HoofdnieuwsRegionaalSport

Uitslagen Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Hier de uitslagen van 18, 19, 20, 22 September van Friese Boys.

Friese Boys E1 – ASC E1                                 6-4

Omdat met de feestweek de bekerwedstrijd tegen ASC E1 was afgelast moest deze dinsdagavond worden ingehaald. Om half zeven werd er begonnen aan deze wedstrijd en we waren nog maar net bezig of we stonden al met 1-0 voor door een keurig doelpunt van Thijs Gerrit mede dankzij goed voorbereidend werk van Oane en Jelmer. Na dit doelpunt kwamen we lekker aan voetbal toe en leek het erop dat het een gemakkelijke avond voor ons ging worden en wisten we door een prachtig doelpunt van Bowy de 2-0 te scoren. Na de 2-0 kwam ASC iets meer aan voetballen toe en kwamen er van hun kant ook kansen, maar onze keeper Tjipke en de verdediging met Luca, Oane en Luutzen stonden hun mannetje en wisten de ballen steeds weer naar voren te krijgen en dat leverde ons dan ook de 3-0 op. Oane wist de bal met een afstandsschot tegen de paal te krijgen waardoor Bowy in de rebound de bal binnen de palen kon schieten. Toch wisten de jongens uit Augustinusga de stand weer op 3-1 te zetten, maar nog voor rust wist Jelmer met een prachtig stiftballetje over de keeper er 4-1 van te maken en gingen we met een riante voorsprong de rust in.

Na de ranja gingen we er vanuit dat we de voorsprong alleen nog maar op konden schroeven, maar het tegendeel was waar. ASC kwam sterker uit de kleedkamer dan de eerste helft en wij begonnen te slapjes en waren totaal de kluts kwijt en gingen te veel mee naar voren en voor we het wisten stond de stand op 4-4 en mochten we blij zijn dat Tjike nog een paar goede ballen tegenhield. Toch leek het erop dat we na de 4-4 wakker waren, want we gingen eindelijk weer beter spelen en dat leverde ons dan ook gelijk weer een doelpunt op. Door goed combinatievoetbal wist Roan de bal van dichtbij binnen te schieten. Nog net voortijd, nadat de keeper de bal van Thijs Gerrit in eerst instantie tegen hield maar niet klemvast hield, was Roan er als de kippen bij en kon hij het laatste tikje geven, zodat de bal in de goal belandde en waren we blij en opgelucht dat de wedstrijd afgelopen was.

Doelpuntenmakers: Bowy de Boer (2), Roan van Dijk (2), Thijs Gerrit Poortinga en Jelmer Wiersinga.

Friese Boys E3 – Kollum E5                (13-0)    18-2

Na de eerste bekerwinst tegen Kollum E6 met 14-0 moest er nu tegen Kollum E5 gespeeld worden. Dit team had met 7-6 gewonnen van ASC E2. Dus bij winst van Friese Boys was de volgende ronde binnen handbereik. Friese Boys was volledig met negen spelers en Kollum had zelfs tien spelers. Er werd besloten acht tegen acht te gaan spelen. Onder leiding van scheidsrechter Ben Noorlander werd er om 18.35 uur afgetrapt.

Vanaf de aftrap was het Friese Boys wat combineerde en aanvoerder Nick schoot direct voorlangs. De openingstreffer viel in de tweede minuut Nick en Marten Pilat combineerden en Jesse van Wieren kon de trekker van dichtbij overhalen, 1-0. Friese Boys won de duels en nadat Pieter Pel en Nick kansen hadden gemist kon het telraam erbij. Nick (pass Pieter), Marten (pass Pieter), Ljibbe (pass Nick), Jesse (pass Marten), Nick (pass Ljibbe Sicco) scoorden en was het 7-0. Pieter en Ljibbe Sicco raakten het aluminium. Daarna werd de score weer opgevoerd Oane (pass Nick), Jesse, Pieter (pass Nick) tot 10-0. In de negentiende minuut had Kollum een uitbraak en een overtreding op een speelster leverde een vrije trap op. Douwe Jan pareerde de inzet en ook de rebound werd door hem over getikt. In de laatste vijf minuten wisten Ljibbe Sicco (voorbereidend werk Pieter en Jesse), Jesse, Jesse (corner van Nick ineens op de slof) de ruststand op 13-0 te bepalen. Nick en Marten raakten nog paal en lat.

In de tweede helft werden alle spelers ingezet, dat betekende Kollum tien en Friese Boys negen. Pieter Pel was keeper geworden. In de rust was nog gewaarschuwd niet iedereen naar voren, maar er moest eerst een tegendoelpunt komen voordat het duidelijk is. Pieter was na een redding te snel en liet de bal op het moment van uittrappen vallen, Kollum was er als de kippen bij en 13-1 stond op het scorebord. Nick knalde na een solo de 14-1 binnen. Uit een corner van Nick kopte Marten de 15-1 binnen. Daarna raakten Nick, Ljibbe Sicco en Douwe Jan de paal en Marten wist een inzet op de doellijn er niet in te krijgen. Een uitbraak van Kollum werd door Luut en Ljibbe Sicco bijna voorkomen, maar de bal belandde toch achter Pieter, 15-2. Het slotakkoord was voor Friese Boys. Marten richtte op de lat en Randy zijn inzet ging naast. Nick soleerde vanaf links naar binnen en haalde hard uit en de keeper was kansloos, 16-2. Daarna nog kansen voor de spitsen, maar lobjes en hakjes van Douwe Jan en Marten leverden geen resultaat op. Een schot van Nick werd door de keeper tegengehouden en de rebound was wel voor Marten, 17-2. Uiteindelijk was het toch Douwe Jan die een actie van Marten afrondde, 18-2. Dit was tevens de eindstand.

De strafschoppenserie werd ook met 6-3 gewonnen, Kollum had wel twee pegels onderkant lat.

Aanstaande zaterdag 22 september de laatste ronde in de beker tegen ASC, die van Kollum E5 verloor en won van Kollum E6 met 7-0. De competitie begint zaterdag 29 september 2012.

Doelpuntenmakers: Jesse (5), Nick (4), Marten (4), Ljibbe Sicco (2), Douwe Jan, Pieter en Oane.

Friese Boys F2 – ASC F2                                 2-2

WTOC ME1 – Friese Boys ME1             3-0

Vandaag de wedstrijd return tegen WTOC voor de beker. Nadat de eerste wedstrijd was verloren wisten we dat we vanaf het begin goed wakker moesten zijn en dat de meiden het goed oppakten bleek wel in het feit dat we pas diep in de eerste helft een doelpunt tegen kregen, terwijl in de vorige wedstrijd de eerste tegengoals al in de eerste paar minuten vielen. Aanvallend kregen we onze eerste kans, maar Romy zag haar poging stranden.

De tweede helft begon weer goed tot het schot op doel door Doutsen leek te worden gepakt, maar de gladde bal verdween tussen haar handen en benen in het doel. Na de aftrap pakten de meiden het goed op en we kregen twee goede kansen van Femke en Minke, maar WTOC heeft een goede keeper, dus helaas geen goals voor ons. WTOC kreeg nog enkele kansen, maar Doutsen en onze verdediging konden niet voorkomen dat de 3-0 nog viel in een schot dat van richting veranderde. Al met al ging het al weer stukken beter dan de vorige wedstrijd en als we zo doorgaan komen de eerste doelpunten eraan. Op naar de volgende wedstrijd!

 

Uitslagen op 19 september 2012

Friese Boys C2 – Oerterp C2                            2-1

Noordbergum MC1 – Friese Boys MC1 3-3

Afgelopen woensdagavond waren alle meiden, behalve Boukje Bouma die was ziek, om 18.00 uur bij Friese Boys. We moesten om 19.00 uur onze eerste competitiewedstrijd spelen tegen de meiden van Noordbergum. Iedereen had zin, we waren goed gemotiveerd. Het is nog even puzzelen wie op welke plaats zich het beste thuis voelt.

De eerste helft was dan ook wat rommelig en stonden we voor rust met 1-0 achter. Iedereen moest in de wedstrijd komen en dat ging moeizaam, maar echt veel sterker waren de meiden van Noordbergum niet. Dus in de pauze even goed doornemen wie het best waar kon staan, en afgesproken bepaalde meiden van Noordbergum goed in de gaten te houden en geen kansen te geven, dit is natuurlijk altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Begin tweede helft kregen we al snel een tegengoal om te oren, 2-0 achter. Maar ineens kregen onze meiden de smaak te pakken en gingen supersterk spelen. Sjoukje onze keeper stond ook flink op scherp en de tegenpartij moest ook keihard werken. Er werd veel bij de goal van Noordbergum gespeeld en we kregen kansen, die Nynke mede door haar teamgenoten kon benutten. In tien minuten was het 2-2, super spannend. Maar pech, een tegengoal was er ook zo ineens weer, 3-2 achter. Heel snel kwamen we weer terug en kon Nynke de 3-3 scoren. De wedstrijd bleef spannend tot aan de laatste seconde. De meiden hebben de tweede helft geweldig gevoetbald en komen dan ook verdiend met 1 punt thuis. Als we zo met zijn allen doorzetten en iedereen het juiste plekje heeft kunnen we een mooi seizoen tegemoet zien, super meiden!!!!

Doelpuntenmaaksters: Nynke Mellema (3).

Twijzel F1G – Friese Boys F1                          0-6

Oane Bosma 0-1

Sieds Bijker 0-2

Oane Bosma 0-3

Sieds Bijker 0-4

Bij rust: Oane Bosma 0-5

Jarno de Jong 0-6, einduitslag.

Een leuk potje voetbal voor de Friese Boys F1 tegen Twijzel F1 ‘s avonds deze inhaalwedstrijd. De ploeg van ons buurtdorp had niet veel in te brengen. De wedstrijd was zonder al teveel tegenstand in de eerste helft eigenlijk al gespeeld en daardoor een terechte einduitslag. Complimenten voor iedereen qua inzet, overtikken, spel maken, elkaar zoeken. Het zag er allemaal veelbelovend uit. Laten we hopen dat we met elkaar deze instelling kunnen behouden en kunnen opbouwen met elkaar, dan kan er vast een mooi geheel ontstaan als F1-team.

SJO Jong Harkema F5 – Friese Boys F3          0-7

Doelpuntenmakers van de wedstrijd: Ilian Egeh (5), Sietse Pel en Marnick Klaver.

Uitslagen op 20 september 2012

VVT B1 – Friese Boys B1                                 2-2

Twijzel D1G – Friese Boys D1                          2-2

Friese Boys D2 – WTOC D1                              0-16

Uitslagen op 22 september 2012

Friese Boys 1 – VVT 1                                     5-0

FRIESE BOYS WINT MET RUIME CIJFERS VAN VVT

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen VVT eenvoudig gewonnen. Na een 2-0 ruststand werd het 5-0.

Na enkele mislukte pogingen nam Friese Boys halverwege de eerste helft de leiding. Na een pass van Rienk Postma kon Sietse Hoogsteen vrij doorlopen en de 1-0 laten aantekenen. Pogingen van de VVT-spelers Sander de Haan en Bote-Sytse Veenstra eindigden in de handen van doelman Auke Hoekstra. Nadat schoten van Jelle de Graaf en Robert Kuipers naast het VVT-doel gingen scoorde Willem-Jan Hiemstra op aangeven van Erik Hilboezen 2-0.

Doelman Tjeerd Hiemstra redde na de thee uitstekend na een schot van Harmen Hietkamp. Direct daarop verhoogde Sally Atema volkomen vrijstaand de score, 3-0. VVT kwam er niet meer aan te pas en doelman Tjeerd Hiemstra redde andermaal prima bij een kans van Willem-Jan Hiemstra en een geweldige knal van Robert Kuipers. Na een actie van invaller Christian Henstra scoorde Willem-Jan Hiemstra, 4-0. Siebe-Geert de Vries had de eer voor VVT kunnen redden, maar schoot naast. Het slottaccoord was voor de ingevallen Marten Starkenburg. De van een blessure herstelde aanvaller scoorde na een pass van de eveneens herstelde Eelke Venema in de slotminuut 5-0.

Reacties:

De goed keepende Tjeerd Hiemstra van VVT: “Ik denk dat ik wel op een goede wedstrijd kan terugkijken. We komen op dit moment in alles te kort en we dekten niet goed. We hebben een nieuwe ploeg met jonge spelers. Ons doel was een plaats in het linkerrijtje maar dat wordt nog moeilijk” .

Bote Sytse Veenstra van de gasten wond er geen doekjes om: “ Het was waardeloos. Als je de eerste drie goals zag, het leek wel of we wilden zeggen: alsjeblieft schiet ze er maar in. We waren veel te lief. Er is geen gele kaart gevallen, dat zegt genoeg. Er is bij ons niemand die opstaat en zegt: ik zal wel eens laten zien wie hier de baas is”.

“Ik heb lekker gevoetbald”, vond Willem Jan Hiemstra van Friese Boys. “Ik moest eerst wennen. Het niveau is veel hoger als in het tweede elftal. Ik speel achter de spitsen en moet druk zetten op de verdediging en sterk aan de bal zijn zodat de spelers bij kunnen sluiten. We zien wel hoever we dit jaar komen” .

“We hebben geen kans weggegeven”, constateerde trainer Henk de Boer van Friese Boys. We verdedigden goed en de afspraken werden goed nagekomen. In de tweede helft hebben we legio kansen gehad. We hadden er een paar meer moeten maken, maar verder ben ik tevreden” .

 

Friese Boys 2 – VEV ’67 3                                3-3

Na de afgelopen wedstrijden te hebben gewonnen tegen wat mindere tegenstanders stond nu de wedstrijd tegen VEV, die evenveel punten had als ons, op het programma. Deze middag konden we laten zien hoe we er voor staan tegen een sterk VEV. Dat die opzet maar gedeeltelijk is gelukt, is met name aan ons zelf te wijten. We begonnen met een half uur werkelijk oogstrelend voetbal waarvoor we als ik mij niet vergiste soms bewonderende opmerkingen vanuit de andere duck-out te horen kregen. Uit één van die mooie aanvallen knikte Sean Humphries na een mooie voorzet van René de dik verdiende 1-0 voorsprong binnen. Maar ons manco is dat we veel te onzorgvuldig met de kansen omspringen en het allemaal te mooi willen afronden en van de tien kansen er meestal maar één maken, wat dan weer voor de (ON)nodige frustraties aan onze kant zorgt en zodoende het voetballen vergeten en de tegenstander weer in het zadel helpen, wat ook weer gebeurde deze middag. In plaats dat wij de wedstrijd hadden beslist in het eerste half uur, komt de tegenstander door ons zwakke handelen weer op 1-1.

Na de rust kregen we in eerste instantie geen grip meer op VEV, die een goed spelende en uitgekookte ploeg bleek te zijn en irritant tegen ons en de scheids, waar wij op een heel amateuristische manier mee omgingen. Deze tactiek leverde VEV wel binnen een kwartier spelen in de tweede helft een 1-3 voorsprong op, die zoals ik dacht genoeg was voor de eerste nederlaag van onze ploeg. Toen ook nog door een ondoordachte actie onze spits en zijn directe tegenstander het veld moesten verlaten zag ik de hoop op een beter resultaat deze middag in rook opgaan, maar langzamerhand herpakten onze jongens zich, realiserend dat ze deze naderende nederlaag hoofdzakelijk aan zich zelf hadden te danken. Wat waren wij opgelucht dat ze op tijd inzagen dat ze met slap voetbal het niet redden in deze competitie en VEV flink onder druk zetten, wat de nodige paniek opleverde bij hun, want ze dachten dat ze de drie puntjes mee konden nemen naar Leek. Toen James de verdiende aan sluitingstreffer binnenschoot, hadden wij als leidinggevenden ineens weer de hoop dat de op gelopen schade gedeeltelijk kon worden hersteld en waarachtig toen Minze een vrije trap toegekend kreeg wegens herhaaldelijk tijdrekken van de keeper van VEV, onberispelijk en snoeihard inschoot, hadden we toch nog een punt behaald, maar in mijn optiek twee laten liggen. Deze opmerking zal niet goed vallen bij sommige spelers, maar als wij bovenin willen en moeten meedraaien wat de doelstelling was met deze ploeg zullen we meer volwassen met bepaalde situaties moeten omgaan. Ben toch trots jongens op de laatste tien minuten toen jullie hebben laten zien dat er nog geloofd werd in een goed eindresultaat en dat er een mooie ploeg kan staan als we allemaal voor elkaar willen werken.

Deze middag was Eberhart weer een zeer stabiele factor in de verdediging, die voor de nodige rust zorgde. Jan Theo Raap, die de hele wedstrijd de vlag ter hand nam, gaf te kennen dat hij niet wilde dat hij ingezet werd het laatste kwartier omdat hij dacht dat het op dat moment niet nodig was. Aangezien het niet altijd verstandig is om in een (op dat moment) goed draaiende ploeg een wissel aan te brengen respecteerden en waardeerden wij zijn beslissing. Het getuigt wel van clubliefde van zijn kant.

Doelpuntenmakers: Sean Humphries, James van der Bij en Minze Beerda.

 

Freddy

 

VVT 2 – Friese Boys 3                                     3-5

Harkemase Boys 5 – Friese Boys 4                  3-0

De tweede wedstrijd van de kompetitie ging helaas ook verloren voor het vierde elftal. De thuisclub was een maatje te groot. Toch was het bij rust nog maar 1-0 voor Harkemase Boys.

In de tweede helft kreeg Friese Boys via Tjitze van der Land en Lieuwe Jaring Feenstra kansen op de gelijkmaker, maar dat lukte net niet. Nadat Vincent van Breugel geblesseerd uitviel moest het vierde elftal met tien man verder spelen. Harkemase Boys liep toen uit naar 3-0. Het tweede doelpunt kwam uit een dubieus gegeven strafschop door de scheidsrechter. Sander Hamstra en Vincent van Breugel maakten hun debuut bij het vierde elftal. De overige spelers waren deze wedstrijd doelman Johan Sealtiel, Henk Machiela (aanvoerder), Andre Atema, Wesley Feenstra, Jan Groen, Freerk Faber, Tjeerd de Boer en Piet de Boer.

Friese Boys VR1 – Be Quick D. VR 3    (0-0)     2-0

Na drie winstpartijen in de beker en twee dorpsfeesten (Twijzelerheide en Kollumerzwaag) moest er gespeeld worden voor de competitie thuis tegen Be Quick vrouwen 3 uit Dokkum. Dit team had vorige week kansloos verloren tegen ONT met 4-0. Friese Boys kwam met vijftien dames aan de start, waaronder 3 MC meiden die een vrije dag hadden. Enkele werkende, niet fitte en vakantievierende spelers waren afwezig. Desondanks stond er een strijdbaar team in het veld en 12.30 uur werd er afgetrapt onder leiding van Jacob Broersma.

In de eerste helft konden de jonge gasten goed tegenspel bieden. De grootste kans was voor reserve captain Tamara ten Hoeve die vanaf rechts vrij naar de keeper kon doorlopen, maar de trekker op de 16 meter liet overgaan. De keepster pakte de bal. Gemma Schotanus kreeg een paar voorzetten of schotjes te verwerken en dat ging haar goed af. De verdediging onder leiding van Gwenda Krol stond als een huis met hulp van Anna Roorda, Janna Hollema en Coriene de Boer. De ruststand was 0-0.

In de rust werden aanwijzingen gegeven dat de ballen meer over de zijkanten worden gespeeld. Angelique de Vries was in het veld gekomen voor Anna en daardoor ging Boukje Hendrika Weistra de verdediging versterken. Het spel speelde zich af op de helft van Be Quick. Het centrale duo Julia de Boer en Tamara benutten meer de zijkanten Ester Oomens en Angelique. De onvermoeibare Hiltsje Jonker ging erop rechts vandoor en haar voorzet werd door Minke Uitterdijk gemist, maar daar was invaller Angelique die met haar chocoladebeen links het net liet bollen, 0-1. Een verdiende voorsprong. Friese Boys probeerde de wedstrijd op slot te doen door nogmaals te scoren. Nadat Aaltje Hemrica en Sjoukje van der Veen ingevallen waren voor Janna en Angelique kwam de laatste wissel in het veld. Nynke Mellema voor Minke. Koud in het veld combineerde spits Nynke met Ester die het strafschopgebied letterlijk binnenviel, maar haar balaanraking belandde wel in het hoekje, 2-0. Friese Boys kwam daarna niet meer in de problemen. Mooie afstandschoten van Tamara op de lat en rakelings over het doel hadden een beter lot verdiend. Doordat de gasten hun opstelling wat hadden veranderd kon men in de tweede helft minder tegenstand bieden. Hiltsje Jonker kreeg in de slotfase bij een corner een tik tegen haar hoofd en zij reageerde met een verkeerde voetbeweging. De scheidsrechter beoordeelde dit als verkeerde reactie, maar in deze sportieve wedstrijd was een kaart niet nodig. De eerste winst is een feit en de leiding Thea Alkema, Janine van Lingen en Hielke de Graaf konden tevreden zijn.

Zaterdag 29 september wordt er in Twijzel gespeeld om 12.45 uur.

 

DTD B1 – Friese Boys B1                                 6-2

Zwaagwesteinde C1 – Friese Boys C1              1-5

Met de volledige selectie begonnen we aan deze wedstrijd met Matthias, Nick, Rinse en Klaas Ate op de bank. Het werd een harde wedstrijd en waren goed aan elkaar gewaagd en kregen allebei goede kansen. Zwaagwesteinde had een goede aanval, maar Tjeerd Jurre vloerde een speler van Zwaagwesteinde net buiten de zestien en werd er vijf minuten uitgestuurd. De speler van Zwaagwesteinde wist uit de vrije trap te scoren en stonden we met een 1-0 achter, wat we niet hadden verwacht. We pakten gelijk de draad weer op en gingen er gelijk weer volop tegen aan en zo wisten we al snel de gelijkmaker te maken door Matthias, 1-1. We begonnen steeds beter in de wedstrijd te komen en wisten elkaar goed aan te spelen en Jelmer met een goed afstandsschot de bal goed in de kruising schoot en we met 1-2 voor kwamen te staan en zo ook gingen rusten.

Na de rust lieten we ons niet gek maken van het spel van Zwaagwesteinde en bleven elkaar goed vinden. Dat resulteerde na een minuut of tien gespeeld te hebben op een mooi schot van Tjalling net over de keeper, 1-3. Onze verdediging moest wel eens een tandje bij zetten, maar kon voorkomen dat Zwaagwesteinde kon scoren. Doordat zwaagwesteinde achter stond lieten ze de moed niet zakken en bleven vechten, maar door ons goede spel wist Matthias door een afstandsschot te scoren, 1-4. Er zat voor ons meer in en wisten de druk er goed op te houden, dat resulteerde dat Matthias de keeper uit speelde en nog een keer wist te scoren, 1-5, tevens ook de eindstand.

Doelpuntenmakers: Matthias Scholtus (3), Jelmer Brinkman en Tjalling Mellema.

Drachten C4 – Friese Boys C2                          4-3

Doelpuntenmakers: Jinko van Assen (2) en Wiebe van Kammen.

 

Kootstertille D1 – Friese Boys D1                     3-7

Johannes Reitsma (4), Matthijs Bakker (2) en Peter Luimstra.

Friese Boys E1 – Kootstertille E1 (beker)         2-2

Nadat de jongens van E1 de tweede bekerwedstrijd hadden gewonnen, hadden ze erg veel zin in de laatste tegen kootstertille. We moesten zeven tegen zeven en dat betekende dat we drie wissels hadden, die elke keer trappelden om het veld in te gaan.

De eerste helft ging gelijk op. De teams waren aan elkaar gewaagd. De boys speelden goed over en hebben daardoor wel een paar mooie kansen om te scoren. Jammer genoeg stond er telkens een paal of een keeper voor. Doordat de verdediging fantastisch werk verrichtte, kwamen de jongens van de Tille ook niet aan scoren toe.

De tweede helft ging iets anders. Onze jongens waren gebrand om te scoren en werden behoorlijk venijnig ( wel op een sportieve manier). Nadat Thijs Gerrit de bal aangespeeld kreeg op het middenveld, nam hij de bal mee aan de linkerkant. Er kwamen twee verdedigers aan en hij kon de bal niet overspelen, dus waagde hij zelf een poging vanuit de hoek. Deze bal was voor de keeper niet te houden. Hij draaide er mooi in. Maar niet veel later kregen de jongens van de Tille de kans om gelijk te scoren en die kans namen ze aan zodat het 1-1 werd. Nadat Oane per ongeluk tegen iemand van tegen partij aanbotste en die theatraal ging liggen, vond de scheids het nodig om Oane vijf minuten naar de kant te sturen. Oane was duivels maar het heeft geholpen. Na die vijf minuten ging hij gebrand het veld in. Binnen een minuut had hij de bal te pakken en ging solo naar voren, met een harde knal schoot hij de bal in het net. Een verdiende goal en hij voelde zich meteen een stuk beter. Jammer genoeg maakte de Tille gebruik van onze commotie en binnen de kortste keren was het weer 2-2. Het was een mooie wedstrijd met gelijke kansen, dus de eindstand was aan beide kanten verdiend. Als laatste een compliment voor de spelers. De eerste twee wedstrijden moesten er nog veel wennen aan hun positie, maar vandaag ging het super en doordat alles op zijn plaats viel, was het een spannende en goede wedstrijd. Hopelijk gaan we op die manier door.

Doelpuntenmakers: Thijs Gerrit Poortinga en Oane van der Heide.

Friese Boys E2 – Opende E2                (4-0)     5-2

In een leuke wedstrijd waarin de boys de eerste helft de sterkere ploeg was kwamen we na een goede aanval op 1-0, doelpunt Lieuwe Jan. Na goed verdedigen van Jarnick, Stef, Albert Jan ging de bal via het middenveld Klaas, Jan Peter, Ale Geart naar Lieuwe Jan, die de 2-0 binnenschoot. De 3-0 werd gemaakt door Klaas. De 4-0 werd gemaakt door Ale Geart. Na een verre uittrap van keeper Jelmer na rust kwamen we snel op 5-0, doelpunt Lieuwe Jan. Daarna was de fut eruit en maakte Opende 5-1 en  5-2. Dit was de tweede overwinning in de beker.

Dinsdagavond uit naar Drogeham voor de beker, ga zo door jongens!

ASC E2 – Friese Boys E3         (0-4)                 1-11

De laatste bekerwedstrijd. Na twee overwinningen op Kollum E5 en Kollum E6 was een gelijkspel voldoende voor de volgende bekerronde. ASC moest van Friese Boys met dikke cijfers winnen om de volgende ronde te bereiken. Bij Friese Boys waren alle negen spelers aanwezig, ook de tegenstander had negen spelers (1 speler had zijn voetbalschoenen vergeten en deze werden in een sneltreinvaart opgehaald) en daardoor werd er gestart met acht tegen acht.

Friese Boys probeerde de tegenstander op hun helft onder druk te zetten en dat leverde kansen op voor Nick en Ljibbe Sicco, helaas hun inzet verdween naast het doel. Uit een corner van Nick viel de eerste treffer. Een afgeslagen bal werd door Ljibbe Sicco in het doel gepegeld, 0-1. Friese Boys was beter dan de tegenstander, maar het veldspel leverde wel kansjes op, maar weinig goals. Nadat Marten zijn inzet nog naast was gegaan, na een combinatie met Nick werd het toch 0-2. Een actie aan de linkerkant van Pieter werd in de korte hoek raak geschoten, de keeper probeerde te redden, maar hij viel tegen de paal. Gelukkig kon de keeper verder spelen. Een schitterend schot van Ljibbe Sicco spatte op de lat uitéén na een corner van Nick. Het mooiste doelpunt in de eerste helft kwam van Nick die een pass van Marten aannam onder zijn voet doorhaalde en daarmee de keeper verschalkte en passeerde, 0-3. Friese Boys ging door op zoek naar meer goals. Een schot van Nick kwam tegen de hand van een ASC-speler binnen het strafschopgebied, helaas wist Nick deze penalty niet te benutten. In de slotfase werd een pass van Ljibbe Sicco op Luut onderschept en de spits kwam alleen op keeper Douwe Jan af, maar zijn inzet verdween naast. Jesse pikte bijna een goaltje mee, maar zijn inzet met links ging rakelings naast de paal. Oane en Ljibbe Sicco waren te gehaast bij het afmaken. Pieter bepaalde de ruststand na een actie van Nick op 0-4.

In de rust werd van keeper gewisseld: Jesse van Wieren kwam in het doel voor Douwe Jan Visser, die op het middenveld ging spelen. Tevens werd de bal onder de loep genomen, want het leek een te zware bal, maar dat viel mee. De eerste beste uitbraak van ASC was raak, wederom was het de spits, maar nu was hij koelbloedig, 1-4. ASC putte hoop en dacht dat Friese boys aangeslagen was, maar de jongens lieten zien uit het goede hout te zijn gesneden, want alras werd de score opgevoerd. Uit een corner van Douwe Jan scoorde Ljibbe Sicco van afstand, 1-5. Een solo van Oane werd door Marten afgerond, 1-6. Een afstandsschot van Douwe Jan belandde net onder de lat over de lange keeper in het doel, 1-7. Een vrije trap van Ljibbe Sicco werd in het doel gecurved, 1-8. Keeper Jesse kreeg weinig te doen, Randy, Luut en Ljibbe Sicco zorgden voor opruiming. De hard werkende Oane scoorde ook van dichtbij op aangeven van Nick, 1-9. Uit een corner van Nick was Pieter er als de kippen bij om van dichtbij te scoren, 1-10. In de slotfase werden er spelers van Friese Boys onderuit gehaald door ASC, wat ze ook nog lollig vonden. Gelukkig werden de overtredingen wel bestraft door de scheidsrechter. Het laatste doelpunt kan in de serie comedy capers. Een terugspeelbal van ASC. werd door de keeper gepakt en hij dacht ik ga op de bal liggen en ineens lag de bal achter hem. Toevallig was daar Pieter Pel die van dichtbij kon scoren, 1-11.

De strafschoppen werden bijna allemaal gemist. Lag dat aan de bal of aan de afstand, maar Friese Boys won deze serie uiteindelijk met 2-1. Friese Boys is door in de volgende bekerronde.

Zaterdag 29 september begint de competitie en moet er thuis gespeeld worden tegen ONB E5 om 9.00 uur. Dit team zat niet ingedeeld in de beker, dus een volledig onbekend team uit Drachten. Doelpuntenmakers: Ljibbe Sicco (3), Pieter (3), Nick (2), Marten, Oane en Douwe.

Veenwouden E3G – Friese Boys E4                 6-8

Na de lastige wedstrijd tegen Trynwâlden (4-4) moesten we nu aan de bak tegen de derde pouledeelnemer in deze bekerronde. Veenwouden had de uitwedstrijd bij Trynwâlden gewonnen met 2-3 dus we konden onze borst natmaken. Jacob bereidde de jongens voor met de opmerking dat de tegenstander twee koppen groter zou zijn. Bij het warmlopen werd de jongens duidelijk dat dit niet zo was: het was maar één kop groter.

We begonnen goed aan de wedstrijd en zetten direct druk. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd werd de veelvuldig vrijstaande Jente nu wel gevonden. Zijn combinaties met Marwan en Bauke Jan zorgden voor veel gevaar. Marwan zette ons op voorsprong. Hij nam een diepe pass goed aan en schoof de bal keurig langs twee verdedigers in de verre hoek, 0-1. Een pass van Jente op Marwan en keurig terugleggen op Bauke Jan. Deze poeierde het afstandschot in de kruising, 0-2. Het ging maar door in deze eerste helft. Marwan diep op Bauke Jan, 0-3. Ook Veenwouden deed er wel wat aan, maar had uiteindelijk onze hulp nodig. Een foute pass van Marwan zette onze verdedigers op het verkeerde been, 1-3. Ook de zeer goed keepende Sven kon deze keer de bal niet tegenhouden. Na slecht uitverdedigen van Veenwouden waren wij weer aan de beurt: Marwan 1-4. Hierna opnieuw een combinatie via Marwan, Jente en Bauke Jan, 1-5. De ruststand werd bepaald door Marwan die een verre uittrap van Sven keurig met een afstandsschot beloonde, 1-6.

Na rust bleek dat overmoedigheid in ons team geslopen was. Gecombineerd met hernieuwde krachten aan de kant van Veenwouden dreigde deze mooie ochtend toch nog met een domper te eindigen. We werden erg onder druk gezet, bereikten Jente en Marwan niet meer, Jens kreeg de bal niet meer weg zoals in de eerste helft en waar de duels eerst wél werden gewonnen door Bauke Jan, Wolter, Rik en Daniël, werd het nu pompen of verzuipen. Even dachten we het lek boven te hebben door uit een counter te scoren. Sven wist Jente te bereiken. Hij schakelde Marwan in die zich vrijspeelde en scoorde, 1-7. Veenwouden rook echter bloed en bleef doorzetten. Malaise alom bij E4 en Veenwouden wist terug te komen tot 4-7. Langs de kant had men door dat er mogelijkheden waren en er werd geroepen: “nog maar drie”. Gelukkig wisten Jente en Marwan elkaar nog eens te vinden, Marwan 4-8. In de slotfase prikte Veenwouden er nog twee bij, maar toen blies de scheidsrechter gelukkig voor het einde. Dankzij een keurige eerste helft werd de overwinning uiteindelijk toch nog moeizaam binnengehaald.

De penalty’s gingen verloren met 6 uit 9 voor Veenwouden tegen 3 uit 8 voor Friese Boys.

Doelpuntenmakers: Marwan (5) en Bauke Jan (3).

 

Suawoude F1G – Friese Boys F1                     1-2

Sieds Bijker 1-1 en 1-2.

Een zwaar bevochten wedstrijd met nog in de laatste minuten winst voor de Boys. Suawoude was voor de boys geen makkie. Suawoude F1 was een leuk hecht team, wat in het veld goed te zien was. Na veel kansen op en neer was het de vrouwelijke spits welke voor Suawoude de 1-0 in de netten schoot. Friese Boys wilde wel, maar kwam niet tot scoren.

De tweede helft moest er aan te pas komen om de kansen te laten keren. Sieds Bijker kon door een knap schot de 1-1 verzilveren. Hierna we de druk groter en Suawoude moest steeds meer terrein verliezen.De boys profiteerden hiervan en gelukkig werden kwamen hierdoor steeds meer kansen. Het gelijkspel had misschien een eerlijke en terechte uitslag geweest, ware het niet dat in de slotminuten Sieds Bijker een knap doelpunt maakte met een boogbal over de keeper. De derde wedstrijd voor de beker is dus ook wederom in winst geëindigd. We moeten ons nu opmaken voor de competitie waarin nu al duidelijk te zien is, dat de tegenstanders van een aardig kaliber zijn in vergelijk met de MP1-competitie. We voorspellen een leuke competitie voor de F1 en zullen zien hoe we met elkaar de start en het verloop van de competitie doorkomen. De complimenten gaan wederom uit naar alle spelers, welke hun best hebben gedaan in alle opzichten.

Friese Boys F2 – Kootstertille F2G                   5-3

Zaterdag 22 september de tweede wedstrijd van dit team en ditmaal op eigen bodem. Na een spannend begin kwam ons team op voorsprong na een prima actie van Jesse Smedema. Niet lange tijd daarna viel ook de tweede goal aan onze kant. Hé, we staan op een 2 -0 voorsprong, maar het belangrijkste was dat wij, als leiders, de dingen waar we afgelopen donderdag op getraind hadden, terug zagen in een prima spel. Er werd door alle spelers hartstikke mooi overgespeeld. Aannemen die bal, kijken en weer doorspelen. Zo werd een prima aanval van achter af naar voren op een haar na het doel gemist, maar wat een aanval!! Omdat we onze keeper Pieter misten vanwege vakantie moesten we de reservekeeper opstellen en mocht Mark zijn keeperstalent laten zien. Na een goede aanval van kootstertille kon deze de aanval nog net tot hoekschop verwerken en bleef het 2-0.

Er werd echt prima gespeeld met een prima publiek rondom het veld. Er waren veel vrienden, ouders en pakes en beppes om hun spelers aan te moedigen. Na nog wat acties over en weer werd de rust ingegaan met een 3-1 voorsprong.

De tweede helft begon wat onrustig, er werd minder goed geluisterd en het spel verslapte, hier maakte kootstertille dankbaar gebruik van en even later stonden de teams weer op gelijke hoogte, 3-3.

Nu moesten we weer flink aan de bak om de stand weer naar ons toe te trekken. Na een zeer spannende en enerverende tien minuten werd er eindelijk weer een prima doelpunt gemaakt door Jesse. Jesse was deze wedstrijd goed op dreef met zijn vierde doelpunt op rij!! super. Nu kwam ook het spel weer wat terug wat we eigenlijk de hele tweede helft gemist hadden en de eerste helft zo goed ging. Na een goed spel kwam nu Marten van Kammen voor de goal en deze miste dit keer niet en maakte de 5-3. We kunnen tevreden zijn met deze stand en is ook zeker goed voor het zelfvertrouwen van de spelers. Deze waren natuurlijk hartstikke blij met deze uitslag en we kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Jesse Smedema (4) en Marten van Kammen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button