Sport

VC Trynwalden grote verliezer in Kollum

KOLLUM – De laatste speelronde van het seizoen betekende voor VC Trynwalden dat na vandaag in de wedstrijd tegen Kollum afscheid wordt genomen van het voetballen op zaterdag.  Al een tijdje zat het er aan te komen dat de zaterdag afdeling van VC Trynwalden zou worden opgeheven, daar waar velen van de zaterdagploeg graag wilden doorgaan werd er helaas toch besloten om na dit seizoen te stoppen. In de bestuurskamer van de vv Kollum waren dan ook geen blijde gezichten te zien van de aanwezige bestuursleden en de hoofdtrainer. Na vandaag zullen de spelers vertrekken naar andere verenigingen, tegen Kollum wil de ploeg graag op een goede en positieve manier afscheid nemen van het zaterdagvoetbal. Tegen Kollum dat met 68 doelpunten ver weg de meest scorende ploeg van de derde klasse B is zal dit zeker geen gemakkelijke opgave worden. Ook de gasten hadden in het programma boekje gelezen dat de Kollumers vandaag nog als doel hadden om te trachten Gerard van Zonneveld topscoorder te laten worden van de derde Klasse B en waren vooraf niet gerust op een goed resultaat.

Onder warme omstandigheden en een hard veld werd om half die door scheidsrechter Hadders de wedstrijd in gang gezet. Daar waar Kollum de laatste wedstrijden met regelmaat het doel van de tegenstander wist te vinden, was de scherpte er deze middag niet. Zowel Joop Pijnacker alsmede Gerard van Zonneveld lieten kleine mogelijkheden in de openingsfase onbenut. Aan de andere kant was het Andor Faber die een vrij in de zestien meter mocht uithalen, zijn schot werd echter tot corner geblokt door de Kollumer verdediging. Het veldspel was aan beide kanten niet goed , de eindpasses kwamen vaak niet aan, of was er een misverstand met de spitsen. Net na het half uur werd de score open gebroken door de thuisploeg, één van de weinige goede voorzetten werd door Gerard van Zonneveld op waarde ingeschat. Zoals een spits moet doen schoot hij de voorzet van Benjamin Zondervan ineens achter Hielke Kloosterman. Even was er bij de aanhang het geloof dat er mee aan zat te komen, met een bekeken schot van zeker 40 meter trachtte Benjamin Zondervan om Kloosterman te verrassen, echter verdween de bal via de lat over de goal.

Na de rust veranderde het spel niet ook al was het Gerard van Zonneveld die op aangeven van Joop Pijnacker de 2-0 op zijn schoen had, maar de bal naast zag gaan. Ook de wissels aan beide kanten veranderde niet veel aan het spel. De grootste mogelijkheid was er na een kwartier spelen toen Aldert Smit de verdediging te slim af was en alleen voor Hoekstra kwam, zijn inzet werd door de prime spelende sluitpost goed verwerkt. Misschien had VC Trynwalden wel recht op een puntje in hun laatste wedstrijd, maar toen ook David van der Meijden geen kans zag om Hoekstra te passeren was het wachten op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hadders.

Nakompetitiewedstrijd

Door als tweede te eindigen in de ranglijst mag Kollum de eerste wedstrijd om promotie naar de tweede klasse thuis aantreden. Na de wedstrijd werd duidelijk dat Oudehaske volgende week zaterdag 2 juni om 14.30 uur op Baensein de tegenstander is. In één wedstrijd zal er gestreden worden voor een plaats in de tweede ronde.

Verslag: André van der Meulen.

Foto’s: Bauke Schat.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button