HoofdnieuwsRegionaal

Vanaf 14 november 2016: containers anders aan de weg plaatsen in Kollumerland

KOLLUM – Vanaf 14 november 2016 gaat de gemeente Kollumerland met de bestaande huisvuilauto (zijlader) uw grijze en groene containers met een nieuw opnamesysteem legen. Voortaan pakt de robot met de beweegbare uitschuifarm van de zijlader niet één, maar twee containers tegelijk van de grond!

Het oppakken van twee containers tegelijk lukt alleen als de containers zoveel mogelijk netjes in een rechte lijn naast elkaar en met een tussenruimte van 30 cm (1 stoeptegel) van elkaar worden aangeboden. Hiervoor is uw medewerking nodig!

Brief met instructies

In de week van maandag 7 november tot en met vrijdag 11 november 2016 ontvangt u een brief van de gemeente met daarin de instructies.
U kunt de nieuwe instructies ook lezen via hier!

Overgangsperiode (14 november – 9 december)

Vanaf 14 november 2016 gaat de gemeente werken met dit systeem. Gedurende de eerste vier weken rijdt een tweede persoon mee, die foutief geplaatste containers zó neerzet, zoals het zou moeten.

Tip: als u uw geleegde container weer ophaalt, kijk dan goed hoe deze is teruggeplaatst. Dat is de juiste manier om ze ook aan te bieden. Plaats uw container in het vervolg ook weer op die manier aan de weg. Foutief geplaatste containers krijgen ter kennisgeving een gele kaart aan het handvat bevestigd.

Na de overgangsperiode (vanaf 9 december)

Na de overgangsperiode gaat de gemeente ervan uit dat iedereen weet hoe de container aan de weg geplaatst moet worden. Foutief geplaatste containers worden vanaf die datum voorzien van een rode kaart en niet meer geleegd!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button