Veel doelpunten in Kollum

KOLLUM – Doordat het A-veld momenteel wordt gerenoveerd trad Kollum op het C-veld aan tegen SVM uit Marknesse.  Onder begeleiding van bunny’s (dameselftal van Kollum) betraden de beide teams het veld, waar er voor beide teams eigenlijk niets meer te halen viel, behalve dan de eeuwige roem. Kollum is veilig en SVM is al zeker van de nacompetitie en speelt promotie/degradatiewedstrijden om zich te vergewissen van behoud van de tweede klas. SVM was echter geenszins  van plan om de wedstrijd zo maar te laten lopen en begon veel beter aan de wedstrijd dan Kollum. Het kreeg binnen 10 minuten enkele grote kansen, waarbij er zelfs een bal tegen de lat belandde. De oude voetbalwet kwam weer om de hoek kijken, want uit de eerste de beste tegenaanval was het Kollum dat scoorde via Romke Bos. Een lange bal vanaf het middenveld werd door de verdediging van SVM op een ongelukkige wijze verwerkt waardoor keeper Haagsma helemaal uit positie liep en Bos rustig kon binnentikken. Vijf minuten later was het alweer raak toen Denny Nicolai een splijtende pass op Joop Pijnacker afleverde die met een prachtige kromme bal keeper Haagsma het nakijken gaf en zo zijn dertigste treffer dit seizoen scoorde. SVM was even de kluts kwijt en was rijp voor de sloop, maar Kollum weigerde door te drukken en liet SVM weer in het spel komen. Veel deden zij de eerste helft daar ook niet mee, want er werd veel te omslachtig gespeeld voorin waarbij eigenlijk niemand de trekker over durfde te halen. Na een half uur kreeg Kollum nog een grote kans om de score uit te breiden toen Pijnacker Marinus Hoekstra op maat bediende die echter faalde in de afwerking en op keeper Haagsma strandde.

Na rust kwam een gezapig Kollum uit de boxen en ging een potje zomeravond voetbal spelen. Een klein halfuur is men niet van de eigen helft af te slaan, maar ook SVM kon geen vuist maken. Plotseling was het toch weer Kollum dat binnen tien minuten genadeloos toesloeg en via twee keer een prachtige combinatie tussen Joop Pijnacker en Hein van Marrum wist de laatste de stand naar 4-0 te tillen. Wie had gedacht dat SVM het ook wel goed vond kwam bedrogen uit want de laatste tien minuten kwamen ze nog sterk terug. Eerst was het Boaz Mooiweer die na een prima redding van keeper Vonk de rebound binnen tikte en een paar minuten later was het de topscorer van SVM, Arjan Janse, die met een prachtig diagonaal schot keeper Vonk verraste. In de slotminuten sloeg SVM nogmaals toe en werd er uit een corner binnen gekopt door Jorn Strijk die de stand op 4-3 bracht. Het was aan keeper Vonk te danken dat Kollum overeind bleef, want SVM had in deze fase zelfs nog een gelijkspel verdiend, zodat het voor de Kollumers nog billen knijpen werd. Toch trok Kollum de overwinning over de streep en rest er nog een wedstrijd in deze competitie, waarbij men ook volgend jaar verzekerd is van tweede klasse voetbal.

Verslag: Jan Hoving
Foto’s: RoelBergsma fotografie.