Uitslagen Friese Boys

Kollum 1 – Friese Boys 1                     4-2

KOLLUM TE STERK VOOR FRIESE BOYS

KOLLUM – Onder tropische omstandigheden werd zaterdagmiddag de bekerwedstrijd Kollum – Friese Boys gespeeld. De oranjehemden bleken te sterk voor Friese Boys, 4-2.
Al na acht minuten lag de openingstreffer in het net. Siddo-Bauke Jonker krulde een vrije trap fraai binnen, 1-0. Na een vlotte aanval schoot Wijnand Wouda rakelings naast het Friese Boys-doel. Halverwege de eerste helft scoorde Denny Nicolai na een combinatie met Marinus Hoekstra, 2-0 en drie minuten later was het Hoekstra zelf die scoorde, 3-0. Vlak voor de pauze kwam Friese Boys iets terug. Ludo Bosma schoot eerst over, maar pal voor de thee had Marten Starkenburg wel succes, 3-1.
In de beginfase van de tweede helft moest Friese Boys-doelman Auke Hoekstra zijn kunnen tonen bij schoten van Romke Bos, Denny Nicolai en Wijnand Wouda. Een schot van Starkenburg werd gekeerd door een Kollum-verdediger. Namens Kollum schoot Rome Bos net naast en Jornd van der Heide voorlangs. Het werd 4-1 toen linksachter Melle de Boer op aangeven van Jornd van der Heide scoorde. Nadat Denny Nicolai en Marinus Hoekstra kansen op 5-1 niet wisten te benutten maakte Sietse Hoogsteen op aangeven van Jelle de Graaf de nederlaag iets draaglijker, 4-2.
WTOC 2 – Friese Boys 2                      1-4

In de eerste wedstrijd na de vakantie moesten we al een beroep doen op spelers uit het derde en vierde. Luther Klaver, Harry van Beek, Henkie Hamstra, Peter Kempenaar en Jeroen Bosma, die overigens allemaal voortreffelijk presteerden.

Het duel tegen WTOC was een bekerwedstrijd, dus direct een serieuze test. In de eerste helft was WTOC geen echte tegenstander voor ons elftal met een dirigerende Wietse van der Land op het middenveld. Ik kan geen verslag doen van alle gemiste kansen die we om zeep hebben geholpen, want dan zit ik een uurtje te tikken. Maar dat het scoren niet ons sterkste punt is had ik op de laatste training al gezien. Al met al werd er toch gescoord in de eerste helft, zelfs twee keer, dus we gingen rusten met een 0-2 voorsprong, wat eigenlijk 0-6 had moeten zijn.

Na de rust werd er alleen maar door WTOC druk gezet en kwamen wij er even niet meer aan te pas. Toen WTOC de aansluitingstreffer maakte was dat op dat moment alleen maar te danken aan ons eigen zwakke spel, maar gelukkig schrokken we op tijd wakker uit die rare nachtmerrie en begonnen weer lekker te voetballen, wat resulteerde in nog twee doelpunten, wat ons de dik verdiende overwinning bezorgde.

De tweede bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys afgelopen zaterdag is, omdat Harkema geen ploeg op de been kon krijgen, afgelast. Wat ons wel heel gemakkelijk de punten opleverde. Volgende week de bekerwedstrijd tegen Kollum 2, die een maatje groter is dan WTOC en zal er scherper gespeeld moeten worden om een goed resultaat te halen. Ondanks dat ik niet aanwezig kan zijn heb ik er een groot vertrouwen in dat Ros met zijn mannen een mooi resultaat gaat halen en met een kleine overwinning de wedstrijd naar zich toetrekt.

De doelpuntenmakers van WTOC 2 – Friese Boys 2 waren Geale de Haan (2), Sean Humphries en Henkie Hamstra.

Uitslag op 21 augustus 2012

Friese Boys 1 – De Sweach 1              2-3

FRIESE BOYS VERLIEST OOK TWEEDE BEKERDUEL

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft ook de tweede bekerwedstrijd verloren. Thuis tegen De Sweach werd het 2-3.
De eerste grote kans was voor de gasten, maar Bastiaan Spoelstra schoot naast. De Sweach was de betere ploeg, maar de gasten hadden het vizier voorlopig niet op scherp staan. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Na een dieptepass van Jacob van der Heide scoorde Jehannes Couperus, 0-1. Nadat Friese Boys-goalie Auke Veenstra, die Auke Hoekstra verving, goed redde op een inzet van van Couperus werd het pal voor de pauze 0-2 door Dennis Klaster, die goed vrij was gespeeld door Bastiaan Spoelstra.
In de tweede helft hadden twee pogingen van Frank de Graaf niet het beoogde succes voor De Sweach. Zeven minuten na de pauze viel het eerste Friese Boys-schot te noteren. Eelke Venema schoot in de handen van doelman Ruurd Jorna. Friese Boys kwam beter in de wedstrijd en Marten Starkenburg stuitte even later op Jorna. Aan de andere kant strafte Dennis Klaster een fout in de Friese Boys-verdediging af, 0-3. Nadat Veenstra een poging van Daan Horenberg stopte, scoorde Marten Starkenburg namens Friese Boys 1-3. Een minuut later had ook Sietse Hoogsteen nog succes (2-3) maar daar bleef het bij.

Uitslagen op 25 augustus 2012

Oostergo 1 – Friese Boys 1                  1-4

UITSTEKENDE OVERWINNING VOOR FRIESE BOYS

EE – Na twee nederlagen in de bekercompetitie smaakte Friese Boys in de derde wedstrijd het zoet der overwinning. Thuisclub Oostergo werd met 1-4 verslagen.
Friese Boys begon uitstekend en al in de eerste minuut was het raak. Robert Kuipers lanceerde Sietse Hoogsteen, die doelman Jelmer Hoekstra het nakijken gaf, 0-1. Een tweede doelpunt van Hoogsteen werd even later wegens buitenspel afgekeurd. Na dertien minuten schoot Robert Kuipers naast na een prima bal van Erik Hilboezen, maar twee minuten later had Harmen Hietkamp met een prachtig schot wel succes, 0-2. Halverwege de eerste helft kreeg aanvaller Martijn Jolink van Oostergo een kans maar doelman Auke Hoekstra van Friese Boys bracht redding. Na een half uur wist Lieuwe Sytsma de doelman na een voorzet van rechts wel te verschalken, 1-2. Met deze stand werd de rust bereikt.
In de tweede helft haalde de voor Sally Atema ingevallen Rienk Postma na drie minuten hard uit, maar doelman Jelmer Hoekstra redde uitstekend. Niet veel later ging de doelman bij een hoge bal in de fout en Harmen Hietkamp profiteerde, 1-3. Drie minuten later zette Hietkamp laag voor en Hoogsteen schoot zijn tweede binnen, 1-4. Schoten van Jelle de Graaf en Marten Starkenburg werden daarna gestopt door Oostergo-doelman Hoekstra. Beide partijen kregen daarna nog mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Een uitstekende generale van de mannen van trainer Henk de Boer voor de competitiewedstrijd tegen GSVV.

Friese Boys 4 – Kootstertille 4             11-1

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen leverde een daverende overwinning op voor het vierde elftal. Coach Piet de Boer had voor deze bekerwedstrijd de beschikking over maar liefst zestien spelers. De elf spelers waar de wedstrijd mee startte waren: Hielke de Graaf (keeper), Tjisko de Jong, Henk Machiela, Jakob Klaver, Jimko Henstra, Freerk Faber, Lieuwe Jaring Feenstra, Gerrit Feenstra, Johnny de Vries, Tjitze van der Land en Wesley Feenstra. Bij rust was de stand al 4-0 voor de thuisclub. Kootstertille speelde niet echt slecht, maar voorin konden ze geen vuist maken. Tjitze van der Land scoorde drie doelpunten en het andere doelpunt werd gemaakt door de Messi van Kollum (Johnny de Vries).

In de tweede helft kwamen bij Friese Boys Eberhard Kloosterman, Ruben van der Meulen, Henk Hamstra, Jan Sape van der Veen en Jan Groen de gelederen versterken. In een mum van tijd liep Friese Boys uit tot een monsterscore. Jan Groen en Tjitze van der Land maakten twee doelpunten en de andere doelpunten kwamen van de voeten van Ruben van der Meulen, Gerrit Feenstra en Henk Hamstra. Tien minuten voor tijd wist Kootstertille de eer te redden met een mooie stiftbal over doelman Hielke de Graaf heen. De goed leidende scheidsrechter Oetzen Wiegersma blies toen maar af, want de spelers van Kootstertille hadden toen ook meer belang bij een flesje bier in de kantine.

Doelpuntenmakers: Tjitze van der Land (5), Jan Groen (2), Johnny de Vries, Ruben van der Meulen, Gerrit Feenstra en Henk Hamstra.

VCR C1 – Friese Boys C1                     1-3

Met de volledige spelersselectie moesten we vandaag onze eerste bekerwedstrijd spelen tegen VCR C1. De eerste minuten was het wel even weer wennen, maar al snel begonnen de combinaties te lopen bij Friese Boys en kwamen er ook enkele kansen en waren de beide ploegen goed aan elkaar gewaagd, toch gingen we de rust in met een 0-0 stand.

Na de rust was het VCR die in de eerste minuut een kans kreeg en een schot op goal werd door Dirk tegen de lat gestompt, daarna kwam de bal bij een speler van VCR en die wist toch in te schieten, 1-0. We lieten de moed niet zakken en al snel werd de gelijkmaker gemaakt door Matthias door het goede stoorwerk van onze voorhoede, 1-1. Er werd goed gespeeld door onze ploeg. Er kwamen meer kansen. Heinze en Matthias wisten beide niet te scoren uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Nadat de wedstrijd ten einde liep was het Remi die de bal kreeg aangespeeld door Heinze en Remi de bal voorzette en de keeper van VCR de bal niet klemvast had zodat

Matthias de bal toch in de goal schoot, 1-2. We wisten dat het niet meer mis moest gaan en door ons goede stoorwerk wist Remi de bal nog een keer af te pakken en een goede voorzet te geven en Tjalling hem goed wist in te koppen, zodat we met een 1-3 overwinning naar huis gingen.