HoofdnieuwsRegionaal

Veel animo voor werkgelegenheidsproject ‘Je kunt het dak op!’

BUITENPOST – Afgelopen donderdag 22 mei 2014 vond de eerder aangekondigde informatiebijeenkomst in verband met het werkgelegenheidsproject “Je kunt het dak op!” plaats in Innovatiehuis Lauwersdelta.

“Je kunt het dak op!” is een werkgelegenheidsproject waarbij een groep gemotiveerde bijstandsgerechtigden uit de gemeenten in Noardeast Fryslân en West Groningen een 2-jarig opleidingstraject tot rietdekker krijgen aangeboden.

Het gaat hierbij om een zogenaamd BBL-traject (werken & leren) waarbij de leerlingen tegen een marktconform salaris aan de slag gaan en tegelijkertijd een opleiding volgen. Directe en duurzame uitstroom vanuit de bijstand.

Tijdens de bijeenkomst gaven Fritech Personeelsdiensten en het Deltion College een uitgebreide uitleg aan geïnteresseerde rietdekkersbedrijven over alle ins en outs van het project, de bijbehorende opleiding en subsidies. Dit leverde in voorkomende gevallen interessante en heftige, maar vooral constructieve discussies tussen de aanwezigen op.

Op de bijeenkomst waren, naast vertegenwoordiging van de Vakfederatie Rietdekkers, Werk & Inkomen De Wâlden en Deltion College, 10 geïnteresseerde rietdekkersbedrijven aanwezig. In een eerder stadium hebben een vijftal andere rietdekkersbedrijven die niet aanwezig konden zijn op deze avond ook aangegeven concrete interesse te hebben in dit project.

De komende week zal duidelijk worden om hoeveel leer-werkplekken het in eerste instantie zal gaan en kunnen mogelijk de eerste werkzoekenden aan de slag binnen dit fantastische ambachtelijke werkgelegenheidsproject.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button