HoofdnieuwsRegionaal

Verbetering openbare ruimte Westergeest afgerond

WESTERGEEST – De reconstructie van Westergeest is afgerond. De wegen in het dorp zijn opgeknapt en de riolering is aangepakt. De gemeente heeft ruim een half miljoen euro uitgetrokken voor de werkzaamheden. “Het college is blij dat door een betere inrichting van de openbare ruimte en het verbeteren van de verkeersveiligheid een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Westergeest is geleverd”, aldus wethouder Jelle Boerema.

Aannemer KWS is in oktober 2013 gestart met de aanpak van de Eelke Meinertswei, Bumawei van Teyenswei en de Kertiersreed. Dit was wenselijk omdat het asfalt in slechte staat verkeerde. Ook de voetpaden en parkeerstroken waren aan een noodzakelijke opknapbeurt toe. De bestaande asfaltverharding is de afgelopen maanden vervangen door nieuw asfalt en klinkerbestrating. Langs de Eelke Meinertswei is het voetpad doorgetrokken tot aan het nieuwe multifunctioneel centrum De Tredder. Verder zijn er verkeersremmende maatregelen genomen in de vorm van wegversmallingen. Ook zijn de kruisingen beter zichtbaar gemaakt.

Tijdens de wegwerkzaamheden is tegelijk de riolering in het dorp aangepakt. Vervanging is door middel van relining gebeurd. Dit is een methode waarbij een nieuwe buis in de bestaande riolering wordt aangebracht. Daarnaast zijn tijdens deze werkzaamheden huisaansluitingen gerepareerd en/of vervangen. De planvorming en uitvoering van de reconstructie heeft steeds in nauw overleg met de inwoners van Westergeest plaatsgevonden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button