HoofdnieuwsRegionaal

Veel winnaars op nieuwjaarsreceptie Dantumadiel

DAMWÂLD – Op de drukbezochte nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Damwâld zijn woensdagavond de winnaars van de sportprijzen en de cultuurprijs uitgereikt.

Wielrenster Anouska Koster werd verkozen tot sportvrouw van het jaar. Zij is dit jaar wederom geselecteerd voor de nationale damesselectie en won in 2012 het open Friese Kampioenschap Veldrijden. Verder werd ze 21e op het EK en won ze zilver bij de Nederlandse Studentenkampioenschappen. In 2013 rijdt ze voor het internationaal ICU-team.

Zwemmer Jacob de Roos werd verkozen tot sportman van het jaar. In 2012 behaalde Jacob op zowel Korte als Lange baan in totaal zeven nationale titels. Daarnaast behaalde hij een nieuw Fries record op de 100 meter schoolslag.

Het dames 1 voetbalteam VIOD sleepte de prijs van sportploeg van het jaar in de wacht. In 2012 heeft VIOD de landelijke KNVB-beker in de A-categorie gewonnen. Daarnaast zijn ze Nederlands Kampioens beachsoccer geworden. Het damesvoetbalteam is momenteel het hoogst voetballende Friese damesteam.

Naast de sportprijzen reikte wethouder Dijksterhuis nog een drietal aanmoedigingsprijzen uit. Een aanmoedigingsprijs ging naar Mayke Vriesinga, lid van skeeler vereniging IDS uit De Westereen. Mayke is zowel in 2011 als in 2012 Fries Kampioen geworden bij de meisjes pupillen. Ook gymnast Fabian de Vries kreeg een aanmoedigingsprijs omdat hij op 8-jarige leeftijd Fries Kampioen Acro is geworden.

De laatste aanmoedigingsprijs ging naar het G voetbalteam Broekster-wâlden. Het G voetbalteam is speciaal voor kinderen met een beperking. Een hele groep vrijwilligers zorgt ervoor dat er elke week heerlijk kan worden gevoetbald door de kinderen. Ook als het resultaat even tegenzit blijft het voetbalteam enthousiast en gemotiveerd met respect voor anderen. Hiermee zijn ze een voorbeeld voor andere voetbalteams.

De alternatieve rockband ‘New Sense Memory’ ging naar huis met de titel ‘Kultuerpriis 2012’. De band uit Damwâld timmert behoorlijk aan de weg met optredens in het hele land, o.a. in de Melkweg in Amsterdam. Ook won de band de Friese Popprijs. De cultuurprijs werd uitgereikt door wethouder Siepie Hylkema.

Dit was de eerste keer dat de gemeente Dantumadiel deze prijzen uitreikte. In voorgaande jaren werden de zogenaamde ‘vosjes’ uitgereikt aan de Nederlandse en Wereldkampioenen van gemeente Dantumadiel.

foto’s Nanne Nicolai.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button