112HoofdnieuwsRegionaal

Veel rookontwikkeling bij brand café Prins (video)

KOLLUMERZWAAG – In de keuken van café Prins aan de Foarwei in Kollumerzwaag brak donderdagochtend brand uit. De eerste brandweerploeg werd om 11.45 uur opgeroepen voor de brand en al snel werd ‘middelbrand’ gegeven waarop ook de ploegen van Buitenpost en Dokkum (met hoogwerker) ter plaatse kwamen.

Binnenaanval
Bij aankomst van de brandweer van De Westereen was er een enorme rookontwikkeling te zien vanuit het café. De rook kwam uit alle hoeken van het gebouw. De brandweer heeft een binnenaanval gedaan om de vuurhaard te doven. De brand zou ontstaan zijn in de keuken. Er werd op dat moment gefrituurd en door onbekende oorzaak brak er brand uit.

Vijf gewonden
Omdat meerdere mensen rook hadden ingeademd kwam om 12.10 uur een ambulance ter plaatse voor eerste hulpverlening aan mogelijke slachtoffer. Op dat tijdstip was er nog sprake van rookontwikkeling maar leek het erop dat de brand min of meer onder controle was. Om 12.19 uur liet de brandweer weten dat de brand onder controle was. “Dankzij een snelle inzet van de eenheden is erger weten te voorkomen. We doen nu onze controles.”

Vijf personen hadden rook ingeademd en zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle. De Foarwei werd tijdens het incident door de politie afgesloten zodat de hulpdiensten hun werk veilig kunnen doen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button