Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

VakantieBieb weer live

DEN HAAG – De VakantieBieb-app van de Bibliotheek gaat op 30 september weer live met e-books.
Na het grote succes deze zomer, waarin meer dan 110.000 lezers gebruikmaakten van de app, staat de nieuwe collectie klaar. Liefhebbers kunnen van 30 september t/m 27 oktober weer kiezen uit thrillers, (streek)romans en andere verhalen van o.a. Gouden Stropwinnaar 2012 Bram DeHouck (Zomer zonder slaap), Mankell (Wallander)en Bas Steman (De aankomst).
Omdat deze periode niet alleen samenvalt met de herfstvakantie, maar ook met de Kinderboeken-week, staan er in de boekenkast ook leuke titels voor kinderen zoals Chitty vliegt weer van Cottrell Boyce, De stille dief van Rian Visser en Kleine sprookjesverteller van Tjong-Khing.

 

De VakantieBieb-app is via de App Store en Google Play Store te downloaden op tablet en smartphone. Tijdens de vakantieperiodes is per keer een nieuwe selectie e-books beschikbaar.

 

Over de VakantieBieb

De VakantieBieb is een app met een selectie van populaire boeken voor tijdens de vakantie. De lezer kiest een aantal e-books die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internetverbinding voor het lezen is na het eenmalig registreren en downloaden niet meer nodig. De dienst is bedoeld voor alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het boekenaanbod is onbeperkt beschikbaar, totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is.
De activering van de app rondom de herfst- en de kerstvakantie duurt beide vier weken. In de herfstperiode staan ongeveer 30 boeken in de lijst. De Kerstvakantieperiode staat gepland voor
9 december t/m 5 januari.

 

Naast de VakantieBieb-app kunnen leden nu ook al 40.000 rechtenvrije en meer dan 500 rechten-dragende e-books lezen via verschillende diensten van de Bibliotheek. Deze diensten worden door Stichting Bibliotheek.nl (BNL) voor de samenwerkende openbare bibliotheken uitgevoerd. Eind van het jaar verwacht BNL de teller op ruim 2.000 rechtendragende e-books te hebben. Hiervoor heeft zij al afspraken gemaakt met uitgevers. Het uitlenen van e-books vindt op verschillende manieren en met steeds meer titels plaats.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button