Uitslagen Friese Boys teams

KOLLUMERZWAAG – We waren aan onze stand verplicht om deze wedstrijd winnend af te sluiten. In een van onze kant matig gespeelde wedstrijd pakten we wel de verdiende drie punten en blijven mooi in de race voor het kampioenschap.

Direct na de aftrap kregen wij al een mooie kans om de score te openen, maar de afwerking liet veel te wensen over. Kans na kans werd door ons om zeep geholpen en met een beetje meer geluk of rust in ons spel hadden wij al met een kwartier de strijd kunnen beslissen en met een nulletje of drie op voorsprong kunnen en moeten staan. Dat Jaring Hansma de score opende met een prachtig afstandsschot, onhoudbaar voor de keeper van Suameer, was de beloning voor zijn eerdere pogingen die net naast gingen, 1-0. Deze openingsgoal viel pas in de dertigste minuut en het ijs was gebroken. Toen René de Jong vijf minuten later met een prachtige goal de stand op 2-0 zette dachten wij (Kees en Ik) dat het nu wel een walk-over zou worden, maar niets was minder waar. We gingen weer eens tegen ons zelf voetballen en de discussie met de scheids en alle andere randverschijnselen bleken belangrijker dan deze tegenstander eenvoudig oprollen. Toen Suameer het gevoel kreeg dat wij er niet zoveel meer aandeden kregen zij ook meer durf en in samenwerking met onze verdediging, die niet sterk ingreep, konden ze de weer naar ons teruggekeerde Auke Veenstra passeren en de aansluitingstreffer scoren, 2-1. Maar in de vijfenveertigste minuut verschafte onze spits Sean Humphries ons weer wat meer lucht door met een nuttig intikkertje de stand op 3-1 te brengen. Dit was tevens de ruststand.

Na wat motiverende woorden van Kees in de rust begonnen we vol goede moed en vol vertrouwen aan de tweede helft. Ondanks dat we wel de bovenliggende partij waren werd er niet goed gespeeld en Suameer kwam brutaal steeds dichter bij onze goal. Na een aanval van Suameer werd hun spits volgens de scheids neergelegd in onze zestien en een strafschop volgde,. Na enige commotie van onze kant, er zijn altijd nog spelers die denken dat ze een scheidsrechter kunnen ompraten en dat die dan zegt: “O ja, je hebt gelijk, sorry hoor het is geen strafschop”. Al met al mocht Suameer de strafschop toch nemen, maar het schot van hun speler ging naast de goal van Auke en zodoende hield Suameer ons lekker in de wedstrijd. Maar ook als wij slecht spelen hebben we wel zoveel kwaliteit in de ploeg dat we een wedstrijd in een paar minuten kunnen beslissen. Toen Sean Humphries met een mooi rollertje de stand op 4-1 bracht wist iedereen dat deze wedstrijd gewonnen was. Ook Minze Beerda pikte weer zijn goaltje mee middels zijn beruchte vrije trappen. “Mooie goal Minze”, .5-1. Dat  Geale de Haan eerst niet mee zou doen maar toch aansloot bij ons was weer zeer nuttig want hij scoort gewoon elke keer als hij invalt. Ook deze wedstrijd zette hij de keeper van Suameer even te kijk door met een prachtig en bekeken boogballetje de bal in het netje te deponeren, 6-1.

“Gefeliciteerd jongens”. Ook na een niet goed gespeelde wedstrijd de punten binnen halen geeft altijd nog een goed gevoel, maar woensdagavond in en tegen Kollum zal er scherper en met meer passie gespeeld moeten worden willen we daar een goed resultaat weg halen, want Kollum is wel de absolute koploper momenteel.

Doelpuntenmakers: Sean Humphries (2), Jaring Hansma, René de Jong, Minze Beerda en Geale de Haan.

Freddy

It Fean ’58 3 – Friese Boys 3                 1-1

Friese Boys VR1 – Ternaard VR1         (0-0)     1-1

Op een winderig sportpark De Saedkampe te Kollumerzwaag werd om bijna drie uur de competitiewedstrijd tegen Ternaard gespeeld. Friese Boys had tegen Leeuwarder Zwaluwen gewonnen en vorige week tegen Wardy geflatteerd verloren. Ternaard had gelijk gespeeld tegen Birdaard.

Friese Boys speelde met de wind in de rug en was optisch beter zonder dat er veel kansen kwamen. Ester Oomens moest al snel het veld verlaten met een blessure, maar Gwenda Krol verving haar prima. Ternaard kreeg kansjes maar de rust werd bereikt met een brilstand.

In de tweede helft had de coach van Ternaard de dames laten weten uit alle hoeken en standen te gaan schieten. Na tien minuten schoot Line Cuperus haar tegenstander in het strafschopgebied van dichtbij over libero Teatske Hansma heen en dat verraste keepster Gemma Schotanus. Dat betekende 0-1. Friese Boys vrouwen waren niet uit het veld geslagen. Onder aanvoering van Margriet Zwart, Gwenda Krol en Julia de Boer werd het team naar voren gedirigeerd. Sjoukje van der Veen viel met een prima invalbeurt al weer snel uit. Tineke Bijleveld speelde ondanks een lichte blessure op meerdere posities en presteerde naar behoren. Tjimkje Hansma, Tamara ten Hoeve en Hiltsje Jonker schuwden het fysieke spel van de Ternaard spelers niet. De gasten probeerden de drie punten binnen te halen. Scheidsrechter Oetzen Wiegersma had de wedstrijd onder controle, ondanks dat enkele spelers op het randje speelden. Geertje Reitsma maakte haar debuut en verving Line Cuperus. In de laatste tien minuten werd in het Friese Boys kamp overlegd of er in de opstelling nog iets gewijzigd moest worden. Onverwacht was daar toch de gelijkmaker. Tamara ten Hoeve stuurde Tjimkje Hansma in de rechterhoek, die met een strakke voorzet Angelique de Vries bereikte en met haar scheen zorgde zij voor de gelijkmaker, 1-1. Dit was tevens de terechte eindstand.

ONT E2 – Friese Boys E1                     0-8

Vanaf vrijdagavond werden de eerste wedstrijden al afgelast dus de kans was groot dat onze wedstrijd tegen ONT E2 ook werd afgelast. Helemaal toen we zaterdagmorgen om zeven uur de gordijnen openden en er ook nog een laagje sneeuw lag, maar gelukkig kwam het telefoontje van wedstrijdsecretaris Geertje er niet dus vertrokken we om acht uur richting de voetbalvelden van Opeinde. Nadat iedereen zich lekker warm had gekleed kon er om negen uur begonnen worden aan deze wedstrijd. Omdat ONT maar over zeven spelers beschikte betekende dit voor ons dat we met drie wissels zaten. Dit had voor ons voor- en nadelen. Voordeel is dat je telkens weer nieuwe fitte jongens in het veld zet. Nadeel is dat je veel moet schuiven met het team en dat was voor ons in het begin wel even wennen, waar sta ik en waar staat mijn medespeler, maar echt invloed op de wedstrijd had het niet want al na vijf minuten spelen wist Roan na een mooie voor zet van Thijs Gerrit al koppende de bal in de netten te koppen. Niet veel later was het weer raak. Nu was het Jelle die vanuit de verdediging zelf de bal goed meenam en met een hard schot op afstand in de kruising het net liet bollen en halverwege de eerste helft scoorde Thijs Gerrit de 0-3. Net voor de rust wist Bowy er nog keurig 0-4 van te maken.

Na de rust kwam ONT in eerste instantie beter uit de kleedbox dan ons en moest keeper Tjipke  enkele keren in actie komen, maar al gauw hadden we onze jongens weer in gareel en begonnen we weer mooier en netter te voetballen, wat dan ook gelijk de 0-5 opleverde die gescoord werd door wederom Jelle. Via een corner van Bowy werd het 0-6, gescoord door een speler van ONT die de bal ongelukkig tegen hem aankreeg en zo in de goal belandde. Daarna duurde het vrij lang voor de 0-7 viel. Onze spelers gingen voor eigen succes en dan zie je dat als er niet overgespeeld wordt het moeilijker is om doelpunten te maken. Na dat we dit het de spelers duidelijk maakten en ze er weer over gingen spelen kwam de 0-7, ingetikt door Jelmer, en uiteindelijk kwam de 0-8 ook nog op het scorebord nadat Thijs Gerrit de bal tegen de paal aanknalde was het Bowy die bal in de rebound wist binnen te schieten.

Conclusie wederom een schitterende partij voor onze jongens. Met name wil ik Oane, Luutzen, Elwin, Luca en Keeper Tjipke even benoemen, want deze spelers scoren misschien weinig of nooit maar zijn voor ons team misschien wel de belangrijkste spelers van het veld. Want dankzij hun hebben we vandaag weer de nul gehouden en dit is net zo belangrijk als scoren.

Doelpuntenmakers: Jelle Tjipkema (2), Bowy de Boer (2), Roan van Dijk, Thijs Gerrit Poortinga, Jelmer Wiersinga en een eigen goal.

Drogeham E3   Friese Boys E2            (1-1)     3-8

In een eerste helft, waarin we veel kansen lieten liggen, kwamen we met 1-0 achter. Snel daarna maakten we 1-1, Klaas.

Na rust een goed spelend Friese Boys en direct na rust 1-2 en 1-3 door Klaas en Nick. Na de 2-3 al snel 2-4 en 2-5 door Klaas en Ale Geart. Drogeham maakte nog 3-5, maar het slot-offensief was voor Friese Boys. 3-6, 3-7 en 3-8 door Klaas, Lieuwe Jan en Nick. Daniël en Nick bedankt voor het meespelen.

Doelpuntenmakers: Klaas (4), Nick (2), Ale Geart en Lieuwe Jan.

Kootstertille F2G – Friese Boys F2       1-6