Uitslagen Friese-Boys teams

KOLLUMERZWAAG – Twee weken terug werd er gespeeld op de velden van FVC en vanavond werd er gespeeld op de velden van Blauw Wit. Het sportpark Wiarda bleef hetzelfde en er werd gespeeld op gras in plaats van op kunstgras. De selectie van Friese Boys was een beetje gewijzigd Klaas van Houten, Rintje Jansen en Harry vd Beek en Gerwin vd Meulen vervingen Henkie Hamstra, Klaas Praamstra, Jan Lautenbach en Johannes Kobus. Coach Gosse Beerda was afwezig. Spits Mient Mulder was aanwezig, maar kon niet echt potten breken. Sporten in de morgen (het dieet) kost te veel kracht. Friese Boys staat na het eerste toernooi aan de leiding met 1 punt voorsprong op GAVC. Er werd vandaag twintig minuten (2 x 10 minuten) per wedstrijd gespeeld.

Friese Boys – Blauw Wit          (2-0)     2-1

De eerste wedstrijd ging moeizaam. Jan Kempenaar was wel trefzeker en bepaalde de ruststand met 2 goals op 2-0. In de 2e helft combineerde Blauw Wit naar de aansluitingstreffer. In de slotminuut werd een schot van richting veranderd, maar Gerwin kon met snoekduik de gelijkmaker voorkomen.

FVC – GAVC                            0-2

Friese Boys – GAVC                (0-2)     0-2

De eerste wedstrijd werd met 4-0 van GAVC gewonnen. Het beloofde een leuke pot te worden. Alras kwamen de mannen uit Grou op voorsprong. Tom werd verrast door de snelheid van zijn tegenstander en het diagonale schot viel binnen. Even later werd een corner door GAVC genomen en deze spatte op de borst Hielke terug. De rebound was een prooi voor de spits die de bal fantastisch binnenslofte 0-2. Een verrassende stand. Friese Boys probeerde de aansluiting te forceren, maar de aanvallen stranden in schoonheid. Mient had nog een schitterende balaanname aan de zijlijn, helaas het vervolg leverde geen treffer op. Het bleef 0-2 en de eerste nederlaag was een feit.

Blauw Wit – FVC                     3-0

Friese Boys – FVC                   (2-0)     6-0

FVC had nog geen wedstrijd gewonnen in dit toernooi. Dit team had geen wissels en dit zou hun opbreken in de laatste wedstrijd. Friese Boys was zeer gemotiveerd om de laatste wedstrijd winnend af te sluiten. De ruststand 2-0 werd bepaald door Rintje en Jan Kempenaar. In de tweede helft werd het klasse verschil omgezet in doelpunten. Dit kwam ook mede doordat een speler van FVC geblesseerd was geworden en op het doel moest plaatsnemen. Alras scoorde Rintje van dichtbij op assist van Hielke. Jan Hoogsteen maakte een doelpunt in de korte hoek op assist van Jappie Borger. Hielke scoorde zijn eerste treffer dit seizoen. Een combinatie met Klaas werd met links doeltreffend afgerond. Het laatste doelpunt werd door Harry ingeleid, zijn inzet kwam tegen de keeper aan. De rebound werd door Harry naar Klaas gespeeld, die zijn inzet in de bovenhoek zag belanden. De eindstand werd 6-0.

Blauw Wit – GAVC                   2-0

Ondanks de eerste nederlaag staat Friese Boys nog steeds aan kop, want GAVC verloor van Blauw Wit. De derde editie wordt gespeeld op vrijdag 19 april in Kollumerzwaag vanaf 19.15 uur.

Friese Boys 2 – Kollum 2                                 2-5

De topper tegen kollum waar iedereen vol verwachting naar heeft uitgezien is voor ons  in een desillusie geeindigd. Kollum is gewoon een maatje te groot voor ons en zodoende werden wij op alle fronten afgetroefd. Er waren momenten in de wedstrijd dat we even de gedachte hadden dat er wel wat te halen viel, maar die werden direct weer in de kiem gesmoord door Kollum met hun snelle en zeer trefzekere spitsen. Ik hoop dat we er toch nog wat van hebben opgestoken, namelijk wat Kollum wel had en wij niet: de wil om te winnen en er hard voor werken in teamverband. En alles willen geven in anderhalf uur. Dat mis ik bij onze spelers. We missen nu even de aansluiting met de top en zijn nu niet meer een titelkandidaat, maar als underdog spelen is misschien wat makkelijker mee om te gaan.

Doelpuntenmakers: Jan Prins en Geale de Haan.

Friese Boys 4 – VC Trynwâlden 3                     0-5

Dit was de slechtste wedstrijd sinds jaren van het vierde elftal. Een aantal weken geleden was er voor het laatst gespeeld en het was duidelijk te zien dat het wedstrijdritme ontbrak. Bij rust was het al 0-3 voor de bezoekers. Lichtpuntje bij Friese Boys was dat Henk Machiela na maanden blessureleed zijn rentree kon maken.

Voor de wedstrijd kreeg leider Piet de Boer uit handen van Johnny de Vries namens het hele team een nieuwe paraplu met tekst overhandigt. De vorige wedstrijd tegen Harkemase Boys was zijn paraplu door de wind kapot gewaait. Hij was zichtbaar ontroerd.

Friese Boys VR1 – Wardy VR1             (0-2)     1-2

Na de nederlaag tegen Birdaard moest er aangetreden worden tegen Wardy uit Ferwerd. De eerste nederlaag werd met 4-1 verloren. De dames wisten dat het vandaag een moeilijke pot ging worden. Friese Boys was nog ongeslagen op De Saedkampe na een overwinning op Leeuwarder Zwaluwen en een gelijkspel tegen Ternaard. Er werd gestart in de volgende opstelling. Keeper Gemma, achterhoede Teatske, Ester, Janna, Boukje Hendrika, middenveld Angelique, Julia, Tineke en voorhoede Tamara, Hiltsje en Tjimkje. Wissels Nynke en Sjoukje.

Om 13.00 uur floot scheidsrechter Jacob Broersma  voor het begin van de wedstrijd. Onder een lekker zonnetje en met een verraderlijke wind in de rug werd Wardy onder druk gezet. Er ontstonden wel hachelijke situaties, maar de voorhoedespelers Hiltsje en Tamara wisten niet te scoren. Tineke en Tjimkje probeerden individueel gevaar te stichten en dat lukte regelmatig, maar gescoord werd er niet. De uitbraken van Wardy waren zeer gevaarlijk en halverwege de eerste helft werd er in het strafschopgebied niet adequaat ingegrepen en een schotje in de uiterste hoek leverde een 1-0 achterstand op. Hiltsje was zeer dichtbij de gelijkmaker toen zij de keeper omspeelde, maar ze moest te veel naar links uitwijken en deze kans ging in rook op. Op slag van rust werd de schade nog erger. Boukje Hendrika duelleerde met haar tegenstander en werd geholpen door Ester. De rugdekking van Teatske was niet voldoende, want de voorzet belandde in het strafschopgebied. Het Wardy-team was zeer effectief, want ook dit buitenkansje werd benut, 0-2. De Friese Boys vrouwen waren in de 1e helft vaak te vinden op de helft van de tegenstander en verdienden niet een 2-0 achterstand.

In de rust werd aangegeven meer samen te spelen en de bal laag te houden, vanwege de wind. Tamara werd als libero geposteerd en Teatske kwam in de spits te spelen. Wardy kreeg kansjes om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de treffer bleef uit. Na een kwartier kwam de aansluitingstreffer. Een dieptebal werd op waarde ingeschat door Tjimkje, die mocht doorgaan ondanks een vlagsignaal. Alleen voor de keeper tikte zij de bal naar Teatske, die verrassend weer terugtikte en Tjimkje was alert om te scoren, 1-2. In de laatste vijfentwintig minuten kwamen Sjoukje en Nynke nog in het veld voor Boukje Hendrika en Julia. Uit een corner van Wardy kreeg Angelique de bal tegen de hand en dit had een strafschop kunnen zijn. De scheidsrechter besliste anders. Tamara probeerde met lange halen de spitsen te bereiken. Tjimkje was dichtbij een treffer, maar haar inzet belandde in het zijnet. Friese Boys had vandaag een gelijkspel verdiend op basis van het vertoonde spel, maar bleef met lege handen achter.

Zaterdag 13 april 2013 moet er in Dokkum gespeeld worden tegen de Dokkum vrouwen om 12.30 uur.

Twijzel B1 – Friese Boys B1                            2-3

Roden C2 – Friese Boys C1                             3-2

De wedstrijd tegen Roden C2 de koploper moest gewonnen worden om ons koploper te maker. De wedstrijd begonnen we gelijk goed druk te geven en de eerste kansen kwamen omdat we goed speelden. In de tiende minuut kregen we een vrije trap en Jelmer schoot hem heel mooi via de onderkant lat in de goal,  0-1. Roden herstelde zich heel goed en door wat geknoei bij onze goal werd het is de vijftiende minuut 1-1. Nog geen vijf minuten later werd het ook nog 2-1 voor Roden. Dirk zat er nog wel met de vingertoppen aan, maar de bal rolde mooi in onze goal. We bleven de betere ploeg maar het maken van de goal zat ons weer niet mee tot we in de dertigste minuut weer een vrije trap kregen op een mooie plaats buiten de zestien en Tjeerd Jurre was het nu die hem mooi indraaide, 2-2, tevens ook de ruststand.

In de rust was gezegd dat als we zo bleven spelen de wedstrijd naar ons toe zouden trekken. Weer kregen we goede kansen in de tweede helft, maar het maken van een doelpunt lukte niet. Wel was het de spits van Roden die doorbrak en wist wel de 3-2 te maken en verloren we ook deze wedstrijd en gingen we zonder punten terug naar Kollumerzwaag. We moeten ons nu maar concentreren op de bekerwedstrijd voor woensdag tegen DTD C1.

Doelpuntenmakers: Jelmer Brinkman en Tjeerd Jurre van Seggeren.

ONT C3 – Friese Boys C2                                 0-2

Friese Boys MC1 – Noordbergum MC1 3-1

Voor ons de tweede wedstrijd na de winterstop en weer dezelfde tegenstander, alleen nu thuis op Kollumerzwaag. Tot nu toe zijn we tegen Noordbergum altijd op gelijke stand blijven hangen en zullen we nu gaan voor de overwinning, een hele klus. Beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd al aan het begin van de wedstrijd kon Nynke de 1-0 maken. Ook waren onze meiden de betere ploeg. We kregen mooie kansen, maar lieten er ook een aantal liggen. Hoe langer de eerste helft duurde hoe meer we Noordbergum uit hun wedstrijd haalden. Nynke scoorde de 2-0 voor ons. Dit gaf een veiliger gevoel. Even later scoorde Hester de 3-0. Door slordigheid van Friese Boys kregen ze voor rust nog een tegengoal, 3-1.

Na rust verwachten we dat Noorbergum helemaal terug zou komen om met een overwinning naar huis toe te keren, maar dit was anders. Friese Boys-meiden moesten er in het begin van de tweede helft weer in komen, maar was duidelijk de beter spelende ploeg. De eindstand werd 3-1,  de drie punten zijn binnen!! Na de wedstrijd van vorige keer tegen hun, was er beter voetbal te zien, het doorzettingsvermogen was iets minder, meiden goed gedaan.

Volgende week Frisia uit Leeuwarden bij ons thuis.

Doelpuntenmaaksters: Hester Faber en Nynke Mellema (2)

Friese Boys D1 – Kootstertille D1                     4-1

Broekster Wâlden D5 – Friese Boys D2            7-0

Friese Boys E1 – Bakkeveen E1                       1-3

Op deze zonnige zaterdagmorgen kregen we bezoek van Bakkeveen. De vorige wedstrijd was gewonnen, maar we wisten dat er toen een paar jongens misten dus de jongens wisten dat ze vol aan de bak moesten en het was te merken in de wedstrijd. Onze keeper Tsjipke had het nu een stuk drukker. De eerste tien minuten ging mooi gelijk op. Er werd goed overgespeeld in beide teams. Op een gegeven moment kreeg toch Bakkeveen wat meer balbezit en kregen een kans die goed benut werd. Onze jongens waren meteen een beetje aangeslagen. Ze deden erg goed hun best en kregen een paar kansen, die jammer genoeg niet werden benut. Na korte tijd kreeg Bakkeveen weer de kans om te scoren, wat ze ook niet nalieten. Daarna kon je zien dat de jongens van de boys hun kopje ietwat lieten hangen. Toen er nog een tegengoal kwam hadden we zoiets als, laat de rust maar komen.

Na een peppraatje in kleedhokje waren ze er weer helemaal klaar voor en dat was te merken. De ene na de andere kans aan onze kant, maar er kwamen vele ballen tegen de lat en regelmatig moest er ballen uit de sloot worden gevist. Maar ze hielden vol. Door goed verdedigend werk van Luutzen, Elwin en Luca ging het via het midden naar Bowie, die een prachtige voorzet naar Jelmer speelde en Jelmer kon hem er mooi inschieten. De vuurvreters in het midden, Roan, Jelle, Bowie en Jelmer zorgden er met zijn allen voor dat de bal regelmatig voor de goal kwam. Jammer genoeg kreeg Thijs-Gerrit en de andere mannen de bal maar niet tussen de twee palen. Bijna het hele team heeft verschillende kansen gehad om te scoren, maar het mocht vandaag niet lukken. De wedstrijd was mooi om te zien en de volgende keer beter jongens.
Doelpuntenmaker: Jelmer.

Friese Boys E2 – BroeksterWâlden E3 (2-1)     6-1

In een spannende eerste helft kwamen we 1-0, Lieuwe Jan. Na kansen over en weer en een paar goede reddingen van keeper Jelmer kwamen we op 2-0, doelpunt Klaas. Net voor rust werd het 2-1.

Na rust kwamen we al snel op 3-1, Alle Geart. Direct daarna gaf Jan Peter een voorzet vanaf rechts, die in één keer op de pantoffel werd genomen door Lieuwe Jan. De keeper heeft de bal niet gezien maar wel gehoord, 4-1. De score werd nog uitgebreid naar 5-1, Ale Geart. De 6-1 mooie steek pass op Jan Peter, die met een mooie lob over de keeper de 6-1 maakte. Goed gespeeld jongens, ga zo door…

Doelpuntenmakers: Lieuwe Jan (2), Ale Geart (2), Klaas en Jan Peter.

Veenwouden E2G – Friese Boys E3                 (1-4)     1-9

Na enkele weken niet te hebben gespeeld moest er in Veenwouden worden gespeeld. De eerdere twee ontmoetingen werden beslist in het voordeel van Friese Boys. De aanvangstijd was gewijzigd van negen uur naar twaalf uur. Met het zonnetje op het veld kon er lekker gevoetbald worden. Friese Boys was volledig met negen spelers. Vanwege het volle speelprogramma was er ruimte voor een korte warming up. Er werd gespeeld met acht tegen acht.

Na het beginsignaal was Friese Boys het team dat kansen creëerde, maar de keeper hield zijn doel schoon. Corners waren er wel en Ljibbe Sicco leek te gaan scoren, maar op de doellijn werd zijn inzet weggewerkt. Na tien minuten werd een corner van Ljibbe Sicco in eigen doel getrapt door Veenwouden, 0-1. Even later zette Ljibbe Sicco, Jesse alleen voor de keeper. Jesse koud in het veld bedacht zich niet en schoot de bal in de winkelhaak, 0-2. De mooiste individuele treffer kwam op naam van spits Marten, die zijn tegenstander vanaf rechts met een panna uitspeelde. Alleen voor de keeper schoot hij in de lange hoek raak, 0-3. Veenwouden was al enkele malen in de buurt geweest bij keeper Douwe Jan en kwam op 1-3 na een mooie aanval. Kansen kwamen er voor rust nog wel. Ljibbe Sicco volleerde de bal van afstand rakelings naast en Nick zag zijn knal gestompt door de keeper. De ruststand werd bepaald door Oane die een combinatie met Marten met links van dichtbij afrondde, 1-4.

In de tweede helft probeerde Veenwouden het wel, maar keeper Douwe Jan keepte een prima wedstrijd en kreeg geen goal tegen met behulp van Randy, Luut en Pieter. Daarentegen waren de spelers van Friese Boys wel doeltreffend. Nick had het op de heupen en scoorde vier doelpunten en Ljibbe Sicco bekroonde zijn werklust met een treffer. De uitslag werd uiteindelijk 1-9.

Doelpunten gescoord door: Nick de Graaf (4), Ljibbe Sicco Bakker, Marten Pilot, Oane Wiersma, Jesse van Wieren en een eigen doelpunt.

Zaterdag 13 april wordt er in Garijp tegen V en V’67 E2 gespeeld om 9.15 uur.

Broekster Wâlden E5 – Friese Boys E4            6-3

Onze eerste wedstrijd was de heel koude thuiswedstrijd die we wonnen met 4-2. Niet gemakkelijk, maar de drive was er. Bij onze tweede wedstrijd dit seizoen moesten we opnieuw tegen dit team. We begonnen met acht tegen acht. Lieuwe Jan van E2 was onze geheime kracht. En Bauke Jan had al een wedstrijd in de benen van E2. E2 won overigens met 6-1.

De drive was er wel bij E4 deze mooie zaterdagmorgen, maar de doelpunten niet. De start was nog wel goed met een 1-0 voorsprong door Marwan. Echter, fouten achterin en het niet afmaken van de kansen voorin zorgde voor een ruststand van 3-1. Sven werd op doel nog voor rust verruild voor Daniël.

Na rust kregen we zo mogelijk nog meer kansen dan de eerste helft. Het was echter heel druk voor het doel zodat we de bal niet tussen de spelers door in het doel kregen. Echter, net als in de eerste helft werden bijna alle kansen waar wel ruimte was om te schieten niet afgemaakt. Een voorzet van Lieuwe Jan, die Marwan probeerde te bereiken, belandde bij de tweede paal in het doel, 3-2.

Broekster Wâlden kwam er enkele keren snel en gevaarlijk uit en wist de voorsprong uit te breiden naar 4-2. Toch was het voor de Friese Boys-aanhangers nog steeds niet beslist. Dat was wel het geval na nog een fout achterin: 5-2, en daarna een heel snelle counter, 6-2. Uiteindelijk wist Bauke Jan het veldoverwicht van Friese Boys nog te verzilveren. Zijn schot ging tussen alle benen door in het net, 6-3 eindstand.

De penalty’ s werden wel gewonnen door Friese Boys: 4 uit 9 tegen 2 uit 8. Hierbij moet opgemerkt dat er meerdere malen paal en lat werden geraakt.

Doelpuntenmakers: Marwan Egeh, Lieuwe Jan en Bauke Jan.

VVT ME1 – Friese Boys ME1                            2-0

Onder een prachtig zonnetje moesten we vandaag tegen VVT. VVT speelde goed vandaag en kreeg meerdere kansen, die gelukkig in de eerste helft maar één keer raak werd geschoten.

In de tweede helft ruilden Titia-Wilma en Doutsen Boelens van positie zodat Titia-Wilma het doel mocht verdedigen. Dat deed ze zeer verdienstelijk, maar ze kon niet voorkomen dat VVT nogmaals scoorde. Voor Friese boys kwamen er weinig kansen. Slechts éénmaal kreeg Bette een kans, maar helaas zonder resultaat. Volgende keer beter, meiden!

Friese Boys F1 – Buitenpost F4G                     2-1

Kwart over tien met een zonnetje floot Jappie de Vries af voor de eerste helft. Een moeilijke wedstrijd voor zowel Buitenpost, alsmede voor de boys. Veel balverlies en veel strijd om de bal weer te bemachtigen. Het ging bij beide ploegen op en neer. Buitenpost mocht de 0-1 verzilveren door net wat meer scherpte voorin.

De rust en de donderspeech moest de tweede helft toch wat actie geven. Dit gebeurde dan ook. Er werd strijdbaar gevoetbald en zelfs in de eerste minuut van de tweede helft werd door een afstandsschot van Rowan en de kluts bij de keeper van Buitenpost de gelijkmaker door Oane Bosma ingetikt. Nu wisten de boys dat er weer meer in kon zitten, helaas werden veelal dezelfde fouten als in de eerste helft herhaald, waardoor beide teams heen en weer probeerden verder te komen met veel energie, maar geen kansen. Het was toevallig dat Rowan Damsma tegen het einde van de wedstrijd op de goede plek stond, na aanname en een schot links in de hoek had de keeper van Buitenpost het nakijken. De 2-1 overwinning was daar. Al met al een moeilijke wedstrijd, maar toch met drie punten in de binnenzak op naar volgende week.

We hopen dat we daar wederom de boys zien voetballen zoals we gewend zijn. Leuk overspelen en daardoor kansen creëren. We willen verder langs deze weg wel iedereen een oke geven voor de inzet, want het was wel een wedstrijd waar gewerkt moest worden

Doelpuntenmakers: Oane Bosma 1-1 en Rowan Damsma 2-1.

Friese Boys F2 – ONT F4                                  5-1

Zaterdag moesten we spelen tegen ONT F 4. Voor het eerst hadden we weer mooi weer, dus was iedereen enthousiast. We hebben gewonnen met 5 tegen 1.

Doelpuntenmakers: Jesse Smedema (3) en Sietse Wiersma (2).

ASC MP1 – Friese Boys MP1                            4-2

Friese Boys MP2 – VVT MP1                            1-2

Na de winterse start van het voorjaar de afgelopen weken, konden we vandaag eindelijk weer eens de wei in voor een wedstrijd. Het weer was heerlijk, een zonnetje en weinig wind. Eén van onze zeven sterspelers, Jurjen, moest helaas afhaken wegens de griep. Gelukkig vonden we in Robert een goede invaller, zodat we toch met zeven mannen (nou ja, mannetjes) konden aantreden. Siem maakte deze wedstrijd zijn debuut bij de MP2. Iedereen had er zin in. Onze laatste wedstrijd was in Twijzelerheide, tegen VVT en daar hebben we op karakter een punt vandaan weten te slepen.
De eerste helft speelde zich voornamelijk af in het doelgebied van VVT. De boys konden de bal goed veroveren en kwamen met grote regelmaat voor het doel van VVT. Helaas konden we de openingstreffer niet vinden. De jongens van VVT waren toch net een maatje groter op gebied van fysieke kracht en leeftijd. De eerste uitbraak van VVT werd door keeper Robert goed weggewerkt. De volgende poging van VVT werd door de uiterste inspanning van Ferry buiten het doel gehouden. Helaas leverde dit een penalty voor VVT op. Het shot vanaf de stip was onhoudbaar voor onze keeper Robert. Ondanks een redelijk overwicht op het veld moesten we met een achterstand op naar de ranja.
De tweede helft gingen we met frisse moed terug het veld in, op jacht naar de gelijkmaker. Iedereen zette zich volledig in en we gingen er goed tegen aan. Hierdoor kreeg VVT ook iets meer ruimte en ging de wedstrijd wat meer op en neer. Matthijs had in de rust het keepershirt aangetrokken en kreeg wel het een en ander te doen. Jammer genoeg had VVT er al gauw een tweede in liggen. Maar, als mannen van karakter lieten de jongens van de MP2 zich niet uit het veld slaan en gingen er vol tegenaan. Al het aanvallen werd al gauw beloond door een doelpunt van Robert. Tot het einde van de wedstrijd waren er diverse kansje op de 2-2, maar helaas ging de bal er niet nogmaals in.
De eindstand was 1-2 in het voordeel van de bezoekers. Maar zoals de leider van VVT al aangaf naar de wedstrijd, het was zeker niet onverdiend geweest als we de punten hadden gedeeld. Iedereen heeft zich echter weer reusachtig ingezet, er is geweldig gestreden door iedereen!
Doelpuntenmaker: Robert Sijtsma.