Uitslagen Friese- Boys teams

FERWERT – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Wardy met 2-1 verloren. Doelman Jorn Stielstra van Wardy redde de winst voor zijn team door in de slotseconden een strafschop van Jelle de Graaf te stoppen.

De beginfase van deze wedstrijd kende weinig boeiende momenten. De eerste mogelijkheid was halverwege de eerste helft voor Wardy, maar het schot van Thomas Nauta ging voorlangs. Aan de overkant stuitte Willem Jan Hiemstra van dichtbij op goalie Stielstra. De doelman had daarna de nodige problemen bij een vrije trap van Eelke Venema. Het was Wardy dat daarop de leiding nam. Ate van der Kooi ontsnapte aan de buitenspelval en passeerde doelman Auke Hoekstra, 1-0.

In de tweede helft ging Friese Boys op jacht naar de gelijkmaker, maar inzetten van Sander Hoekstra, Sally Atema en Robert Kuipers hadden niet de juiste richting. Na een counter wist Ate van der Kooi.

UItslagen Friese – Boys teams

Zaterdag 6 oktober 2012

De Monnik D1 – Friese Boys D2                       9-0

Woensdag 10 oktober 2012

WTOC ME1 – Friese boys ME1             1-1

Inmiddels zijn er drie wedstrijden in dit seizoen gespeeld door de ME waarvan twee tegen WTOC.

Ook deze avond moesten we tegen WTOC voetballen en was het de eerste wedstrijd nog kat WTOC tegen muis Friese Boys. De tweede wedstrijd ging al een stuk beter. De wedstrijd van vanavond was er één met een gouden randje! Tijdens de wedstrijd kwamen er al snel goede kansen voor Friese Boys. De meiden spelen steeds beter samen en komen vaker los van hun tegenstander. Keeper Doutsen heeft haar draai al goed gevonden in de goal en had een paar prima reddingen. Tijdens de rust was de stand nog steeds 0-0 en dat gaf al een heel goed gevoel.

Na de rust gingen de meiden weer aan de slag. WTOC kreeg een paar goede kansen, maar ook Friese Boys had door Bette, Romy en Femke een paar keer een goede kans op een goal. Helaas zonder resultaat, maar de spanning bouwde zich op. De meiden waren fel, Jelkje verdedigde weer zeer goed, er was geen tegenstander die haar voorbij kwam. Met hulp van Titia-Wilma en Sophie konden ze voorkomen dat WTOC scoorde. Anisja pakte de bal een aantal keren goed af en Minke

maakte het de tegenstander ook zeer moeilijk. Rikst wordt steeds beter in duel met de tegenstanders.

Had WTOC voor de wedstrijd gedacht dat ze gemakkelijk zouden winnen, deze vlieger ging niet op vanavond. Uiteindelijk scoorde WTOC toch nog in de tien minuten voor tijd en gingen sommige Friese Boys koppies wat hangen, maar door enthousiaste aanmoedigingen van ouders en leiders zetten de meiden de schouders er weer onder en Romy zette alles op alles en scoorde voor Friese boys in de vijftigste minuut. Het gelijkspel voelde als een overwinning en was voor de meiden een topprestatie tegen het sterke WTOC. Super gespeeld meiden!!