HoofdnieuwsRegionaal

Verbod voor oplaten van ballonnen in de gemeente Noardeast-Fryslân

KOLLUM – Ook in de gemeente Noardeast-Fryslân is het oplaten van ballonnen bij evenementen binnenkort verboden. De motie die S!N, samen met CU, PvdA, FNP, ELP en Gemeentebelangen, afgelopen donderdag indiende, is met grote meerderheid aangenomen in de gemeenteraad. Alleen CDA en VVD steunden de motie niet.

Heel vaak worden wij geconfronteerd met berichten in de media dat er dieren dood zijn gevonden met resten van ballonnen. In veel gemeenten is een verbod inmiddels ingesteld. In buurgemeente Dantumadiel heeft Sociaal Links, samen met de CU en Gemeentebelangen, dezelfde motie ingediend en deze is unaniem aangenomen.

Het CDA en de VVD hadden moeite met het steunen vanwege respectievelijk vraagtekens bij de handhaving en persoonlijke verantwoordelijkheid. Uiteindelijk is de motie met een grote meerderheid   aangenomen. Om het verbod bij evenementen te regelen zal het evenementen-en vergunningenbeleid binnen de APV worden aangepast. Voor het particuliere gebruik van ballonnen zal een ontmoedigingsbeleid worden ingevoerd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button