Sport

Uitslagen Maartenruiters

KOLLUM – In het weekend van 25 en 26 april, is Maartenmenner Klaas de Haan uit Jouswier, naar een twee daagse menwedstrijd in Schalkhaar geweest. Klaas is daar met zijn dubbelspan tweede geworden in de klasse 3 dubbelspan pony’s, Hielke Dijkstra was mee als groom.
Ook het daarop volgende weekend, 2 en 3 mei, ging het Klaas de Haan weer goed af. Tijdens een menswedstrijd in Bronneger zijn Klaas en zijn dubbelspan eerste geworden.  De wedstrijd ging over drie onderdelen: in de dressuur eerste, met tien punten voor op de combinatie met de tweede plaats. Op het onderdeel kegeltjerijden werden ze tweede en in de marathon vierde. Alle onderdelen bij elkaar opgeteld, was dit goed voor de eerste plaats. Dit weekend was groom Ankie mee.

Zaterdag 9 mei werd er weer een dressuur wedstrijd gehouden in Zwaagwesteinde.
Hilda Sikkema uit Oudwoude, reed met pony Ducaris in de klasse B. Met de eerste proef behaalde ze een puntenaantal van 180 en met de tweede proef 184. Deze punten waren goed voor een tweede en een eerste prijs.
‘s Middags startte Reina Sikkema uit Oudwoude, met haar paard Bandeline in de klasse L1. Met de eerste proef behaalde ze een puntenaantal van 183 en met de tweede proef behaalde ze 180 punten, dat was goed voor een derde prijs.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button