Regionaal

Vallende ster

Gisteravond was er ook boven Kollum duidelijk een vallende ster te zien. Het is eigenlijk geen ster maar een brok steen die door de grote wrijving in onze atmosfeer verbrand. Erg leuk de enthousiaste meldingen uit bijna het hele land te horen. Het is ook wel een bijzonder gevoel als je een meteoor waarneemt. Je voelt dan toch even hoe klein je eigenlijk bent: maar een minuscuul stipje op deze aardbol.

Door de berichten in de media dacht ik terug aan de musical ‘Er valt een ster’ met Jenny Arean en Jacco van Renesse. Wat genoot ik als pubermeisje ook van ‘Vadertje Langbeen’. Deze musical zag ik op televisie omdat ik mocht oppassen bij een jong gezinnetje dat bij ons in de buurt woonde. Het heerlijke dromerige gevoel na het zien van deze musical is me lang bijgebleven. We waren destijds ook nog niet zo verwend als nu. Slechts twee televisiezenders en weinig wat interessant was voor een meisje van dertien jaar. Bij mijn vriendinnetjes thuis zag ik graag op de vroege zaterdagavond een serie als Ivanhoe. Ook schiet me nu weer te binnen hoe mijn moeder dat uitsprak: ie van hoe. De Engelse taal was zoveel moeilijker voor ouderen in die tijd.

Nog elke keer als ik de naam van Jenny Arean hoor moet ik aan deze prachtige musicals denken, waarin ze ‘de sterren van de hemel’ speelde. Jenny Arean is nog steeds één van de grootste sterren van ons land en zeker geen ‘vallende ster’!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button