleen voor de keepster met een onbedaarlijk hard schot de 3-1 liet aantekenen. Friese Boys kwam niet meer in de problemen en een mooie winst kon bijgeschreven worden. De technische staf Thea, Tjimkje en assistent Berry bedankt en gefeliciteerd.

Er werd nog een radslag uitgevoerd om de afwezige coach Hielke toch nog een vreugde uiting te laten zien via de app. Friese Boys stond even aan de leiding, koploper Grootegast nam die later in de middag weer over. Andere teams hebben minder wedstrijden gespeeld en daardoor staat Friese Boys op een tweede plaats.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd in en tegen TLC om 12.30 uur. Dames wederom een keurige teamprestatie na een spannende wedstrijd.

Rottevalle B1 – Friese Boys B1           4-3

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week moesten we vandaag aftrappen om 10.30 tegen Rottevalle B1. Deze ploeg stond één plaats boven ons, dus was de opdracht om vandaag te winnen. We begonnen met Rinse, Klaas Ate, Tjalling en Nick, die geblesseerd was op de bank. Net zoals vorige wedstrijden gingen we vandaag weer goed van start op het kunstveld van Rottevalle, maar door niet goed verdedigingswerk wist een speler omsingeld door vier spelers van ons toch te scoren,  1-0. Nog geen vijf minuten later werd een aanval van Rottevalle weer beloond omdat weer een speler te veel ruimte kreeg en wist de 2-0 te scoren. We lieten ons niet gek maken en door ons doorzetten was het Matthias die in het strafschop gebied de bal binnenschoot en zaten we weer in de wedstrijd 2-1.

We hielden nu de druk er goed op en na enkele aanvallen, waar niet werd gescoord, was het toch Tjalling die op goal schoot en de bal via een eigen speler in het net verdween, 2-2. Nog voor de rust was het toch weer Rottevalle, die zorgde dat we met een 3-2 achterstand de rust ingingen, want weer scoorden ze gemakkelijk

.

Na de rust waren weer de aanvallende ploeg en hielden de druk er goed op en kregen we weer kansen, maar scoren wil ons niet lukken. Rottevalle had niet veel in te brengen, maar door een verkeerde terugspeelbal die over Dirk heenging en in eigen doel verdween was het Rottevalle die zomaar 4-2 voorstond. We wisten de schade nog te beperken doordat Klaas Ate in de drukte voor de goal van Rottevalle de bal nog binnenschoot en verloren we de wedstrijd met 4-3 een pijnlijke nederlaag.

Doelpuntenmakers: Matthias Scholtus, Tjalling Mellema en Klaas Ate Wijma.

Kootstertille D1 – Friese Boys D2        11-0

ONB E7 – Friese Boys E3                    1-6

WTOC F2 – Friese Boys F3                 0-10     (0-5)

Door de weersomstandigheden van gisteren, was het wel even spannend of de wedstrijd van vandaag wel door zou gaan. Maar geen bericht is goed bericht, zullen we maar denken. Dus reisden we vanmorgen vroeg in de richting van Oudwoude. Het was droog weer en ook het veld viel niet tegen en de Boys hadden er zin in. Alle ingrediënten voor een leuk potje voetbal dus. Dus de wedstrijd kon beginnen.

De wedstrijd ging van start en al snel kon Klaas-Pieter Reitsma ons op een 0-1 voorsprong zetten. Een minuutje later trapten Arjan Pilat en Hendrik Spoelstra tegelijk tegen de bal en doelpunt, 0-2. Dit doelpunt hebben we samen gescoord kwam Hendrik mij nog speciaal even vertellen, dus elk de helft… Er werd weer alleen op de helft van de tegenstanders gevoetbald en ineens gaf Daniël  Keegstra de bal een beste trap en weer raak, 0-3. Hendrik Spoelstra zorgde nog voor de 0-4 en Arjan Pilat kan de eerste helft afmaken met 0-5. Toen kwam al snel de fluit van de rust.
Er heerste een erg ontspannen sfeer in de kleedkamer en Robert Sijtsma gaf aan nu ook graag een helft te willen voetballen. Dus wisselde hij zijn shirt met Daniël Keegstra, die de tweede helft op de goal ging staan.

De mannen waren niet te houden en waren binnen vijf minuten alweer op het veld. Al snel scoorde Klaas-Pieter Reitsma de 0-6. Ook probeerde WTOC nog een doelpuntje mee te pikken, maar door prima keepwerk konden we de nul houden. Ook Robert kreeg een kans van scoren, 0-7 en ook achter de 0-8 kon Robert Sijtsma zijn naam schrijven. Daarna maakte Arjan Pilat er nog 0-9 van en Robert Sijtsma maakte de wedstrijd af met 0–10, voor ons een fantastische wedstrijd die we goed konden gebruiken. Goed gedaan mannen!!!!

Doelpuntenmakers: Klaas-Pieter Reitsma (2), Arjan Pilat (2,5), Daniël Keegstra, Hendrik Spoelstra (1,5) en Robert Sijtsma (3).