HoofdnieuwsRegionaal

Veel belangstelling voor Spavo Spring Concert Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN Het Spavo Spring Concert in Surhuisterveen werd zaterdag een aaneenschakeling van hoogtepunten. Popzangeres Laura Vlasblom, trombonist Wilbert Zwier en brassband Blaast de Bazuin brachten vele malen de handen op elkaar. Het Spavo Spring Concert is in Surhuisterveen traditioneel de officieuze start van de lente.

Ruim duizend bezoekers genoten met volle teugen van een afwisselende avond die als thema Celebrate Spring had. De lente werd uitbundig gevierd, met muziek uit allerhande stromingen en generaties. Topper van de avond was popzangeres Laura Vlasblom. Begeleid door brassband Blaast de Bazuin bracht Vlasblom, bekend van onder andere Frizzle Sizzle, de zaal geregeld in beweging. Met Nine to Five, I’ve got the Music in me en Hey Jude scoorde ze hoge ogen. Ook trombonist Wilbert Zwier maakte indruk. Vooral het bekende What a wonderfull world ontroerde de volle Flambou.
Blaast de Bazuin was in vorm.

Onder leiding van Aline Werkman speelde de een mix van muziek voor jong en oud. Zo klonk de titelsong van de film Planes, met daarin een hoofdrol voor de talentvolle cornettist Grytsje van Leersum. Liefhebbers van klassiekers kwamen ook aan hun trekken. Met het Tritsch Tratsch Polka van Johann Strauss en de Stars and Stripes van John Philip Sousa klonken bekende deuntjes uit het verleden.
Het Spavo Spring Concert was ook dit jaar het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen brassband Blaast de Bazuin en de Stichting Spavo-fonds uit Surhuisterveen. Reinder Hamersma keek namens de brassband tevreden terug op de muzikale happening. ,,Het is geweldig dat we dit kunnen organiseren voor Surhuisterveen de wijde omgeving. We zijn het Spavo-fonds enorm dankbaar daarvoor. De avond was prachtig.’’

Foto: Derk Schoonhoven Fotografie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button