Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Vanaf nu mogelijk in ziekenhuis Nij Smellinghe: online afspraken maken

DRACHTEN – In ziekenhuis Nij Smellinghe is het vanaf 5 november 2014 mogelijk om een afspraak te maken met een specialist via de website van het Drachtster ziekenhuis. Als pilot is het eerst alleen mogelijk om online een afspraak op de polikliniek Orthopedie in te plannen. De andere poliklinieken volgen snel; in 2015 worden zij stapsgewijs aan het afsprakensysteem toegevoegd.

“Een afspraak maken bij een polikliniek in ziekenhuis Nij Smellinghe kon tot voor kort alleen telefonisch”, vertelt Pieter Buwalda. Hij is als programmamanager Zorglogistiek en Innovatie betrokken bij dit project. “Nu kan de patiënt ook een afspraak maken via de website van ons ziekenhuis (www.nijsmellinghe.nl/3006). Thuis op de bank kan de patiënt rustig zijn of haar eigen agenda naast die van de specialist leggen en zo de meest geschikte datum en tijd uitkiezen.” Met de introductie van het online afsprakensysteem heeft het ziekenhuis haar zorg nog toegankelijker kunnen maken.

Eén druk op de knop

Om online een afspraak te kunnen maken, moet een patiënt door zijn of haar huisarts digitaal zijn doorverwezen (via het programma ZorgDomein). Het online afsprakensysteem van Nij Smellinghe is namelijk gekoppeld aan ZorgDomein. “Na het invullen van het verwijsnummer/ZorgDomeinnummer kan het systeem zien op welke polikliniek de patiënt een afspraak moet maken en hem meteen doorlinken naar de juiste poliagenda. Daar hoeft de patiënt zelf niets voor te doen.” Online een afspraak maken gaat daardoor heel gemakkelijk. “Het is eigenlijk niet meer dan één druk op de knop.”

Maatwerk

Soms blijft het nodig om telefonisch een afspraak te maken. Bijvoorbeeld als de zorgvraag van een patiënt heel specifiek en ingewikkeld is. Dan is er maatwerk nodig en moet een telefoniste extra vragen stellen om een afspraak op de juiste plek in het ziekenhuis te boeken. Als dit het geval is, staat dat vermeld in het verwijsbericht.

Uiteraard blijft het voor alle patiënten mogelijk om eventueel telefonisch een afspraak te maken.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button