HoofdnieuwsRegionaal

Veel enthousiaste teams op informatieavond SamenLoop voor Hoop Dongeradeel

DOKKUM – Op dinsdag 21 april a.s. vond in de J.J. Boumanschool in Dokkum de speciale informatieavond plaats voor deelnemers aan de SamenLoop voor Hoop Dongeradeel, het wandelevenement ten bate van KWF Kankerbestrijding. Zo’n 20 enthousiaste teams waren vertegenwoordigd op de informatieavond.

De avond werd geopend door voorzitter Anneke Kooistra. Vervolgens vertelde voorzitter Teamwerving Jan Douwe Visser meer over hoe het evenement op 12 en 13 juni a.s. in het Harddraverspark in Dokkum eruit gaat zien en wat er van de ingeschreven teams wordt verwacht. Zo wordt van elk team verwacht dat er tijdens de 24 uur van de SamenLoop steeds minimaal één teamlid op het parcours loopt. Daarnaast zamelen teams zoveel mogelijk geld in voor KWF Kankerbestrijding. Dit kan vooraf door sponsoring of met leuke acties zoals het verzamelen van statiegeldflessen of het organiseren van een veiling. Maar ook tijdens de SamenLoop kunnen teams geld inzamelen door in een marktkraam op het evenemententerrein spulletjes te verkopen.

Het is de eerste keer dat de SamenLoop voor Hoop in Dongeradeel wordt georganiseerd. Naast dat er geld wordt ingezameld voor meer wetenschappelijk kankeronderzoek wordt tijdens dit evenement het leven gevierd en worden (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje gezet en overledenen herdacht tijdens de indrukwekkende kaarsenceremonie. Al 20 teams hebben zich inmiddels ingeschreven en inschrijven is nog steeds mogelijk. Naast de reguliere wandelestafette is er ook een estafette voor kinderen tot en met 12 jaar, de ‘Kleintje SamenLoop’. Inschrijven kan gemakkelijk via de website www.samenloopvoorhoop.nl/dongeradeel.

Meer informatie over de SamenLoop voor Hoop Dongeradeel kunt u vinden op de website www.samenloopvoorhoop.nl/dongeradeel. U vindt ons ook op Facebook: www.facebook.com/samenloopvoorhoopdongeradeel en op

Twitter: @SLVHDongeradeel

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button