HoofdnieuwsRegionaalSport

Valse start Invicta

HARICH – Een week later dan de meeste andere ploegen mocht Invicta de competitie aanvangen in Harich tegen het gelijknamige Harich. Na een reis door heel Friesland met de nodige openstaande bruggen en een wegafsluiting kwam Invicta met de nodige vertraging aan. Het was heerlijk korfbalweer en het veld van Harich lag er prima bij. Invicta 1 was ten opzichte van vorig jaar op 3 plekken gewijzigd. Folkje Tjalsma heeft de plek van Elisabeth Thalen overgenomen en Bernard Kamperman en Eelco Egberts zijn de vervangers van de naar Drachten vertrokken Uulco Hoekstra en Ruurd Meindertsma, die vooralsnog in het tweede zit.

Van te voren was de Pruttelpot-formatie gewaarschuwd voor met name de trefzekere dames, maar toch wist een dame van Harich vlot twee doelpunten te maken. Invicta was niet echt scherp, mede door de korte wedstrijdvoorbereiding en kwam ook nog 3-0 achter. Hierna begon het iets beter te lopen en Jettie Hoekstra en Eelco Egberts brachten het verschil terug tot 1 doelpunt. Tot 5-3 wisten de Kollumers bij te blijven, maar in de laatste 10 minuten ging het helemaal mis. Veel spelers van Harich vonden het nodig om zeer fysiek te spelen en de scheidsrechter trad hier onvoldoende tegen op. Invicta liet zich uit het spel halen en teveel onzorgvuldigheden werden door Harich goed afgestraft. In 8 minuten was de ruststand opgelopen tot maar liefst 11-3.

Coach Symen Spoelstra gaf in de pauze aan niet mee te gaan in het fysieke spel van Harich en er een leuke wedstrijd van te maken. Trynke Groendijk was door haar dame zo door de mangel gehaald dat ze niet verder kon en wilde spelen en Grietina Solle kwam voor haar in het veld. Na de pauze speelde Invicta een stuk beter en kwam even terug tot 12-6, maar 3 afstanders op rij van Harich gooiden de wedstrijd definitief in het slot. Ondanks het warme weer en de onaangename sfeer in Harich ging Invicta goed door. Er werden nog goede aanvallen op gezet, maar de wedstrijd was lang en breed gespeeld. De eindstand was uiteindelijk 20-12 en zo begon Invicta de competitie met een valse start.

Komende dinsdag wordt er gelijk weer een wedstrijd gespeeld en wel om 20.45 u op het eigen sportpark Baensein tegen Leeuwarden. Hopelijk weet het team dan een beter niveau te halen!

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button