HoofdnieuwsSport

Veel wandelaars uit Kollum en omstreken liepen de 11-stedenwandeltocht

LEEUWARDEN / KOLLUM – Afgelopen week is de 74ste editie van de 11-stedenwandeltocht gehouden. Ook verschillende personen uit Kollum (zelfs 1 op klompen) en omstreken hebben hier aan mee gedaan. De 5-daagse tocht is de ultieme uitdaging voor de geoefende sportwandelaar en heeft een totale afstand van 207 kilometer. Daarnaast is het ook mogelijk om je voor 1 dag of 3 dagen in te schrijven.

Tussen de steden wandel je door het uitgestrekte weidelandschap en pittoreske dorpjes. Tijdens de tocht geniet je van de weidse vergezichten, de prachtige velden met grazende koeien, Friese paarden en de rijke geschiedenis van het landschap. De 11-Stedenwandeltocht wordt traditioneel in de week van Hemelvaartsdag georganiseerd.

Ook deze tocht was weer geweldig. Regen, zon, hagel, harde wind – alle facetten die je kunt verwachten bij de tocht der tochten. De onderlinge sfeer onder de lopers is uniek en zorgt ervoor dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. Ook de organisatie en de vele vrijwilligers hebben er met recht een groot feest van gemaakt.

Volgend jaar wordt de 75ste editie gehouden, dus wie wil – je kunt nu vast beginnen met de training. Voor meer info zie: www.elfstedenwandeltocht.frl

Dit kan u ook interesseren

Back to top button