HoofdnieuwsRegionaal

Unieke aftrap van de nieuwe brede school in De Westereen

DE WESTEREEN – De schep gaat de grond in; de bouw van de nieuwe brede school in De Westereen kan beginnen. Dit moment is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Vrijdagmiddag was de unieke aftrap van de bouw van de nieuwe brede school in De Westereen. Om 15.00 uur stroomde het bouwterrein – waar de aftrap plaatsvond – vol met Westereenders en overige geïnteresseerden.

Wethouder Siepie Hylkema opende het programma en deed samen met twintig kinderen van IBS De Westereen en CBO De Boustien de aftrap. De kinderen kwamen gezamenlijk op het terrein aan: voetbal in de hand, bouwhelm op en wedstrijdtenue aan. Op het fluitsignaal van wethouder Siepie Hylkema schoten ze op doel. Ondertussen zakte het doek waarmee het aannemersbord zichtbaar werd. Ook de overige kinderen droegen bij aan het feestje; springend en dansend op muziek lieten zij allemaal een ballon opgaan. De bouw kan beginnen!

In de nieuwe brede school komt de Mienskip samen. Twee basisscholen, een bibliotheek, een peuterspeelzaal, een activiteitencentrum en de voetbalaccommodatie komen samen onder één dak. “Alle partijen zien het belang in van de samenwerking, ze kunnen elkaar zo versterken en de jeugd in De Westereen een goed ‘plakje jaan’ om zich te ontwikkelen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en andere dingen”, aldus wethouder Siepie Hylkema.

Na de officiële aftrap was er een borrel in IBS De Westreen waar partijen die hebben bijgedragen aan het proces tot de bouw van de brede school samenkwamen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button