EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Uitvaartbeurs: tradities en trends in afscheid

KOLLUM/ DOKKUM – Voor belangrijke momenten in het leven nemen we uitgebreid de tijd. Of dit nu een geboorte, een huwelijk of een 50ste verjaardag is. We regisseren die van A tot Z. Waarom doen we dat voor een het einde van het leven niet? Dat moet en kan anders vindt de 35-jarige uitvaartondernemer Henk Fennema uit Kollum. Hij organiseert op 6 oktober 2012 een uitvaartbeurs te Dokkum, in ‘De Herberg’.

Ideeën opdoen

Uitvaartverzorging H.S. Fennema is een begrip in de regio. Fennema wil dat de bezoekers van de beurs ideeën opdoen en kennismaken met tradities en trends in de uitvaartbranche. “Op het moment dat nabestaanden met mij kennismaken moeten ze plots in al hun verdriet nadenken over belangrijke vragen. De uitvaart, de registratie ervan, de keuze van de uitvaartkist, de muziek of de manier waarop ze de as van hun dierbare willen bewaren. Waarom zou je daar niet iets eerder over nadenken?”, aldus Fennema.

Van traditie tot vernieuwing

Het thema van de uitvaartbeurs is traditie en vernieuwing in afscheid en uitvaart. Vernieuwend zijn de asbestemmingen en de uitvaartkisten. Zo kunnen nabestaanden de as van hun dierbare oplaten in een heliumballon of in een tatoeage laten zetten. Verder kun je vandaag de dag kiezen voor milieuvriendelijke, afbreekbare uitvaartkisten. Daarnaast blijft er ruimte voor tradities, waar de meeste mensen nog altijd voor kiezen, zo merkt uitvaartondernemer Fennema.

Nabestaanden kunnen worden overvallen met het regelen van een uitvaart. Zeker als een dierbare onverwacht overlijdt. Bij een uitvaart komt veel kijken. “Met de beurs wil ik niet alleen laten zien hoeveel keuze er is, ook wil ik duidelijk maken dat je veel zaken tijdens het leven kunt bedenken. Een uitvaart kun je regisseren. Blijf het niet voor je uitschuiven. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. De dood, het afscheid, hoort net zo goed bij het leven als een geboorte en een huwelijk”, zegt Fennema. Neem op de uitvaartbeurs eens op je gemak de tijd voor de eeuwigheid.

Op de uitvaartbeurs staan 20 stands met elk hun eigen expertise uit de uitvaartwereld. Doe ideeën op om te zorgen dat je een afscheid hebt die past bij u en uw leven en die aan al jouw wensen voldoet.

 

 

 

Uitvaartbeurs

Datum: zaterdag 6 oktober 2012

Tijd: van 10.00 – 17.00 uur

Locatie: De Herberg, Harddraversdijk 1 9101 XA te Dokkum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button