Verdiende thuiszege Harkemase Boys op VVOG (Video)

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag met 3-2 gewonnen van VVOG. Lang leek Harkemase Boys op weg naar een ruime en eenvoudige zege. Na de eerste helft stond de thuisploeg met 3-0 voor door doelpunten van Heine Uuldriks (2) en Johnsen Bacuna. Harkemase Boys was beter, effectief en gaf achterin weinig weg. Twintig minuten voor tijd kwam VVOG terug door een doelpunt van Douwe Dijkstra. Kort daarna maakte Vossebelt vanaf de stip zelfs de 3-2. Verder kwamen de bezoekers niet. Een verdiende overwinning voor Harkemase Boys, dat weer klimt naar de derde plaats.

Door schorsingen en blessures miste Harkemase Boys achterin veel spelers. Robin Huisman de Jong, Jasper Valentijn, Klaas Schotanus, Harvey Bischop en Jordy van Wijk waren allemaal niet inzetbaar. De achterste linie (naast doelman Jacob de Vries) werd nu gevormd door Joël Wagenaar, Stevan de Geijter, Arjen Bergsma (terug van een blessure) en Simon Spinder. Zij speelden tegen VVOG een goede wedstrijd en hadden de aanvallers van VVOG lange tijd goed onder controle.

VVOG kende achterin weinig personele problemen, maar had het wel erg lastig Harkemase Boys in de beginfase. Na dik twee minuten lag de 1-0 al in het doel. Een mooie aanval werd opgezet op het middenveld. Een trap naar voren van VVOG werd door Stevan de Geijter naar Raymond Bolt gekopt. Bolt kopte in een keer door naar Roel van der Meulen, die direct Arton Musliu aanspeelde. Musliu tikte de bal vervolgens in een keer door de diepte in, want achter de defensie van VVOG lag ruimte. Dat zag Heine Uuldriks ook. De spits nam de bal niet helemaal goed mee, maar haalde vervolgens hard uit. De bal vloog in de kruising en zo stond Harkemase Boys al vroeg op voorsprong.

De voorsprong werd al snel uitgebreid. Een doeltrap van Jacob de Vries kwam bij Johnsen Bacuna. Hij schudde Jan Jurriën Hop van zich af, speelde vervolgens Lennard van den Brink door de benen en rondde af in de verre hoek. Harkemase Boys op 2-0 na tien minuten spelen. De bezoekers werden bijna geen enkel moment gevaarlijk in de eerste helft. Alleen Lars Kerver probeerde het eens vanaf rechts, maar uit een moeilijke hoek schoot hij naast. Harkemase Boys kwam tien minuten voor rust zelfs op 3-0. Tim Brockhoff wilde opbouwen, maar Heine Uuldriks zette goed druk en onderschepte de bal. De spits ging opnieuw alleen af op Reinier Romkes en opnieuw was het raak.

De thuisclub zat dus op rozen bij het ingaan van de rust. Ook in het begin van de tweede helft was Harkemase Boys de betere ploeg en de ploeg van Willem Brouwer ging op zoek naar de 4-0. Schoten van Arton Musliu en Joël Wagenaar werden geblokt door verdedigers van VVOG en een poging van Johnsen Bacuna werd gekeerd door Romkes. Na ongeveer een uur spelen was het eerste echte gevaar van VVOG. Uit een corner was Van den Brink dichtbij een treffer. Z’n kopbal ging rakelings voorlangs.

Twintig minuten voor tijd deed VVOG wel iets terug. Na balverlies van Harkemase Boys zette VVOG de counter in. Invaller Jos Dijkstra bereikte Rick Boersma, die zag dat Richard Haklandar ruimte had op rechts. De voorzet van Haklander ging vervolgens achter de doorgelopen Boersma langs, maar bij de tweede paal stond Douwe Dijkstra nog. Hij tikte de 3-1 binnen. Nog weinig aan de hand voor Harkemase Boys, maar bijna direct daarna ging Jos Dijkstra onderuit in de zestien van Harkemase Boys. Thomas Vossebelt bracht VVOG vanaf de stip terug tot 3-2.

Een kleine tien minuten voor tijd kreeg Rick Boersma dé kans op de gelijkmaker. Van dichtbij kwam hij net niet goed uit en zijn poging ging over het doel van Jacob de Vries. Daarna nam Harkemase Boys weer over en kreeg het kansen via Gersinio Constansia en Arton Musliu. De thuisploeg scoorde niet meer, maar hield het bovendien achterin weer goed dicht. Daardoor winnen de Harekieten met 3-2 van VVOG.

Het was de eerste thuiszege voor Harkemase Boys in de competitie sinds 16 november. Toen won Harkemase Boys met 2-1 van Berkum. “Het mooiste is om hier te winnen, voor eigen publiek. We hadden al zo lang niet gewonnen, dus dan was het hoog tijd. Je geeft het nog bijna weg, maar het voelt wel lekker in elk geval”, aldus Heine Uuldriks. De spits had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning. Ondanks dat het nog spannend werd, vond Uuldriks de overwinning wel verdiend. “Op basis van het eerste uur zeker. We creëren kans op kans. Maar als ie er niet ingaat, dan valt ie aan de andere kant.” Harkemase Boys hield echter stand, waardoor er weer drie punten bijgeschreven kunnen worden. Door de overwinning stijgt Harkemase Boys weer. De ploeg van Willem Brouwer staat nu derde, met evenveel punten maar een beter doelsaldo dan SC Genemuiden.

Volgende week speelt Harkemase Boys uit tegen Berkum. Berkum verloor zaterdag met 2-0 van Flevo Boys, dat op weg lijkt naar de titel in de Hoofdklasse C. Berkum – Harkemase Boys begint volgende week om 14.30 uur.

Scoreverloop

3. Heine Uuldriks 1-0, 11. Johnsen Bacuna 2-0, 36. Heine Uuldriks 3-0, 70. Douwe Dijkstra 3-1, 73. Thomas Vossebelt 3-2

Opstelling Harkemase Boys: Jacob de Vries, Joël Wagenaar, Arjen Bergsma, Stevan de Geijter, Simon Spinder, Raymond Bolt, Roel van der Meulen (87/Bart Kroon), Arton Musliu, Johnsen Bacuna (68/Gersinio Constansia), Heine Uuldriks, Joram Smits (89/Youri Brouwer)

Opstelling VVOG: Reinier Romkes, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Jan Jurriën Hop, Niels Nijveld (46/Jos Dijkstra), Thomas Vossebelt, Tim Brockhoff, Rick Boersma, Lars Kerver, Douwe Dijkstra, Richard Haklander