Ondernemend

Vergeet het onderhoud aan je cv-ketel niet

Als je een eigen woning hebt, ben je ook zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan je huis. Dat kan een lange takenlijst opleveren. Niet iedereen heeft de tijd of de mogelijkheden om al dit onderhoud zelf uit te voeren. Ook kan het zijn dat je gewoon geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan. Wat de reden ook moge zijn, je kunt je onderhoud ook gewoon uitbesteden aan een specialist. Dit kan aan de hand van een van de Veilig Wonen verzekeringen van Univé. Met deze verzekeringen kwijt je jezelf van veel onderhoudstaken en dat zonder dat je daar een hoge maandpremie voor betaalt. Wij pikken een van de opties uit de vele mogelijkheden en laten je zien hoe je je cv-ketelonderhoud kunt verzekeren.

Geen werk meer van je cv-ketelonderhoud

Een cv-ketel is een van de belangrijkste dingen in je woning. Toch vergeten veel mensen dat deze ketel tijdig onderhoud nodig heeft. Op het moment dat zij dit ontdekken, is het vaak te laat want dat is het moment waarop zij in de kou zijn komen te zitten. Je kunt je cv ketel laten onderhouden via Univé met een verzekering uit het Veilig Wonen pakket. Het afsluiten van deze verzekering is een fluitje van een cent: je hoeft enkel even naar de website van Univé te gaan om te kijken of je een basisverzekering wilt of een allriskverzekering. Bij die laatste optie kun je ook altijd een beroep doen op een monteur in geval van nood. Eveneens worden de kosten die gemaakt worden om je ketel te herstellen, door de verzekering gedekt bij deze optie.

Wat krijg je met deze verzekering? 

Sluit je deze verzekering bij Univé af, dan kun je jaarlijks cv onderhoud verwachten. Jij hoeft hier niets voor te doen. De monteur houdt namelijk zelf bij wanneer het weer tijd is om onderhoud uit te voeren. De eerste keer zal je ketel (op jouw kosten) nagekeken worden en in een basisconditie worden gebracht. Vervolgens begint jouw verzekering. De monteur controleert je ketel en repareert de mankementen. Ook kijkt de monteur naar de waterdruk op je radiatoren zodat deze altijd goed warmte kunnen afleveren. Zo kom jij dus nooit in de kou te zitten.

Waarom is deze verzekering aan te raden? 

Een goede cv-ketel is niet alleen belangrijk wanneer je een aangename temperatuur in je woning wilt, je veiligheid komt in het geding wanneer je je cv-ketelonderhoud niet tijdig uitvoert. Jaarlijks overlijden 10 tot 15 mensen door koolmonoxidevergiftiging waarbij in de helft van de gevallen de cv de oorzaak blijkt te zijn. Ook kan een slecht onderhouden ketel waterschade veroorzaken. Tot slot kan een verouderde ketel leiden tot brand. Als u besluit om uw ketel jaarlijks te laten controleren door een monteur van Univé kunt u dus een hoop problemen voorkomen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button