HoofdnieuwsRegionaalVideo's

Verdachte gearresteerd in moord op Marianne Vaatstra (fotoupdate) (video)

OUDWOUDE – Gisteravond is de 45- jarige Jasper S. uit Oudwoude aangehouden als verdachte op de moord op Marianne Vaatstra. De man is getrouwd en woont aan de Allemawei in Oudwoude, heeft twee kinderen en staat bekend als een gewone, rustige man. Er is met  grote verslagenheid  gereageerd in Oudwoude. In De Westereen is grote blijdschap auto’s reden toeterend door  het dorp en de vlaggen zijn uit. Bouke Vaatstra is zondagavond om ongeveer 23:00 uur gebeld door het OM met het nieuws.

Het grote nieuws dat werd door Peter R. de Vries  gemeld op Twitter. Het gaat om een boer die 2,5 kilometer van de plaats delict woont. Er is sprake van een 100% DNA match. Het Openbaar Ministerie Leeuwarden en politie Fryslân  zal vandaag om 18:00 uur  een persconferentie geven. Tijdens deze persbijeenkomst geven hoofdofficier van justitie, mevrouw A.H. Bronsvoort en korpschef van politie Fryslân, mevrouw N.E. Kramers een toelichting op deze aanhouding.

De Allemawei  is afgesloten voor het verkeer, de technische recherche doet vandaag nog onderzoek rondom de boerderij. Er is vandaag veel pers in Oudwoude. Ook werden veel inwoners geïnterviewd  at zij er van vinden.

Dit bericht wordt regelmatig bijgewerkt.  Laatst bijgewerkt 16:20 uur
Extra uitzending  Hjoed van Omrop Fryslân Maandag morgen 10:00 uur.

[youtube_video id=”Xo5EX54CRkI”]  Video: Omrop Fryslân

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button