Drogeham E2 – Friese Boys E2                        1-3

Friese Boys F3 – Kollum F5                             6-0

Doelpuntenmakers: Ilian Egeh( 5) en Sietse Pel.

Vrijdag 28 september 2012

45 jaar en ouder toernooi in Grijpskerk

Er wordt twee keer 12,5 minuut gespeeld over een half veld. Zeven tegen zeven is de basis van het toernooi.

Op 14 september werd er in Kollumerzwaag gespeeld met GSVV en Grijpskerk, ieder team won een wedstrijd en op doelsaldo nam Friese Boys de koppositie in. Daarnaast was het voor Mient Mulder

na dit toernooi en het dorpsfeest belangrijk om een komkommerdieet te volgen. De kilo´s vliegen eraf, maar hij was vandaag afwezig en Henkie Hamstra was zijn vervanger. Op vrijdag 12 oktober 2012 zal deze spits weer zijn opwachting maken. De KNVB heeft ervoor gezorgd dat Kielwindeweer uit Groningen toegevoegd is bij deze competitie. Dit team kwam in Grijpskerk met acht spelers aan. In de eerste wedstrijd waren er twee spelers die geblesseerd raakten en bleven er zes over. De wedstrijden werden door Kielwindeweer allemaal verloren. Op 12 oktober wordt er bij Kielwindeweer gespeeld op één veld, dat wordt een lange avond. Coach Gosse Beerda was afwezig en dus was het Jan Kempenaar die voor de eerste wedstrijd de bespreking verzorgde.

Friese Boys – GSVV                (1-0)     2-1

Na de nederlaag op 14 september werd de ervaren tegenstander GSVV nu opzij gezet met een nipte winst. Tom van der Beek opende de score in de eerste helft met een diagonaal schot. In de tweede helft was Jan Kempenaar attent na een perfecte assist van Henkie Hamstra. GSVV zorgde voor de aansluiting en toen werd het nog eventjes spannend. Nieuwkomer Klaas Praamstra moest nog even wennen aan het niveau.

Friese Boys – Grijpskerk         (0-0)     1-0

Een mooie wedstrijd werd er gespeeld tegen de gastheren. Keeper Johannes Kobus werd regelmatig getest. In de tweede helft werd een voorzet van Jan Hoogsteen door Henkie bij de tweede paal binnengetikt en dat bleek de winnende treffer.

Friese Boys – Kielwindeweer   (1-0)     5-0

De tegenstander had nog zes spelers en dus was Friese Boys sportief om ook zes spelers op te stellen. Vanaf de eerste minuut was het kans op kans en vooral Henkie Hamstra had het vizier niet op scherp. Zijn vervanger Henk de Boer zou laten zien dat het anders moest, helaas zijn kansen gingen ook over en naast. Jan Kempenaar pikte een splijtende pass van Hielke de Graaf op en bepaalde ruststand op1-0.

In de tweede helft viel er nog een speler uit en werd er zes tegen vijf gespeeld. Harry van der Beek miste een aantal malen oog in oog met de keeper. Vele kansen werden ook door andere spelers om zeep geholpen, maar nu werd de ervaren keeper wel een paar keer verschalkt. Goals van Jan Kempenaar (2), Henk de Boer en Jan Hoogsteen. De eindstand was een magere afspiegeling van het beeld van de wedstrijd.

Friese Boys staat door deze drie overwinningen bovenaan de ranglijst. Moet wel gezegd worden dat Friese Boys vandaag gemiddeld met de jongste selectie in het veld stond. De derde helft in Grijpskerk was gezellig en 23.00 uur waren de spelers van Friese Boys weer thuis.

Op vrijdag 12 oktober 2012 wordt in Kielwindeweer de derde ronde gespeeld.

Zaterdag 29 september 2012

Marrum 1 – Friese Boys 1                                0-1

FRIESE BOYS DANKZIJ STRAFSCHOP LANGS MARRUM

MARRUM – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Marrum moeizaam met 0-1 gewonnen. Jelle de Graaf werd met een benutte strafschop vlak voor rust matchwinnaar.

Friese Boys leek al na zeven minuten de leiding te nemen. Na een schot van Erik Hilboezen veranderde Willem Jan Hiemstra de bal doeltreffend van richting. Hiemstra stond echter buitenspel en dus ging het feest niet door voor de rood-witten. Na iets meer dan een kwartier schoot Johannes Binnema namens de thuisclub rakelings voorlangs. Friese Boys nam het initiatief. Christian Henstra schoot na een hoekschop in handen van doelman Thomas Roersma en de goalie redde ook toen Hiemstra op aangeven van Harmen Hietkamp van dichtbij inschoot. Nadat een schot van opnieuw Hiemstra andermaal was gestopt door Roersma viel pal voor de rust het beslissende doelpunt. Scheidsrechter Wiersma uit Suameer constateerde na een voorzet van Hiemstra een handsbal van een Marrum verdediger en gaf een strafschop. Jelle de Graaf benutte deze feilloos, 0-1.

Na de pauze viel er weinig te genieten. Een vrije trap van Marrum-aanvaller Erik Regnerus ging over het Friese Boys-doel. Datzelfde gebeurde met een schot van Jan Zagema. De beste kans was nog voor Johannes Binnema maar zijn inzet via een Friese Boys-verdediger werd goed gestopt door doelman Auke Hoekstra. Een poging van verdediger Gerrit de Jong ging pal voor tijd eveneens over. Friese Boys wist in de tweede helft geen kansen te creëren.

Reacties:

“Het is sneu dat je pal voor de rust achter komt door een strafschop”, vond Germ-Pieter Borger van Marrum. “Friese Boys had tot dan eigenlijk geen kans gehad. Het was aangeschoten hands, daar kun je alle kanten mee uit. Een puntendeling was terecht geweest. Het was eigenlijk een 0-0 wedstrijd met weinig actie”.

“We probeerden in het eerste kwartier druk te zetten en een goal te maken”, vond trainer Daniël Vriesema van Marrum. “Dat lukte niet. Daarna zakten we terug. Net voor de pauze zetten we opnieuw druk. Er waren niet veel kansen voor beide partijen. Wij konden in de voorhoede de bal niet vasthouden. De strafschop vond ik goedkoop”.

“We hebben het na vorige week misschien te licht opgevat”, zei trainer Henk de Boer van Friese Boys. “Toen ging het aardig. Nu waren we niet scherp. Bovendien ging er veel te veel door het centrum en hanteerden we teveel de lange bal. Marrum kon niet veel creëren. Wat ze kregen, kregen ze door onze fouten. Het was niet goed, maar we hebben wel drie punten”.

“Het was te onrustig”, vond Robert Kuipers van Friese Boys. “We hadden meer balbezit en hebben achterin niets weggegeven. Bovendien hadden we steeds een overwicht. Ik vind dan ook dat we verdiend hebben gewonnen, ondanks dat we weinig kansen kregen”.

ONT 3 – Friese Boys 2                                     0-2

Zonder Kees, die had een weekend Hoenderloo gepland, trokken wij vol goede moed naar het nog ongeslagen ONT. Op het kunstgrasveld van ONT hebben wij hun titel-aspiraties even op een zacht pitje gezet en de onze verstevigt.

Vanaf de aftrap trokken wij meteen het initiatief naar ons toe en mede door het mooie strakke veld kwamen onze technische spelers goed tot hun recht en werd ONT op hun eigen vertrouwde kunstgras compleet van het veld gespeeld. Met werkelijk prachtige aanvallen van achteruit opgezet en alle linies benuttend kregen wij kans op kans. UIt een prachtige pass van Wietse werd onze spits van vandaag, James vrij gespeeld en met een bekeken boogballetje gaf hij de keeper van ONT het nakijken, 0-1. Een kwartiertje later bracht Jan Prins met een steekpass René de Jong in stelling, die heel kundig de bal in de hoek van het doel schoof, 0-2. Het verhaal is al veel vaker door mij beschreven, springen wij niet zo slordig met de kansen om, dan hadden wij in de rust met een nulletje of vier voorgestaan. Maar dat gebeurde wederom niet en dit is dan ook het enige minpuntje van deze voortreffelijke eerste helft.

In de rust had ik als vervangend coach ook weinig te zeggen, want het stond op alle linies als een huis. Wel werd er even nadruk op gelegd dat er niet vanuit moest worden gegaan dat het al kat in het bakkie was, maar er werd mij verzekerd dat ik me niet druk hoefde te maken, wat ik toch wel heb gedaan, want de tweede helft was niet een schim van de eerste helft. Het liep allemaal niet meer zo soepeltjes als in de eerste helft, misschien ook omdat ONT er wat steviger tegenaan ging. Al met al kwamen er wat kansen over en weer, met misschien een paar meer voor ons, maar er werd niet meer gescoord aan beide kanten. Een heel mooie en een dik verdiende overwinning op de koploper en wij zijn nog steeds ongeslagen en draaien lekker mee in de top.

Vandaag ga ik geen spelers noemen die prima hebben gespeeld, dan zou ik de rest te kort doen, wij waren allemaal top vandaag. Johan de Vries en Andries van der Zwaag van de B-junioren die ons elftal vanwege blessures compleet maakten. Bedankt en wij hopen dat we weer een beroep op jullie kunnen doen als dat nodig mocht zijn.

Doelpuntenmakers: James van der Bij en René de Jong.

Freddy

Friese Boys 3 – It Fean ’58 3                            0-4

Friese Boys 4 – Dokkum 3                               2-0

De eerste competitiewedstrijd thuis werd in een overwinning omgezet. Na twee verliespartijen was de euforie groot. Tegenstander Dokkum was een goede ploeg, maar was niet in staat om doelman Johan Sealtiel te verschalken. Halverwege was de stand nog 0-0. Beide teams kregen weinig goede kansen op een doelpunt. Halverwege de tweede helft kwam het vierde elftal op voorsprong. Een fraaie knal van afstand door Lieuwe Jaring Feenstra kon met moeite gestopt worden door de prima keepende doelman van Dokkum, maar de rebound werd door Freerk Faber geweldig afgerond, 1-0. Dokkum probeerde met veel inzet de gelijkmaker te maken, maar de achterhoede wist dit steeds knap tegen te werken. Een minuut voor tijd maakte Tjitze van der Land de 2-0 voor de thuisclub.

Doelpuntenmakers: Freerk Faber en Tjitze van der Land.

Twijzel VR1 – Friese Boys VR1            (0-0)     0-2

Na de overwinning van vorige week tegen Be Quick Dokkum moest er gespeeld worden tegen Twijzel. Dit team had vandaag elf spelers en in de loop van de wedstrijd kwam daar nog een MC-speler bij. Friese Boys had vandaag zestien dames aan de start. Een luxeprobleem voor Hielke en Thea. Gemma Schotanus en Hielke de Graaf waren vandaag jarig, dus een overwinning zou een mooi cadeau zijn.

De toss werd al gewonnen door Tjimkje Hansma en dat gebeurt niet al te vaak en er werd van helft gewisseld. Friese Boys kon daardoor de tweede helft naar de kantine van Twijzel spelen. Friese Boys opende sterk. In de eerste minuut leek Boukje Hendrika te scoren, haar inzet met links raakte de binnenkant van de paal. Twijzel had een uitstekende keepster op het doel. De kansen voor Tamara, Tjimkje, Hiltsje, Tineke gingen niet in het doel. De lange keeper zag de mogelijkheden overgaan of hield de ballen tegen, soms met een beetje geluk. De sporadische uitbraken van Twijzel werden door Anna, Janna en Line in de kiem gesmoord. Ester was het slot op de deur. Julia als spelverdeler was goed op dreef en zocht de flanken als het kon. Boukje Hendrika en Tineke kwamen daardoor veelvuldig in balbezit. Keepster Gemma werd bijna niet getest en zo werd de ruststand bepaald op 0-0.

Teatske en Coriene (had veel fans omdat ze juf is op school in Twijzel) werden ingebracht voor Boukje Hendrika en Tamara. Twijzel putte energie uit de 0-0 bij rust en probeerde een gelijkspel uit deze wedstrijd te slepen. Friese Boys was niet zo dominant als in de eerste helft, maar kansen waren er wel, maar geen goals. Gwenda, Angelique en Minke werden nog ingezet voor Line, Tineke en Hiltsje en dat leverde wel mogelijkheden op maar nog steeds 0-0. Twijzel was enkele malen in de buurt van de 16-meter. Een voorzet vanaf de zijkant werd door Gemma deels gemist, maar Janna Hollema was ter plaatse om de nul te bewaken. De laatste wissel Tamara voor Julia en daardoor ging Tjimkje linksmidden spelen. Tjimkje raakte nog de buitenkant van de paal alleen voor de keeper. In de 80e minuut viel gelukkig de bevrijdende treffer. Een corner van Minke werd door Twijzel getoucheerd bij de eerste paal, waardoor de lange keepster uit positie was. Tjimkje was volgens afspraak bij de tweede paal aanwezig om de bal in dit geval met de buik over de lijn te werken, 0-1. Enkele minuten later kwam Tjimkje op links in balbezit en na een actie vanaf links schoot zij de bal diagonaal vanaf twintig meter in de bovenhoek, 0-2. Een schitterende schot en dat was niet als voorzet bedoeld. Een compliment voor alle dames ook supporters, want men bleef geloven in de winst.

Na de wedstrijd werden beide verjaardagen en de winst gevierd. Volgende week zaterdag 6 oktober 2012 wordt er thuis gespeeld tegen Kollum om 12.30 uur.

Friese Boys B1 – VC Trynwalden B2                10-1

Friese Boys C1 – Jong Harkema C3                 9-0

Op deze buiige morgen was jong Harkema onze tegenstander. We waren nog geen minuut aan het spelen en Remi de eerste goal al scoorde, 1-0. Nog geen twee minuten later was het Tjalling die de 2-0 maakte. Als we zo doorgingen werd dit een mega-uitslag, maar Jong Harkema ging beter voetballen

en verdedigen en zo wisten we pas weer te scoren in de zestiende minuut. Een goal door Matthias, 3-0. We bleven maar aanvallend spelen, maar scoren wordt moeilijk als bijna heel Jong Harkema verdedigd. Toch werd er nog een goede aanval opgezet en was het Matthias die de 4-0 maakte, zodat we met een 4-0 voorsprong de rust in gingen.

De tweede helft begon voetballend nu beter en onze aanvallen werden over de zijkanten beter opgezet, zodat Remi een mooie voorzet kon geven en Tjalling gemakkelijk kon scoren, 5-0. Onze verdediging bestaande uit Albert, Hart, Peter en Tjeerd Jurre hadden het vandaag niet echt druk, maar moesten wel op hun hoede blijven. We bleven maar aanvallen en zo scoorde Matthias de 6-0, Nick was even later ook in een mooie positie om te scoren en wist de 7-0 te maken. De kansen bleven, maar scoren bleef moeilijk omdat de keeper van Jong Harkema goed keeperswerk deed. Toch wist Matthias zijn vierde goal te scoren, 8-0. De wedstrijd liep ten einde. Door onze overmacht was de wedstrijd wel ééntonig. Mark wist ook nog de 9-0 te scoren. Dit werd ook de eindstand.

Doelpuntenmakers: Matthias Scholtus (4), Tjalling Mellema (2), Remi Kootstra, Nick Lautenbach en Mark de Boer.

Friese Boys C2 – ONB C3                                 9-0

Suameer D1G – Friese Boys D1                       1-4

Veenwouden D2 – Friese Boys D2                    8-4

Be Quick D. E3 – Friese Boys E1                     3-2

Nadat we na drie bekerwedstrijden 1 punt tekort kwamen om een ronde verder te gaan, kunnen we ons nu volledig op de najaarscompetitie gaan richten en moesten we het de eerste wedstrijd opnemen tegen de jongens van Be Quick E3 uit Dokkum.

Om 11.15, een kwartier later dan gepland, kon er op het kunstveld (meestal in het voordeel van de tegenstander) begonnen worden aan deze wedstrijd. Er werd met de leider van Be Quick afgesproken om acht tegen acht te spelen en als zij een speler geblesseerd hadden wij er ook één speler uit zouden halen. Zoals vooraf was gesproken gingen we gelijk volop in de aanval. Het spel golfde dan ook op en neer en van beide partijen kwamen de kansen. Be Quick beschikte over een speler die twee à drie koppen groter was dan onze spelers en deze speler beschikte ook nog over zeer goed talent voetbal. Dus werd het Luutzen of Oane hun taak om deze jongen geen seconde uit het zicht te verliezen en er bovenop te zitten. Deze genoemde spelers verdienen aparte complimenten, want de afgesproken taken verrichten ze perfect. Halverwege de eerste helft wisten wij uit een uitstekende pass van Jelmer op Roan en deze wist de bal prachtig binnen te schieten. En nog voor rust werd het nog mooier. Thijs Gerrit wist de bal via een uitstekende aangespeelde bal van Bowy via de linkerhoek de bal schitterend in de verre rechterhoek te schieten en leken we op rozen te zitten. Omdat net voor rust een speler van Be Quick geblesseerd raakte en wij er vanuit gingen dat deze speler de tweede helft gewoon weer meevoetbalde, maar het tegendeel was waar dus moesten wij net voor het fluitsignaal van de tweede helft er nog een speler uithalen, zodat het weer zeven tegen zeven werd. Mede doordat onze spelers niet meer zo snel wisten waar ze precies moesten staan wat was afgesproken profiteerde Be Quick daar behoorlijk van, want eigenlijk direct vanaf de aftrap na wat geklungel in de verdediging was het jammer genoeg Oane die de bal het laatst aanraakte en was het 1-2. We waren nog niet van de schik bekomen of het tweede doelpunt van Be Quick zat al in het netje van Tjipke. Na de 2-2 kwamen wij weer beter in het spel en kwamen er van onze kant weer kansen, maar jammer genoeg wisten wij deze niet te benutten. Ook aan de zijde van Be Quick kwamen er kansen en nadat we in de rust nog op rozen zaten, moesten we net voor tijd op de blaren zitten want nadat een speler van Be Quick met zijn beide handen de bal tegen Jelle zijn hoofd gooide en hij zo de bal wel heel sneu zo in de goal kopte. Jammer voor ons dat de scheids niet gezien had dat een speler van Be Quick hands maakte met beide handen. Zo eindigde de wedstrijd wel op een heel sneue manier.

Gezien de gehele wedstrijd was een gelijkspel de verdiende verhouding geweest. Ondanks het verlies  gaan de complimenten wel naar de hele ploeg: “Jullie hebben gevochten voor elke bal. Keeper Tjipke heeft ons weer vele malen met goede reddingen op de been gehouden. De verdedigers Luca, Elwin, Oane en Luutzen stonden hun mannetje. Ze wisten meerdere keren de ballen weer keurig naar voren te krijgen. Middenvelders Roan, Jelle en Bowy hebben hun taken goed vervuld en hielpen goed mee in de verdediging en als de bal voorin was gaven jullie de juiste passen en tot slot Thijs Gerrit en Jelmer, ook zij hebben uitstekend gespeeld. Er waren volop kansen, maar de keeper van Be Quick stond hun vele malen in de weg”.

Doelpuntenmakers: Roan van Dijk en Thijs Gerrit Poortinga.

VCR E2G – Friese Boys E2                  (0-0)     0-2

In een leuke wedstrijd, waarin we de iets beter waren, met in de eerste helft niet veel uitgespeelde kansen.

In de tweede helft kwam het zonnetje door en gingen we op zoek naar een doelpunt. Na enkele kansen te hebben gemist kwam klaas vrij voor de keeper en schoot goed binnen, 0-1. Achter stond de verdediging goed met Jarnick, Albert Jan, Stef en keeper Jelmer. Toen kregen we een corner en deze werd genomen door Lieuwe Jan. Deze ging er in één keer in via de rug van de tegenstander, 0-2. Er werd goed gespeeld op de midden met Alle Geart, Jan Peter, Klaas en spits Lieuwe Jan, Nou de eerste drie punten zijn binnen voor deze competitie.

Doelpuntenmakers: Klaas en Lieuwe Jan.

Friese Boys E3 – ONB E5                     (3-0)     7-1

Friese Boys moest na drie bekeroverwinningen aantreden voor de competitie tegen ONB uit Drachten.

Friese Boys was volledig met negen spelers en de tegenstander had zelfs tien spelers. Onder leiding van scheidsrechter Jelle de Graaf werd er acht tegen acht gespeeld.

Er zaten enkele lange jongens bij ONB, gelukkig waren de spelers van Friese Boys niet onder de indruk. De duels werden aangegaan en Friese Boys-spelers kwamen in de beginfase als winnaar uit de strijd. Bij balbezit werd er gecombineerd en dat leverde kansen op, maar de gasten hadden een uitstekende keeper op het doel. Kansen werden er gemist door Ljibbe Sicco, Marten, Jesse na voorbereidend werk van Nick en Oane. Een schitterend afstandsschot van Ljibbe Sicco belandde op de lat. Nick opende de score met een diagonaal schotje, 1-0. De uitstekend spelende Oane Wiersma beloonde zijn goede met een goal, na een individuele actie, 2-0. Randy, in deze wedstrijd schaduwspits, zorgde met een passje dat Nick van dichtbij kon scoren, 3-0. Mooie acties van aanvoerder Marten strandden in schoonheid, maar geen doelpunten. Nick en Jesse kregen nog kansen, maar de rust werd bereikt met 3-0. In de 23e minuut begon het te plenzen, de scheidsrechter was niet van zout en liet door voetballen. Zodat iedere speler, behalve keeper Douwe Jan die onder de paraplu van zijn vader stond, drijfnat de rust inging.

In de tweede helft had de tegenstander een andere keeper, maar deze jongen deed het ook prima. Het zonnetje was er weer bij en er kon weer lekker worden gevoetbald. Een corner van Nick werd in de beginfase afgemaakt door Marten, 4-0. De hardwerkende Pieter Pel was een paar keer dicht bij een treffer en dat gold ook voor Jesse, helaas gingen de ballen naast of de keeper was ter plaatse. Nick was attent bij een uittrap van een keeper die hij aannam en diagonaal binnenschoot, 5-0. Een uitbraak van ONB werd door Ljibbe Sicco en Luut in de kiem gesmoord. Een schot van Randy in de twaalfde minuut ging rakelings naast. Daarna was het ONB die de eer ging redden. De lange speler ging erop rechts vandoor en zijn voorzet werd uitstekend binnengeschoten door de spits, 5-1. Friese Boys spelers deden hun best en creëerden nog kansen. Marten tikte nog een voorzet van Ljibbe Sicco

Binnen, 6-1. Een solo in het strafschopgebied door Ljibbe Sicco werd doeltreffend door hem afgerond,

7-1. Friese Boys won de strafschoppenserie met 5-2.

Volgende week zaterdag 6 oktober 2012 wordt er gespeeld in en tegen Drogeham E2 om 10.15 uur. Dit team won hun eerste wedstrijd met 8-1.

Friese Boys E4 – VIOD E3                                2-14

Het begon zo mooi deze zaterdag. Na enkele moeilijke momenten voor het doel van Sven kwamen we eruit met een werkelijk fantastische aanval over links. Sven bereikte Jente, die speelde op Bauke Jan en via een mooi schot van Marwan werd het 1-0. Missers achterin en enkele zeer mooie aanvallen leidden tot een ruststand van 1-6. De malaise was algeheel. Niemand kon een bal vasthouden, goed passen of een tegenstander op de juiste manier verdedigen.

Na rust begonnen we met Jens op doel, met het idee wat meer kracht te hebben op het middenveld. Opnieuw begon het goed. Keurig uitgespeelde aanval met Wolter, die kon intikken bij de tweede paal, 2-6. Zou het dan toch? Nee. Helaas werd een eindstand bereikt van 2-14. Ben telde er 15, maar daar zullen we niet over ruzie maken.

De penalty’s werden wel beter genomen: 4 uit 8 tegen 3 uit 8.

Doelpuntenmakers: Marwan en Wolter.

Kootstertille ME 1 – Friese Boys ME                17-0

Friese Boys F1 – WTOC F1G                            1-10

Hier kunnen we niet veel van maken. WTOC was met man en macht de baas en een kop groter. Van alle kanten weggespeeld. De uitslag is dan ook een dreun voor de F1. Dit is lang geleden dat met zo’n klap gevoetbald moest worden. Al met al hebben ze hun best gedaan, maar deze tegenstander was voor vandaag een paar maten te groot. Volgende keer beter.

Jarno de Jong, penalty 1.

t Fean ’58 F3 – Friese Boys F2                         15-1

Deze tegenstander was echt een maatje te groot. Binnen tien minuten 5-0. Daarna kon Jesse de eer nog redden. De bal werd door Mark afgepakt en doorgespeeld naar Jesse, deze kon de bal prima afronden waardoor de eer gered werd. De ruststand was 8-1 .

Na een praatje en wat ranja begon de tweede helft veel beter dan de eerste en konden we het lang uithouden voordat er weer gescoord werd door de Feansters. De moed zakte de spelers in de schoenen en werd er slecht geluisterd. Na tien minuten toch weer twee doelpunten voor It Fean. Toen was het prijsschieten op de kermis, want niemand deed nog iets en werd de eindstand 15-1.

Doelpuntenmaker: Jesse Smedema.

Friese Boys F3 – Houtigehage/TFS F2             2-12

Doelpuntenmaker van de wedstrijd: Illian Egeh (2).

Friese Boys MP1 – Twijzel MP1                       6-1