HoofdnieuwsRegionaal

Veertien gemeenten voor werkend Friesland

BUITENPOST – In de arbeidsmarktregio Fryslân hebben veertien gemeenten de handen ineengeslagen om in aanmerking te komen voor ESF Actie A. ESF Actie A biedt subsidie aan gemeenten die 55-plussers met een uitkering, niet-uitkeringsontvangers, arbeidsbelemmerden of gedeeltelijk arbeidsgeschikten helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De veertien gemeenten hebben op basis van ESF Actie A een projectplan opgesteld: ‘Fryslân Werkt.’

Door de inzet van de gemeenten, Sociale Werkvoorziening(SW)-bedrijven, onderwijs, werkgevers en de kandidaten zelf hebben uiteindelijk mensen hun kansen weten te vergroten op de arbeidsmarkt. Met dit project wilden de gemeenten vernieuwing brengen in de strijd tegen de werkloosheid van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Het doel van het project was om 2.100 kandidaten te laten groeien en bloeien door samen met hen en de vrijwilligers te werken aan het ontwikkelen en ontdekken van hun talenten. Ook het verminderen van belemmeringen om voor de kandidaten een vacature in te vullen werd aan gewerkt. Uiteindelijk zijn 2.042 kandidaten in hun kracht gezet.

De deelnemende gemeenten hebben ieder hun eigen aanpak ontwikkeld. De deelnemende gemeenten zijn Achtkarspelen, Dantumadiel, Littenseradeel, Opsterland, De Friese Meren, Oostellingwerf, Dongeradeel, Smallingerland, Heerenveen, Súdwest-Fryslân, Kollumerland c.a., Tytstjerksteradiel, Leeuwarden, Weststellingwerf.

Samen hebben deze gemeenten bijgaande interactieve PDF gemaakt om leerervaringen, documenten en aanpakken breed voor iedereen beschikbaar te stellen. Zodat ze voor de volgende keer onze successen kunnen herhalen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button