Uitslagen Friese Boys

Anjum – De wedstrijd Anjum – Friese Boys is zaterdag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Daarmee mocht Friese Boys het meest tevreden zijn, omdat Anjum de betere kansen kreeg.

Toch kwam het eerste gevaar van Friese Boys. Een prima schot van Sally Atema werd door Anjum-doelman André Turkstra met moeite buiten de palen gehouden. Aan de andere kant zag Pope-Bauke Holwerda een inzet op de doellijn gekeerd door Pieter Boersma. In de slotfase van de eerste helft liet thuisclub-aanvaller Johan Boersma zich zien. Eerst zag hij op aangeven van Brant Schaap zijn schot gestopt door Boys-goalie Auke Hoekstra, daarna kopte hij na een voorzet van Sietse Jansma naast om tenslotte drie minuten voor de rust weg te draaien van zijn directe tegenstander en de 1-0 binnen te schieten.

De tweede helft begon met een aanvallend Anjum. Holwerda schoot in de handen van Hoekstra en Sietse Jansma schoot vrijstaand naast. Een geweldige knal van Ietzen-Eise Kloosterman ging eveneens naast, waarna Pieter Boersma nogmaals op de doellijn redding bracht na een inzet van Johan Boersma. Uit het niets viel de gelijkmaker. Invaller Jesse van Balen schoot tegen een tegenstander aan en arbiter Köhler uit Dokkum gaf een penalty wegens hands. Jelle de Graaf bracht de partijen vanaf elf meter op gelijke hoogte, 1-1. Omdat Anne Zijlstra van Anjum naast kopte en Turkstra Jesse van Balen van scoren afhield bleef het daarbij.

“We hebben twee punten laten liggen”, vond Johan Boersma van Anjum. “Friese Boys heeft niet veel kansen gehad. We hadden moeten winnen om bovenin mee te draaien, dat lukte niet. Maar de competitie is nog lang, we willen graag terug naar de derde klasse”.

“We zijn niet ontevreden”, aldus Pieter Boersma van Friese Boys. “In de eerste helft draaide ons middenveld niet goed, in de tweede helft ging dat beter. We konden weinig kansen creëren vandaag. De penalty was terecht. We hopen deze competitie een periode te pakken”.

“Dit voelt aan als een nederlaag”, aldus trainer Bauke de Bruin van Anjum. “We waren voetballend de betere ploeg, maar verzuimen 2-0 te maken. De penalty was een cadeautje”.

“We speelden geen goed voetbal en we kwamen fysiek te kort. Anjum was beter“, constateerde collega Henk de Boer van Friese Boys.

WTOC 2 – Friese Boys 2           0-4

De wedstrijd tegen WTOC direct na de Feestweek werd door Kees en mij met enig wantrouwen tegemoet gezien, maar al vanaf de eerste minuut werd onze angst weggenomen en werd met fris voetbal de tegenstander onmiddellijk onder druk gezet. Wat mij betreft mag het alle weken wel feest zijn als ze zaterdags zo spelen. Dat we dit jaar een brede selectie hebben bleek wel uit het feit dat we ondanks een aantal blessures toch weer sterk voor de dag kwamen. Wil je in dit team een basisplaats bemachtigen dan zul je flink aan de bak moeten, maar eigenlijk zo bleek zaterdag hebben we geen wissels maar allemaal basisspelers.

De eerste helft werd door ons met een 0-1 voorsprong afgesloten door een doelpunt van Sean Humphries na een vloeiende aanval over links. Dat de ruststand maar 0-1 was hadden we aan ons zelf te wijten, want als we iets zorgvuldiger met de kansen omspringen die we afdwingen dan was de strijd in de eerste helft al beslist.

Wat de laatste tijd wel vaker gebeurd is dat we na de rust even een tijdje niet bij de les zijn (waar Kees ook in de rust nog even een opmerking over maakte), maar zelfs dat gebeurde niet en na misschien een minuut of twee in de tweede helft ging René de Jong er vandoor op links en pakte zijn doelpuntje mee, 0-2. De voor Carlos van Balen (bloedneus) ingevallen James van der Bij had ook een toverdrank gehad vrijdag, denk ik, want hij pakte de bal op het middenveld en zette een slalom in die vriend en vijand verraste en die eindigde met de bal in het doel van WTOC. Een doelpunt die alleen een speler met deze techniek en die snelheid kan maken, 0-3. Toen René de Jong zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte, 0-4, besloot de plaatselijke scheids (die overigens prima floot) dat het een te groot gevaar opleverde voor WTOC om de desbetreffende speler langer in het veld te laten en zond hem dus met zijn tweede gele kaart op zak naar de kleedkamer. Maar ook met tien man hadden wij de score kunnen verhogen.

Een prima wedstrijd jongens. Op alle fronten stond het zaterdag goed. Wij zijn trots op jullie met zo’n wedstrijd na de feestweek en ik wil niemand van ons team tekort doen, maar wil wel iedere wedstrijd even laten merken wie ik een opvallende speler vond. Metname Fillipus speelde een foutloze wedstrijd. De Prins voortreffelijke inzet en spel. Wietse prima wedstrijd. Namens Kees en mij bedankt jongens voor het mooiste sluitstuk van de feestweek: namelijk een prachtige overwinning.

Ook willen we even Hielke bedanken die zijn vrije tijd opofferde om bij ons even de vlag ter hand te nemen en dat goed deed.

Doelpuntenmakers: René de Jong (2), Sean Humphries en James van der Bij.