HoofdnieuwsRegionaalSport

Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese Boys 

Na de winterstop moesten wij de vele malen uitgestelde wedstrijd tegen TKB 5 dan toch eindelijk spelen. Met een elftal, waar verscheidene basisspelers ontbraken hetzij door verplichtingen aan het eerste elftal of verbouwingen of misverstanden of whatever, gingen wij de strijd aan met een zeer goede ploeg die TKB 5 is. Dat wij voetballend tekort schoten tegen deze studenten hadden wij min of meer al ingeschat, maar dat wijzelf de doelpunten voor hun moesten maken om de drie punten thuis te houden hadden wij niet voorzien.

De 1-0 werd door onszelf achter de goed keepende Wieger Klaver gekopt en het tweede doelpunt voor de gastheren was een schotje dat door een verdediger van ons van richting werd veranderd en zodoende hadden onze spelers een groot aandeel in de overwinning van TKB. Dat de A-junior Pieter van der Zwaag zijn doelpuntje meepikte kon niks meer aan de eindstand veranderen. Tegen deze technisch zeer vaardige ploeg hadden wij zelfs nog wel een puntje kunnen stelen als we iets gelukkiger waren geweest met de kansen die we kregen, maar als je onderaan staat dan weet je het wel.

Ook namens Kees, ik weet wel je koopt er niks voor, maar een groot compliment aan de spelers die het vandaag moesten doen, om met een tomeloze inzet en voor elkaar willen werken er toch noch een echte wedstrijd van te maken, dat je het één van de  beste ploegen in deze competitie zeeeer lastig hebt gemaakt en er voor zorgde dat TKB na de wedstrijd opgelucht met het behaalde resultaat spontaan een vreugdedans maakten met z’n allen. De jongens van de A-junioren, bedankt, allemaal goed gespeeld.

Volgende week naar Hallum. Gaan we weer eens proberen drie puntjes te pakken, die zo langzamerhand wel nodig zijn om ons te handhaven in deze mooie klasse met prima tegenstanders.

Zaalvoetbal Friese Boys E1

Friese Boys speelde vandaag ronde drie en dit werd een teleurstellende ronde. Er gebeurde van alles bij Friese Boys, persoonlijke fouten, eigen goal, paal, doelpunt tegen uit rebound. De organisatie was in handen van WTOC.

De eerste wedstrijd tegen Kollum werd met miniem verschil verloren, toen Ljibbe Sicco en Oane een schot probeerden te blokken, kwam de rebound bij Kollumer spits Pieter, die via de binnenkant van de paal raak knalde. Kollum E1 verloor even later van Kollum E2.

In de tweede wedstrijd moest Friese Boys van WTOC winnen, maar een persoonlijke fout van Luut leverde een tegendoelpunt op. Nick en Marwan hadden kansen, maar de paal werd geraakt en zo ging ook deze wedstrijd verloren.

Friese Boys moest de derde wedstrijd tegen De Lauwers. Na een overtreding van Oane kregen De Lauwers een vrije trap, die werd op de lijn gestopt door Nick, die de bal niet weg kon krijgen en de rebound ging in het doel. Wederom een nipte nederlaag en nog geen doelpunt gemaakt. De laatste wedstrijd tegen Kollum opende Marten de score. Uit een corner van Kollum raakte Pieter de bal ongelukkig en de bal belandde achter keeper Douwe Jan. Gelukkig voor het team soleerde Nick en benutte alleen voor de keeper deze kans. Toch nog een overwinning. De concurrent Kollum staat na deze speeldag op vijf punten voorsprong.

Op 22 februari is bij winst op Kollum nog van alles mogelijk, maar De Lauwers is een gevaarlijke outsider. Kollum E2 vandaag eindelijk scorend en WTOC, de stuntploeg, zijn punt afpakkers. Het beloofd wederom een spannende laatste speeldag te worden.

 

Uitslagen:

Kollum E1 – Friese Boys E1                   1-0

WTOC E1 – De Lauwers E1                  0-1

Kollum E2 – Kollum E1                          1-0

Friese Boys E1 – WTOC E1                  0-1

De Lauwers E1 – Kollum E2                  0-0

Kollum E1 – WTOC E1                          1-0

Friese Boys E1 – De Lauwers E1           0-1

WTOC E1 – Kollum E2                          0-4

De Lauwers E1 – Kollum E1                  0-1

Kollum E2 – Friese Boys E1                   1-2

 

Tussenstand na drie speelronden:

1. Kollum E1                 12-24   10-3

2. Friese Boys E1         12-19   14-6

3. De Lauwers E1         12-16   4-3

4. WTOC E1                 12-11   4-18

5. Kollum E2                 12-10   6-8

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button