Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Uitslagen Friese boys voor deze week.

Marum 2 – Friese Boys 2                                             2-2

De eerste competitiewedstrijd voor ons na een mooie zomerstop bracht ons in het Groningse Marum, waar we goede herinneringen aan hadden, want vorig jaar speelden wij daar de beste wedstrijd van het seizoen. Nu speelden we eigenlijk niet veel minder, maar de tegenstander was sterker dan verleden jaar en dat merkten we gelijk de eerste twintig minuten toen we toch wel onder druk werden gezet. Die periode konden we niet goed vat krijgen op onze tegenstander, wat na een kwartier spelen dan ook de 1-0 opleverde voor Marum. Onze invaller keeper Wieger Klaver, die overigens een degelijke partij stond te keepen kon een schot van de beste speler van Marum niet tegenhouden, want hij schoot de bal onhoudbaar in de hoek. Na een gedurfde tactische verandering achterin, uitgevoerd door Kees, kregen we de wedstrijd volledig in handen. Er werd gestreden voor iedere meter en voor iedere bal en plotseling stond er een team die voor elkaar wilde werken en er plezier in had. Marum kwam er niet meer aan te pas. De gelijkmaker kon op zo’n manier niet uitblijven. Onze motor op het middenveld, Wietse, strooide met passes links en rechts en zette de spitsen aan het werk, wat resulteerde in wederom een voortreffelijke pass van Wietse op Jan Prins, die op zijn beurt de laatste man en de keeper van Marum omspeelde en de bal keurig binnenschoot. Een doelpunt die hij verdiende door zijn goede spel vanavond, 1-1. Wat tevens de ruststand was.

Ondanks waarschuwingen van onze kant om het direct weer op te pakken en niet te verzwakken na de rust ( wat ons wel vaker gebeurt), moesten we het beste van het spel weer aan de tegenstander gunnen het eerst kwartiertje. Maar geleidelijk kregen wij de wedstrijd weer onder controle en de keeper van Marum werd even flink uitgetest om te zien of hij zijn plaats wel waardig was. In eerste instantie leek dat zeker het geval, want hij was voor onze spelers wat ze ook probeerden een groot struikelblok, want hij hield zijn ploeg nog in de wedstrijd tot het moment dat wij een corner kregen. Die corner werd genomen door Wietse en of het nu een foutje van de prima keeper was of een subliem genomen corner, wij zullen het nooit weten, maar de bal belandde in het doel en wij stonden mooi op voorsprong 1-2. Als Jilt Nicolai ietsjes meer geluk had gehad met zijn schot op de lat dan was de strijd gestreden en de drie punten binnen, maar het liep even anders. In een laatste offensief van Marum, die werkelijk alle middelen in de strijd gooiden in combinatie met onze weg vloeiende krachten, lukte het de gastheren om toch nog een punt te pakken door Wieger weer onhoudbaar te passeren, 2-2,  wat misschien ook wel de juiste verhouding weergaf.

Wij als leidinggevend duo waren zeer tevreden over de instelling en het spel van onze ploeg dat duidelijk liet merken dat het een team is die voor elkaar wil werken.

Zaterdag tegen het altijd lastige Zwaagwesteinde, maar met deze instelling hebben wij alle vertrouwen in een goede afloop. Alle spelers haalden een dikke voldoende vanavond, maar één speler wil ik even complimenteren met zijn voortreffelijke wedstrijd en dat is namelijk onze jeugdspeler Douwe Wijma .

Doelpuntenmakers: Jan Prins en Wietse van der Land.

Freddy

Friese Boys 3 – Eastermar 2                                        4-1

Friese Boys C2 – SJO Bergum BCV Comb. C3            2-2

Woensdag 5 september 2012

Friese Boys VR1 -Houtigehage VR1                (1-2)     4-3

Friese Boys stond na zeventien minuten met beide benen op de grond toen een 0-2 stand op het scorebord prijkte. Voor rust kwam de aansluiting, een splijtende pass van Minke belandde bij Tjimkje, die de 16 meter in sneed en haar inzet werd door de tegenstander over de doellijn getrapt, 1-2.

Na de rust kwam Friese Boys op gelijke hoogte. Met een prima combinatie van Houtigehage door de midden werd het 2-3. De gasten schoten een aantal malen gevaarlijk naast en een inzet onderkant lat werd door de scheidsrechter niet gehonoreerd. De dames lieten zien over vechtlust te beschikken en gingen door tot het einde. Tjimkje werd matchwinner door nog twee goals te maken. De tegenstander had minimaal een punt verdiend, maar de onverzettelijkheid van de Friese Boys vrouwen (vandaag waren er zestien) was weer een lust voor het oog. Uiteindelijk een overwinning waar niet meer op gerekend was.

Doelpuntenmaaksters: Tjimkje Hansma (2), Minke Uitterdijk en een eigen doel.

Friese Boys B1 – Veenwouden B1                              3-1

Zaterdag 8 september 2012

Friese Boys 1 – Kootstertille 1                                     3-0

FRIESE BOYS IN DE TWEEDE HELFT LANGS SC KOOTSTERTILLE

Kollumerzwaag – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen SC Kootstertille met 3-0 gewonnen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

In de beginfase was de thuisclub dicht bij een doelpunt, maar de inzet van Harmen Hietkamp werd door Michel Vellema van de doellijn gehaald. Het antwoord van de gasten bestond uit een knal van Douwe van der Bij op de vuisten van doelman Auke Hoekstra. Na een pass van Bram van der Meer kreeg Lammert Huisman een grote kans om de gasten op voorsprong te zetten. De aanvaller gleed langs Hoekstra maar tikte de bal toen naast het doel. Een actie van Bram van der Meer zorgde voor chaos in de Friese Boys-verdediging, maar niemand kon het beslissende tikje geven.

Na vier minuten in de tweede helft nam Friese Boys een voorsprong: Een voorzet van invaller Rienk Postma werd ingekopt door Sally Atema, 1-0. Na iets meer dan twintig minuten verdubbelden de rood-witten de voorsprong. Na een hoge pass van Eelke Venema won de eveneens ingevallen Sander Hoekstra het luchtduel van doelman Elvin Meyer, 2-0. Meyer raakte hierbij geblesseerd en werd vervangen door Albert-Jan Merkus. De gasten waren dichtbij 2-1 toen een hard schot van Van der Bij via de lat overging. Aan de andere kant werd Sander Hoekstra afgestopt door goalie Merkus. Toen Merkus een harde vrije trap van Eelke Venema losliet tikte Erik Hilboezen 3-0 binnen. Sander Hoekstra raakte op aangeven van Sietse Hoogsteen nog koppend de lat, terwijl Auke Hoekstra prima redde na een kopbal van Douwe van der Bij.

Reacties:

“In de eerste helft waren we veel beter”, vond Paul de Vries van SC Kootstertille. “In de tweede helft raakten we eigenlijk ook niet onder druk. We beoordeelden achterin twee hoge ballen verkeerd. We doen niet onder voor clubs als VIOD en Friese Boys, maar je moet wel scoren”.

“In de eerste helft hadden we het moeilijk”, vond Sally Atema van Friese Boys. “In de tweede helft ging het gemakkelijker. Wat mezelf betreft, een goal maken is altijd mooi natuurlijk, maar ik weet dat ik beter kan. De conditie is nog niet goed, ik moet nog veel trainen”.

“In de eerste helft moeten we Friese Boys oprollen”, vond trainer Atze van der Wijk van de gasten. “Friese Boys had toen niet veel te vertellen. We speelden een matige tweede helft. De dienende spelers deden het wel goed, maar onze creatieve spelers lieten het afweten” .

“In de eerste helft waren we slecht en deden we bijna alles fout, we toonden totaal geen initiatief”, aldus trainer Henk de Boer van Friese Boys. “We hadden geluk dat Kootstertille het niet afmaakte. Na de 1-0 kwam er meer rust in onze ploeg. Met Sander Hoekstra bracht ik een fysieke sterke spits in en konden we meer over de flanken spelen”.

Friese Boys 2 – Zwaagwesteinde 3                             5-3

De uitslag doet vermoeden dat het een vrij gemakkelijke overwinning was, maar niets is minder waar.

Onze jongens hadden in het begin en misschien ook wel gedurende de hele wedstrijd te veel respect voor Zwaagwesteinde. We speelden afwachtend en in een veel te laag tempo. Dit is mijn mening en die zal zeker niet gedeeld worden door onze spelers, maar wat dan ook de oorzaak was we lieten onze tegenstander heerlijk hun eigen spelletje spelen zonder ze even lekker aan te pakken. Als we niet een keeper en een laatste man in onze ploeg hadden, die wel prima in de wedstrijd zaten en een winners mentaliteit in het veld brachten, dan had het wel eens heel anders kunnen aflopen vanmiddag. Gelukkig hebben we met toch wel veel kwaliteit in de ploeg (wat zo nu en dan naar boven kwam en meteen resulteerde in doelpunten) de wedstrijd naar ons toe getrokken. Al met al wel een verdiende overwinning, maar jongens maak het jezelf (en ons) gemakkelijker door vanaf het eerste fluitsignaal er lekker vel op te zitten, dan spelen we allemaal met veel meer plezier en krijg je ook geen frustraties onderling. Werken voor elkaar en de ploeg en elkaar respecteren en incasseren, EEN team worden (want wat hebben we een mooie ploeg) en dan kunnen we lekker meedraaien in deze competitie.

Volgende week tegen WTOC, met een feestweek in de benen, dan moeten we er ook gewoon weer staan.

Doelpuntenmakers: Sean Humphries (2), Jilt Nicolai, Wietse van der Land, Minze Beerda. De goal van Minze was van grote klasse.

Freddy

De Sweach 2 – Friese Boys 3                                      5-0

BCV 4 – Friese Boys 4                                                 5-4

De eerste competitiewedstrijd ging voor het vierde elftal helaas in de laatste minuut van de wedstrijd verloren. BCV bleek een goede tegenstander te zijn, die zeer waarschijnlijk een titelkandidaat zal zijn. In de eerste helft kwam BCV op voorsprong door een penalty. Tjisko de Jong maakte hands. De gelijkmaker kwam vlot daarna door Jan Top. Tien minuten voor rust maakte BCV 2-1 en dat was tevens de ruststand.

De tweede helft kwamen bij Friese Boys Piet de Boer en Wesley Feenstra binnen de lijnen. Onverwacht kwam het vierde elftal vrij vlot op 2-4. Jan Top maakte twee doelpunten en het vierde doelpunt maakte Lieuwe Jaring Feenstra. BCV stroopte de mouwen nog eens op en kwam terug op 4-4. Friese Boys kreeg daarna nog enige riante kansen om op voorsprong te komen, maar de doelman van BCV redde een aantal keren uitstekend. Helaas ging BCV in de laatste minuut toch nog er met de buit vandoor. Het was een mooie wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Jan Top (3) en Lieuwe Jaring Feenstra.

Broekster Wâlden VR1 – Friese Boys VR1       (1-4)     3-7

Onder warme omstandigheden moest er om 14.30 uur worden gespeeld. Nadat ook de vlaggen voor de grensrechters waren gearriveerd kon er gespeeld worden. Friese Boys was vanaf het begin het team wat vaak de duels won, maar daarna regelmatig verkeerde keuzes maakte. De gastvrouwen hadden een prima keepster op het doel en wat Tjimkje ook probeerde, zij scoorde niet in de eerste helft. Minke opende de score na een prima lob uit een rebound. Broekster Wâlden kwam langszij door een schotje met effect. Friese Boys was even uit het veld geslagen, maar kwamen ijzersterk terug. Tineke leek haar eerste doelpunt te scoren, maar de keepster stond in de weg of haar inzet kwam niet op het doel. Mogelijkheden waren er genoeg en uiteindelijk was het Minke die met een actie twee tegenstanders omspeelde en in de kruising afrondde en daarna nog een schuiver. Daar tussendoor had Ester nog een penalty benut, was wel een rebound met links voor nodig.

Na de rust binnen twee minuten scoorde de keepster die veldspeler was geworden 2-4. Friese Boys kreeg voldoende kansen en Tjimkje wist te scoren met een punter, 2-5. Een handsbal van Ester leverde een strafschop op en deze werd benut, 3-5. Het slotakkoord was voor Friese Boys. Tamara en Minke zorgden voor de eindstand, 3-7.

De dames die vandaag ook hun stinkende best hebben gedaan en nog niet zijn genoemd zijn: Gemma, Janna, Gwenda, Boukje Hendrika, Teatske, Dorina, Julia en Hiltsje. Door dit resultaat is Friese Boys een ronde verder in de beker, een prima resultaat.

Doelpuntenmaaksters: Minke Uitterdijk (4), Tjimkje Hansma, Tamara ten Hoeve en Ester Oomens.

Buitenpost B2 – Friese Boys B1                                  1-6

Kollum C2 – Friese Boys C1                                        0-20

Friese Boys D1 – ASC D1                                            4-1

WTOC D1 – Friese Boys D2                                         6-0

De eerste wedstrijd voor D2 is gespeeld. We moesten tegen WTOC in Oudwoude. Iedereen moest nog een beetje aan elkaar wennen, want we zijn een heel nieuwe ploeg, maar er werd leuk gevoetbald. Na twintig minuten werd het 1-0, waarna de 2-0 na een tijdje volgde. De teams gingen redelijk gelijk op en Friese Boys liet zich het kaas niet van hun brood eten.

Na de rust werd het al snel 3-0 voor WTOC en de 4-0 kwam er al snel achteraan. Friese Boys ging nog wel even door, maar al vrij snel liet de meerderheid de koppies hangen en tja dan kom je niet ver. Uiteindelijk is het 6-0 geworden. Maar we laten ons niet kisten. De volgende keer staan we er weer als een fris en sterk team. Goed gedaan jongens, op naar de volgende wedstrijd en dan laten we zien waar we voor staan! Eindscore 6-0.

Jan Bauke en Saskia (leiders D2)

Peize MC1 – Friese Boys MC1                                    2-0

Drogeham E1 – Friese Boys E1                                   6-2

Na een lange zomerstop moest er dan eindelijk weer eens gevoetbald worden. Een nieuw seizoen betekent vaak nieuwe spelers, zo ook bij de Friese Boys E1. De nieuwe gezichten bij de E1 zijn keeper Tjipke Bosma en Luca van der Heide en Roan van Dijk. Ook is er in de leiding iets veranderd: Alie van der Veen heeft de taken van Hinke de Boer overgenomen. Voor we aan de najaarscompetitie kunnen beginnen moeten er eerst drie bekerwedstrijden gespeeld worden. Zodoende vertrokken we om 09.30 uur richting Drogeham om daar onze eerste bekerwedstrijd tegen Drogeham E1 te spelen. Nadat we iedereen een positie hadden gegeven, kon er begonnen worden aan deze wedstrijd. In de beginfase ging het nog gelijk op. Van beide kanten kwamen er kansen, maar naarmate de wedstrijd vorderde waren er van onze kant enkele spelers die hun plekje in het veld niet meer wisten en meestal teveel naar voren gingen, wat mede ons na tien minuten een tegentreffer opleverde.  Na dat doelpunt waren we helemaal de kluts kwijt en voordat we het wisten was het 2-0. Roan wist de stand nog wel weer op 2-1 te zetten door goed combinatievoetbal van Thijs en Bowy, maar hier schrok Drogeham niet van, want mede door de zeer goede spits van Drogeham wisten zij daarna nog voor rust drie keer te scoren en mochten we blij zijn dat keeper Tjipke goed keeper werk verrichtte en de verdedigers Elwin en Oane wel wisten wat hun taken waren.

In de rust werd er besproken wat er allemaal mis ging in de eerste helft en waren de jongens het er over eens dat als we zo doorspelen het wel eens een dikke nederlaag kon gaan worden. Er werd afgesproken dat iedereen zijn plekje hield en te proberen gelijk een doelpunt te scoren. We stonden nog niet op het veld of Drogeham wist het zesde doelpunt van deze morgen te scoren. Daarna kwamen wij steeds beter in ons spel en als enkele spelers niet voor eigen succes waren gegaan had er meer ingezeten. Toch wist Bowy vijf minuten voor tijd door een strakke voorzet van Jelmer te scoren en werd de eindstand uiteindelijk maar (gezien de eerste helft) 6-2.

Conclusie: Je kon duidelijk zien dat het voor de ploeg weer even wennen was, maar als jullie allemaal op je toegezegde plekje hadden gespeeld en niet voor eigen succes waren gegaan had er meer ingezeten.

Doelpuntenmakers: Roan van Dijk en Bowy de Boer.

Friese Boys E2 – Bergum BCV Comb. E7                    9-0

De eerste wedstrijd na zomervakantie werd vrij gemakkelijk gewonnen. De ruststand was 6-0. Doelpunten: Jelmer Wiersinga (4) en Alle Geart Terpstra (2). Na rust werd de score uitgebreid naar 9-0. Doelpunten: Marwan Egeh (2) en Jarnick Feenstra. We bedanken de gastspelers Marwan, Daniël en Jelmer voor het meespelen. Nou, ga zo door jongens!

Kollum E6 – Friese Boys E3                 (0-6)                 0-14

De eerste bekerwedstrijd voor dit nieuwe team in het seizoen. De E3 bestaat uit Douwe Jan Visser, Ljibbe Sicco Bakker, Jesse van Wieren, Marten Pilat, Pieter Pel, Randy Veenstra, Oane Wiersma en Nick de Graaf. Alle spelers waren aanwezig. Ook Kollum had negen spelers en dat betekende iedereen voetballen en geen wissels vandaag.

Onder zonnige omstandigheden werd er afgetrapt en al gauw bleek dat Friese Boys de betere van de twee was. Veel balbezit en in de vierde minuut was het al raak. Nick onderschepte de bal en tikte door op Oane, die op zijn beurt Marten vrij zag staan en het was Pieter die vrij voor de goal de keeper wist te passeren, 0-1. Twee minuten later was het Ljibbe Sicco die van afstand raak schoot, 0-2. Het samenspel van Friese Boys zat goed in elkaar. De spelers van Kollum hadden veel meer moeite om elkaar te vinden. Na een aantal kansen voor De Boys was het weer Pieter die op een voorzet van Oane doel trof, 0-3. Friese Boys kreeg ook corners te verwerken, maar helaas uit deze ballen kon jammer genoeg net niet een hoofd of voet tegenaan gezet worden. Er volgde een periode met veel kansen voor Friese Boys, maar de keeper van Kollum hield lange tijd zijn doel schoon. Tegen het einde van de eerste helft was het dan toch raak voor De Boys. Een strak schot van Oane werd door de keeper van Kollum weer het veld in gebokst en het was Pieter die op de juiste plaats stond en de bal knap binnentikte, 0-4. Meteen na de daarop volgende aftrap onderschepten De Boys de bal en na fraai samenspel was het Ljibbe Sicco die verwoestend de 0-5 binnen schoot. Vlak voor het rustsignaal bracht Marten op een voorzet van Oane de 0-6 op het scorebord. Even leek de 0-7 te volgen, maar het schot van Pieter caramboleerde tussen de palen het veld weer in. Ook de volgende twee corners van Nick werden niet benut en de scheids besloot dat het tijd was voor een verfrissing.

Na de pauze kwam Douwe Jan, die als keeper in de eerste helft nagenoeg niets te doen had (kon zelfs in zijn goal zittend en liggend genieten van de zon) in het veld en Pieter nam zijn plaats in. Douwe Jan had energie genoeg en na een snelle sprint volgde met een mooi schot de 0-7. Een minuut later wist Marten te scoren uit een voorzet van Douwe Jan, 0-8. Vlot daarna kon Oane na wat tegenstanders te hebben gepasseerd op Douwe Jan voorzetten en de 0-9 lag in het doel. Op het middenveld werden veel ballen van de tegenstander afgepakt en op een gegeven moment stonden drie Friese Boys spelers vrij voor de keeper. Het was Jesse die deze kans mocht benutten en jawel de 0-10 stond op het scorebord. Even later kon Nick de verdediging van Kollum handig ontwijken en bracht de bal bij Douwe Jan die even over de bal struikelde, snel op stond en alsnog hard binnen schoot, 0-11. Uit een scrimmage voor het Kollumer-doel was het Jesse (als de reporter het goed gezien heeft) die de 0-12 noteerde. Het was voor de Kollumer-doelman lastig om de bal bij zijn medespelers te bezorgen, want overal waren De Boys er als de kippen bij om de bal terug te pakken. Oane wist daarbij Nick te bereiken en met zijn favoriete linkerbeen wist Nick met een strak schot de stand op 0-13 te brengen. Daarna had de keeper van Kollum nog een paar mooie reddingen, maar hij kon niet voorkomen dat Ljibbe Sicco van dichtbij de bal in de goal tikte. Daarna floot de scheidsrechter af en een monsterzege van 0-14 was bereikt. De verdediging met Luut, Jesse en Randy had vandaag weinig te doen en als er ingegrepen moest worden, werd dat correct gedaan.

Volgende week zaterdag hoeft de E3 in verband met de feestweek niet te voetballen. De geplande wedstrijd zal op een later tijdstip worden ingehaald.

Doelpuntenmakers: Pieter Pel (3), Douwe Jan Visser (3), Ljibbe Sicco Bakker (3), Jesse van Wieren (2), Marten Pilot (2) en Nick de Graaf.

Gerda de Graaf

Friese Boys E4 – Trynwâlden E5                                 4-4

Friese Boys E4 is een compleet nieuw team. Jente en Wolter speelden eerder samen. Sven, Daniël en Bauke Jan ook. En twee nieuwe spelers, Jens en Rik, die voor de eerste training van afgelopen woensdag nog volledig onbekend waren. De coaches hadden dan ook moeite om deze wedstrijd direct iedereen op de juiste plek te zetten. De eerste wedstrijd van E4 was voor de beker tegen VC Trynwâlden E5. De derde club in deze bekerpoule is Veenwouden SC E3. Deze laatste zit ook bij E4 in de competitie.

Omdat Trynwâlden met 10 spelers kwam speelden we acht tegen acht. We startten met Wolter op doel, Daniël en Sven achterin, daarvoor een vier-mans middenveld met Rik, Jente, Bauke Jan en Jens. Marwan was het diepe aanspeelpunt. Dat ook onze tegenstander nog maar één training had afgewerkt was te zien. Het spel golfde van het ene doel naar het andere, maar er was nog niet veel lijn in het spel te ontdekken. Na een scrimmage voor ons doel viel wel de 0-1. De gelijkmaker kwam na een vreemde beslissing van de scheidsrechter, die een moeizame partij floot. De bal werd door Daniël, na goed opkomen, op doel geschoten, maar werd gekeerd door de keeper. De rebound was voor Marwan, maar de keeper kreeg de bal in het gezicht. De daaropvolgende rebound werd door Bauke Jan in het doel geschoten waarop de scheidsrechter affloot en de keeper een stuiterbal toekende. De protesten aan de kant van Friese Boys werden niet gehonoreerd. Er geschiedde toch een soort gerechtigheid, want de uittrap van de keeper belandde bij Marwan, die met een keurig afstandsschot de bal in het doel pegelde, 1-1. Opnieuw kwam E4 achter. Ditmaal door een discutabele vrije trap. Die werd echter zo goed genomen dat er voor Wolter geen houden aan was, 1-2. Het spel golfde nog steeds heen en weer. Marwan kreeg een kans vanaf links. Schoot de bal op doel waarna deze op miraculeuze wijze via keeper, paal en nogmaals keeper over de lijn ging, 2-2.

De koek was nog niet op. Ook al hing bij iedereen de tong op de schoenen, het was best wel warm en er moet vijf minuten per helft langer gespeeld worden dan vorig jaar. Er werd nogmaals aangevallen. Een goede onderschepping van Daniël kwam bij Bauke Jan. Hij wist Marwan te bereiken, die keurig afrondde. Ruststand: 3-2.

Na rust ging het spel nog steeds heen en weer. Het was echter duidelijk te merken dat de conditie nog niet op peil was, want de ruimtes op het veld werden steeds groter. Helaas had Friese Boys grote moeite om hier gebruik van te maken. Een handvol kansen met mogelijkheden tot volledig uitspelen van de verdediging werd om zeep geholpen. Rik begon de tweede helft op doel, maar wist een treffer uit een counter niet te voorkomen, 3-3. Een soortgelijke vrije trap als in de eerste helft zorgde ervoor dat Friese Boys opnieuw op achterstand kwam. De bal zeilde keurig over iedereen heen het doel in, 3-4. De wilskracht en flexibiliteit van Friese Boys wist er uiteindelijk toch nog een goal uit te persen. Daniël onderschepte de bal en gaf een pass op Marwan, die opnieuw succesvol afrondde, 4-4.

Tot slot moet gezegd worden dat in deze spectaculaire wedstrijd niemand door het ijs zakte. Iedereen deed zijn uiterste best. De nieuwelingen Jens en Rik leken hun plaats te vinden. Iedereen wilde voor elkaar werken en ook de keepers gaven blijk van zelfvertrouwen en inzicht. Daarbij moet gezegd worden dat Sven, die het laatste deel van de wedstrijd keepte, met een uitstekende redding Friese boys in de race hield. De beste man van het veld kiezen is altijd lastig, maar ik wil graag een positieve uitzondering maken, zonder de anderen tekort te doen. Jente speelde zoals de coaches het graag zien: vrij lopen, aannemen en passen.

De penalty-serie ging verloren met drie uit acht tegen vijf uit tien.

Doelpuntenmaker: Marwan Egeh (4).

Friese Boys ME1 – WTOC ME1                        0-7

Voor de eerste keer dit seizoen spelen de ME1 van Friese boys in de volgende samenstelling: Doutsen (keeper), Minke, Titia-Wilma, Jelkje, Femke, Romy, Anisja, Rikst en Sophie. WTOC speelt al langere tijd samen en dat was in de wedstrijd goed te merken. Al snel in de wedstrijd werd er gescoord door de gasten. Voor de rust werden er door WTOC vier goals gemaakt en waren de meiden van Friese Boys nog wat voorzichtig in hun spel.

Na de rust werden de Friese Boys-meiden feller en werd er al heel goed samengespeeld. Keeper Doutsen had een paar goede reddingen, maar kon niet voorkomen dat er door WTOC nog drie maal werd gescoord. Al met al een prima begin voor de ME1. Met dit enthousiaste stel meiden gaan we vol vertrouwen het seizoen in.

Friese Boys F1 – Noordbergum F1                              5-4

Na de zomervakantie werd dit de eerste wedstrijd voor het oude MP 1-team.Nu met de lat iets hoger ging het nieuwe F1 team los. Na hereniging met de oude maatjes Oane Bosma, Jarno de Jong en Gerke van der Land werd gestart onder leiding van scheidsrechter Jappie de Vries op deze mooie zomerse najaarsdag. Het werd een spannende wedstrijd met twee felle ploegjes, die beide voor de winst wilden gaan. BCV scoorde de 0-1.Rowan Damsma maakte door een mooie treffer de 1-1. De 2-1 en de 3-1 kwam op naam van Oane Bosma. Na een tegenaanval van BCV werd het toch nog een 3-2 voor de rust.

Na de rust ging het tempo gelijk door en BCV gaf zich zeker niet gewonnen. De 3-3 kwam nota bene nog tot stand door een eigen schittert doelpunt van Sieds Bijker. Nu stond alles op scherp. Er werd fel gevoetbald en een overtreding was dan ook zo gemaakt. Door een vrije trap van Jarno de Jong werd de 4-3 op het scorebord genoteerd, maar zo snel als de aftrap van BCV kwam, ging de bal ook al weer in het net. De achterhoede was compleet verrast en de 4-4 was dan ook het gevolg. Gelukkig konden de boys in het slot terug komen met een mooie aanval en Sieds Bijker was diegene die het beslissende doelpunt achter de keeper jaagde. Een 5-4 was verdiend. Jappie de Vries floot tenslotte de wedstrijd correct af en de eerste winst was binnen. Beide teams en leiders waren enthousiast over de gespeelde wedstrijd. Dit kon niet mooier, alles zat er in en de wedstrijd had zeer leuke momenten met mooie acties voor alle toeschouwers, al met al een genot om naar te kijken.

Kollum F4 – Friese Boys F2                                        3-1

Na slechts een enkele training gehad te hebben en op twee na allemaal nieuwe spelers in het team te hebben was het zaterdag 8 september zover.

De eerste helft begon sterk met gevaarlijke momenten voor beide doelen .Kollum was de eerste die doorbrak en gevaarlijk werd. De aanvallen konden door goed optreden van de Friese Boys-verdedigers Menno van der Ploeg en Sytze Wiersma worden weggewerkt. Ook moest keeper Pieter van der Veen in actie komen om het doel schoon te houden en deed dit prima. Halverwege de eerste helft werd Johanna Hollema door een grove overtreding onderuit geschoffeld. Maar na kordaat optreden van verzorger met de tas met wonderwater kon ze de wedstrijd gelukkig hervatten. Even later werd ook Sytze flink geraakt en met behulp van wederom wonderwater kon ook deze het spel voortzetten. Op het middenveld werd door Mark Westra en Bauke Dam prima ingeschoven en pakten de bal weer op om in de aanval te gaan. Zo konden er nog een aantal kansen gecreëerd worden en waren er nog spannende momenten voor de Kollum-keeper, maar de kansen werden helaas door Friese Boys niet benut en gingen we de rust in met 0-0.

We hadden afgesproken dat iedereen zou spelen en dus ook iedereen een beurt krijgt om 5 à 7 minuten op de reservebank te zitten. Doordat hierdoor een verschuiving plaatsvond in de verdediging, werden er in korte tijd drie doelpunten gemaakt door Kollum en stonden we 3-0 achter. Toen de verdediging weer hersteld was ging het gelukkig weer de goede kant op. Zo werd het ook voor het Kollum-doel weer gevaarlijk en knalde Jesse Smedema na een goede actie van Marten van Kammen de bal in het doel, 3-1. Ook Pieter van der Wal, Jesse, Johanna en Marten hebben nog genoeg kansen gehad om de stand minimaal op gelijke hoogte te brengen. Helaas voor de Friese Boys werden de ballen gekeerd door Kollum en werd de eindstand 3-1. Toch kunnen we terugkijken op een prima wedstrijd met veel inzet van alle spelers. Hopelijk kunnen we als we zo doorgaan met voetballen in de competitie wel onze stempel drukken op de wedstrijd en omzetten in winst. Kortom een geslaagde wedstrijd, zeker als je kijkt dat het voor bijna iedereen de eerste keer was (ook voor de leiding).

Doelpuntenmaker: Jesse Smedema.

Friese Boys F3 –  ‘t Fean ’58 F4                                  9-2

Doelpuntenmakers van de wedstrijd: Ilian Egeh (4), Sietse Pel (2), Yoran Weistra, Milan Top en Simon de Vries.

Buitenpost MP1 – Friese Boys MP1                             4-6