Uitslagen Friese-Boys teams

KOLLUMERZWAAG – Eindelijk een mooie overwinning van het vierde elftal. In een prima gespeelde wedstrijd werd De Lauwers met duidelijke cijfers verslagen. Deze wedstrijd was Jelle de Haan de doelman. De achterhoede bestond uit Tjisko de Jong, Andre Atema, Rinie Bergsma en Klaas Lautenbach. De middenvelders waren Freek Faber, Carlos van Balen, Jan Top en Lieuwe Jaring Feenstra. De twee spitsen waren Tjitze van der Land en Johnny de Vries. Halverwege stond het nog maar 1-1. Friese Boys had de wedstrijd toen al in hun voordeel kunnen beslissen, want er werden talloze kansen niet benut. Het enige schitterende doelpunt kwam van de voet van Jan Top.

De tweede helft kwamen er drie nieuwe gezichten in de ploeg. Dat waren Wesley Feenstra, Pieter van der Zwaag en Johannes Beiboer. Friese Boys kwam op voorsprong door een doelpunt via binnenkant paal van Tjitze van der Land. Kort daarna kreeg het vierde elftal een penalty toegewezen door scheidsrechter Oetzen Wiegersma. Johnny de Vries benutte de elfmetertrap vlekkeloos. In de slotfase wist Friese Boys nog twee keer te scoren. Doelpunten-makers waren Tjitze van der Land en Wesley Feenstra. Door deze overwinning steeg het vierde elftal van de laatste plaats naar de negende plaats van de ranglijst.

Doelpuntenmakers: Tjitze van der Land (2), Jan Top, Johnny de Vries en Wesley Feenstra.

Hardegarijp 2 – Friese Boys 2                         6-3

Friese Boys 3 – GSVV 2           1-0

Vrijdag op zaterdag was er aardig wat regen gevallen, dus moesten er enkele thuiswedstrijden worden afgelast. In de doelgebieden werd het water weg geprikt en op de speeldag viel er niet veel regen, dus kon het middagprogramma doorgaan. De dames moesten aantreden om 12.30 uur thuis tegen Wilper Boys. Dit team had twee wedstrijden gewonnen van Twijzel en GSVV. Vorige week verloren de gasten met 9-0 van Drogeham, dus de Friese Boys-spelers hadden de opdracht gekregen om snel druk te zetten op de achterhoede. Onder leiding van scheidsrechter Jacob Broersma werd er nog even gediscussieerd over de shirts Friese Boys rood/wit en Wilper Boys rood/zwart, want enkele spelers van de gasten hadden er problemen mee. Helaas waren de blauwe shirts mee met Friese Boys 2 en werd er besloten de shirts intact te laten. Friese Boys speelde in de volgende opstelling keeper Line, achterhoede Aaltsje, Debbie, Nynke, Sjoukje, middenveld Tamara, Julia, Attie, voorhoede Ester, Teatske en Coby, wissels Gwenda, Angelique, Tineke. Het experiment met Coby als spits moest snelheid opleveren en ballen afpakken. Friese Boys nog steeds ongeslagen heeft een doelsaldo van 9 doelpunten voor en 5 tegen, dus het was afwachten hoe de voorwaartsen het gingen doen.

Friese Boys gingen vanaf het begin vol de duels aan en dat leverde veel balbezit op. Helaas de keuzes in balbezit waren niet altijd juist, dus het positiespel werd vaak ontregeld. In de beginfase kreeg Friese Boys wel kansen, maar Teatske, Ester en Attie hadden het vizier niet op scherp. Het moet gezegd worden de keepster van Wilper Boys uit het goede hout was gesneden. Ze kwam veelvuldig uit het doel, hoewel ze de bal niet altijd klemvast had, keepte ze met lef. Coby moest even aan haar positie wennen, want ze kan in scoringspositie komen en dat gebeurde ook. Ze raakte de paal en de terugkomende bal, leek Ester binnen te schieten, maar Coby was eerder en schoot weer op de paal. Friese Boys opende wel de score uit een corner. Teatske en Ester combineerden en de voorzet belandde bij de uitstekend spelende Tamara die van dichtbij binnen kopte, 1-0. Even later zorgde Ester vanaf links voor het tweede doelpunt, 2-0. De achterhoede van Friese Boys bestaande uit louter uit MC-spelers van vorig jaar gaf weinig weg en anders was daar keepster Line. De dames hadden moeite om de ballen bij spelverdeler Julia te krijgen, vandaar dat de bal niet verplaatst werd van de ene zijde naar de andere zijde. Tamara probeerde  crossballen te geven en dat leverde onrust op bij de tegenstander. Het was bewonderenswaardig dat Wilper Boys probeerde van achteruit te voetballen ondanks de straffe wind. De voorwaartsen van De Boys ontregelden dat snel en op slag van rust leverde dat een corner op. Teatske zorgde ineens met een trap richting penaltystip dat de dwarrelbal bij Tamara kwam en wederom een keurige kopbal, 3-0.

In de rust werden Coby en Nynke gewisseld voor Angelique en Tineke. Tineke als nieuwe spits moest even op gang komen, want er moest volop gesprint worden. Wilper Boys kende een goede periode en vooral de voorstopper probeerde ondersteuning te bieden aan het middenveld. Friese Boys kwam een beetje onder druk te staan. Het moet gezegd worden, maar Angelique op voorstopper pakte goed uit. Ze won veel duels, helaas de voortzetting was niet altijd naar een Friese Boys speler. Na twintig minuten zorgde Teatske op randje buitenspel vanaf de 16 meter via de keeper voor 4-0. Gwenda verving Debbie als libero en Coby en Nynke kwamen Teatske en Attie vervangen. Sjoukje, die eindelijk weer de volle negentig minuten kon spelen, kreeg een hele mooie kans alleen voor de keeper, maar dat leverde geen doelpunt op. Tamara had een uitstekende schot rakelings over de kruising.  Friese Boys had nog een goal in petto. Een steekpass werd door Ester op gepikt en alleen voor de keeper omspeelde ze die en ze scoorde met links, 5-0. Keepster Line kreeg weinig te doen in de tweede helft. Het blijkt maar weer als het hele elftal zich volledig inzet voor elkaar dat de achterhoede (inclusief keeper) ontlast kan worden. Complimenten voor het gehele team, daardoor is het voor de leiding (Thea, Tjimkje, Hielke) en supporters leuk om naar te kijken. Friese Boys staat op de derde  plaats achter TLC en Grootegast, die komend weekend moeilijke wedstrijden gaan spelen.

Zaterdag 16 november 2013 wordt er een oefenwedstrijd gespeeld in en tegen 5e klasser Zevenhuizen om 14.30 uur. Daarna volgen er nog drie pittige wedstrijden Drogeham, GSVV en de laatste wedstrijd tegen de virtuele koploper TLC.

Broekster Wâlden D3 – Friese Boys D1           0-8

Grootegast MD1 – Friese Boys MD1               1-2

Al om 8.45 uur moesten de MD meiden aantreden in Grootegast. Friese Boys ging meteen fel van start en liet zien dat de overwinning die Grootegast in Kollumerzwaag had behaald wat hun betreft niet voor herhaling vatbaar was. Er werd goed overgespeeld en Grootegast kreeg weinig kans door de achterhoede van Friese Boys te komen. Romy kwam oog in oog met de keeper te staan, maar de bal ging recht in de handen van de keeper. Friese Boys kreeg kleine kansjes, maar de bal die in een rommelige situatie voor de goal van Grootegast, na een schot van Bette via de knie van een speelster van Grootegast in het doel belandde betekende wel de 0-1 voor Friese Boys.

Na de rust was Grootegast feller, maar toch scoorde Friese Boys de 0-2, wederom door Bette. Daarna zakten de meiden wat terug, voor het doel van Friese boys werd het wat chaotisch en dit gaf Grootegast de kans te scoren, 1-2. Gelukkig hielden we verdedigend goed stand en daardoor kreeg de thuisspelende club weinig kansen en bleef de eindstand 1-2.

Goed gedaan meiden!!

Friese Boys E2 – Oostergo E1                        2-1

Veenwouden E3G – Friese Boys E3                3-8

De nummer drie werd vandaag uiteindelijk weggespeeld door Friese Boys. Na een matige start met zelfs nog een 2-2 stand in begin van de eerste helft beloofde een spannend duel te worden. Maar de inzet van verdediging en het spitsentrio zorgde voor rust nog voor 2-5 als ruststand.

Na rust werd goed doorgevoetbald en met regelmatige druk kon Veenwouden niets anders doen als achter de feiten aanlopen. De enkele kansen van Veenwouden konden door Pieter van der Veen worden gekeerd. Toch zorgde  een mooi doelpunt nog voor een kleine opleving. Maar Veenwouden kon wel aanvoelen dat er niet meer inzat. De tweede helft mocht nog drie goals brengen voor de Boys, waardoor de eindstand maar liefst resulteerde in een 3-8 overwinning. De koppositie is behaald en ongeslagen staan de Boys bovenaan. WTOC heeft een wedstrijd meer gespeeld en staat gelijk, we hebben een gunstiger doelresultaat. De spanning blijft bovenin en om winterkampioen te worden mogen tegen de tegenstanders welke op het programma staan geen fouten gemaakt worden.

Friese Boys F1 – Kootstertille F1                    8-0

ODV F1 – Friese Boys F3                                2-3       (2-1)

Buiten was alles behoorlijk nat geregend, dus ook wij hadden even onze vraagtekens of de wedstrijd die vandaag voor ons gepland stond wel door zou gaan, maar geen bericht is goed bericht. Met de mobiel binnen handbereik reden we al vroeg in de richting van Wijnjewoude. Hier aangekomen bleek het rondom de velden natter te zijn dan de velden zelf…gelukkig maar.

Dus het spel kon beginnen en net als vorige week liet de Friese Boys het in de eerste helft een beetje zitten. We zagen al snel tegen een achterstand van 2-0 aan. Maar de wedstrijd is pas gespeeld als het eindsignaal heeft geklonken. Dus die boys bleven er voor gaan, wat resulteerde in een 2-1 door Hendrik Spoelstra. Toen was het rust.. tijd voor een peptalk.

Na de rust gingen de Boys er weer voor en dit resulteerde in een gelijke stand, 2-2. Maar ja… we wilden toch graag met drie punten naar huis. Dus nog maar een keer in de aanval, maar er  werd een speler van Friese Boys gevloerd, dus kregen we een vrije trap. Hendrik Spoelstra nam de vrije trap: GOAL,  2-3. Na  nog even door hebben gevoetbald, floot de scheidsrechter af. Gelukkig  konden we drie punten meenemen.

Doelpuntenmaker: Hendrik Spoelstra (3).