Uitslagen Friese-Boys teams

KOLLUMERZWAAG – Het verhaal begint een beetje eentonig te worden. Wederom waren we de eerste helft de bovenliggende partij, maar het bleef bij een 2-1 voorsprong bij de rust, waar we al lang de wedstrijd in het slot hadden moeten gooien met de vele kansen die we ons zelf verschaften, maar de doelpunten bleven achterwege en na de thee werden we door Zeerobben, dat ook weer een goed voetballend ploegje bleek te zijn dan ook met de neus op de ontbrekende feiten gedrukt. We konden net als de laatste weken weer niet twee helften goed presteren en verloren daarom ook deze wedstrijd kansloos. Maar als je technisch en tactisch misschien iets te kort komt in deze klasse verwacht je van deze ploeg met een zo goede verhouding onderling wel ietsjes meer strijdlust en opoffering voor elkaar. De wil om met elkaar een wedstrijd tot een goed einde te brengen zal bij de spelers meer aanwezig moeten zijn, anders wordt het een lang seizoen met weinig hoogte(punten). Prima eerste helft jongens.

Volgende week naar Be Quick Dokkum 2, misschien zorgen we daar voor een verrassing.

Doelpuntenmakers: Willem Jan Hiemstra en James van der Bij.

Friese Boys 2 – Zeerobben 2                           2-5

Friese Boys 4 – ASC 2                                     0-9

Deze tegenstander was overduidelijk te sterk voor Friese Boys. Snel vergeten deze wedstrijd.

Friese Boys VR1 – VIOD VR3                           0-3       (0-1)

Na een ongeslagen reeks in de competitie werd er een oefenwedstrijd geregeld tegen VIOD. Dit team staat ook mee bovenaan in de andere 5e klasse. Helaas voor Friese Boys kreeg VIOD dames 3 versterking van drie of vier spelers van VIOD2 die uitkomen in de 2e klasse. Voordat de wedstrijd begon werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van trainer Gideon van Ligten. Scheidsrechter Jacob Broersma floot om 12.10 uur voor de aftrap. Er waren vandaag veertien dames aanwezig.

In de eerste helft werden veel duels uitgevochten en de mooiste kans was voor Boukje Hendrika, helaas de keeper was attent in de korte hoek. In de slotfase kwam VIOD op voorsprong, want een voorzet vanaf rechts werd door de verdediging gemist en de spits bleef koel 0-1. Zuur voor Friese Boys die bijna geen kans weggaf.

In de tweede helft kreeg Friese Boys twee counters om de oren. Hiltsje en Ester waren nog dichtbij een treffer, helaas werd het een geflatteerde terechte nederlaag.

Aanstaande zaterdag wordt er thuis gespeeld voor de competitie thuis tegen Twijzel om 12.30 uur.

Friese Boys B1 – Geel Wit B1                          4-3

Op deze inhaal-zaterdag kwam Geel Wit van Ameland tegen ons spelen omdat deze wedstrijd eerder

was afgelast. Een leuke ploeg om tegen te spelen. We waren gelijkwaardig, maar wat al vaker gebeurde was nu ook weer zo. We stonden binnen vijf minuten tegen een achterstand aan te kijken, 0-1. Doordat onze  combinaties heel goed liepen kwamen er ook kansen voor ons en wisten we in de veertiende minuut door goed afgeven van Matthias naar Mark de gelijkmaker te maken, 1-1. Geel Wit wist door hun snelle jongens onze verdediging bestaande uit Peter, Tjeerd Jurre,Ymbert en Hart moeilijk te maken en wisten ze voor de rust de 1-2  nog  te maken.

Na de rust kwamen dezelfde spelers het veld op. Geel Wit had de aftrap, maar al snel hadden we weer balbezit en door goed doorzetten van Klaas Ate werd de bal  via de paal in de goal

geschoten,  2-2. We bleven goed aanvallend spelen en nu was het Tjalling die de bal in de drukte kreeg aangespeeld en deze bal ging ook via de paal in het net, 3-2. We bleven goed voetballen, maar onderschatten de aanvallen van Geel Wit en wisten toch weer gelijk te komen,  3-3. De wedstrijd liep ten einde. We begonnen wat rommelig te voetballen. Er kwamen kansen voor Geel Wit, maar wisten ze niet te benutten.  Heinze kreeg de bal aangespeeld en van de rechterkant wist hij van zo’n dertig meter de bal over de keeper in de goal te schieten. Een super goal, 4-3 en waren we blij dat de scheids affloot. Een verdiende overwinning.

Doelpuntenmakers: Mark de Boer, Klaas Ate Wijma, Tjalling Mellema en Heinze Luimstra.

Friese Boys D1 – Buitenpost D3                      3-3       2-4 na strafschoppen

Friese Boys D2 – ONB D4                                11-2     (7-0)

Doelpuntenmakers: Jan Peter (3), Jesse (2), Alle Geart (2), Nick (2), Menno en Klaas.

Zwaagwesteinde MD2 – Friese Boys MD1       0-13

Vandaag dan eindelijk de wedstrijd uit tegen Zwaagwesteinde. Een wedstrijd die meerdere keren vanuit beide teams moest worden afgezegd en verplaatst. Friese boys had bijna weer af moeten zeggen. Doutsen en Bette waren afwezig en Anisja kampt nog steeds met een blessure. Gelukkig waren Sabine en Hester van de C2G bereid om met ons mee te gaan. Omdat zij qua leeftijd nog bij de MD mogen spelen waren zij meer dan welkom om ons team te komen versterken. Bette bleek nu toch  wel beschikbaar te zijn en ging als tiende speler mee.

In de eerste helft werd er goed gespeeld door onze meiden. Sabine maakte al heel snel de 0-1. Romy was erg fel vandaag en maakte een mooie goal door twee verdedigers van VVZ te passeren en hoewel die twee terugkwamen brak Romy weer door en scoorde de 0-2. Sabine en Hester waren vandaag de slagroom op onze taart, ze gaven de vaste speelsters van de MD net even de juiste voorzetten om te scoren. Minke scoorde de 0-3 en daarna wist Hester in de eerste helft nog driemaal het net van de tegenstander te raken waardoor de ruststand op 0-6 stond.

In de tweede helft nam Bette de plaats in van Jelkje in de goal. Al heel snel in de eerste helft scoorde Minke de 0-7. De keeper van VVZ deed een aantal zeer goede reddingen, verder was er voor VVZ weinig eer te behalen. Sabine en Jelkje maakten daarna de 0-8 en 0-9. De Friese Boys meiden speelden goed. Er werd goed overgespeeld, goed verdedigd en goed gekeken naar de vrije posities in het veld, zodat er meerdere keren mooie kansen kwamen voor Friese Boys. Achterin stond Sophie, die een paar keer de bal weer goed opruimde zodat VVZ niet door kon breken. Gerjanne liet zich de bal niet afpakken en was lekker fel in haar spel.  Hester speelde over naar een vrijstaande Femke, liep  in op de goal en dus kon Femke de bal weer kwijt bij Hester die beheerst inschoot, 0-10. Titia Wilma was ook goed bezig, ze pakte de bal een aantal keren goed af van de tegenstander. Sabine maakte daarna nog twee prachtige goals en Hester sloot de doelpuntenreeks af . De eindstand van 0-13 was verdiend, Friese Boys liet zien waartoe ze in staat zijn. Zonder de zeer goed spelende Sabine en Hester hadden we misschien niet met deze dikke cijfers gewonnen maar zeker wel de winst gepakt. De Friese Boys-meiden lieten vandaag zien waartoe ze in staat zijn en we hopen de goede lijn voort te kunnen zetten en de inzet van vandaag elke training en wedstrijd te kunnen zien en dan komt het helemaal goed!

Doelpuntenmaaksters: Sabine (4), Hester (5), Minke (2), Romy en Jelkje.

Friese Boys E1 – VIOD E1                               10-1     (3-0)

In dit beker/inhaal-weekend werd er een oefenwedstrijd geregeld tegen VIOD spelend in de 2e klasse. Dit team staat mee bovenaan en er kon tegenstand worden verwacht. Friese Boys had acht spelers en er werd zeven tegen zeven gespeeld. Om 9.00 uur floot scheidsrechter Jac. de Vries voor het begin van de wedstrijd.

Friese Boys probeerde VIOD op eigen helft vast te zetten en dat leverde alras een corner op. Toen de scheidsrechter floot om de corner van Nick te nemen bleven de spelers van VIOD staan, maar Ljibbe Sicco nam de bal aan en schoot raak, 1-0. De volgende kans kwam, een mooie combinatie beginnend bij Marwan naar Marten en een steekpass op Nick, die net te laat kwam. In de vijfde minuut kwam de spits van VIOD alleen voor keeper Douwe Jan, hij schoot te gehaast naast. Nick kreeg twee kansjes en de ballen verdwenen over en naast. VIOD met enkele meiden in hun midden verweerden zich kranig in de duels. In de twaalfde minuut nam Ljibbe Sicco een corner, de bal werd weggewerkt en kwam bij Ljibbe Sicco terug en hij krulde vanaf links met de rechtervoet de bal perfect in de kruising, 2-0. Even later een corner van Nick op Luut en hij passte op Ljibbe Sicco die diagonaal zijn hattrick veilig stelde, 3-0. Daarna was de keeper van VIOD de uitblinker, want schoten van Nick, Marten, Pieter werden gepareerd. VIOD kwam twee dreigend bij het doel, helaas de spitsen lieten de ballen van de voet springen en Douwe Jan was op tijd om de ballen te pakken. De ruststand werd bereikt met 3-0.

In de tweede helft bleef Friese Boys doorgaan met aanvallen. Nick soleerde op rechts en zijn voorzet bereikte Pieter, helaas met links schoot hij naast. Een uitstekende uittrap van Douwe Jan belandde bij Nick, die passte op Ljibbe Sicco, maar zijn lobje ging over. Een corner van Nick belandde bij Luut, helaas zijn inzet ging rakelings naast. In de zevende minuut speelde Nick op de achterlijn zijn tegenstander achter het standbeen met een panna uit, een hoogstandje en de keeper was wel ter plaatse op zijn inzet. Nick moest na de wedstrijd met D2 mee en werd gewisseld de laatste zeventien minuten. Oane kon daardoor meer naar voren spelen. Marten maakte alras, 4-0. Oane scoorde daarna twee keer op assist van Marwan en Marten, 6-0. In de vijftiende minuut maakte Marten na een individuele actie 7-0 (moeder kwam net aanlopen). Een uitbraak van VIOD werd door Douwe Jan met de knie gestopt, maar de rebound ging over hem heen, 7-1. Oane demarreerde op rechts en alleen voor de keeper tikte hij de bal op Marten en die tikte 8-1 binnen. In de twintigste minuut kwam Luut mee naar voren en hij kreeg de mogelijkheid van afstand (15 meter) uit te halen en zijn knal kwam op de keeper af, maar Oane stond in het beeld van de keeper en de bal ging erin, treffer op naam van Luut, 9-1. Marten en en Marwan kregen kansen op meer, maar Pieter tikte een actie van Oane binnen,10-1. VIOD was uitgeblust de laatste tien minuten, daardoor liep de score op, maar enigszins geflatteerd.

Zaterdag 26 oktober wordt er voor de competitie gespeeld thuis tegen Broekster Walden E1 om 9.00 uur.

Friese Boys F3 – Kootstertille F2G                  6-3       (1-2)

Nou gelukkig vandaag weer een droge voetbal-ochtend voor de F3-tjes. We gingen niet geweldig van start. Doordat de verdediging niet op zijn plaats stond en een fout van de keeper kon Kootstertille op een 0-2 voorsprong komen. Oei dat deed pijn…en we hebben dan ook een tijdje tegen deze stand aan moeten kijken, maar gelukkig lieten de Boys het er niet bij zitten en kon Arjan Pilat 1-2 achter zijn naam zetten. Toen floot de scheidsrechter….rust !!!

In de box hebben wij als leiders weer ontzettend ons best gedaan om de Boys positief te motiveren/stimuleren, want verliezen betekend einde bekerverhaal dn dat hebben de Boys zich zodanig aangetrokken dat na de rust Arjan er 2-2 van maakte. Maar we waren nog niet klaar, de Boys gingen weer op hun positie staan zoals het hoort. Er werd goed over en weer gespeeld, de strijdlust was weer terug. Klaas-Pieter Reitsma kon de stand op 3-2  zetten poehh !!! even weer wat adem…

Maar de Boys bleven vechten. Hendrik Spoelstra  schoot en 4-2. Toen hadden we de smaak te pakken, op naar de volgende goal …..en kon ook Sijtse de Boer een doelpunt achter zijn naam zetten 5-2. De peptalk in de box wierp zijn vruchten af, deze stand was beduidend beter dan de 1-2 achterstand waarmee we de box ingingen. Maar de Boys waren nog niet uitgespeeld en weer kon er door een goed samenspel een doelpunt gemaakt worden, Hendrik Spoelstra  6-2. De Boys waren tevreden…maar we zijn pas klaar tot het eindsignaal is geweest… Onze aandacht verslapte even, zo kon het sterspelertje van Kootstertille zich een weg banen door onze verdediging en liep recht op onze keeper af….nam een schot en raak, 6-3. Maar dat kon de Boys weinig meer deren, doordat er nog maar weinig resterende tijd op de klok over was. En toen was daar het eindsignaal… Yess !!!

Doelpuntenmakers: Arjan Pilat (2), Klaas-Pieter Reitsma, Hendrik Spoelstra (2) en Sijtse de Boer.