HoofdnieuwsRegionaal

Veel originele ideeën en plannen tijdens eerste startersavond

KOLLUM – Dinsdagavond 27 september was in het gemeentehuis in Kollum de eerste bijeenkomst uit de ondernemerscyclus ‘Dwaande met je bedrijf’. Veel mensen lopen rond met het idee om een eigen bedrijf te starten, zoals een theetuin of adviesbureau, als ZZP-er in de bouw of een praktijk aan huis. Maar hoe pak je dat aan? Wat moet je weten en wat zijn de regels. Er komt veel bij kijken, maar het is vooral ook erg leuk.

Starten vanuit een uitkering

Deze eerste bijeenkomst was de aftrap van de cyclus en was met name bedoeld voor mensen die vanuit een uitkeringssituatie een bedrijf willen beginnen. Veel originele ideeën en plannen zijn de revue gepasseerd. Er is over allerlei aspecten gesproken die te maken hebben met ondernemen. In het bijzonder hebben het UWV en het Bureau Zelfstandigen Fryslân uitleg gegeven over wat de regelingen zijn als mensen vanuit een uitkering willen beginnen. Nadien hebben de ondernemers in spe met elkaar wat gedronken en ervaringen uitgewisseld.

Aanmelden

De serie bijeenkomsten ‘Dwaande met je bedrijf’ wordt jaarlijks georganiseerd voor startende ondernemers in Noordoost Fryslân. In acht modules krijgen zij inzicht in hun sterke en zwakke kanten, de belangrijkste wetten en regels, effectieve marketing, financiën en belastingen. Ook is er een workshop die ondersteunt bij het schrijven van een eigen ondernemersplan. Verschillende bedrijven, zoveel mogelijk uit de regio, delen hun kennis en zijn betrokken bij de organisatie van deze bijeenkomsten.

(Gratis) deelnemen aan de hele cyclus is nog mogelijk. Mensen kunnen ook één enkele avond bijwonen. Meer informatie en opgave kan via www.dwaande.nl/starters.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button