Uitstekende oefenwedstrijd VV Buitenpost tegen SWZ Boso Sneek

BUITENPOST – Dinsdagavond speelde Buitenpost 1 haar eerste oefenwedstrijd tegen SWZ  na zaterdag het Lauwersmeertoernooi gewonnen te hebben. Buitenpost speelde vooral de 1e helft een uitstekende wedstrijd en een iets mindere 2e helft maar wist het SWZ af en toe flink moeilijk te maken. Eindstand 3-4.

Op een prachtige grasmat (het is nog zomer) speelde Buitenpost haar eerste oefenwedstrijd tegen SWZ Boso Sneek en iedereen was benieuwd waar de selectie 2013-2014 staat en toe in staat is. Al vanaf het eerste fluitsignaal begon B’post scherp en het was Dorjan Berisha die uit een moeilijke hoek net naast schoot. Beide ploegen speelden verzorgd en probeerden via de opbouw kansen te creëren. In de 5e minuut wist Joran Olijve op links goed door te komen, speelde Sip Jaap Bos aan en deze schoot net over. Toch was het de ex-topklasser die de score wist te openen.  Het was Erolind Derguti die op rechts goed doorkwam en met een strakke schuiver doelman Albert Kobus kansloos liet. (0-1)

Buitenpost  was niet onder de indruk en meteen na de aftrap werd Dorjan Berisha aangespeeld . Deze nam uitstekend aan, kapte en draaide en wist met een gericht schot doelman v.d. Meulen te passeren. (1-1) Beide ploegen waren in evenwicht en ontliepen elkaar niets. Over en weer waren er kleine mogelijkheden maar tot echte kansen kwam het niet totdat Age Hains Boersma op een  goede voorzet raak wist te koppen. ( 1-2).  De tegentreffer van B’post liet niet lang op zich wachten en verliep net als het vorige scenario. B’post trapte af en zocht onmiddellijk de aanval. Deze aanval werd afgeslagen maar het was de als vanouds spelende Rob Dijkstra die de bal wist te veroveren,  zichzelf uitstekend vrij speelde en hard inschoot. (2-2) Nog geen 4 minuten later was het wederom Rob Dijkstra die scoorde en doelman v.d. Meulen kansloos liet (3-2).

SWZ liet het er niet bij zitten en even later werd A.H. Boersma hard ingespeeld, kapte en draaide waarbij Alwin Kuperus even de grip kwijt was en schoot hard in de verre hoek, onbereikbaar voor keeper Albert Kobus. (  3-3) Even later floot scheidsrechter D. Bierma uit Wagenborgen voor de thee en kon B’post terug kijken op een uitstekende 1e helft waarbij het gelijkwaardig was aan SWZ  en het balletje uitstekend liet lopen.

De 2e helft hadden beide ploegen de nodige wissels toegepast en had SWZ meer balbezit en speelde iets verzorgder. Echter tot echte kansen kwam het voor SWZ niet en B’post speelde iets meer op de counter. Zo wist Alex vd Veen net niet te scoren, na een uitstekende crosspass van Jorrit Schra. Vd Veen stond helemaal vrij voor de keeper en probeerde met een lob de keeper te verschalken waarbij misschien het 1 op 1 duel op zoeken een betere optie was geweest. Als gezegd speelde SWZ de 2e helft iets beter en het was Thijs Goes die uit een scrimmage wist te scoren.  Doelman Johan Laanstra wist de eerste inzet nog wel tegen te houden maar moest echter een rebound toestaan. (3-4) Buitenpost kreeg nog een geweldig kans in de 76e minuut. Ruben Boekhout gaf een uitstekende pass op Alex vd Veen en deze gaf scherp voor op Joran Olijve die hard inschoot maar helaas de lat raakte. Het eindcouplet was voor SWZ waarbij de bal net naast werd geschoten. Meteen daarna floot de goed leidende Bierma voor het eindsignaal en kon B’post terug kijken op een uitstekende wedstrijd. Daar SC Stiens voor komende zaterdag helaas vandaag heeft afgezegd wordt er nog naarstig gezocht naar een oefentegenstander voor zaterdag 17 augustus.