HoofdnieuwsRegionaalSport

Uitstekende prestaties voor Kollumer acroteams op districsfinale

KOLLUM – Op zaterdag 30 maart werd in Meppel de districtsfinale acrogym voor de D, en E-niveaus gehouden. Namens de gymnastiekvereniging Wardy Kollum hadden drie teams zich hiervoor geplaatst en mochten daarom afgelopen zaterdag aantreden tegen teams uit Friesland, Groningen en Drenthe.

Bij de categorie duo senioren E-lijn hebben Lisanne van der Veer en Ilse van der Veer een doorstroming naar de halve finale weten te bemachtigen. Zijn lieten zaterdag mooie elementen zien wat terug te zien was aan de hoge technische cijfers. Door een tijdsfout en een iets minder uitgevoerde oefening op artistiek gebied wisten zij deze keer het podium niet te bereiken. Toch kunnen zij met een zevende plaats tevreden zijn omdat het belangrijkste doel, de doorstroming, behaald is.

Serena Hoekstra, Janna Mout en Femke Hansma showden een prachtige oefening aan de jury. Met hun mooie uitstraling en de hoogste technische score in hun categorie behaalden zij een prachtige zilveren plaats. Ook dit team heeft zich hiermee ruimschoots geplaatst voor de landelijke halve finale.

Als laatste was het de beurt aan het jonge mixpaar Yordin Breider en Aïsha Roskammer. Zij gingen goed van start en lieten een sterke oefening zien. Helaas werd een individueel element niet goed uitgevoerd, waardoor de nodige punten verloren gingen en een doorstroming aan hun voorbij ging. Wel behaalden zij een mooie gouden medaille en kunnen met een goed gevoel terugkijken op dit acro-seizoen.

Met goud, zilver en twee doorstromingen naar de halve finales heeft Wardy ook dit weekend weer uitstekend gepresteerd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button