HoofdnieuwsRegionaal

Veel belangstelling op Kinderkleding en Speelgoedbeurs

KOLLUMERZWAAG – Zaterdagochtend om half tien gingen de deuren open in de Trije doarpen te Kollumerzwaag voor de Kinderkleding en Speelgoedbeurs van “Berneguod”. Er stonden al 35 belangstellenden te wachten.
Aan het einde van de ochtend telde de organisatie ruim 150 bezoekers.  Het bleek al weer dat tweedehands helemaal hip is. In de Trije Doarpen is voldoende ruimte om, ook met de kinderwagen, lekker door de spulletjes te kunnen struinen. Hiltje van “Thuishuis de Bernebeam” was weer aanwezig om de kinderen te vermaken.

Voor de vijfde keer alweer kwamen de dames van Berneguod bij elkaar. Enthousiaste kopers, inbrengers en vrijwilligers maken deze beurs elke keer weer tot een groot succes. Het was dit voorjaar dan ook niet de vraag óf er weer een nieuwe Berneguod zou komen maar, wanneer.
De mensen die de vorige edities hun aankopen op de beurs hebben gedaan blijven enthousiast. Ze schaffen voor een prikkie een compleet nieuwe garderobe aan voor hun kinderen. Het is geweldig om te zien hoe mensen met tassen vol kleding met een goed gevoel de deur uitlopen. De kleding die wordt aangeboden kan nog prima een ronde mee. Kinderen groeien snel en zijn hun kleding dus ook snel ontgroeid!

Berneguod biedt de gelegenheid om deze kleding door te verkopen. De organisatie zorgt zoals gewoonlijk voor een goede kwaliteit tweedehands kinderkleding. Naast kinderkleding lag er natuurlijk ook tweedehands speelgoed. Van boekjes tot loopauto’s, van puzzels tot knuffels alles ligt netjes voor de koper gesorteerd. Voor de aanstaande ouder lag er naast babykleding (maat 50-56) ook voldoende babybenodigdheden, zoals; verzorgingsartikelen, draagdoeken, slaapzakken etc. Ideaal voor gezinnen die niet veel te besteden hebben of die gewoon graag koopjes op de kop tikken. Vaak waren de spullen nog nieuw of slechts een enkele keer gebruikt.

Aan het einde van de dag kon de kleding die niet werd verkocht worden aangeboden aan Stichting Babyhope. Berneguod is blij te kunnen samenwerken met deze stichting, want ze brengen de kleding en het speelgoed naar een plek waar deze hard nodig is. Ook deze editie zijn er weer zo’n tien tassen kleding en speelgoed naar dit goede doel gegaan.

De beurs kan niet worden georganiseerd zonder de inzet van onze geweldige vrijwilligers. Elke editie weer leggen zij, de avond voor de beurs, alle spullen en kleding netjes gesorteerd op maat en soort voor de koper neer. Elke keer weer is dit een groot karwei, maar de inmiddels geoliede machine die ‘Berneguod’ heet stond weer voor u klaar.

Tot de volgende editie ergens in het najaar van 2016!

 

foto’s Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button