Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

VakantieBieb App gratis downloaden

DOKKUM – Op 1 juni 2015 ‘opent’ de VakantieBieb haar deuren voor het publiek. De VakantieBieb is een App die zowel voor leden als niet- leden te downloaden is. Binnen deze App vind je diverse titels aan e-books voor jong en oud die je gratis kunt meenemen op reis.

Titels voor jongeren
De VakantieBieb heeft ook nu weer grappige, avontuurlijke en spannende boeken, een leuke collectie met voor elk wat wils. Kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar kunnen bijvoorbeeld Dolfje Weerwolfje lezen van Paul van Loon of Botel Bibalo, een spetterend begin van Vivian den Hollander. Voor kinderen tussen 9 – 12 jaar is er o.a. Mees Kees op de planken van Mirjam Oldenhave of De grijze jager, de ruïnes van Gorlan van John Flanagan. Ook voor jongeren ouder dan 12 jaar staan leuke boeken klaar.

De Bibliotheek heeft voor basisscholen een lespakket ontwikkeld, met allerlei suggesties om leerlingen vanaf 6 jaar in de maand juni klassikaal kennis te laten maken met de VakantieBieb, zodat ze in hun zomervakantie met plezier gaan lezen. Ook met ansichtkaarten worden docenten en ouders geattendeerd op deze leesmogelijkheid. Inmiddels bestelden al meer dan 1.400 basisscholen pakketten.

Lezen in de zomer
Lezen in de zomer is voor de leesontwikkeling van kinderen erg belangrijk. Dit probeert de VakantieBieb met een App en het digitaal lezen te stimuleren. Het niet lezen tijdens een zomervakantie kan ervoor zorgen dat kinderen 1 of 2 niveaus terug vallen in hun leesontwikkeling.

Maand van het spannende boek
Omdat juni de maand van het spannende boek is staan er nu al diverse spannende boeken voor volwassenen in de VakantieBieb, zoals De aanslag van David Baldacci, de bestseller Als padden schreeuwen van Lieneke  Dijkzeul, In mijn bloed van Lisa Unger en Drift van Marion Pauw.

Volledig leespakket in VakantieBieb
Vanaf 1 juli voegt de Bibliotheek romans, taalgidsen en tijdschriften aan het pakket toe. Dan is het totale leespakket gratis en voor iedereen beschikbaar. De VakantieBieb blijft open t/m 31 augustus. In voorgaande jaren maakten 345.000 mensen gebruik van de VakantieBieb en downloadden zij in totaal 2,5 mln e-books.

Lezen zonder internet
De App is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde boeken komen in de boekenkast in de App te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen een deel (ePub-versie) van de e-books in een aangepast lettertype lezen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button