HoofdnieuwsRegionaal

Unieke samenwerking tussen jeugd, hulpdiensten en gemeente tijdens jaarwisseling in Dantumadiel

DAMWALD – Tijdens de jaarwisseling is goed samengewerkt tussen jeugd, hulpdiensten en de gemeente. Hierdoor is overlast beperkt gebleven. Dit was woensdagavond 18 februari in de Old Dutch in De Westereen één van de conclusies uit de evaluatie van de jaarwisseling in Dantumadiel.

2014-2015 was een rustige jaarwisseling. De inzet van wijkagenten overdag en ’s nachts werd als positief ervaren door zowel de jeugd als de gemeente en de wijkagenten zelf. Er kwamen ook aandachtspunten voor de volgende jaarwisseling aan bod. Zo zal er meer worden ingezet carbidschietgroepen.

Aanwezigen tijdens de bijeenkomst waren burgemeester Sicko Heldoorn, operationeel expert Wiebe Elzinga van de politie, wijkagenten Maarten Postma en Sabina van Dijk, de brandweer van De Westereen en Damwâld, medewerkers gemeentewurk en ruim veertig jongeren.

De jaarwisseling is een feestelijke gebeurtenis, maar vormt ook een risico voor openbare orde en veiligheid. Sinds 2010 wordt er daarom gewerkt met het project ALDe gebrûken- NIJe oanpak om de jaarwisseling op een zo prettige manier mogelijk te laten verlopen. 

Het doel van het project is om in samenwerking met jongeren, inwoners en professionals de schade en overlast tot een minimum te beperken. Met behulp van maatwerk, duidelijke afspraken en algemeen verantwoordelijkheidsgevoel wordt bijgedragen aan een geslaagde jaarwisseling.

ALDe gebrûken – NIJE oanpak was genomineerd voor de Publieke Veiligheidaward 2011.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button