HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Vecon Business School Lauwers College feestelijk gestart

BUITENPOST – Donderdag 17 november vond op het Lauwers College de officiële start plaats van de Vecon Business School. Het Lauwers College heeft hiermee als eerste school in Friesland het certificaat Business School van de vereniging van leraren in de economisch/maatschappelijke vakken in ontvangst mogen nemen.

In zijn openingswoord ging de heer Brandsma, docent M&O, kort in op de voordelen van deelname aan de Business School. Door deelname aan projecten, het volgen van gastcolleges, bedrijfsbezoeken, contacten met vervolgonderwijs en extra leerstof zoals een methode boekhouden, krijgen leerlingen extra kennis en vaardigheden.

Door een Vecon Business School te worden hoopt het Lauwers College haar leerlingen te enthousiasmeren en motiveren, ze goede studiekeuzes te laten maken en een betere aansluiting op het vervolgonderwijs te bieden. Van de Vecon Business School ontvangen de geslaagde leerlingen naast hun schooldiploma ook een persoonlijk VBS-certificaat.

De opening werd vervolgd met een presentatie door oud-leerling en succesvolle ondernemer Tjip Schievink. Hij gaf aan alle derdeklassers van de havo en het vwo een presentatie van de marketing mix van zijn bedrijf easywired.nl. Hij sloot hiermee perfect aan op het project waaraan de derdeklassers de afgelopen weken hebben gewerkt. In dit project hebben de leerlingen een marketing mix ontwikkeld voor een bestaand product in een nieuw jasje. De beste vier productpresentaties streden tijdens deze feestelijke middag om de eerste prijs. De kritische jury bestond naast Tjip Schievink uit de heer H. Bruining, Wethouder in de gemeente Achtkarspelen, de heer E. Compeer, supermarktmanager, de heer M. van der Veen, directeur van het kennis – en innovatiehuis Noordoost Fryslân in Buitenpost, en de heer P. Post namens de Vecon.

Na alle presentaties mocht mevrouw L. Brouwer namens de locatieleiding het certificaat, een vlag en een plaquette van de Vecon Business School in ontvangst nemen uit handen van de heer Post. In haar dankwoord gaf ze aan dat dit initiatief van de economiedocenten van het Lauwers College heel goed past binnen het talentstromenbeleid van de school.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button